JAR-MIX Militaria Posted March 14, 2016 Report Share Posted March 14, 2016 @Czajson(wiking126p) na podstawie zdjęć które zamieściłeś, lufa nie wygląda na oryginalną. Przydało by się zdjęcia w większej rozdzielczości, gdyż na tej nie wiele widać. Proszę zrób również zdjęcie okna komory Hop-Up, pomoże to stwierdzić na 100% czy jest to oryginał czy kopia. BTW. Tydzień zaczęliśmy od kolejnej kopii Promyka zamontowanej w replice klienta. Ta zamówiona tym razem zza dużej wody. Quote Link to post Share on other sites
JAR-MIX Militaria Posted April 5, 2016 Report Share Posted April 5, 2016 (edited) Ruszyła strona naszej oficjalnej dystrybucji LayLax. www.laylax.pl Zapraszamy Edited April 5, 2016 by JAR-MIX Militaria Quote Link to post Share on other sites
awasil28 Posted April 6, 2016 Report Share Posted April 6, 2016 Jak sprawa wygląda w tym przypadku? Sent from Nexus 6p Quote Link to post Share on other sites
Spirit_ Posted April 6, 2016 Report Share Posted April 6, 2016 Nie jestem pewny ale wydaje mi się że ulepszona wersja podróbki bo jednak ścianka na początku korony jest za szeroka ale nie jestem wyrocznią, mogę się mylić a nie mam jak porównać do swojej bo siedzi co do milimetra ;) Quote Link to post Share on other sites
Agnar24 Posted April 6, 2016 Report Share Posted April 6, 2016 Potwierdzam. Korona w oryginale ma ostrzejsze krawędzie ;). Quote Link to post Share on other sites
awasil28 Posted April 6, 2016 Report Share Posted April 6, 2016 (edited) Kupiona w Specshop.pl za 340pln Sent from Nexus 6p Edited April 6, 2016 by awasil28 Quote Link to post Share on other sites
awasil28 Posted April 6, 2016 Report Share Posted April 6, 2016 Czyli jak, podróbka czy oryginał? Sent from Nexus 6p Quote Link to post Share on other sites
MiKorn Posted April 6, 2016 Report Share Posted April 6, 2016 Ciekawa sprawa, ja wczoraj odebrałem nowego Promyka kupionego w cytadeli i koronka faktycznie ma chyba węższą krawędź. Chociaż może tylko tak to wyszło na Twoim zdjęciu. Pod palcem czuć ją jakby była wręcz lekko ostra. W tym sklepie do tej pory chyba nikt nie naciął się na podróbkę, więc zakładam że to oryginał, chociaż z oficjalnej polskiej dystrybucji ich nie mają, więc pewności też nie ma. Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted April 6, 2016 Report Share Posted April 6, 2016 Jeśli to CI pomoże, to w piątek wieczorem będę mógł sfotografować pewniaka w porównaniu z kupioną tydzień temu lufką promyka ze specshopu. Fotki wrzucę tutaj. Quote Link to post Share on other sites
awasil28 Posted April 7, 2016 Report Share Posted April 7, 2016 Wsadziłem tego promyka do repliki i strzela się znacznie lepiej. Zwłaszcza jest to widoczne przy strzelaniu seriami. Kulki lecą jak po sznurku. Sent from Nexus 6p Quote Link to post Share on other sites
Jasieko Posted May 13, 2016 Report Share Posted May 13, 2016 Wiecie może jak wygląda teraz sprawa na deltashopie? Chodzi dokładniej o 509mm. Tak w ogóle to ten promyk jest stal chromowany czy nie? W niektórych sklepach jest w opisie, że stal chromowana, a w innych nic nie jest o tym wspomniane. Quote Link to post Share on other sites
Jarmoluh Posted May 13, 2016 Report Share Posted May 13, 2016 Kłania się strona laylax.pl Tam widnieje sklep Deltashop - czyli pewniak. Quote Link to post Share on other sites
władek Posted October 24, 2016 Report Share Posted October 24, 2016 Odświeżę temat. Zakupiłem lufę promyka 550mm na azteko.pl cena to 312 zł. według wszystkich informacji jakie przeczytałem w tym temacie lufa wygląda na oryginał: głęboka korona lufy wręcz ostra,rowek pod gumką identycznej głębokości, hologram wilka na opakowaniu- czyli produkt pochodzi od oficjalnego dystrybutora Lalax Polska. Ale jedna rzecz mnie zastanawia mianowicie okno hopka jest tak jak już wcześniej było to opisywane w tym temacie mniej starannie wykonane niż reszta- widać mikroskopijne zadziorki na krawędziach. Z zewnątrz lufa błyszczy się jak opisują to inni posiadacze ale gdy lepiej się przyjrzałem w dobrym świetle to widać malutkie ryski. Co do celności produktu to dam znać dopiero na weekendzie gdy zamontuję ją do mojego SWD gdzie obecnie jest pseudo precka Guarder. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted October 24, 2016 Report Share Posted October 24, 2016 Z tego co widzę po asortymencie Azteko, to oni mają raczej dostawy pochwytane od polskich dystrybutorów. Jeśli biorą z Jarmixu to muszą mieć oryginalne lufy. Zapytaj ich po prostu. Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted October 24, 2016 Report Share Posted October 24, 2016 Na stronie laylax.pl masz wymienionych dystrybutorów na Polskę a wśród nich azteko.pl. Promyki mają brzydko wykończone okna na HU (nawet delikatnie krzywe) lecz bardzo dokładnie wykonane korony luf (ładniej niż w PDI). Quote Link to post Share on other sites
władek Posted October 24, 2016 Report Share Posted October 24, 2016 Sprawdziłem właśnie link z Jarmixa dla jakich sklepów w Polsce sprowadzają produkty Laylax, Azteko jest jednym z nich. Ponadto na opakowaniu jest hologram więc ok. Promyki mają brzydko wykończone okna na HU (nawet delikatnie krzywe) rumak właśnie to mnie najbardziej zmartwiło że okienko hopa wygląda na niestaranne. Mam nadzieję że po włożeniu do SWD wszystkie wątpliwości znikną. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts