Greg2000 Posted June 3, 2016 Report Share Posted June 3, 2016 Hej a jakie magi pasują do G36c Ares/Umarex? http://m.hobby4men.com/item/343232 Quote Link to post Share on other sites
MaxusOfficial Posted June 12, 2016 Report Share Posted June 12, 2016 Takie pytanie, co trzeba zrobić aby, magazynek http://www.taiwangun.com/magazynki-aeg-hi-cap-2/krotki-magazynek-hicap-na-220-kulek-do-serii-ak-cm?from=listing&campaign-id=19 pasował do RK-02 lub RK-05? Quote Link to post Share on other sites
suharex Posted June 16, 2016 Report Share Posted June 16, 2016 Jest niekoszerny plus hicap. Najlepiej nie kupować, bo i tak nie będzie pasował. Quote Link to post Share on other sites
Spirol Posted June 16, 2016 Report Share Posted June 16, 2016 Midcapy od Battleaxe pasują do AUGa GFC. Quote Link to post Share on other sites
Kazik94 Posted June 26, 2016 Report Share Posted June 26, 2016 Witam, czy hi-cap JG od mp5 pasuje do mp5 CM041K? Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted June 26, 2016 Report Share Posted June 26, 2016 Dokładnie w sytuacji odwróconej o 180 stopni pasuje na pewno, więc tu też powinien. Dodano przez Tapatalk. Post zatwierdzony przez Europejską Komisję do Zatwierdzania Postów - podwydział Wojskowości i Ogrodnictwa Quote Link to post Share on other sites
Avard Posted July 14, 2016 Report Share Posted July 14, 2016 Replika : LCT AK74M NV MAGAZYNKI: LCT lowcap AK74 - podają bez problemu, siedzą ciasno. CYMA midcap AK74 (model C.72) - podają bez problemu, trochę się poruszają (zarówno na boki jak i przód/tył), ale nie wypadają. E&L midcap AK74 (model EIL-05-009731) - podają bez problemu, trochę się poruszają (zarówno na boki jak i przód/tył), ale nie wypadają. Quote Link to post Share on other sites
K10ŚP Posted August 1, 2016 Report Share Posted August 1, 2016 Nie wiecie może jakie magi pasują do L85A2 Army bez szlifowania i podklejania izolką?? Quote Link to post Share on other sites
ASbart Posted August 4, 2016 Report Share Posted August 4, 2016 MASADA A&K CQB magazynki: low cap - specna arms = pasuje i podaje Quote Link to post Share on other sites
V4RCH1AK Posted August 11, 2016 Report Share Posted August 11, 2016 Wiecie jakie magazynki wchodzą i podają w Hk416 GFC? Quote Link to post Share on other sites
Majkhel Posted August 11, 2016 Report Share Posted August 11, 2016 (edited) ---- JG ---- REPLIKA: JG M4/16 3 gen plastik body MAGAZYNKI: Star, A&K, PJ ale ciężko wchodzą, BOYI ale lata luźno Replika: M4A1 JG gen.3 Magazynki: mid-cap krótki KA plastik, mid-cap długi SRC metal, real-cap MAG krótki podawanie: wszystkie bez zastrzeżeń trzymanie: plastiki od KA siedzą mocno dosyć ciasno, nie bujają metalowe SRC lekki luz na boki. Plastik MAG siedzą z minimalnym bocznym luzem Biorąc pod uwagę, że te GFC, to zdaje się JG, to powyższe powinny pasować (z ewentualnym użyciem gdzieniegdzie izolki) Podobno też specnowe magi zwykle podają wszędzie. Ja jednak nie polecam ich plastikowych real-capów - mają słabą sprężynkę i większość, jakie miałem nie podawała ostatniej kulki (czyli jesteś średnio 5 kulek do tyłu na każdym magu). Edited August 11, 2016 by Majkhel Quote Link to post Share on other sites
V4RCH1AK Posted August 11, 2016 Report Share Posted August 11, 2016 @up ale Pmagi do HK nie wejdą, tylko Emagi? Quote Link to post Share on other sites
vim Posted August 11, 2016 Report Share Posted August 11, 2016 SCAR L od DBOY Magazynki (Hicapy i midcapy) od G&G, Cymy, DBOYS - Bardzo Dobrze Magazynki (Hicapy i midcapy) od Specny - dobrze (lekkie luzy) Quote Link to post Share on other sites
grzybas Posted November 23, 2016 Report Share Posted November 23, 2016 Odświeżę trochę temat. Czy do Glocka 19 KWA (zasilanie gg) będą pasowały magazynki do glocka 19 od WE? Quote Link to post Share on other sites
Majkhel Posted November 24, 2016 Report Share Posted November 24, 2016 Poszukaj w temacie o tej replice. Ale: http://forum.wmasg.pl/topic/156208-glock-18-kwaasg/ Quote Link to post Share on other sites
Areath Posted November 25, 2016 Report Share Posted November 25, 2016 Witam, musze kupić do M4 KWA magi. Dokładnie tego: http://www.asgshop.pl/produkt.php?mid=354&id=4785 z tego roku zakupionego: Prosze o polecenie najbardziej kompatybilnych, niezadownych, wytrzymałych słowem najlepszych: Low cap - Mid cap - Hi Cap Drum / BOX - Wydaje mi się, że najlepsze powinny być od tego samego producenta, ale mogę się mylić, znalazłem takie midy: http://www.asgshop.pl/produkt.php?cat=257&sr=pd&mid=354&id=5373 Proszę o podpowiedzi, bo widzę że co model to inne opinie. Jeśli ktoś mógłby od razu podać linki z dobrymi ofertami też byłbym wdzięczny Quote Link to post Share on other sites
ctts Posted November 30, 2016 Report Share Posted November 30, 2016 Witam serdecznie, chciałbym się dowiedzieć, jakie magazynki (low/mid) będą pasowały do następujących replik: G&G CM16 MOD0 (http://gunfire.pl/product-pol-1152205593-Replika-karabinka-CM16-MOD0-COMBO-czarna.html) G & G GC16 Warthog 9" (http://gunfire.pl/product-pol-1152208359-Replika-karabinka-GC16-Warthog-9.html) Z góry dziekuję za odpowiedź, pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Ajwory Posted December 9, 2016 Report Share Posted December 9, 2016 To tak z deka odkopię, bo czemu nie. KWA KR9 Midy Aresa (140bb ABS) bardzo ładnie podają, ale trzeba się z nimi strasznie siłować. Dosłownie minuta papierem ściernym po krawędziach i chodzą aż miło, a kosztują grosze. Quote Link to post Share on other sites
SKYNETPL Posted January 5, 2017 Report Share Posted January 5, 2017 Witam jaki magazynek będzie pasował do tej repliki Spartac SRT-18 http://gunfire.pl/product-pol-1152209515-Replika-karabinka-SRT-18.html Chodzi mi o Mid Capy. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
gratek Posted January 6, 2017 Report Share Posted January 6, 2017 chciałbym się dowiedzieć, jakie magazynki (low/mid) będą pasowały do następujących replik: G & G GC16 Warthog 9" (http://gunfire.pl/pr...-Warthog-9.html) Najbardziej polecam plastikowe midy 120 od G&G. Te z wychodzącym języczkiem. Dobrze siedzą i podają do ostatniej kulki. W pięciopaku są za około 250zł. Kolejne to plastikowe midy G&P Ball Ball (i pewnie podobne modele też). Nieduży luz na boki, ale dobrze siedzą i podają (przy okazji chyba najlepsze magi do mojej emki G&P). Testowałem też metalowe: midy G&P i Specny oraz lowy CA i Boyi. Z tego co pamiętam wszystkie metalowe ciężko wchodziły w gniazdo. W CA zostawał często wkład w gnieździe. Wychodziła sama skorupa (nie są połączone żadną śrubą, a zatrzask jest słaby). Nie pamiętam już co było na rzeczy, ale największe problemy miałem ze Specną. Quote Link to post Share on other sites
Driver2503 Posted January 6, 2017 Report Share Posted January 6, 2017 SIG JG na Adapterze z allegro KWA MID (120) Boyi Hi cap x2 (300) Specna Hi cap Podaje jak chce czasem chwile normalnie potem nie . Specna -> Kwa Mid cap są luźne i dobrze podają Hi cap boyu luźny jest i dobrze podaje M4 KWA Hi cap od Specny luźno w gnieździe i podają dobrze Hi capy boyi luźne i podają Quote Link to post Share on other sites
warfighter Posted February 13, 2017 Report Share Posted February 13, 2017 Podpada pod kompatybilność więc proszę o wyrozumiałość (nie chciałem zakładać osobnego wątku) Midcapy którego producenta będą bankowo pasować do eMki od VFC (Sr15 e3) oprócz oryginalnych rzecz jasna? Jakiś konkretny producent warty uwagi? Polećcie coś proszę z doświadczenia. Quote Link to post Share on other sites
Kedrab Posted March 27, 2017 Report Share Posted March 27, 2017 Witam! Mieliście może do czynienia z nowymi magazynkami od Guardera które są dostępne na Taiwanie? Chwilowo się link wysypał dlatego nie załączam go ale na liście przedmiotów w kategorii jest nadal. Jeżeli ktoś miał styczność podzielcie się wrażeniami i opiniami jak siedzą w waszych replikach no i oczywiście jakie to repliki :) . Quote Link to post Share on other sites
kukunamuniu Posted March 29, 2017 Report Share Posted March 29, 2017 Mam trzy takie magi w kolorze tan. W KWA/LMT siedzą lepiej niż magi amoeby. Musiałem troszkę podpiłować w jednym miejscu (foto na końcu posta), bo ostry kant przeszkadzał zwalniaczowi magazynka i przy wkładaniu musiałem mocno dobijać. Do magazynka wchodzi około 130 kulek. Niestety w KWA nie mogę tyle załadować, bo sprężyna jest mocna i kulki podnoszą dyszę i tracę szczelność. Ten sam problem mam na mid-capach innych firm (Ares, Amoeba, Boyi, nawet marne KA, które ledwo podają kulki) , więc to akurat wina repliki. Podają ładnie, moja replika ma rof 18 k/s, ale jestem pewny, że zdolne są obsłużyć więcej. Miałem jedną zacinkę jak na razie, ale obwiniam brud z ładownicy/zrzutu, bo tego samego dnia kawałek syfu zatkał mi komorę HU. Na dole magazynka jest stopka, którą można zdjąć. Uzyskuje się wtedy dostęp do takiej "wsuwki", która trzyma sprężynę. Stopka schodzi na tyle łatwo, że troszkę ją podkleiłem, żeby nie zgubić przy uderzeniu kantem magazynka w ziemię. Samo zgubienie stopki to nie tragedia, bo wsuwka trzymająca sprężynę siedzi twardo i jest niewielka, więc przypadkowe wybicie jej jest mało możliwe, ale bez stopki magazynek głupio wygląda ;) Te magazynki możesz kupić na sztuki na Azteko, zawsze możesz wziąć jeden na próbę. Quote Link to post Share on other sites
kukunamuniu Posted March 29, 2017 Report Share Posted March 29, 2017 Nie mogę edytować posta powyżej, a zapomniałem dodać: jeszcze nie wyjmowałem sprężyny, więc nie daję 100% gwarancji, że ta "wsuwka" nie jest tylko atrapą jak np. w plastikowych midach Aresa ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts