Puloman Posted March 10, 2013 Report Share Posted March 10, 2013 Witam tutaj leci moje pytanko. Będę kupował replikę cm.031 i jaką do tego dokupić kamizelkę najlepiej ? Myślę o chest riggu ponieważ wychodzi tanio i dużo mieści, ale ta kamizelka daje ten swój plus do lansu :D. I teraz pytanie jakiej firmy najlepiej kupić kamizelkę po dobrej cenie ? Myślę o firmie gfctactical albo acm. Oczywiście aby mieściły się magazynki do ak74. Mój budżet to 130zł. Quote Link to post Share on other sites
mistrz25 Posted March 10, 2013 Report Share Posted March 10, 2013 Za 130zł koleś to możesz kupić kamizelke FLC 3c bodajże za 50zł i dokupuj do tego ładownice tylko nie z Taiwanguna.I nie bierz nic z ACM i tego GFC tactical bo to szambo tzn. kupisz a później tego nie sprzedasz jak będziesz chciał coś lepszego.A w ogóle najpierw pomyśl nad pożądną ochroną oczu.Pozdro. Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted March 10, 2013 Author Report Share Posted March 10, 2013 Ochronę oczu mam ess nvg. A kamizelki do sprecyzowania pytania bardziej chodzi mi o zielone lub tego typu, ponieważ przeważnie strzelać się będę w lesie. Quote Link to post Share on other sites
mistrz25 Posted March 10, 2013 Report Share Posted March 10, 2013 Na początku zabawy nie opłaca się kupować kamizelki bo za twój budżet żadnej sensownej nie kupisz, a pozatym po co Ci kamizelka skoro będziesz miał Hi-Capa. Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted March 10, 2013 Report Share Posted March 10, 2013 (edited) Z pierwszego postu wynika, że założyciel tematu zdecydował się już na kamizelkę, skąd więc to pytanie w nazwie wątku? Aha, ja polecam chesta Edited March 10, 2013 by Obi-Wan Quote Link to post Share on other sites
Homer96 Posted March 10, 2013 Report Share Posted March 10, 2013 Jeżeli chcesz miec jakąś do wyglądu oraz mega wytrzymałą, pojemną i w super cenie to weź http://allegro.pl/chest-rigg-dpm-cordura-armia-brytyjska-za-29-99-zl-i2938359312.html . Użytkownik Errhile dokładnie mi ją porównał z Chest riggem z GFC i też planuję ją kupić. Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted March 10, 2013 Author Report Share Posted March 10, 2013 @Obi-Wan akurat jestem przychylny na obie strony chest rigg + na pojemność,a kamizelka + do lansu tak jak napisałem, ale dalej jestem niezdecydowany. Użytkownik Errhile dokładnie mi ją porównał z Chest riggem z GFC i też planuję ją kupić. Mógłbyś mi bardziej wytłumaczyć jak ją ci porównał ? Quote Link to post Share on other sites
14100715 Posted March 10, 2013 Report Share Posted March 10, 2013 Olej lans. Nic nie daje większej satysfakcji niż dobre akcje w grze. Lans zostaw tym, którzy przejmują się, czy dobrze/ groźnie wyglądają na zdjęciach i przede wszystkim mają kasę, żeby się lansować. Brak kasy= brak lansu. I zapamiętaj: jeśli sam wyglądasz jak przysłowiowe półdupie zza krzaka to żaden szpej Ci nie pomoże, a jedynie zwiększy efekt śmieszności postaci. Jeśli zdecydujesz się na kamizelkę to rozpatrz te dwie opcje (w sumie to to samo, ale w innym stanie i cenie): http://armyworld.pl/product-pol-1970-Kamizelka-Modułowa-Holenderska-Wojskowa-DPM-Woodland-Oryginal-.html http://armyworld.pl/product-pol-1446-Kamizelka-Modułowa-Holenderska-Wojskowa-DPM-Woodland-Oryginal-.html Możesz dowolnie konfigurować dzięki palsom, ale nie polecam jej jeśli jesteś osobą dosyć szczupłą- będzie na Tobie latać w lecie. Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted March 10, 2013 Author Report Share Posted March 10, 2013 @14100715 dzięki za link jak na razie jestem zdecydowany na tą kamizelkę cena i regulacja rozmiaru zachęca :) Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted March 10, 2013 Report Share Posted March 10, 2013 Olej lans. Nic nie daje większej satysfakcji niż dobre akcje w grze. Lans zostaw tym, którzy przejmują się, czy dobrze/ groźnie wyglądają na zdjęciach i przede wszystkim mają kasę, żeby się lansować. Pięknie napisane, podpisuję się pod tym wszystkimi kopytami. dobry kamuflaż + minimalistyczne oporządzenie = wysoka skuteczność na strzelankach, wiem coś o tym. Przez to pierwsze trudniej cię zauważyć, to drugie zapewnia wysoką mobilność Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted March 10, 2013 Report Share Posted March 10, 2013 dobry kamuflaż + minimalistyczne oporządzenie = wysoka skuteczność na strzelankach, wiem coś o tym. Przez to pierwsze trudniej cię zauważyć, to drugie zapewnia wysoką mobilność Jedno może wykluczać drugie. Wysoką mobilność zapewnia nie minimalizm a odpowiednie ulokowanie kieszeni, z uwzględnieniem swoich przyzwyczajeń ruchowych. A minimalizm oporządzeniowy to wcale nie jest dobre wyjście, bo upychanie wszystkiego w jedną kieszeń (bo przeważnie jedna kieszeń wystarcza w zupełności przeciętnemu airsoftowcowi - co się do niej nie zmieści to pakuje w kieszenie spodni czy bluzy) nie spowoduje wzrostu mobilności :P. Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted March 10, 2013 Report Share Posted March 10, 2013 Może zacznij od początku co dokładnie chcesz przenosić. Ile tych magazynków? Co oprócz nich będziesz przenosił? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted March 10, 2013 Report Share Posted March 10, 2013 Hawk, nie spowoduje wzrostu mobilności ale każdy szpej na sobie spowoduje jej spadek. Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted March 12, 2013 Report Share Posted March 12, 2013 (edited) Hawk, jak dla ciebie minimalizm oporządzeniowy to upychanie kulek i snickersów po kieszeniach dresu, to dziękuję bardzo. Nie to miałem na myśli Edited March 12, 2013 by Obi-Wan Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted March 21, 2013 Author Report Share Posted March 21, 2013 A skąd najbardziej polecacie kupować ? Allegro czy sklepy typu armyworld ? Quote Link to post Share on other sites
dr Ziolo Posted March 21, 2013 Report Share Posted March 21, 2013 Zależy xD Ja wolę army world, bo mam pewność, że nikt mnie nie oszuka. Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted March 21, 2013 Report Share Posted March 21, 2013 Na allegro swoje aukcje mają też sklepy :icon_lol: Ja bym się nie obawiał, ewentualnie sprawdził w http://forum.wmasg.pl/forum/4-polskie-sklepy/ Quote Link to post Share on other sites
Mati86 Posted March 21, 2013 Report Share Posted March 21, 2013 Mam chesta za 50 zł i lubię go. Fajny, polecam. Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted March 21, 2013 Report Share Posted March 21, 2013 Toś kolego dużo powiedział. :sciana: Normalnie wynika z tego odpowiedź na odwieczne pytania ludzkości. A ja mam replikę za 400zł. Jest fajna. Lubie ją. I polecam. Wiesz, o jaką replikę chodzi i dlaczego? :maniak_zle: Kurrrrrr....rrrczaczek... :maniak_zle: Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted March 21, 2013 Report Share Posted March 21, 2013 Miałem taki chest rigg i o dziwo, choć jest chiński, spisywał się świetnie. Za tą cenę warto, do środka wchodzą magi do AK. http://pl.taiwangun.com/wyposazenie-taktyczne/kamizelki-taktyczne/chest-rigg-coyote-a-c-m_4.html Quote Link to post Share on other sites
dr Ziolo Posted March 21, 2013 Report Share Posted March 21, 2013 Ja mam pasoszelki za 50 zł i jestem z nich zadowolony... Żeby nie było mowa o pasoszelkach BW... Quote Link to post Share on other sites
Hatch Posted March 21, 2013 Report Share Posted March 21, 2013 A ja mam cirasa ACM już 2 lata i też jestem bardzo zadowolony :P Quote Link to post Share on other sites
Mati86 Posted March 21, 2013 Report Share Posted March 21, 2013 Toś kolego dużo powiedział. :sciana: Normalnie wynika z tego odpowiedź na odwieczne pytania ludzkości. A ja mam replikę za 400zł. Jest fajna. Lubie ją. I polecam. Wiesz, o jaką replikę chodzi i dlaczego? :maniak_zle: Kurrrrrr....rrrczaczek... :maniak_zle: A co ma wspólnego z tym replika ? Moja wypowiedź dotyczyła chesta jako chesta a nie jakiegoś modelu. Cena została podana z myślą o tym, że nawet za kilka dych znajdzie sięcoś praktycznego i wygodnego. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted March 21, 2013 Report Share Posted March 21, 2013 A co ma wspólnego z tym replika ? Czytaj aż zrozumiesz.. Moja wypowiedź dotyczyła chesta jako chesta a nie jakiegoś modelu. Cena została podana z myślą o tym, że nawet za kilka dych znajdzie sięcoś praktycznego i wygodnego. Konkretne przykłady, a nie wzięte z kosmosu. Inaczej takie posty będą lecieć. Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted March 22, 2013 Report Share Posted March 22, 2013 Miałem taki chest rigg i o dziwo, choć jest chiński, spisywał się świetnie. Za tą cenę warto, do środka wchodzą magi do AK. http://pl.taiwangun....te-a-c-m_4.html W mojej opinii - znacznie bardziej warto chesta PLCE z demobilu brytolskiego. Na Pazzegro daje się toto kupić za ok. 30zł. Do środka wchodzą magi do prawie każdej repliki, w tym AK, eMki, G36, M14/G3 i MP5. Nie wchodza magazynki STG44, P90 i chyba MP40/STEN, ale to musiałbym sprawdzić. A w porónaniu z chińszczyzną z Krakmana wytrzymałościowo jednak stawiam na demobil... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts