SouthMan Posted August 16, 2005 Report Share Posted August 16, 2005 Na kupie gruzu też nieźle maskuje :wink: Ale w przedstawionym terenie chyba lepiej spisywał by sie 3 col, zresztą można porównać :/ Quote Link to post Share on other sites
Robson Posted August 16, 2005 Report Share Posted August 16, 2005 Ja tam nadal uważam, że camo jest ohydne 8) A tu cuś ze swojskiego klimatu w kwestii fotek z ACU: niech ten pan wejdzie do tego ślicznego lasku za nimi arzem, z jednym z ochraniających go żołnierzy.... ciekawe kogo byłoby lepie widać :wink: Quote Link to post Share on other sites
DariuszM Posted August 16, 2005 Report Share Posted August 16, 2005 niech ten pan wejdzie do tego ślicznego lasku za nimi arzem, z jednym z ochraniających go żołnierzy.... ciekawe kogo byłoby lepie widać :wink: a co to ma do rzeczy...? przecież ACU nie powstał jako kamuflaż do lasów europy... Quote Link to post Share on other sites
Robson Posted August 16, 2005 Report Share Posted August 16, 2005 niby tak, ale w takim razie do których lasów powstał.... ? ja nie widzę tego kamuflarzu nidzie indziej jak mout i ewentualnie pustynia ze wskazaniem na to pierwsze... Quote Link to post Share on other sites
Holman Posted August 16, 2005 Report Share Posted August 16, 2005 ja nie widzę tego kamuflarzu nidzie indziej jak mout i ewentualnie pustynia ze wskazaniem na to pierwsze... I wlasnie po to powstal. Potencjalne przyszle teatry dzialan obejmuja mocno zurbanizowany lub pustynny teren. Jak beda jechac do lasu dostana nowe, nie pekaj. Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted August 16, 2005 Report Share Posted August 16, 2005 ja nie widzę tego kamuflarzu nidzie indziej jak mout i ewentualnie pustynia ze wskazaniem na to pierwsze... I wlasnie po to powstal. Potencjalne przyszle teatry dzialan obejmuja mocno zurbanizowany lub pustynny teren. Jak beda jechac do lasu dostana nowe, nie pekaj. Raczej stare... ale jare... Quote Link to post Share on other sites
Nic Posted August 21, 2005 Report Share Posted August 21, 2005 Pozwolę sobie wkleić jeszcze najciekawsze fotki z jakich znalazłem (a dużo tego w sieci :wink: ): Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted August 29, 2005 Report Share Posted August 29, 2005 Zaobserwowane wczoraj na airshow w Radomiu :) http://foka.strona.pl/ACU_Radom_1.JPG http://foka.strona.pl/ACU_Radom_2.JPG Quote Link to post Share on other sites
vosper Posted August 30, 2005 Report Share Posted August 30, 2005 Zaobserwowane wczoraj na airshow w Radomiu :) Ładnie :!: :!: :!: Mnie robić zdjęcia :!: :?: :!: 8) Dobre zdjęcia. Brzucha NIE widać :D Myślałem żeby wziąć MARPAT'a ale to bym jajka na twardo ugotował :? , a tak było w sam raz :D --- Na zdjęciach CADPAT, MARPAT i ACU (reprodukcje): <-Odległość poniżej 70m<-około 100m<-ponad 180m (zoom). Według mnie zwycięzcą jest CADPAT. P.S. Powoli dosięga mnie gorączka Multicam'a... :twisted: Quote Link to post Share on other sites
Small_Hunter Posted August 31, 2005 Report Share Posted August 31, 2005 chm... po raz kolejny zostało udowodnione że ACU to cammo dla ludzi którzy chcą być zawsze i wszędzie widoczni :) Marpat też sie całkiem dobrze wypada na tych zdjęciach... Przydały by sie dla porównania jeszcze te multicam... Quote Link to post Share on other sites
Robson Posted August 31, 2005 Report Share Posted August 31, 2005 chociarz jakby się tak owinąć wokół brzozy......... :lol: :wink: Quote Link to post Share on other sites
Yuri Posted September 1, 2005 Report Share Posted September 1, 2005 No to ja się pochwale oryginałem :D No i juz po ptokach - Poszedł do ludzi Jak by ktoś chciał zamówić ACU to zapraszam Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted September 7, 2005 Report Share Posted September 7, 2005 Jak by ktoś chciał zamówić ACU to zapraszam A to mi kiedys zarzucali kreatywna forme reklamy :twisted: :twisted: Wracajac do kwestii UCP to pojawily sie dwie ciekawe fotki przedstawiajaece te mundury w lesie - byly komentarze, ze zostaly prawdopodobnie zphotoshopowane :D Wykopie je z czelusci dysku i umieszcze Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted September 7, 2005 Report Share Posted September 7, 2005 O te fotki sie rozchodzi Mozna powiedziec, ze kamuflaz zaczyna wygladac calkiem calkiem. Spojrzcie tez, ze na pierwszym zdjeciu bardzo wyrozniaja sie IBA i ladowncie w camo 3color Quote Link to post Share on other sites
dzikki Posted September 7, 2005 Report Share Posted September 7, 2005 W lesie bywa tak, iż najbardziej nietypowe kolory są niezauważane ze względu na specyficzne warunki zewnętrzne. Ostatnio przez dłuższy czas "ściągałem" ludzi i przez ten okres byłem "niewidoczny" dla innych mimo szarego munduru. Specyficzne ujęcia, podobnie jak na fotce pokazanej przez Szaszłyka, mogą nie oddawać całości. Quote Link to post Share on other sites
Saint Posted September 7, 2005 Report Share Posted September 7, 2005 ta flaga na prawym ramieniu :roll: rownie dobrze mogl na niebiesko sobie na czole napisac "tu strzelac" :wink: Quote Link to post Share on other sites
T.J. Posted September 7, 2005 Report Share Posted September 7, 2005 ta flaga na prawym ramieniu :roll: rownie dobrze mogl na niebiesko sobie na czole napisac "tu strzelac" :wink: US Army wychodzi z założenia, że flagę widać dopiero z odległości, na jaką regularna piechota nie dopuszcza nieprzyjaciela, a z bliższej odległości i tak widać całego żołnierza, wiec po co maskować flagę, z której są dumni - ma ona też efekt psychologiczny dla postronnych (czarno-zielona flaga nie jest tak reprezentatywna i oczywista w rozpoznaniu dla przeciętnego ziemianina). A SF/NS etc. noszą właściwie tylko wygaszone, bo działaja raczej skrycie i w innych warunkach niż wojska "pospolite". Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted October 23, 2005 Report Share Posted October 23, 2005 Fotki nowego sprzetu, ktory pojawi sie do kompletu z ACU: komplet goretex'owy, oporzadzenie, etc. https://peosoldier.army.mil/pmequipment/cie...emultimedia.asp Quote Link to post Share on other sites
Hoplita Posted October 24, 2005 Report Share Posted October 24, 2005 czy on ma tasmy odwrotnie czy zmienil sie regulamin? Quote Link to post Share on other sites
vosper Posted October 24, 2005 Report Share Posted October 24, 2005 W ACU tylko po nasłonecznionych punktach powinno się biegać :D ... ...lub trzeba być daleko i cieniu :!: (pierwsze dwa zdjęcia zrobione przy drodze do Góry Kalwarii, trzecie na Polach Mokotowskich) Mam nadzieję, że w zimie będzie się lepiej spisywał( :?: ). Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted November 3, 2005 Report Share Posted November 3, 2005 BUHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted December 29, 2005 Report Share Posted December 29, 2005 Porownanie nowych wzorow maskujacych US Od lewa: Desert MARPAT, Army Universal, USAF, US Navy A tu wzorek USAF i US Army Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted January 1, 2006 Report Share Posted January 1, 2006 Ostatnio Blackhawk zaczal produkcje m.in. STRIKE'a w uniwersalnym camo, ale jak sie okazuje blackhawk'owy UCP bardzo rozni sie od oficjalnego: Quote Link to post Share on other sites
Yuri Posted January 18, 2006 Report Share Posted January 18, 2006 No to ja pozwole sobie pochwalić się :) Moim nowym nabytkiem w ACU - kontrkatowym Interceptorem Point Blank'a niestety za duży na mnie - MEDIUM i bez kevlarowych wkładów :(( Więc prosze sie nie śmiać że wyglądam jak zagubine cielątko. :):) Quote Link to post Share on other sites
vosper Posted January 28, 2006 Report Share Posted January 28, 2006 Dużo zdjęć ACU i "sprzętu przyszłości": The Future is coming!! z MilitaryPhotos.net To mi się podoba :!: :!: :!: https://peosoldier.army.mil/images/swar/AW_...W_right_low.jpg Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts