Karmazyt Posted October 30, 2011 Report Share Posted October 30, 2011 Tylko jest problem, bo mam zamiar kupić....jeszcze 4 sprężyny od SHS..i nie chciałbym, żeby kupa z tego wyszła. Tak przy okazji - podkładki SHS są w porządku. Wiem, że to pierdół, ale mimo wszystko ;) Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted October 31, 2011 Report Share Posted October 31, 2011 (edited) Tak przy okazji - podkładki SHS są w porządku. Wiem, że to pierdół, ale mimo wszystko ;) Jakby ktoś zgubił suwmiarkę: :biggrin: -czerwonawe mają 0.2mm -sześciokątne 0.15mm -zwykłe 0.1mm Edited October 31, 2011 by wiciok Quote Link to post Share on other sites
zaki123 Posted October 31, 2011 Report Share Posted October 31, 2011 źle piszesz, te sześciokątne są najcieńsze 0,1mm a okrągłe srebrne to 0,15mm. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted October 31, 2011 Report Share Posted October 31, 2011 Ajjj... :sciana: Racja - pokiełbasiło mi się. Sprawdziłem i jest tak jak piszesz: -okrągłe czerwonawe 0,2mm -okrągłe srebrne 0,15mm -sześciokątne srebrne 0,1mm Quote Link to post Share on other sites
decigner12 Posted November 1, 2011 Report Share Posted November 1, 2011 ostatnio brakuje mi podkładek, a mnie zaciekawiły ich wymiary :) Quote Link to post Share on other sites
MyN3 Posted November 1, 2011 Report Share Posted November 1, 2011 SHS ma dość dużo podkładek w paczce i spokojnie starczy na kilka replik :) SHS ma dość dużo podkładek w paczce i spokojnie starczy na kilka replik :) Quote Link to post Share on other sites
Ero-senin Posted November 22, 2011 Report Share Posted November 22, 2011 UWAGA NA SPRĘŻYNY SHS ! Otwarłem dzisiaj mój GB ze sprężyną shs i przeraziłem się . Ze sprężyny płatami odlazł " Chrom " i cały gb był nimi zasyfiony . Na szczęście replika nie zrobiła w zasadzie żadnego przebiegu . Quote Link to post Share on other sites
bamper12 Posted November 22, 2011 Report Share Posted November 22, 2011 Znajomy miał ten sam problem z M120 SHS od Krakmanów, zareklamuj... Ja mam M150 z shootercbgear.... I takiego problemu nie mam :PP Pzdr. Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted November 29, 2011 Report Share Posted November 29, 2011 UWAGA NA SPRĘŻYNY SHS ! Otwarłem dzisiaj mój GB ze sprężyną shs i przeraziłem się . Ze sprężyny płatami odlazł " Chrom " i cały gb był nimi zasyfiony . Na szczęście replika nie zrobiła w zasadzie żadnego przebiegu . Potwierdzam w jednej replice sprawdziłem i już po chronowaniu narobiła syfu na szczęście nie dużo ale trzeba było smary wymienić. Quote Link to post Share on other sites
zaki123 Posted December 4, 2011 Report Share Posted December 4, 2011 springi się klepią strasznie ich SHS160, półtora miesiąca w swd a&k, przebieg może z 100kul spadek z 570 do 516fps :bialaflaga: Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted December 7, 2011 Report Share Posted December 7, 2011 (edited) To tak SHS140 przebieg 10 tys spadek fps -7 około 1 miesiąc w GB. Nie rozbieram GB do puki trzyma parametry .Ale czuje że jak rozłożę to jedyne co pozostanie to wrzucenie go do myjki. Edited December 7, 2011 by Snipernr1 Quote Link to post Share on other sites
Ero-senin Posted December 8, 2011 Report Share Posted December 8, 2011 Niestety sprężyna to taki element , który dosyć szybko się ubija / wygina / rozwala jeżeli jest wykonany z kiepskiego materiału . Przy m160 nawet bym nie kombinował tylko Guardera kupił :] Ale miększe sprężyny 100/110 spokojnie shs tylko sprawdzajcie sobie czy się nie łuszczą bo wam się GB w środku przypiłuje . Quote Link to post Share on other sites
Washek14 Posted January 3, 2012 Report Share Posted January 3, 2012 witam , slyszalem opinie ze shs ma zanizone wartosci fps na sprezyna i ze 120 shs = 110 guardera? czy to prawda i czy oplaca sie kupic takiego shs,( wiem ze zywotnosc jest krotsza )ale nie bedee uzywal repliki prze 3 lata,raczej krotko terminowy zakup Napisz tak jeszcze jednego posta i poleci. /LgN Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted January 3, 2012 Report Share Posted January 3, 2012 Raczej Guader ma zniżone, a SHS zawyżone. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 3, 2012 Report Share Posted January 3, 2012 Lesio, czytamy, czytamy. Kolega napisał "zanizone wartosci fps" a nie "zaniżoną numerację". Guarder ma zaniżoną NUMERACJĘ co jest równoznaczne z zawyżoną wartością fps. Nie odwrotnie. Niedobry Lesio. Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted January 3, 2012 Report Share Posted January 3, 2012 Kup Guardera bo SHS chorują na łupieżu i syfią GB. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted January 4, 2012 Report Share Posted January 4, 2012 Ja to zdanie w suahili: shs ma zanizone wartosci fps na sprezyna zrozumiałem jako "zaniżone wartości fps na sprężynie, tzn. numerek napisany na opakowaniu". Może przydałyby się polskie znaki, interpunkcja i korki z polskiego dla autora, to jaśniej by to napisane było. :P Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 4, 2012 Report Share Posted January 4, 2012 Nie wykręcaj się Lesio :D. Po prostu nie doczytałeś. Napisane jest (niegramatycznie, to fakt) wyraźnie: "wartosci fps". Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted January 4, 2012 Report Share Posted January 4, 2012 Dobra, moja wina, a Washek14 to moje drugie konto. :P Co nie zmienia faktu, że nie ma sensu SHSa brać. Quote Link to post Share on other sites
Washek14 Posted January 4, 2012 Report Share Posted January 4, 2012 (edited) Dobra, moja wina, a Washek14 to moje drugie konto. :P Co nie zmienia faktu, że nie ma sensu SHSa brać. i co jeszcze Lesiu bys chcial? moze replike do tego?:D no narazie zostaje przy stocku pozniej dokupie Guarderka :) Edited January 4, 2012 by Washek14 Quote Link to post Share on other sites
zbojcerz_hegemon Posted March 2, 2012 Report Share Posted March 2, 2012 Moja 130 zakupiona również u Krakmanów w lipcu zeszłego roku bez zarzutu, mimo dość sporego przebiegu nieznacznie tylko się ubiła. Powłoka na swoim miejscu. Quote Link to post Share on other sites
lukira Posted March 24, 2012 Report Share Posted March 24, 2012 Odnośnie mocnego springa shs... Zakładałem do testów M170 do swojej SPR/A. NA SP150 Guarder 565fps. NA M170 od razu po założeniu 590fps, po 100 kulkach już 580fps. Po tym przebiegu sprężyna poszła do kosza;) Quote Link to post Share on other sites
henno Posted April 1, 2012 Report Share Posted April 1, 2012 Witam wszystkich. Mam parę pytania dotyczące jakości Sprężyny firm SHS, bo mam zamiary kupić Guarder lub SHS tylko chem usłyszeć od innych użytkowników opinie. Quote Link to post Share on other sites
sidor95 Posted April 1, 2012 Report Share Posted April 1, 2012 Guarder :) SHS to lipa np m190 po 100 strzałach miala juz 10 fps mniej :D Quote Link to post Share on other sites
lukira Posted April 1, 2012 Report Share Posted April 1, 2012 Jak sprężyny to Guarder/G&G/Element ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts