Viader Posted May 30, 2015 Report Share Posted May 30, 2015 Czy silnik stock'owy pociągnie sprężyne M140 przy zębatkach 16:1 i lipo 11,1V? Jeśli tak to jakie będzie ROF? Quote Link to post Share on other sites
Zielson Posted May 31, 2015 Report Share Posted May 31, 2015 Jak to jest z tym ZnAlem w przypadku RK? Metal to jednak metal czy faktycznie się sypie? Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted May 31, 2015 Report Share Posted May 31, 2015 Viader- może być ciężko, silnik ostro w dupe dostanie i zaraz padnie Zielson- miałem kilkanaście ak boyia, nic sie nie sypło, rwz nawet lufę młotkiem klepałem ;) Quote Link to post Share on other sites
Bosman_Zefhar Posted May 31, 2015 Report Share Posted May 31, 2015 Moja ma 3 lata i jakoś nic się nie posypało :) jedyne to gwint na lufie zewnętrznej się zjechał (materiał jak ciastolina), a tak, to trzyma się wszystko :) Quote Link to post Share on other sites
Zielson Posted May 31, 2015 Report Share Posted May 31, 2015 A są do tego jakieś mid-capy, których nie trzeba piłować? Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted May 31, 2015 Report Share Posted May 31, 2015 MAG-i podejdą, jednak piłowanie to nic trudnego i nie wymaga specjalnych narzędzi. Quote Link to post Share on other sites
Viader Posted May 31, 2015 Report Share Posted May 31, 2015 (edited) W tym linku znajdziesz odpowiedź (post od Tomciaz'a): http://forum.wmasg.p...kompatybilnosc/ Ja w swojej musiałem je jednak przytrzeć papierem ściernym na szerokości przy przednim zaczepie, bo nie wchodziły wszystkie, a kupiłem 11 tutaj http://blacksword.pl...-AK-czarny.html Kilka minut na maga i pasuje :icon_biggrin: P.S. Kozaq- a co do silnika to długi http://gunfire.pl/product-pol-1152195727-Silnik-Tornado-F1-High-Torque-dlugi.html będzie pasował? Edited May 31, 2015 by Viader Quote Link to post Share on other sites
Desmon Posted May 31, 2015 Report Share Posted May 31, 2015 Zielson, podpiłowanie magazynków to prosta sprawa i nie trzeba się tego obawiać. Moja ma 3 lata i jakoś nic się nie posypało :icon_smile: jedyne to gwint na lufie zewnętrznej się zjechał (materiał jak ciastolina), a tak, to trzyma się wszystko :icon_smile: W mojej replice po pierwszym zdjęciu tłumika ognia zauważyłem niestety, że gwint jest bardzo źle wykonany. Wygląda to trochę jakby go jakiś chińczyk zeszlifował. Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted June 1, 2015 Report Share Posted June 1, 2015 Viader- silnik typu krótki- tanio i dobrze to używka czarnego cymowskiego z niebieską dupką. Quote Link to post Share on other sites
Viader Posted June 1, 2015 Report Share Posted June 1, 2015 Pan Kozaq - dzięki, coś mi się zworki po czapką zwarły i ubzdurało mi się że tam silnik długi wchodzi. :D Quote Link to post Share on other sites
Bartiełow Posted June 15, 2015 Report Share Posted June 15, 2015 OK, to teraz proszę o Pro,Uber Tip. Odkręcamy skrzydło selektora przed wyjęciem gb i przykręcamy w tej samej pozycji? I czy ten selektor będzie pasował do gb v.3 od Cymy? Quote Link to post Share on other sites
lisiec Posted June 30, 2015 Report Share Posted June 30, 2015 Po waszej namowie postanowiłem że kupię RK-02 jako zapasową replikę. Chciał bym jednak dodać do niej parę szyn RIS, o ile już ktoś wspomniał że po małych modyfikacjach da się wstawić pokrywę komory zamkowej do repliki APS, to niestety nie doszukałem się informacji o kompatybilności konwersji RIS od SHS. Potrafi mi ktoś odpowiedzieć czy będzie pasować bez większych "wygibasów"? Albo polecić podobną pasującą część? Był bym wdzięczny za pomoc :) Quote Link to post Share on other sites
Pietracha Posted July 5, 2015 Report Share Posted July 5, 2015 Pisałeś do sklepu w tej sprawie? Quote Link to post Share on other sites
lisiec Posted July 5, 2015 Report Share Posted July 5, 2015 Nie długo po poście wysłałem zapytanie. Zapomniałem zrobić aktualizację. wg azteko konwersja shs do ak pasuje bez problemu do RK-02. W przyszyłym tygodniu będę robić zamówienie. Postaram się jakąś fotę wrzucić. Quote Link to post Share on other sites
werwolf312 Posted July 10, 2015 Report Share Posted July 10, 2015 Witam, czy ktoś ma pomysł na latającą na boki lufę zew. i podstawę muszki. Lata na boki i góra dół, co prawda nie jest to wielki ruch, ale trochę wkurza. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted July 10, 2015 Report Share Posted July 10, 2015 Taśma samoprzylepna (izolka rządzi) twym przyjacielem. Owiń w miejscu gdzie "doszczelnisz" i zlikwidujesz luz. Quote Link to post Share on other sites
werwolf312 Posted July 12, 2015 Report Share Posted July 12, 2015 Niestety, taśma nic nie daje ponieważ luz występuje w miejscu gdzie lufa zewnętrzna wchodzi w komorę zamkową. nie mam zadnego pomysłu jak to naprawić. Mam parę podejrzeń co morze to powodować: Wyrobione ,,łoże pinu,, lub zbyt krótka śrubka dociskająca lufę od góry. Tak czy siak spędziłem pół nocy próbując różnych sposobów i skończyły mi się pomysły. Quote Link to post Share on other sites
The-Naturat Posted July 12, 2015 Report Share Posted July 12, 2015 Jak kupowałeś na tajwanie, to nagminnie repliki od nich to mają, ja i kilku kolegów to mieliśmy. Lufa jest zakołkowana źle, i po kilku wybiciach ma luzy. Jak chcesz mieć spokój to: wymieniaj lufe na stalową, ja tak zrobiłem, bo już jedną zgiełem. Możesz nawiercić dziurkę na tą śrubke ustalającą, wtedy wchidzi głębiej, albo zakleić kołek, na klej. To takie sposoby jakie widziałem. Quote Link to post Share on other sites
werwolf312 Posted July 12, 2015 Report Share Posted July 12, 2015 Problem w tym iż moja nie ma źle zakołkowanej lufy. Po prostu otwór w który wchodzi jest trochę za duży. Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted July 12, 2015 Report Share Posted July 12, 2015 http://forum.wmasg.pl/topic/155654-krzywa-lufa/ Quote Link to post Share on other sites
The-Naturat Posted July 12, 2015 Report Share Posted July 12, 2015 Właśnie chodzi o to że jest tak zakołkowane, że otwór jest za głęboki. I nic tu innego raczej nie poradzisz. Quote Link to post Share on other sites
Jarhead903 Posted July 28, 2015 Report Share Posted July 28, 2015 Witam, Mam pytanie co sądzicie o takim secie do Rk? Silnik: http://gunfire.pl/product-pol-1152195729-Silnik-Tornado-F1-High-Torque-krotki.html Spring: http://gunfire.pl/product-pol-1152203413-Sprezyna-Tornado-M150.html Zębatki: http://gunfire.pl/product-pol-1152195381-Zestaw-zebatek-100-200-SHS.html A i jeszcze jedno pytanie czy wymieniać też cylinder ? Quote Link to post Share on other sites
suharex Posted July 29, 2015 Report Share Posted July 29, 2015 Silnik pięknie kręci nawet na 7.4 lecz potrzeba wyższego C, bo po ok. 1 tysiący kulek potrafi zabić 7.4V 1400mAh. Jarhead info w moim profilu. Quote Link to post Share on other sites
Jarhead903 Posted July 30, 2015 Report Share Posted July 30, 2015 Dobra , a co z zębatkami? Quote Link to post Share on other sites
suharex Posted July 30, 2015 Report Share Posted July 30, 2015 Moje wytrzymują, a co najlepsze na podwójnym łożyskowaniu nie wytrzymał tlok z pełną stalową szczęką więc zrób na pojedyńczym w razie czego. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts