Wasylo Posted January 20, 2015 Report Share Posted January 20, 2015 Mogłbym Cię prosić o konkretny link do tych kamizelek? Quote Link to post Share on other sites
Okruch Posted January 20, 2015 Report Share Posted January 20, 2015 Wpisz "DPM chest rig" i gotowe:) Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted January 20, 2015 Report Share Posted January 20, 2015 Za 170 akurat kupi chesta RR... http://jarmix-milita...-chest-rig-midi Kupowanie brytola za 40zł rozumiem, ale za stówę to już naprawdę nie bardzo. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted January 20, 2015 Report Share Posted January 20, 2015 Wiciok, do czesta rr dolicz jeszcze ładownice. Ja zrozumiałem że 170 to cena za całość. Brytola na portalu aukcyjnym na a znalazłem za 85PLN. W tym budżecie będzie ciężko modzić coś modularnego, co nie będzie jechało tanim ryżem. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted January 20, 2015 Report Share Posted January 20, 2015 RR ma zintegrowane ładownice na 3 magi, co powinno chwilowo wystarczyć w przypadku ewentualnego chwilowego braku funduszy na ładownice. Quote Link to post Share on other sites
Okruch Posted January 21, 2015 Report Share Posted January 21, 2015 Za 170 akurat kupi chesta RR... http://jarmix-milita...-chest-rig-midi Kupowanie brytola za 40zł rozumiem, ale za stówę to już naprawdę nie bardzo. Popatrz, co się stało z cenami szpeju odkąd na Krymie wylądowały zielone ludziki, a Ukraińcy biorą wszystko, łącznie z naszymi KLV i OLV. Za 80 zł kiedyś kupowało się cały zestaw we flecktarnie, a teraz często na same spodnie to za mało... Quote Link to post Share on other sites
Okruch Posted January 22, 2015 Report Share Posted January 22, 2015 Brak możliwości edycji - na Znanym Portalu Aukcyjnym znalazłem chest riga DPM za 40 zł+przesyłka. Mam i cenię sobie :) Quote Link to post Share on other sites
shardac Posted January 22, 2015 Report Share Posted January 22, 2015 Tylko kiedy? Kiedyś faktycznie bywały za grosze Quote Link to post Share on other sites
sledz Posted January 22, 2015 Report Share Posted January 22, 2015 LBV pomieści 6 magów + dwie kieszonki na czerwoną szmatę i pierdoły. W przeciwieństwie do chesta nie przeszkadza w leżeniu/czołganiu bo ładownice są rozsunięte na boki. Z przesyłką kupisz za 60-70 zł, za resztę podepniesz pas ze zrzutem, cargo na pierdoły i manierką. Quote Link to post Share on other sites
Okruch Posted January 22, 2015 Report Share Posted January 22, 2015 Tylko kiedy? Kiedyś faktycznie bywały za grosze Dzisiaj :D Quote Link to post Share on other sites
Okruch Posted January 22, 2015 Report Share Posted January 22, 2015 Znów brak edycji, piszę z telefonu: http://allegro.pl/brytyjska-kamizelka-taktyczna-chest-webbing-dpm-i5018553085.html Szukając interesujących nas rzeczy warto pójść tropem "laików" - jak się wpisze "moro", to cuda można zobaczyć ;) Quote Link to post Share on other sites
Piotro Posted January 23, 2015 Report Share Posted January 23, 2015 Witam Jakiś czas temu już wrzucałem mój roboczy set i problem który mnie nurtował rozwiązałem. Ale teraz pojawił mi się inny ;) A mianowicie gdzie upchnąć magazynek do krótkiej? Sama wymiana magazynka nie nastręcza wielkich problemów chociaż mogło by być tam luźniej, problem jest następujący: Gdy opróżnię cały magazynek no to leci do kieszeni i nie ma z nim problemu a nowy gładko ląduje w broni, Problem jest gdy muszę nie do końca opróżniony magazynek włożyć spowrotem do ładownicy- jest tam ciasno, zawija się, ogólnie nie wygodnie, a i spojrzeć i sobie pomóc nie ma jak. Tak więc gdzie przerzucić zapasowy magazynek ew. może zmiana ładownicy? :) http://wrzucaj.net/AdQ http://wrzucaj.net/Adm http://wrzucaj.net/Adn Z góry dzięki i Pozdrawiam :) Quote Link to post Share on other sites
drozdek96 Posted January 23, 2015 Report Share Posted January 23, 2015 Może szybka ładownica od Baribala za 25zł (allegro, nowa) lub kontraktowa w UCP lub MTP za doslownie kilka zlotych (allegro, demobil) ? Sa sztywne i wygodne w uzytkowaniu, chyba ze szastasz kasa to jakaś kydexowa lub fastmag pistoletowy Quote Link to post Share on other sites
Przemek770 Posted January 23, 2015 Report Share Posted January 23, 2015 Ja bym proponowałbym zmienić ładownice na podwójną http://www.miwo-military.net/-produkty/pid,335/na-2-magazynki-pistoletowe . Powinna być stabilniejsza co pozwoli bez problemu włożyć magazynek . Quote Link to post Share on other sites
Piotro Posted January 23, 2015 Report Share Posted January 23, 2015 Wydaje mi się ze podwójna zabierze niepotrzebnie miejsce na pasie bo i tak kolejnych 16 pestek nie dostanę na stan ;) Ale to nie rozchodzi się głównie o ładownicę bo ta co mam z kydexu jest w miarę okej tylko o jej umiejscowienie bo tam jest jej poprostu ciasno bo zawadza o apteczkę... Quote Link to post Share on other sites
Okruch Posted January 23, 2015 Report Share Posted January 23, 2015 Piotro, a ładownica nadgarstkowa? Na prawej ręce. Quote Link to post Share on other sites
Przemek770 Posted January 23, 2015 Report Share Posted January 23, 2015 To będzie miejsce na taktycznego snikersa :D A teraz tak na poważnie . Próbowałeś może zamontować ładownice na kamizelce pomiędzy apteczką i tą ładowniczką organizacyjną ? Myslę ze dostęp do magazynka byłby wtedy w miarę wygodny a i apteczka będzie w zasięgu ręki Quote Link to post Share on other sites
Piotro Posted January 23, 2015 Report Share Posted January 23, 2015 Pomiędzy apteczką a notatnikiem już nic nie wcisnę niestety. A może zna ktoś jakieś fajne kydexowe ładownice na pałkę teleskopową tak zeby można ją wygodnie na kamizelce umieścić ? Wtedy ładwonica pistoletowa poszła by bardziej do tyłu i bylby do niej lepszy dostęp. Quote Link to post Share on other sites
wojtekk8 Posted January 23, 2015 Report Share Posted January 23, 2015 Popatrz nad ładownicami pistoletowymi od RedRiver. Weź sobie taką do magazynka oraz do pałki, ewentualnie na teleskop ładownica od RR na magazynek do PM'a. W Jarmix-militaria masz ciekawy wybór ładownic. Khtulu robił też ciekawe ładownice na magazynek do pistoletu z wkładką kydeksową czy z włókna węglowego - łatwo można ponownie włożyć magzynek. Z ładownicami od RR masz ten plus, że jak zmienisz broń to nie musisz wymieniać ładownicy. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted January 23, 2015 Report Share Posted January 23, 2015 Rozważ Fastmag ITW powinien rozwiązać Twój problem. Kwestia wyćwiczenia żeby "trafiać" na niego łapą. Quote Link to post Share on other sites
shardac Posted January 26, 2015 Report Share Posted January 26, 2015 A może po prostu fastmag lub dedykowany kydex na pas? Inna sprawa, biorąc pod uwagę nasze realia, jaka jest szansa, że musisz sięgnąć po broń w trakcie służby, a już w ogóle - użyć drugiego magazynka? ;-) Quote Link to post Share on other sites
Aquerr Posted January 26, 2015 Report Share Posted January 26, 2015 WItam! Jakiś czas temu pytałem się was o kamizelkę w budżecie ok. 150zł, dozbierałem kolejną stówę i myślę że chyba poszerzyłem swoje możliwości.Potrzebuję czegoś lekkiego, cichego, a zarazem pojemnego i wygodnego. Mam zamiar przenosić 6 magazynków do m4, wodę, kulki, krzesiwo, multitoola, jakieś jedzenie. Ważne jest to, abym mógł się w kamizelce swobodnie czołgać. Myślałem nad zakupem chest riga od "Red River", nie wiem tylko czy wersję "Mini" czy "Midi". Za resztę pieniędzy dokupić jakieś ładownice, co o tym sądzicie? Quote Link to post Share on other sites
drozdek96 Posted January 26, 2015 Report Share Posted January 26, 2015 Proponuję wziąć Mini. Dlaczego? Większa swoboda ruchu ramion oraz sylwetka nie jest aż tak powiększona, a w razie za małej ilości miejsca dorzucisz pas taktyczny gdzie upchniesz nadmiar gratów i tyle ;) Quote Link to post Share on other sites
Aquerr Posted January 26, 2015 Report Share Posted January 26, 2015 A jakiej firmy ładownice polecacie kupić? Quote Link to post Share on other sites
drozdek96 Posted January 26, 2015 Report Share Posted January 26, 2015 Grunt, żeby z cordury - posłużą Ci długo. Poszukaj kontraktowych, które można zgarnąć po taniości na allegro (ostatnio wylicytowałem 1x3 M4 brytolską, cordura MTP za 7.50zł w bdb stanie) lub MIWO, Baribal, krawcy z wmasg.pl itp. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts