SirHawk Posted January 26, 2013 Report Share Posted January 26, 2013 Więc, masz ponad 1000zł, przeznaczasz 1000zł na replikę, reszta idzie na wyposażenie. Dobrze zrozumiałem? Takie jeszcze pytanie: ile przeznaczasz na wyposażenie i co konkretnie kupujesz? Może uda się znaleźć zbędne wydatki. Link to post Share on other sites
0wn Posted January 26, 2013 Report Share Posted January 26, 2013 Lepiej już wyjdziesz kupując tego boyia. Jak przyjdzie źle złożony to możesz go zwrócić. Szczerze to żałuję, że w ogóle się odezwałem w tym temacie. Naprawię to kończąc tego posta. Link to post Share on other sites
SirHawk Posted January 26, 2013 Report Share Posted January 26, 2013 Zły dzień? Bo nie do końca rozumiem. Zawsze mógłbyś pomóc nowemu. Link to post Share on other sites
STACHUUU Posted January 26, 2013 Author Report Share Posted January 26, 2013 ;) już wszystki mam zamówione a na karabin dokładnie 950 zł ;) i musi to być AK z tym że nie taki prosty tylko coś w stylu 048 Link to post Share on other sites
STACHUUU Posted January 26, 2013 Author Report Share Posted January 26, 2013 i jak co myślisz ? :D kupować tego AK od cymki ? :P bo mi jak narazie się najbardziej podoba ze wszystkich AK tylko pytanie czy jest dobry :D Link to post Share on other sites
STACHUUU Posted January 26, 2013 Author Report Share Posted January 26, 2013 ok ;D zamówiłem CM 048 ;) zobaczymy jak to będzie ;D dzięki wszystkim za szybkie odpowiedzi ;D Link to post Share on other sites
Said Posted January 26, 2013 Report Share Posted January 26, 2013 mialem cyme 028,31,41, teraz 46. w zadnej nic nigdy nie padlo. mowice dalej, ze cyma jest be Link to post Share on other sites
senkuPH Posted January 26, 2013 Report Share Posted January 26, 2013 Ja osobiście polecę Ci BOYIa z serii SW. Kup - sprawdź po rozpakowaniu. Jakby co zwrócisz i po kłopocie. Link to post Share on other sites
STACHUUU Posted January 26, 2013 Author Report Share Posted January 26, 2013 ;) jak mówiłem wcześniej widziałem u kolegów Cymki i Boyie i jakiś mnie nie przekonuje ta firma Boyi ;) Link to post Share on other sites
STACHUUU Posted January 27, 2013 Author Report Share Posted January 27, 2013 a jeśli chodzi o gumkę to jaką wziąść ??? linka jakiegoś dajcie z gunfire lub taiwangun ;) Link to post Share on other sites
Powała Posted January 27, 2013 Report Share Posted January 27, 2013 (edited) a jeśli chodzi o gumkę to jaką wziąść ??? Najlepiej wziąć wzmocnioną, zieloną G&G. linka jakiegoś dajcie z gunfire lub taiwangun :icon_wink: Może jeszcze za Ciebie kupić :icon_question: Edited January 27, 2013 by Powała Link to post Share on other sites
Said Posted January 27, 2013 Report Share Posted January 27, 2013 weź czarnego guardera, sprawdzony i tani. Link to post Share on other sites
STACHUUU Posted January 27, 2013 Author Report Share Posted January 27, 2013 Powała ;D miło by mi było gdybyś mi taki prezent zrobił i kupił heh :P Link to post Share on other sites
LogaN Posted January 27, 2013 Report Share Posted January 27, 2013 weź czarnego guardera, sprawdzony i tani. W życiu. Jeśli Guarder, to tylko przezroczysty. A i tak bardziej bym polecił gumkę firmy Systema, albo zieloną G&G. CM.048 to bardzo dobra replika w swojej klasie, powinieneś być zadowolony. Kulki 0,25g. Ludzie czasami polecają lżejsze do CQB, choć według mnie jest to irracjonalne. Owszem, zyskują około 20-40 FPS na tym, ale jest to praktycznie nieodczuwalne, za to jak potem przychodzi strzelać na większy dystans, to kulki latają jak chcą, ciągnie je do góry, itp. Kulki 0,25g będą odpowiednie. Przy czym CM.048 samo w sobie nie nadaje się do CQB ze względu energię wystrzeliwanych kulek, które znacznie przekraczają najpopularniejsze limity do walki na bliskim dystansie (360 FPS przy kulkach 0,2g). Mogą być P&J Premium, lepsze nie są musem. Nie zmienia to faktu, że kulki lepsze jakościowo (np. G&G), choć są nieco droższe, to i zużywa się ich mniej, bo latają celniej. Pozdrawiam. Link to post Share on other sites
STACHUUU Posted January 27, 2013 Author Report Share Posted January 27, 2013 ;) a jeszcze takie pytanie czy odrazu trzeba zmienić tą gumkę ?? czy można z tą od producenta iść na 1 strzelanke ?? , a jeśli trzeba zmienić to czy gwarancja nie przepada jak się ją wymieni ?? Link to post Share on other sites
LogaN Posted January 27, 2013 Report Share Posted January 27, 2013 Gwarancja nie przepada nawet jeśli sam ją zmienisz. A jeśli zamawiałbyś replikę i gumkę w tym samym sklepie (ale z tego co czytałem, to replikę już zamówiłeś), to sami za darmo ją zmieniają na miejscu (jeśli o to poprosisz). Możesz iść na strzelanie z gumką od producenta ("stockową"). Po prostu możesz mieć nieco mniejszy zasięg (zwłaszcza w minusowych temperaturach) i większy rozrzut. Ale strzelać jak najbardziej się da, stockowa gumka zresztą najgorsza nie jest. Link to post Share on other sites
dr Ziolo Posted January 27, 2013 Report Share Posted January 27, 2013 Gwarancja nie przepada, bo wymiana gumki to nie majsterkowanie w obetym gwarancja gearboxie. Link to post Share on other sites
Reegz Posted January 27, 2013 Report Share Posted January 27, 2013 Co do gumki, to kupuj zieloną G&G Filmik jak to zrobić http://www.youtube.com/watch?v=mxa5Mp7YdVw Aby dostać się do lufy w cm.048m musisz zdjąć chwyt, podstawę muszki i pod nią masz taką malutką śrubeczkę na której trzyma sę cały front. Link to post Share on other sites
Said Posted January 27, 2013 Report Share Posted January 27, 2013 W życiu. Jeśli Guarder, to tylko przezroczysty. A i tak bardziej bym polecił gumkę firmy Systema, albo zieloną G&G. jak widac zdania są podzielone, dla mnie czysty guarder to porazka:) Link to post Share on other sites
STACHUUU Posted January 27, 2013 Author Report Share Posted January 27, 2013 a jeśli na TaiwanGun złożyłem już zamówienie i złoże jeszcze jedno na (baterie,ładowarke,i HU) to 1 raz zapłace za przesyłkę czy 2 razy ?? i druga sprawa ;D jaką polecacie do tego modelu ładowarke i baterie LiPo Link to post Share on other sites
Tajgers Posted January 27, 2013 Report Share Posted January 27, 2013 Lepiej anuluj tamte i zamów jeszcze raz i po kłopocie... Link to post Share on other sites
proteziaksaspl Posted January 27, 2013 Report Share Posted January 27, 2013 (edited) Kurna, a co to za problem napisać do obsługi sklepu, żeby oba zamówienia razem wysłali? Edited January 27, 2013 by proteziaksaspl Link to post Share on other sites
OFF Posted January 27, 2013 Report Share Posted January 27, 2013 Najlepiej zadzwonić (mogą wysłać paczki zanim przeczytają Twoją wiadomość). Link to post Share on other sites
STACHUUU Posted January 27, 2013 Author Report Share Posted January 27, 2013 napisałem ;) tylko że właśnie się bałem że nieodczytają ;D a co do tej bateri i ładowarki poda ktoś jakieś ?? Link to post Share on other sites
ZuBeR Posted January 27, 2013 Report Share Posted January 27, 2013 Bateria, choćby Turnigy NanoTech. Szału nie ma, ale ujdzie. Model sobie dobierz wg. wymiarów. Ładowarka, też Turnigy Accucel 6, też szału nie ma, ale ujdzie. Link to post Share on other sites
Recommended Posts