Yahalom Posted February 13, 2016 Author Report Share Posted February 13, 2016 Nie przeszkadzają. Główna różnica między tym pasem z MIWO L i P to wewnętrzne podszycie ostrym rzepem. http://forum.wmasg.pl/topic/139862-konfiguracje-oporzadzenia-czesc-iii/page__st__420#entry1955920 Quote Link to post Share on other sites
VAztek Posted February 13, 2016 Report Share Posted February 13, 2016 Nadal nurtuje mnie pytanie, czy wcześniej wspomniany bayonet wytrzymałby obciążenie 2 magazynków do m-ki? Wynika to z tego testu. http://douukaa.wmasg.pl/pl/armoury/show/622830 Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted February 13, 2016 Author Report Share Posted February 13, 2016 Nadal nurtuje mnie pytanie, czy wcześniej wspomniany bayonet wytrzymałby obciążenie 2 magazynków do m-ki? Wynika to z tego testu. http://douukaa.wmasg.pl/pl/armoury/show/622830 To jest miękki pas przeznaczony do trzymania spodni na dupie i +/- założenie futerału na telefonu. Do przenoszenia pełnego oporządzenia używa się pasów sztywnych. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted February 13, 2016 Report Share Posted February 13, 2016 Jak za mocno obciążysz pasek od spodni, to ci szpej portki z tyłka ściągnie. Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted February 13, 2016 Report Share Posted February 13, 2016 (edited) No chyba, że jak się ma pas coś jak PT-2/3 od środka wszyty rzep, do tego pasek rzepowy, który wsuwamy na właściwy pasek od spodni i na spokojnie "przyklejamy" do tego paska pas taktyczny. Ale oczywiście wtedy obowiązkowa bluza w spodniach. Ale takie rozwiązania szyją prywatni krawcy. Ja tak mam. Wtedy nie ma mowy, by pas się podnosił ponad biodra, albo zsuwał się z bioder. Edited February 13, 2016 by Ślepak Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted February 13, 2016 Report Share Posted February 13, 2016 Ślepak, a jak ogólnie oceniasz to rozwiązanie? Wygodnie jest? Jakieś wady? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted February 13, 2016 Author Report Share Posted February 13, 2016 Proszę o wizualizację, bo po samym opisie to się trochę zgubiłem :teeth: Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted February 13, 2016 Report Share Posted February 13, 2016 http://s12.postimg.org/sr1jkmwnx/WP_20151218_15_40_27_Pro.jpg Prosz, tu macie widoczne na zdjęciu. Ja dodatkowo mam dorobioną poduszkę lędźwiową. @Obi-Wan, według mnie bardzo dobre rozwiązanie, bo nawet nie potrzeba szelek, by go nosić. Tylko wtedy ciężej jest na biodrach, jeśli ma się nawalone na całym pasie. Takie coś polecam, jeśli macie możliwość dogadania się z krawcem. Pas trzyma się na swoim miejscu non stop. Quote Link to post Share on other sites
Mark97 Posted February 20, 2016 Report Share Posted February 20, 2016 To znowu ja przyszedłem się poradzić. Szukam rękawa dwurzędowego a najlepiej żeby był 2 rzędowy a z tyłu trzy. Mam zamiar przenosić na nim: dwie ładownice typu shingle, maksymalnie trzy apteczka zrywana torba zrzutowa Glocka z Cymy wraz z kaburą ewentualnie małe cargo Jestem osobą szczupłą i mam 88 w biodrach, pas mam zamiar nosić jako dodatek do chestrigga. Jak myślcie, czy jestem w stanie nosić pas bez szelek? Zależy mi na tym żeby się nie zsuwał. Co polecacie? Warunkiem jest kamuflaż greenzone. Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted February 20, 2016 Report Share Posted February 20, 2016 Z produktami w pękocie ogólnie będzie trudno. Prawdopodobnie trzeba zlecić :) Rozumiem że blisko twojego docelowego rozwiązania jest to? Quote Link to post Share on other sites
argawen Posted February 20, 2016 Report Share Posted February 20, 2016 Popytaj Neptune Spear, są na facebooku. Quote Link to post Share on other sites
Mark97 Posted February 20, 2016 Report Share Posted February 20, 2016 Tak, jest Neptune Spear i Whiskey Tango - oferują podobnej konstrukcji pasy, jedyne co to obawa, że po prostu będzie się zsuwał i mnie irytował dlatego pytam tutaj o poradę. :) Quote Link to post Share on other sites
Karczu Posted February 20, 2016 Report Share Posted February 20, 2016 Przy pasie WT z podobnym wagowo ustawieniem korzystamy z samym pasem, bez szelek. Ja jestem wybitnym szczypiorem, ale jest wystarczający zapas regulacji. W porównaniu do miwowskiego pt2- zero irytacji, nawet na stockowym pasie wewnętrznym. Quote Link to post Share on other sites
Mark97 Posted February 20, 2016 Report Share Posted February 20, 2016 Oo, super, takiej porady potrzebowałem. No to już wiem co robić i zamawiam i nich pas. :) Quote Link to post Share on other sites
Sokoov Posted February 23, 2016 Report Share Posted February 23, 2016 Baribal tez ma taką konstrukcje, tylko taśm nie mają w pencottcie Quote Link to post Share on other sites
Mark97 Posted February 23, 2016 Report Share Posted February 23, 2016 Mają, ale rękaw ma 85 cm - to dla mnie za dużo, za skrócić go nie chcą. :( Wziąłbym Whiskey Tango, ale kontakt przez Facebooka to jakaś masakra, odczytują, a odpowiedzi zero. Quote Link to post Share on other sites
sledz Posted February 25, 2016 Report Share Posted February 25, 2016 Czy do kwadrata z MIWO 2xm4 wejdzie glock 17? Szukam czegoś płaskiego, co zajmie 3 komórki szerokości, zmieści pistolet i będzie można zamontować na tym cargo 3x3. Quote Link to post Share on other sites
wojtekk8 Posted February 25, 2016 Report Share Posted February 25, 2016 Tak, wejdzie. Jednak lepiej wziąć Kwadrat na AK. Quote Link to post Share on other sites
kondziorex7 Posted February 26, 2016 Report Share Posted February 26, 2016 @Mark Do Whiskey napisz maila, sam miałem ten sam problem co ty. Kontakt mailowy bez zastrzeżeń. Quote Link to post Share on other sites
Qbens Posted February 27, 2016 Report Share Posted February 27, 2016 Poszukuję lekkiego oporządzenia, nie krępującego ruchów do 250zł. Polecielibyście coś gdyż jestem w tej kwestii zielony Quote Link to post Share on other sites
Ace Posted February 27, 2016 Report Share Posted February 27, 2016 Plate carrier? Pas? Chestrigg? Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted February 27, 2016 Report Share Posted February 27, 2016 Jasna strona wszystko przykrywa, gratów które nosić będziesz nie widzę ja, trudna odpowiedź będzie ta. Quote Link to post Share on other sites
Qbens Posted February 27, 2016 Report Share Posted February 27, 2016 (edited) @Ace Plate Carrier ale musi być naprawdę wygodny :icon_biggrin: muszę czuć się w nim "zwinnie". Ale Chest Rig też wchodzi w gre http://gunfire.pl/product-pol-1152193912-Modularna-kamizelka-typu-Plate-Carrier.html Coś tego typu mi się podoba tylko jak z jakością tego produktu, jeżeli jest lipna to prosiłbym o "lepszy" odpowiednik takiego typu Edited February 27, 2016 by Qbens Quote Link to post Share on other sites
Mark97 Posted February 27, 2016 Report Share Posted February 27, 2016 A co masz zamiar nosić? Quote Link to post Share on other sites
l_isek Posted February 27, 2016 Report Share Posted February 27, 2016 @Ace Plate Carrier ale musi być naprawdę wygodny :icon_biggrin: muszę czuć się w nim "zwinnie". Ale Chest Rig też wchodzi w gre http://gunfire.pl/pr...te-Carrier.html Coś tego typu mi się podoba tylko jak z jakością tego produktu, jeżeli jest lipna to prosiłbym o "lepszy" odpowiednik takiego typu Używam podobnego tylko od Pantaca, bardzo wygodny. Moja wersja mieści 12 magów (2 w ładownicy na radio) ale na dłuższe imprezy lepiej jest pakować 10 (po 1 w skrajnych ładownicach). WSH lub inny chest rigg wchodzi w grę jak masz ciężki spust i przynajmniej 10 magów. Jeśli nie to szukaj małych chestów na 3 magazynki + mały plecak. Miałem wcześniej Cirasa no name, ale to zupełnie inna bajka, inaczej się nosi. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts