Nath Posted April 14, 2015 Report Share Posted April 14, 2015 Chciałem to samo powiedzieć, kolega na "wycieczkę" brał flaja i condona i wróciły całe i zdrowe :). A tak serio to w split-chescie nie da się za dużo nowego wymyślić. Poproś któregoś z forumowych magików o wydzierganie szpeja i tyle. Jeśli chodzi o PSTG, to ostatni post na fejsie z 1 marca, sklep jak nie działał tak nie działa... Polecam robótki ręczne Wkurzonego, mam i chwalę sobie. Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted April 26, 2015 Report Share Posted April 26, 2015 Ma ktoś jakieś doświadczenia z jednopunktowym zawieszeniem taktycznym bungee przymocowanym na stałe do kamizelki (raczej zintegrowanej/plate carriera)? Na przykład coś w tym stylu. http://www.taiwangun.com/img/imagecache/06efdb6bb1955b92d773cbb06c9ad976cdcb5cb1.jpg Zdjęcie ma charakter poglądowy, nie używam cudownych chińskich kamizelek :D Po prostu zastanawiam się czy w ramach upraszczania i integrowania szpeju na zasadzie "wszystko w kupie" zastąpić mojego slinga czymś takim. Mam kamizelkę LOKI od PSTG. Kupić i przerobić bungee? A może od postaw zrobić samemu? A może pozostać przy zwykłym zawieszeniu? Czego wy używacie? Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted April 26, 2015 Report Share Posted April 26, 2015 Miałem w 6094 wpuszone bungee w comfortpady+plecione przez uchwyt ratunkowy. Robiło robotę. Nie mam, niestety, fotosów :(. Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted April 27, 2015 Report Share Posted April 27, 2015 Nath, samoróbka czy kupne? Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted April 27, 2015 Report Share Posted April 27, 2015 Obi Wan, czasami widuje się specjalsów, w tym z PL, z ordynarną gumą typu expander która łączy PC z karabinkiem. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted April 27, 2015 Report Share Posted April 27, 2015 Wujowe chińskie bungee, tylko karabińczyk zmieniony przez krawca (i to żadnego "taktycznego" tylko takiego pana mietka lokalnego co overlockiem firnaki obrzuca i suwaki wymienia) na mocniejszy. Ja z kolei widziałem na fotach PMC, którzy mają akmsy przymocowane do oporządzenia kawałkiem chamskiej gumy tak jak to Axel opisał. Quote Link to post Share on other sites
ogór Posted April 28, 2015 Report Share Posted April 28, 2015 Jak coś jest głupie ale działa to nie jest głupie Quote Link to post Share on other sites
Arkadij Posted April 28, 2015 Report Share Posted April 28, 2015 (edited) @Obi-Wan Od 1,5 roku używam tak zamontowanego bungee :icon_razz2: Wygląda to tak: tył: http://pics.tinypic....wnul0p71xxe.jpg przód: http://pics.tinypic....fd3ba4ot41n.jpg Wszystko trzyma się jak należy, nic mi za bardzo nie przeszkadza, nie ciągnie itp. itd. Nosze na tym jeszcze camela (na oddzielnych szelkach) więc mocowania z zewnątrz nie widać. Jak dla mnie jedyny mankament to "latanie" repliki w momencie poruszania się z klamką w ręku - nie ma wtedy za bardzo możliwości przesunięcia głównej gdzieś na bok, no ale tak długo jak nie biegam da się przeżyć :icon_razz: Jakby ktoś był ciekawy to noszę na tym Aresowe G36C, kamizelka to QPC Condora a zawieszenie to jakiś chińczyk no-name. Edited April 28, 2015 by Arkadij Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted April 28, 2015 Report Share Posted April 28, 2015 Co do chamskich expanderów, to i w filmie Heat chłopaki podczas napadu na konwój takich używali w roli zawieszenia :3 http://dannytrejo.net/wp-content/uploads/2013/06/Heat.jpg Dzięki za zdjęcia panie Arkadiju. Ale nie mogę patrzeć na to mocowanie za taśmę MOLLE. Ja bym to przyczepił do uchwytu ewakuacyjnego. Quote Link to post Share on other sites
Arkadij Posted April 28, 2015 Report Share Posted April 28, 2015 Nie ma za co :icon_wink: Wiem że niekoniecznie powinienem łapać zawieszenie za molle ale po skróceniu bungee było dla mnie ciągle za nisko, a jestem zbyt leniwy żeby skracać je choćby poprzez jakiegoś krawca czy własnoręczne przeszycie. Póki co z taśmą wszystko w porządku a i replika mało kiedy swobodnie zwisa na zawieszeniu... Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted April 28, 2015 Report Share Posted April 28, 2015 Ma ktoś jakieś doświadczenia z mocowaniem ładownic "do góry nogami"? Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted April 28, 2015 Report Share Posted April 28, 2015 Fastmagi tak nosiłem na jpc (w stylu PJtów), kolega nosił tak g james speed triple mag poucha. Ziomek z ekipy w beltkicie miał tak założoną jedną ładownicę do mp5 na ramieniu, taką zwykłą, z klapą (miwowską bodaj). Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted April 28, 2015 Report Share Posted April 28, 2015 Ma ktoś jakieś doświadczenia z mocowaniem ładownic "do góry nogami"? Tak, koledzy gubią magazynki. :icon_mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted April 28, 2015 Report Share Posted April 28, 2015 Nie pamiętam kto, ale ktoś polecał noszenie w ten sposób dodatkowych magazynków na plecach. Nosił tak magi w pojedyńczych ładownicach. Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted April 28, 2015 Report Share Posted April 28, 2015 Fastmagi do gory nogami na pasie z tylu, w okolicy zrzutu, calkiem fajnie sie po nie tam siega. Quote Link to post Share on other sites
Okruch Posted April 30, 2015 Report Share Posted April 30, 2015 Didi, potwierdzam, zwłaszcza w postawie leżącej. Quote Link to post Share on other sites
sledz Posted May 4, 2015 Report Share Posted May 4, 2015 Ostatnio rozglądam się za dwupunktowym z możliwością szybkiej regulacji, pytanie jaki rodzaj będzie lepszy: dwa osobne troki jak tu: http://www.miwo-military.com/-produkty/pid,648/Pas-do-broni-PNB-2 czy pojedyncza pętla: http://www.miwo-military.com/-produkty/pid,778/Pas-do-broni-PNB-22 Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted May 4, 2015 Report Share Posted May 4, 2015 Ja mam chinola z dwoma osobnymi trokami takiego http://www.taiwangun.com/szybko-regulowane-zawieszenie-taktyczne-coyote-8fields i jestem zadowolony Quote Link to post Share on other sites
Mixon Posted May 4, 2015 Report Share Posted May 4, 2015 (edited) Pragnę trochę rozwiązać kwestię przenoszenia repliki i w oko wpadł mi jednopunktowy sling, montowany do kamizelki. Czy jakiś rodzimy krawiec chciałby podjąć się zrobienia takiego zawieszenia, najlepiej z karabińczykami do montażu i fastexem do repliki, czy czas pomęczyć MIWO :icon_biggrin:? Edited May 4, 2015 by Mixon Quote Link to post Share on other sites
Repcak Posted May 4, 2015 Report Share Posted May 4, 2015 Czy Mdułowa kamizelka holenderska: http://armyworld.pl/product-pol-1447-Kamizelka-Modulowa-Holenderska-Wojskowa-oliv-Oryginal-.html jest wygodna? W sensie czy to nie jest taki numer jak z brytyjskim LCTV, że jest to pomyślne na kamizelkę balistyczną i wisi na człowieku jak worek? Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted May 4, 2015 Report Share Posted May 4, 2015 Zależy od twoich wymiarów. Quote Link to post Share on other sites
Repcak Posted May 4, 2015 Report Share Posted May 4, 2015 ale raczej jest to kamizelka przewidziana do noszenia na ciele? :P Quote Link to post Share on other sites
Okruch Posted May 4, 2015 Report Share Posted May 4, 2015 Ja noszę bezpośrednio (na bluzie) i jest bardzo ok. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted May 4, 2015 Report Share Posted May 4, 2015 Zarówno na ciele, jak i na balistyce. Dlatego ma szeroki zakres regulacji, jak i różne rozmiary. Dobierz odpowiedni i będzie ok. Polecam od razu zaopatrzyć się w jakiś szeroki pas przenoszący ciężar na biodra. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted May 4, 2015 Report Share Posted May 4, 2015 Nie majtają się na tym ładownice i kamizelka nie pracuje kiedy się ciągnie magazynki z ładownicy? Bo szczerze mówiąc zawsze mnie to przrażało, że ta kamza za mocno będzie pracować albo będę się musiał owinąć ściśle jak baleron :/. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts