OFF Posted September 4, 2012 Report Share Posted September 4, 2012 Może ktoś więcej powiedzieć o tej replice ? Co to za GB specjalny tam siedzi i czy pasują tam części z V2 i V3? Quote Link to post Share on other sites
Traker Posted September 4, 2012 Report Share Posted September 4, 2012 http://community.evike.com/index.php?option=com_fireboard&Itemid=62&func=view&id=166428&catid=15 Pasują części od v2. Quote Link to post Share on other sites
komandos93 Posted September 4, 2012 Report Share Posted September 4, 2012 Ciekawe jak tam z wytrzymałością szkieletu GB? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 4, 2012 Report Share Posted September 4, 2012 W L85 AFV od Aresa też był z polimeru ido 450 FPS problemu nie było. Quote Link to post Share on other sites
matheoo41 Posted September 4, 2012 Report Share Posted September 4, 2012 Podwójny test: -najpierw 6 hi-capów na stockowej sprężynie i baterii LiPo 7.4V -później 6 hi-capów na sprężynie M130 i baterii LiPo 11.1V Wszystko przeżył, więc nie powinno raczej być problemów z wytrzymałością. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted September 5, 2012 Author Report Share Posted September 5, 2012 No wygląda to wszystko kusząco. Chyba skoczę do gunfire pod koniec września i obmacam tego Tavora jak jeszcze będzie jakiś :) Quote Link to post Share on other sites
YodaSan Posted September 5, 2012 Report Share Posted September 5, 2012 Ciekawi mnie, jak wygląda komora hu/głowica dyszy - niby nie są to elemetny, które łatwo się psują, ale może być problem z ich niestandardowością. No ale i tak, to ciekawa odmiana dla wszechobecnych eMek i Kałaszków. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted September 5, 2012 Author Report Share Posted September 5, 2012 Ciekawi mnie, jak wygląda komora hu/głowica dyszy - niby nie są to elemetny, które łatwo się psują, ale może być problem z ich niestandardowością. No ale i tak, to ciekawa odmiana dla wszechobecnych eMek i Kałaszków. http://www.youtube.com/watch?v=2aYwjjUV1ok&feature=related Od 3 minuty pokazuje komore HU z lufą i później GB (ale GB już tutaj jest w tej recenzji,którą podał Traker). Quote Link to post Share on other sites
Dechowsky Posted September 8, 2012 Report Share Posted September 8, 2012 Strasznie "plastic fantastic" jest ten TAVOR przypomina mi te tanie AEGi od cymy w cenach 100-120zł. No i szyna RIS oraz przyrządy celownicze z plastiku? Słabizna... Czytałem też, że prowadnice od spustu do GB potrafią się wygiąć i jest potem cała zabawa z wymianą. http://www.youtube.com/watch?v=sabXtiwzZts - polecam obejrzeć, trochę lepiej opisany niż przez kolesia który prowadzi sklep i chce to komuś wcisnąć :icon_wink: Quote Link to post Share on other sites
Marrtinez Posted September 8, 2012 Report Share Posted September 8, 2012 Strasznie "plastic fantastic" jest ten TAVOR przypomina mi te tanie AEGi od cymy w cenach 100-120zł. No i szyna RIS oraz przyrządy celownicze z plastiku? Słabizna... Niekoniecznie słabizna. Dobry plastik wytrzyma więcej niż chiński metal. Quote Link to post Share on other sites
Dechowsky Posted September 8, 2012 Report Share Posted September 8, 2012 Niekoniecznie słabizna. Dobry plastik wytrzyma więcej niż chiński metal. Problem w tym, że to jest CHIŃSKI plastik a nie nawet ZnAl (znany nam wszytkim jako shitmetal). Jak widzę te nadlewki i dziury między połówkami body to mnie krew zalewa... Do tego body połączone na 3 małe śrubki. To nie może długo wytrzymać. Oglądałem potem inne recenzje, bodaj AirsoftStation pokazywało że większość elementów w tej replice nie trzyma się kupy. Upper reciver (nie wiem jak to nazwać inaczej) trzyma się też na małe śrubki (aż 2, przy czym szynę trzyma 1 śruba) a górna część body ugina się w palcach (jakby była z utwardzanej gumy, nie plastiku). Sam byłem zainteresowany repliką TAR21 bo miałem Aresa w łapkach i byłem pozytywnie zaskoczony ogólnym wykonaniem i odwzorowaniem oryginału. Niestety pogrzebałem potem w necie i po amerykańskich forach (wiem, fuj... ale jednak czasem trzeba) i ta replika ma opinie taniego "sportline" dla graczy początkujących. Jak człowiek oczekuje lepszego wykonania to wszędzie polecają Aresa. Niestety, jak człowiek chce coś porządnego to musi wydać 4 razy tyle co za tę zabawkę ;) Quote Link to post Share on other sites
0wn Posted September 9, 2012 Report Share Posted September 9, 2012 Zgodzę się z kolegą wyżej. 800zł za tą replikę to jakiś smutny żart. Jest to odpustowe gówno wykonane z najgorszego jakościowo plastiku. Waga tego wynalazku jest podobna do bazarowej emki. Nad wykonaniem nie będę się rozpisywał ale daj Bóg, żeby was kurier z tą repliką nie złapał w czasie jedzenia. Quote Link to post Share on other sites
Matt12c Posted September 9, 2012 Report Share Posted September 9, 2012 No faktycznie.. Miła odskocznia, ale tak plastikowo że nie wiem nie bać patrzeć żeby się nie rozsypała. Miłą odskocznia, za niską cenę, lecz posypała się jakość wykonania... Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted September 9, 2012 Author Report Share Posted September 9, 2012 No cóż,to chyba pozostaje mi czekać na PP-19,może to będzie coś fajnego :) Quote Link to post Share on other sites
AthEghtern Posted September 11, 2012 Report Share Posted September 11, 2012 @OFF Niekoniecznie, na zbrojowni ukazał się nowy Tavor od Aresa za 1300 zł :) Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted September 11, 2012 Author Report Share Posted September 11, 2012 No w sumie to PP-19 ma kosztować tyle co ten Tavor to już mam dylemat teraz powoli :D Pomyśleć,że jeszcze tydzień temu chciałem kupić HK-416.. ;) Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted September 11, 2012 Report Share Posted September 11, 2012 Wygląda na to, że sporo osób kupiło Tavory. Podzielcie się swoimi wrażeniami. Nie od dziś wiadomo, że Chińczycy potrafią polepszać jakość wykonania, więc może te Tavory nie są takie złe. Przydałaby się opinia kogoś, kto kupił replikę w Gunfire. Quote Link to post Share on other sites
AthEghtern Posted September 12, 2012 Report Share Posted September 12, 2012 @OFF Ja wybrałbym ( a nawet już wybrałem :P na następną replikę ) Tavora. Głównymi atutami są magazynki od emek, bardzo łatwo dostępne oraz fakt, że zrobił go Ares :) Nie wiadomo jak z jakością wykonania tego Bizona oraz dostępnością magazynków. Może przez pół roku będą dostępne tylko znienawidzone hi-capy? Może body będzie słabe? Nie wiadomo jak to wyjdzie, ale bądźby dobrej myśli :) Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted September 12, 2012 Author Report Share Posted September 12, 2012 Co do bizona to dodają mid-capa i magi niby mają być ;) Body śliczne stalowe. No,ale na żywo sobie postaram się zobaczyć te repliki we Wrocławiu to łatwiej będzie podjąć decyzję. Quote Link to post Share on other sites
konradd Posted October 23, 2012 Report Share Posted October 23, 2012 (edited) Ostatnio kupiłem w/w replikę w sklepie Gunfire i co mnie zdziwiło że ma "metalowy" girboks tj. srebny - to znaczy że jaką mam wersję? Przetestowałem go w niedzielę prawdziwy połykacz kompozytu, wziąłem wszystkie magi jakie mam od M4 na wszystkich elegancko podaje. Podpiąłem batkę 9,6 mini - pasuje na styk. Nic się nie rozleciało i nic się nie rozeszło jestem zadowolony jak na razie z zakupu. Czekam teraz na chrono by zbadać ile ma FPS. Edited October 23, 2012 by konradd Quote Link to post Share on other sites
konradd Posted December 16, 2012 Report Share Posted December 16, 2012 Dzisiaj przechronowałem Tavora i wyszło 373FPS na BB 0,20 hopek na zero. Nadal działa i połyka kompozyt jak szalony. Quote Link to post Share on other sites
Bezim Posted September 2, 2014 Report Share Posted September 2, 2014 A wiec wygrałem złotą łopatę... Do rzeczy: mam delikatny dylemat: którego tavora wybrac? Przegrzebałem internety celem utwierdzenia sie w opinii że produkt aresa bedzie najlepszym rozwiązaniem-niestety zawiodłem się. Zastanawiam sie teraz nad wypocinami od S&T... Nadlewki, niedociągnięcia widziałem w obydwu, więc sklaniam się do tańszej wersji. Pomożecie? Gwoli ścisłości ma to być replika tylko i wyłącznie do cqb - mała moc, duzy rof. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 2, 2014 Report Share Posted September 2, 2014 Ostatnio kupiłem w/w replikę w sklepie Gunfire i co mnie zdziwiło że ma "metalowy" girboks tj. srebny - to znaczy że jaką mam wersję? srebrny czy metalowy? Quote Link to post Share on other sites
Bezim Posted September 2, 2014 Report Share Posted September 2, 2014 @Lesio biorąc pod uwagę date cytowanego posta, myślę że to już nie aktualne :P Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts