Halama Posted April 4, 2013 Report Share Posted April 4, 2013 Zakładam nowy temat, bo było tylko w nowościach. Kilka lat trzeba było czekać, ale w końcu jest i to dostępna w Polsce u Krakmana. Może ktoś kupił już i może coś skrobnąć. Jest filmik z opisem repliki, niby lepsze niż DTW, jednak porównania karabinów na razie nie ma. Ma może ktoś? Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted April 4, 2013 Report Share Posted April 4, 2013 Jakby ktoś szukał: http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/a_k_twm4-a1_a_k.html Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted April 4, 2013 Report Share Posted April 4, 2013 Klon Systemy 2007, silnik ponoć kibel. Quote Link to post Share on other sites
WszystkoZajęte Posted April 4, 2013 Report Share Posted April 4, 2013 Bidnie trochę bo bez oznaczeń :( Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted April 4, 2013 Report Share Posted April 4, 2013 Tanie, to może nie mieć oznaczeń. Silnik można wymienić na dostępne zamienniki? Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted April 5, 2013 Report Share Posted April 5, 2013 Kopia systemy 1:1 więc można. Quote Link to post Share on other sites
kosteQ86 Posted April 5, 2013 Report Share Posted April 5, 2013 Prawie 2 razy droższe CTW jest lipą, więc nie pokładam dużych nadziei w tym klonie. Niech ktoś odważny kupi i się podzieli doświadczeniami:) Quote Link to post Share on other sites
Szelma1981 Posted April 5, 2013 Report Share Posted April 5, 2013 Bidnie trochę bo bez oznaczeń :( Wolałbym nie mieć oznaczeń niż mieć to paskudne logo Systema i ten bohomaz poniżej na receiverze. Tu zanoszę do grawera i robi mi co zechcę... Tak czy siak wole moje G&P i do tego ASCU 3 :) Quote Link to post Share on other sites
METEOR Posted April 5, 2013 Report Share Posted April 5, 2013 Już brak :P Quote Link to post Share on other sites
Sevi Posted May 17, 2013 Report Share Posted May 17, 2013 Rzutem na taśmę udało mi sie kupic jeden z ostatnich dostepnych egzemplarzy tego PTW chinolskiego. Jak narazie nie miałem okazji przetestowania bo nie mam jeszcze baterii (tzn. mam, bedzie za jakies 2 tygi bo idzie z chin) Z zewnątrz wygląda nieźle. Aktualnie załozone sa szyny Daniel Defens 12,5" Jak ja ruszę to dam znać. Quote Link to post Share on other sites
goren Posted May 18, 2013 Report Share Posted May 18, 2013 Obmacałem M4 PTW A&K Seviego i muszę powiedzieć, że wykonanie jest naprawdę niezłe względem oryginału. Ciekaw jestem jak z wytrzymałością materiałów i działaniem. Quote Link to post Share on other sites
Halama Posted May 19, 2013 Author Report Share Posted May 19, 2013 Niestety na innych forach ludzie pisali, że padają mosfety. Nie wiem czy to reguła. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted May 20, 2013 Report Share Posted May 20, 2013 Padają, bo w PTW 2007 też padały. Łatwo można przerobić mosfet z nowszych modeli i wszystko bangla. Quote Link to post Share on other sites
kosteQ86 Posted May 20, 2013 Report Share Posted May 20, 2013 Czyli jak z każdym klonem skończy się na tym że większość części trzeba będzie wymienić na te od systemy:P No i apropo systemy 2007max, miałem, przeleciało na niej z 20-30k kulek, smigało bez problemu. Faktycznie elektronika 07 była słabsza od tej co teraz jest ale tragedii nie było. Przy A&K jest recenzja jak gościowi padłą po 500 strzałach więc troszkę wyrzucone pieniądze. Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted May 20, 2013 Report Share Posted May 20, 2013 Tylko, że mosfet systemy nie jest kompatybilny z ECU A&K i odwrotnie. Trzeba od razu całą elektronikę wymienić. Quote Link to post Share on other sites
goren Posted May 20, 2013 Report Share Posted May 20, 2013 Może elektronika z DTW G&D spasi w razie czego. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted May 20, 2013 Report Share Posted May 20, 2013 Goren, od razu Ci powiem-nie przypasi. Miks elektroniki PTW+DTW=spalony mosfet albo samoczynne strzelanie+spalony bezpiecznik. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted May 26, 2013 Report Share Posted May 26, 2013 Oraz: Ma ktoś może info kiedy znów się u krakmanów mają pokazać? Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted May 26, 2013 Report Share Posted May 26, 2013 Ostatnim razem jak sprawdzałem to przełom czerwca i lipca ponoć, ale pytałem o to w marcu. Quote Link to post Share on other sites
goren Posted May 27, 2013 Report Share Posted May 27, 2013 Goren, od razu Ci powiem-nie przypasi. Miks elektroniki PTW+DTW=spalony mosfet albo samoczynne strzelanie+spalony bezpiecznik. Chodziło mi o wymianę całej elektroniki. Quote Link to post Share on other sites
RaaZ Posted May 30, 2013 Report Share Posted May 30, 2013 Wie ktoś może ile ona kosztowała gdy była dostępna, nie wiem czy czekać czy kupować zwykłego AEG. Quote Link to post Share on other sites
Guest Brit Posted May 30, 2013 Report Share Posted May 30, 2013 Ok 1500 zł. Quote Link to post Share on other sites
RaaZ Posted May 30, 2013 Report Share Posted May 30, 2013 Ehh to jednak sobie odpuszczę. Ale Dzięki za odpowiedź Quote Link to post Share on other sites
kosteQ86 Posted May 30, 2013 Report Share Posted May 30, 2013 Odpuść sobie nie ze względu na cenę ale na jakość wykonania. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts