Foton Posted November 21, 2016 Report Share Posted November 21, 2016 (edited) O no to pewnie tak jak piszesz. Kwestia dopracowania. Ja kupiłem jeszcze inną ale podobną do replik WE i popracuję nad nią. Ewentualnie będę chciał wykonać swój prototyp np z aluminium jakby coś było nie tak. W tym celu najlepiej byłoby kupić typowo do Stti i zrobić dokładny rysunek z wymiarami :icon_smile: Przymierzałem szczęki od M9 KJW i nie pasują. Pomimo, że do złudzenia przypominają ze z MK23. Ale w międzyczasie dowiedziałem się, że szczęki do Mk23 są dostępne w serwisie Taiwangun w cenie 25 zł szt oraz na Allegro (użytkownik Vip1977). Cena także 25 zł. Także jak ktoś potrzebuje to zamawiać :icon_biggrin: Szczęki dotarły całe, przymierzyłem i pasują idealnie. Minuta roboty i magazynek jak nowy :icon_biggrin: Edited December 7, 2016 by Mendi Quote Link to post Share on other sites
Mamut Posted December 2, 2016 Report Share Posted December 2, 2016 Hmm, widzę, że pozioma belka spinająca szczęki z przodu gruba chyba jak w TM. Pewnie wytrzyma długo. Quote Link to post Share on other sites
Foton Posted December 3, 2016 Report Share Posted December 3, 2016 Na razie dziś próba strzelania - poszły 4 magazynki i czasem zostaje ostatnia kulka, a czasem za drugim-trzecim strzałem także wylatuje. W sumie to mi nie przeszkadza, ale chyba lekko podpiłuję. A tak to nie narzekam -spasowanie idealne zarówno do magazynka jak też do kołka blokującego i uszczelki magazynka. Wyczyściłem cały środek patyczkami do uszu ze spirytusem, przedmuchałem sprężonym powietrzem, wytarłem ręcznikiem papierowym i nasmarowałem delikatnie olejkiem silikonowym. Do tego wyczyszczenie lufy w pistolecie i tłumiku oraz ustawienie hopka na kulkach 0,25. Teraz mogę ten pistolet kupić bo jeszcze się za niego nie rozliczyłem :D Quote Link to post Share on other sites
Mamut Posted December 3, 2016 Report Share Posted December 3, 2016 (edited) Tam nie ma co piłować. Chyba, że kulka nie wychodzi swobodnie z pomiędzy szczęk. Edited December 3, 2016 by Mamut Quote Link to post Share on other sites
Foton Posted December 4, 2016 Report Share Posted December 4, 2016 Z lekkim oporem Quote Link to post Share on other sites
Foton Posted December 13, 2016 Report Share Posted December 13, 2016 Po wystrzeleniu jakichś 8-10 magazynków, chyba się samo dotarło, bo ostatnia też wylatuje swobodnie :D Także działa i jestem zadowolony :) Quote Link to post Share on other sites
NoWay Posted November 18, 2019 Report Share Posted November 18, 2019 Odkopię trochę temat. ;) Ktoś kojarzy, gdzie dostanę lufę do mk23? Chodzi mi głównie o ML Crazy Jet (150-220mm). W Polskich sklepach nie mogę znaleźć - może ktoś ma jakieś dojście do tego? Ew poleci coś innego? Quote Link to post Share on other sites
Mamut Posted November 23, 2019 Report Share Posted November 23, 2019 Widziałem na allegro lufy KM-Head. Quote Link to post Share on other sites
predarcio Posted February 7, 2020 Report Share Posted February 7, 2020 Jak się sprawuje? Warto go kupić? Jakiś upgrade można zastosować? Ma pełnić funkcje na pistol party + w razie w. Quote Link to post Share on other sites
RalfButton Posted February 8, 2020 Report Share Posted February 8, 2020 Na pistol party to raczej słabo. Przez nieruchomy zamek nie ma automatycznego naciągania po strzale i spust dość ciężko chodzi. Quote Link to post Share on other sites
predarcio Posted February 10, 2020 Report Share Posted February 10, 2020 A oprócz tego? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts