Gefrajter Posted November 25, 2015 Report Share Posted November 25, 2015 A może panowie nie spinajmy się na tym co chcemy zrobić tylko na tym co możemy. Może zamiast Stalingradu zróbmy Warszawę [ styczeń data wyzwolenia pasuje ] i wtedy do ruskich dołączy polski żołnierz Hełm , pałatka , rogatywka to groszowe sprawy a alledrogo. ASG jest sportem niszowym a ASH jest niszą w ASG Quote Link to post Share on other sites
Domin007 Posted November 25, 2015 Report Share Posted November 25, 2015 (...) Może zamiast Stalingradu zróbmy Warszawę (...) Jest plan na Warszawę, tylko z 1939 r. Albo na Lwów. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted November 25, 2015 Report Share Posted November 25, 2015 Może powstanie warszawskie? Połowa niemiaszków zakłada opaskę na ramię i już są powstańcy :). Quote Link to post Share on other sites
Cortes Posted November 25, 2015 Report Share Posted November 25, 2015 Powstanie było w zeszłym roku. Quote Link to post Share on other sites
Lukas42 Posted November 27, 2015 Report Share Posted November 27, 2015 Meine Herren, grupa "19 Division" zaprasza na imprezę ASH "Stalingrad" 27 lutego 2016 roku (sobota). W przeciągu tygodnia pojawi się temat zawierający wszystkie szczegóły. Teren: Battle Arena koło Łodzi. Wymóg jest jest jeden - musi uzbierać się co najmniej 30 osób chętnych (15 Niemców i 15 Rosjan) aby impreza się odbyła. Będzie obowiązywała ścisła stylizacja, zadbamy też o odpowiedni klimat ;) Quote Link to post Share on other sites
MICHAL Posted November 27, 2015 Report Share Posted November 27, 2015 I to mi się podoba. W końcu sobie zagram. Tren Areny znam doskonale i jeśli potrzebujecie jakiegoś wsparcia czy pomocy to chętnie służę. Może skusicie się na dzienno-nocny scenariusz. Zachód słońca jest o 17:17. Quote Link to post Share on other sites
Lukas42 Posted November 27, 2015 Report Share Posted November 27, 2015 Można się już zapisywać ;) http://forum.wmasg.pl/topic/157635-ash-%E2%80%9Estalingrad-1942-43%E2%80%9D-27022016/ Quote Link to post Share on other sites
Domin007 Posted November 29, 2015 Report Share Posted November 29, 2015 Chłopcy z "Dziewiętnastki" mnie ubiegli, ale jeżeli chodzi o zimowe klimaty to w planach był "Narwik 1940". Będzie więc na następny raz. Quote Link to post Share on other sites
historian1970 Posted December 2, 2015 Report Share Posted December 2, 2015 Narvik1940 to dobry temat, battledresy by tak nie grzaly. Jak zrobisz zimowa strzelanke Dominik to moze sie pojawie z Lee Enfieldem. Quote Link to post Share on other sites
Domin007 Posted December 2, 2015 Report Share Posted December 2, 2015 A może zrobię. Nie będę ukrywał, że temat kampanii norweskiej jest ciekawy i może coś w marcu ruszymy. W sumie możliwosci jest sporo: Brytyjczycy, Francuzi, Polacy, Norwegowie, FJ-oty, gebirgsjegry, marynarze Kriegsmarine. Chcieć to móc. Pomyślimy. Quote Link to post Share on other sites
DerFleischer Posted December 19, 2015 Report Share Posted December 19, 2015 Drodzy Kamraci! Pragnę poinformować, iż przystępujemy powoli do prac organizacyjnych nad kolejnym zlocikiem ASH, który wstępnie datujemy na dni 22-23 Kwietnia(piątek, sobota). Muszę uwzględnić przy tym kilka wytycznych: -Nie jest to jeszcze sztywna data, aczkolwiek na 95% przy niej pozostaniemy. -Na te dni przypada pełnia księżyca, więc będzie możliwość pociągnięcia scenariusza do godzin nocnych. (z uwzględnieniem w grze Ruhepause (przerwy obiadowej) w polu, na czuwaniu i pod bronią) -Teren działań pozostaje ten sam (w okolicach Kołobrzegu), naturalnie będzie możliwość noclegu w polu dzień wcześniej, jak i po. -Imprezę chcemy wystartować po godzinie 10, aby dojeżdżający w dniu imprezy mogli na spokojnie dotrzeć. -Ubogacamy teren dodatkowymi umocnieniami, zaporami oraz liniami okopów. -Do strony Aliantów dopuścimy prawdopodobnie każdą możliwą formację. -Do sztabu organizatorskiego przyłącza się Sz. Kamrat Gefreiter (team 40 Sławno). -Grę ubogaci sporo niespodzianek, -Przed zbiórką, szybki przegląd uczestników u Orgów i doszpejowanie (ludzie ostatnio nie chętnie częstowali się zgromadzonym sprzętem) (!) Jeżeli ktoś jeszcze z okolic chciałby dołożyć rąk do pracy, bądź pomóc merytorycznie - gorąco zachęcam i zapraszam. Oficjalny wątek imprezy umieszczę w pierwszych tygodniach stycznia. Widać, że nadchodzący rok zapowiada się gęsto ;-) Jest więc dobry kop na zachętę do polepszania swojej sylwetki w ASH pod względem stylizacji oraz wiedzy, czy umiejętności. Mam nadzieję, że i Gor pokusi się i latem i wg tradycji, zorganizuje coś u siebie. Hochachtungsvoll Fleischer Quote Link to post Share on other sites
Gor Posted April 20, 2016 Report Share Posted April 20, 2016 Hmm... a czemu nikt już nie wrzuca terminów do oficjalnego kalendarza? Trudno śledzić tak wprzód, jak i wstecz... Quote Link to post Share on other sites
XrayPl Posted July 4, 2016 Report Share Posted July 4, 2016 Zapraszamy ;) http://forum.wmasg.pl/topic/160406-ash-operacja-barbarossa-1941-13-sierpnia-2016/ Quote Link to post Share on other sites
Kolba_DK Posted September 5, 2016 Report Share Posted September 5, 2016 Szanowni Państwo! I co, zapadła taka niezręczna cisza... Planujemy coś? Quote Link to post Share on other sites
Domin007 Posted September 5, 2016 Report Share Posted September 5, 2016 Drugi weekend października - jest w planach "Kasserine 1943". Na razie ustalamy teren. Quote Link to post Share on other sites
wania56 Posted September 8, 2016 Report Share Posted September 8, 2016 Drugi weekend października - jest w planach "Kasserine 1943". Na razie ustalamy teren. Obym miał wolne :maniak_usmiech: Quote Link to post Share on other sites
Domin007 Posted November 14, 2016 Report Share Posted November 14, 2016 Szykujcie się na LARPa ASH "Operacja: Big Ben" - 29-30 kwietnia 2017 r., Wola Wodyńska k. Mińska Mazowieckiego. Quote Link to post Share on other sites
Ahmed Posted November 14, 2016 Report Share Posted November 14, 2016 Szykujcie się na LARPa ASH "Operacja: Big Ben" - 29-30 kwietnia 2017 r., Wola Wodyńska k. Mińska Mazowieckiego. Dominiku powiedziało się A trzeba powiedzieć B ......ędę :) Quote Link to post Share on other sites
Domin007 Posted November 15, 2016 Report Share Posted November 15, 2016 I słusznie. Tematu na razie nie odświeżam, ale termin już wolę zaklepać. Dla mnie "Operacja: Big Ben" to absolutny priorytet organizacyjny na 2017 r. Quote Link to post Share on other sites
DerFleischer Posted November 17, 2016 Report Share Posted November 17, 2016 Szykujcie się na LARPa ASH "Operacja: Big Ben" - 29-30 kwietnia 2017 r., Wola Wodyńska k. Mińska Mazowieckiego. Wolnego, Kwiecień pozostaje mój ;-) Wstępnie zaklepuję termin 15 lub 22 Kwietnia, scenariusz i teren jeszcze nie ustalony. Quote Link to post Share on other sites
Ahmed Posted November 17, 2016 Report Share Posted November 17, 2016 I słusznie. Tematu na razie nie odświeżam, ale termin już wolę zaklepać. Dla mnie "Operacja: Big Ben" to absolutny priorytet organizacyjny na 2017 r. Ty zaklepałeś termin ja zaklepałem już urlop na tą okazyję :) Quote Link to post Share on other sites
wish Posted November 18, 2016 Report Share Posted November 18, 2016 Fleischer się lekko spóźniłeś, Dominik wspominał o tym terminie już miesiąc jak nie dwa wcześniej. Jak chcesz mieć frekwencję planuj 15. Myślę, ze na dwie imprezy tydzień po tygodniu, u wielu osób nie przejdzie. Thompson też przesunął MC o miesiąc, żeby z O:BB nie kolidować. Quote Link to post Share on other sites
DerFleischer Posted November 18, 2016 Report Share Posted November 18, 2016 Dogadamy się na pewno, będę w takim razie celować w początek Kwietnia. Najbardziej realny termin podam bliżej Stycznia. Wszak szczegóły jeszcze nie znane, drobne prace przygotowawcze już trwają. Quote Link to post Share on other sites
wish Posted November 18, 2016 Report Share Posted November 18, 2016 Właśnie spojrzałem w kalendarz. Sobota 15.04 to idealna data, zamiast z pisankami będziemy z kulkami latać ;) Quote Link to post Share on other sites
Domin007 Posted November 21, 2016 Report Share Posted November 21, 2016 Nowy termin "Operacji Big Ben" rzuciłem 29 września. Gra odbędzie się w długi majowy weekend 29-30 kwietnia. Co do innych projektów, to jeszcze być może 'Ardeny 1944" w okolicach połowy marca i ostatnia gra z cyklu "Szczury Pustyni przeciw Afrika Korps", prawdopodobnie gdzieś w okolicach końcowo-wakacyjnych (koniec sierpnia/początek września). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts