suharex Posted February 20, 2016 Report Share Posted February 20, 2016 Hopa do przyrządów mechanicznych nie ustawisz. Strzelając celujesz patrząc jak kulki lecą :-P Quote Link to post Share on other sites
Foton Posted February 20, 2016 Report Share Posted February 20, 2016 Tak wiem. Jeszcze nie ustawiłem bo ciągle albo czasu nie ma, albo jak jest to pada i nie chcę sprzętu na deszcz wystawiać. Quote Link to post Share on other sites
parys01 Posted March 26, 2016 Report Share Posted March 26, 2016 Witam. Kupiłem od kolegi z tego forum rk-02. Stockowa bateria zdycha a replika została lekko ulepszona: - Podwójnie uszczelniona głowica cylindra SHS typ FULL - Uszczelniona dysza do AK SHS - Gumka Systema Energy - Sprężyna M135 Elementa - Łożyskowana głowica tłoka - Tłok cymy ( do m150 styknie ) - Łożyskowana prowadnica sprężyny - Nowa komora HU Pytanie: jaką baterię polecacie do tej konfiguracji? Na pewno lipo, ale jaka pojemność i voltaż? Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted March 26, 2016 Report Share Posted March 26, 2016 Tłok cymy na pewno do M150 nie styknie Jak silnik stock to najlepiej 11,1 Quote Link to post Share on other sites
parys01 Posted March 26, 2016 Report Share Posted March 26, 2016 Akurat sprężyna zostanie już ta co jest-więcej nie potrzeba mocy.W środku nie chcę już nic grzebać, wolę wziąć się za wygląd zewnętrzny. Silnik jest stock. Można link do jakieś rozsądnej baterii pod dekiel? Quote Link to post Share on other sites
suharex Posted March 27, 2016 Report Share Posted March 27, 2016 Zmień najpierw tłok, bo pójdzie się sypać jak rumunki w Dortmundzie. Baterie turnigy nano tech 11.1V 1200 mAh. Quote Link to post Share on other sites
parys01 Posted March 27, 2016 Report Share Posted March 27, 2016 Ok, bateria ustalona. Tłok to SHS? Może lepiej wrócić do słabszej sprężyny np m130? Quote Link to post Share on other sites
suharex Posted March 27, 2016 Report Share Posted March 27, 2016 Tak, tłok shs z pełną stalową szczeką którą od spodu warto podkleić kropelką. Quote Link to post Share on other sites
parys01 Posted March 28, 2016 Report Share Posted March 28, 2016 Szukam blogów lub artykułów gdzie można zobaczyć jak wymienić kable, założyć mosfet, rozebrać gearbox. Quote Link to post Share on other sites
Zwiadowca99 Posted March 28, 2016 Report Share Posted March 28, 2016 (edited) Tutaj masz jak zrobić mosfet http://wru.org.pl/ramki/asg/pliki_warsztat/mosfet/mosfet.html Kable to banalna sprawa sam dojdziesz do tego jak je wymienić i nie trzeba do tego rozbierać gearboxa. Edited March 28, 2016 by Zwiadowca99 Quote Link to post Share on other sites
parys01 Posted March 28, 2016 Report Share Posted March 28, 2016 Mosfet z tą instrukcją to żaden problem, od razu trzeba zrobić z wymianą kabli. Trochę mam obawy jak rozebrać replikę żeby wyciągnąć gearbox. Nie popsuję czegoś? Jak to rozebrać i złożyć żeby po wszystkim było szczelne i sprawne? Quote Link to post Share on other sites
Zwiadowca99 Posted March 28, 2016 Report Share Posted March 28, 2016 (edited) Moja rada: Jeden raz. Przy każdym kolejnym rozkładaniu zdzierasz lakier na lufie i obsadzie, przez co replika łapie tam luzy. Tak więc, im mniej razy ją rozbierzesz tym lepiej. Co do rozkładania, to nie ma w tym nic trudnego, poszukaj na yt z tego co pamiętam gość tam pokazuje jak rozebrać ak w systemie vfc. Krótka instrukcja jak to zrobić: 1. Zciągasz dekiel i suwadło 2. Odpinasz szczerbinke i wyciągasz tą blaszke która ją dociska 3. Masz tam małego imbusa stabilizującego lufę w obsadzie (przy składaniu uważaj żeby nie wyrobić gwintu, bo obsada lufy jest znalowa!!!) 4. Wybijasz pin na łączeniu korpusu i podstawy szczerbinki 5. Zsuwasz cały front 6. Odkręcasz chwyt pistoletowy i selektor 7. Odkręcasz komore hu i wyciągasz ją razem z lufą 8. Gearbox jest luźno Składasz oczywiście w odwrotnej kolejności :) Aha i jak będziesz robił kable to zmień sobie przy okazji wtyki na T-conect/deans. Edited March 28, 2016 by Zwiadowca99 Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted March 28, 2016 Report Share Posted March 28, 2016 3. Imbusa da się wykręcić imbusem typu fajka/"L" bez potrzeby zdejmowania blaszki i szczerbinki. Quote Link to post Share on other sites
Zwiadowca99 Posted March 28, 2016 Report Share Posted March 28, 2016 (edited) Da się, ale mój sposób jest wygodniejszy ;) Edited March 28, 2016 by Zwiadowca99 Quote Link to post Share on other sites
parys01 Posted April 3, 2016 Report Share Posted April 3, 2016 W moim rk-02 wyrobiony jest gwint na który nakręca się kompensator odrzutu. Ten gwint jest na lufie czy na podstawie muszki? Pytam bo bym chciał wymienić. Quote Link to post Share on other sites
suharex Posted April 3, 2016 Report Share Posted April 3, 2016 Na podstawie muszki. Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted April 3, 2016 Report Share Posted April 3, 2016 W bojcu gwint na podstawie muszki? Quote Link to post Share on other sites
parys01 Posted April 3, 2016 Report Share Posted April 3, 2016 Czyli to jest na lufie zewnętrznej? A nie ma tam czasem jakiejś redukcji? Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted April 3, 2016 Report Share Posted April 3, 2016 Z tego co mi wiadomo, i tak przynajmniej jest w RK-01, na lufie gwint 14mm i przejściówka na 24 (czy jaki tam jest standard w AK). Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted April 3, 2016 Report Share Posted April 3, 2016 W długich boyiach jest chyba na podstawie muszki, w każdym razie cyma tako miała, też miałem uwalony gwint to podstawę muszki zmieniłem Quote Link to post Share on other sites
parys01 Posted April 3, 2016 Report Share Posted April 3, 2016 No właśnie po odkręceniu odrzutnika gwint jest duży - na pewno nie 14 mm, raczej większy 21mm. Czyżby była przejściówka czy lufa ma taki duży gwint? Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted April 3, 2016 Report Share Posted April 3, 2016 A nie było tam śrubki imbusowej? Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted April 3, 2016 Report Share Posted April 3, 2016 Powinna być przejściówka na 14mm lewoskrętne na podstawie muszki Quote Link to post Share on other sites
suharex Posted April 3, 2016 Report Share Posted April 3, 2016 PrzejściowKa. a pod nią gwint na podstawie muszki. Quote Link to post Share on other sites
parys01 Posted April 3, 2016 Report Share Posted April 3, 2016 A taką przejściówkę idzie gdzieś dostać? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts