Snipernr1 Posted February 16, 2013 Report Share Posted February 16, 2013 A nie łatwiej podkleić coś pod remię spustu to które opiera się o szkielet GB. Quote Link to post Share on other sites
rogal138 Posted February 16, 2013 Report Share Posted February 16, 2013 Należałoby wtedy pamiętać żeby zmodyfikować też kostkę, bo na semi spust sie musi cofnąć na tyle aby ją ponownie złapać Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted February 16, 2013 Report Share Posted February 16, 2013 (edited) Nie tyle kostkę, co podpiłować przerywacz. Jutro mam strzelankę, to kończę grzebać, ale jak uda mi się dojść do zamierzonego celu, podzielę się wynikem i sposobem jego osiągnięcia. Edited February 16, 2013 by Winiacz Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted February 18, 2013 Report Share Posted February 18, 2013 Panowie, ja wyprostowałem blaszki, które od strony zewnętrznej zblokowałem plastikowymi elementami. Dzięki temu styki nie rozginają się - nie pozwalają wejść dalej "klockowi". Poprzez wyprostowanie styków droga znacznie się skróciła. Foto mogę przesłać jeśli ktoś jest zainteresowany. Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted February 18, 2013 Report Share Posted February 18, 2013 Nie występuje wtedy problem z full auto na ogniu pojedynczym? Bo jeśli nie, to bym fotki jak najbardziej poprosił. Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted February 18, 2013 Report Share Posted February 18, 2013 Nie występuje wtedy problem z full auto na ogniu pojedynczym? Bo jeśli nie, to bym fotki jak najbardziej poprosił. Witaj. Nie, problem nie wystąpił przy próbie na full auto jak i na semi. Jak tylko podładuję lustrzankę (postaram się jeszcze dziś), wrzucę zdjęcie obu elementów. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted February 18, 2013 Report Share Posted February 18, 2013 (edited) Nie mogę edytować. Tak mniej więcej to wygląda (nie czepiać się estetyki;p) Nie występuje blokowanie się klocka w blaszkach, tak jak mówiłem wcześniej zablokowałem je dwoma kawałkami plastiku, które umieściłem tam na kleju. (blaszki nieprzedłużane) Sam klocek został wyjęty, zalany klejem i teraz wystaje trochę bardziej. Ogólnie to chyba najprostsze rozwiązanie, ale już mam w planach inne. Edited February 18, 2013 by senkuPH Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted February 18, 2013 Report Share Posted February 18, 2013 Który wózek jest tam zamontowany? Krótszy czy dłuższy? Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted February 18, 2013 Report Share Posted February 18, 2013 (edited) Oczywiście dłuższy - zapomniałem dopisać. Dzięki różnym wózkom można dopasować do siebie dł. drogi spustu. Poradziłbym jeszcze, aby elementy blokujące blaszki były odrobinkę krótsze, by można było na nie zagiąć blaszki - wtedy będzie pewność, że klocek zewrze za każdym razem większą powierzchnią. Edited February 18, 2013 by senkuPH Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted February 19, 2013 Report Share Posted February 19, 2013 I ta metoda działa. Mogę polecić każdemu. Raz na kilkanaście strzałów zdarza się niezamierzone full auto, ale to da się zrobić. Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted February 19, 2013 Report Share Posted February 19, 2013 W takim razie cieszę się, że mogłem pomóc:). Jeśli uda mi się dojść do jeszcze innego sposobu, naskrobię to tutaj. Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted February 20, 2013 Report Share Posted February 20, 2013 Od siebie dodam, że przydaje się MOSFET. Zablokowane blaszki mają mniejszy kontakt przy styku, i może się szybciej wszystko wypalać. Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted February 20, 2013 Report Share Posted February 20, 2013 (edited) Oczywiście. Tak jak wspomniałem wcześniej należy jeszcze dogiąć blaszki na elementy blokujące - zwiększy się powierzchnia styku. Prowizoryczne bazgradło : Edited February 20, 2013 by senkuPH Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted February 20, 2013 Report Share Posted February 20, 2013 Panowie a mógłby ktoś zrobić filmik z efektami Waszych prac? Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted February 20, 2013 Report Share Posted February 20, 2013 (edited) Jeżeli usatysfakcjonuje Cię samo załączanie silnika za pomocą spustu to ja mogę, bo póki co GB mam w rozsypce, no i parę braków :icon_razz: Edited February 20, 2013 by senkuPH Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted February 21, 2013 Report Share Posted February 21, 2013 Jak najbardziej, tylko dorwę gniazdo do baterii (replika na deansach, batka tamiya mała...) Quote Link to post Share on other sites
bamper12 Posted February 22, 2013 Report Share Posted February 22, 2013 Hmmm jestem ciekawy jak Wam to wyszło... kostka musi być wepchnięta na pewną odległość w blaszki, po to aby mógł na semi złapać ją przerywacz i poderwać.... Często miałem tak ale w GB. V.2 że musiałem pracować z tymi blaszkami aby nie było "bursta" na semi... Kiedyś jak będę miał chwile to sobie to sprawdzę ;) Pzdr. Quote Link to post Share on other sites
musashi Posted February 22, 2013 Report Share Posted February 22, 2013 Chociaż zamiast wyginać i kombinować z blaszkami lepiej by było zmienić ''Zwieracz'' na dłuższy . Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted February 22, 2013 Report Share Posted February 22, 2013 Zmiana zwieracza na dłuższy może spowodować, że się zakleszczy między blaszkami. Sprawdziłem to na sobie. A problem z burstem występuje u mnie, bo trochę przedłużyłem blaszki. Ale jest to kwestia grubości włosa żeby przerywacz łapał (mocniej wcisnę i załapie). Swoją drogą jestem pozytywnie zaskoczony. 2 strony tematu i nie ma offtopu i osobistych wycieczek. Quote Link to post Share on other sites
VinniePaz Posted February 22, 2013 Report Share Posted February 22, 2013 (edited) Musashi - niestety nie, przedłużenie "zwieracza" powoduje zakleszczenie, tak jak mówi Winiacz. Edited February 22, 2013 by VinniePaz Quote Link to post Share on other sites
echelon_ Posted February 23, 2013 Report Share Posted February 23, 2013 Hmm... No to trzeba by między blaszki włożyć kawałek syntetycznego klocka (co nie przewodzi prądu) tak aby zwieracz za głęboko nie wszedł a pośrednio sam spust nie miał też zbyt długiej drogi. Quote Link to post Share on other sites
maly46 Posted February 23, 2013 Report Share Posted February 23, 2013 Wtedy przerywacz moze nie zalapac. Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted February 23, 2013 Report Share Posted February 23, 2013 To sie dzieje przy kazdej metodzie. Mozna by sprobowac przedluzyc ten wystep na wozku, ktory lapie przerywacz. Nie mam teraz cyjanopanu, ale mozna by troche go nalac na ten wystep, w sczegolnosc ze w moim przypadku potrzebna jest grugosc wlosa. Telefon, nie bijcie za brak polskich znakow. Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted February 23, 2013 Report Share Posted February 23, 2013 Kiedy ja złożyłem na chwilę GB ze stykami zrobionymi tak jak pokazałem wcześniej, problem z przerywaczem nie występował. Quote Link to post Share on other sites
Piotro Posted February 23, 2013 Report Share Posted February 23, 2013 Zrobił by ktoś filmik jak pracuje przerobiony spust w V3 ? :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts