Nath Posted February 27, 2016 Report Share Posted February 27, 2016 Kup jakąś kopię rodezyjki+ładownice jakie chcesz do tego (ak/m4, jakieś uniwersalne) i spokój. Quote Link to post Share on other sites
Ace Posted February 28, 2016 Report Share Posted February 28, 2016 Wsh jest dobre dla szerszych osób. Jeżeli jesteś chudy to musisz sie zastanowić czy zmieścisz 12 ładownic w sensownym rozmieszczeniu ;). Bo na co komu 2 skrajne ładownice na nerkach ;) Quote Link to post Share on other sites
Karczu Posted February 28, 2016 Report Share Posted February 28, 2016 Dla chudych najłatwiej składać chest+pas, nawet z nerek dobierzesz się do maga, jeśli będzie nisko rozmieszczony. ;) No i panele udowe zawsze mogą pomóc. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted February 28, 2016 Author Report Share Posted February 28, 2016 Poszukuję lekkiego oporządzenia, nie krępującego ruchów do 250zł. Polecielibyście coś gdyż jestem w tej kwestii zielony Dołożysz stówkę i będziesz miał to: http://wmasg.pl/pl/armoury/show/553701 Quote Link to post Share on other sites
argawen Posted February 28, 2016 Report Share Posted February 28, 2016 To tylko chest, bez żadnych kieszeni za 350 zł. Musi jeszcze doliczyć ładownice. Wysłane z mojego SM-T311 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Mark97 Posted February 28, 2016 Report Share Posted February 28, 2016 Za ~300 Wkurzony jest w stanie uszyć replikę Haley D3CR. Quote Link to post Share on other sites
archenemy1985 Posted February 29, 2016 Report Share Posted February 29, 2016 D3CR u mnie w ofercie jest również :icon_wink: Quote Link to post Share on other sites
Operejtor Posted March 28, 2016 Report Share Posted March 28, 2016 Czy ktoś byłby w stanie mi pomóc ? Chciałbym używać kabury pistoletowej wraz z pasoszelkami (pas to miwo PT-3)... Otóż nie chciałbym za bardzo mocować jej na pasie, ponieważ przy takiej konfiguracji jaką chcę zrobić zostaną mi jedynie 2 paski molle w poziomie, a miałaby być na nich dodatkowa kieszeń cargo. Gdybym miał kałdun, to jak najbardziej, ale jestem gabarytów mniej-więcej takich, że jak stanę bokiem to mnie nie widać (tak wiem, że pasoszelki mieszczą więcej im grubsi jesteśmy i tym są większe :P). Więc... najbardziej chciałbym zamontować taką kaburę na pasie POD pasem od pasoszelek, tylko nie wiem, czy da się to zrobić. Ktoś by potrafił doradzić ? Quote Link to post Share on other sites
wojtekk8 Posted March 28, 2016 Report Share Posted March 28, 2016 Panel biodrowy z Miwo lub US (szerokości dwóch kolumn - można dostać na allegro), ewentualnie kabura na obniżonym panelu biodrowym jak np. IMI. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted March 28, 2016 Report Share Posted March 28, 2016 Masz 2,5 metra wzrostu? Bo jeśli mniej, to nie bardzo wyobrażam sobie jak można jednocześnie założyć na siebie PT-3 i pod nim kolejny pas z kaburą, do której będzie jakiś sensowny dostęp. Chyba, że pierwszy będziesz mieć na wysokości żołądka, a drugi pośladków, ale to raczej nieco mija się z celem... Wojtekk8 ci dobrze radzi - kabura na biodro, ewentualnie niżej na udo, jeśli ładownica powyżej kabury będzie zawadzać. A najlepiej to w ogóle wrzuć swoją konfigurację, bo może da się zrobić miejsce na pasie - co będzie najprostsze. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted March 28, 2016 Report Share Posted March 28, 2016 Jak w tym miejscu będzie wypadać cargo to weź takie obszyte mollem i do tego kabura na molle/adapter do kabury. Quote Link to post Share on other sites
Operejtor Posted March 28, 2016 Report Share Posted March 28, 2016 Sprzęt dopiero jedzie, więc nie mam jak, postaram się wysłać fotę od razu jak będzie u mnie. Pan z Gear Inferno też pisał o panelu biodrowym z MIWO. Też mi podoba się ta opcja (zmieściłbym na niego kydexową kaburę)... Pytanie, na jakim pasku miałby być ten panel zamocowany ? Na normalnym od spodni, czy może jakimś od bayoneta, albo 50 mm ? Dodam też, że pod całym tym beltkitem muszę znaleźć miejscę na zrzutówkę, kaburę i ładownice na magi pistoletowe i docelowo miałyby one się znaleźć na pasie, tylko.. no właśnie. Quote Link to post Share on other sites
wojtekk8 Posted March 28, 2016 Report Share Posted March 28, 2016 Oj panie to chyba nie bardzo masz pojęcie co i jak. Opisz nam może co kupiłeś i jak widzisz rozmieszczenie tego - łatwiej będzie doradzić. Quote Link to post Share on other sites
Operejtor Posted March 28, 2016 Report Share Posted March 28, 2016 Szelki ST3, Pas Pt-3, kieszeń na radio MID, kieszeń na 3 granaty 40 mm, MedKit IKMZ, chlebak modułowy, podwójna ładownica pistoletowa i dwie ładownice "zak", które mieszczą po 3 magi jedna. Rozmieszczenie : (zakładając, że pas w rozmiarze S będzie miał 11 kolumn, wnioskując z przedmiotu onegdaj wystawionego na komisie) od lewej : ZAK (2k), Zak(2k), chlebak(5k), na jego lewych mollach IKMZ, a na prawych trójka na granaty, i dalej zostają 2 miejsca na których miałaby być kieszeń cargo (2k), którą już posiadam. Radio po prawej stronie na szelkach i ładownice pistoletowe tymczasowo po lewej stronie na szelkach. Oczywiście to ułożenie może być dość skomplikowane, gdy to opisuję, więc raczej lepiej byłoby, gdybym podesłał zdjęcia, jak już dostanę mój sprzęcior Quote Link to post Share on other sites
Mark97 Posted March 28, 2016 Report Share Posted March 28, 2016 (edited) No to jak dostaniesz to dopiero wtedy kombinuj. Na pewno zmienisz do czegoś zdanie, jestem prawie pewny. Jak pobiegasz to będziesz wiedział co Ci potrzebne. Chlebak 5L? Kurde co Wy tam trzymacie? :icon_biggrin: - jesteś szczupły, jak to mocno dociążysz to będzie niewygodnie. Edited March 28, 2016 by Mark97 Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted March 28, 2016 Report Share Posted March 28, 2016 Potrzebujesz tego cargo, jak masz już spory chlebak? Może można je zastąpić nerką? Quote Link to post Share on other sites
Karczu Posted March 29, 2016 Report Share Posted March 29, 2016 Ten chlebak po obwieszeniu kieszeniami nie będzie grał, przemyśl dokładnie co i po co chcesz nosić (ja chlebak widzę na działania 24h+ a to się kłóci z szybką kaburą.) Dodatkowo molle w pasach miwo miewają trochę inne szerokości przeszyć, powinno się udać to ścisnąć bardziej niż to wynika ze zdjęć. Jeśli zaliczasz się do szczupłych to dobrym trickiem jest dorzucenie mini chesta do całego zestawu (tak 6-8 kolumn). Wszystkie szybkie kieszenie (magazynki, granaty) idą na niego, a pas zostaje typowo przetrwaniowy. Quote Link to post Share on other sites
Operejtor Posted March 29, 2016 Report Share Posted March 29, 2016 (edited) Może spróbowałbym dokupić ten panel biodrowy i zmieścić na nim jakąś z kieszeni, która miałabyć doczepiona na chlebak.... a pistolet byłby po prostu na pt-3 w ładownicy na m4 na tych dwóch pozostałych paskach molle ? Set ma być jedynie do leśnej i przynajmniej nie będę musiał męczyć się z chwiejącą się kaburą udową ? Edited March 29, 2016 by Operejtor Quote Link to post Share on other sites
Mixon Posted March 30, 2016 Report Share Posted March 30, 2016 Mam panel biodrowy od miwo, przymocowałem go do pasa (Pasoszelki z podkładem TPPO) i bardzo sobie chwalę to rozwiązanie. Mam na nim kaburę do którego wrzucam Mk23/HiCapę i w zależności od zapotrzebowania jeden lub dwa dodatkowe magazynki i tłumik/latarkę. Quote Link to post Share on other sites
Karczu Posted March 30, 2016 Report Share Posted March 30, 2016 Ale nie dajesz chyba tuż nad nim innych kieszeni? Quote Link to post Share on other sites
Mixon Posted March 30, 2016 Report Share Posted March 30, 2016 Nie, nie, nawet mi to przez myśl nie przeszło. Quote Link to post Share on other sites
Mark97 Posted March 30, 2016 Report Share Posted March 30, 2016 A ja prawie złożyłem swój zestaw dla chudzielca chestrigg D3CR oraz pas od Whiskey. Jak uda mi się wyjść w teren w najbliższych dniach to wrzucę fotki. :) Quote Link to post Share on other sites
Wasylo Posted April 4, 2016 Report Share Posted April 4, 2016 Witam, Posiadam pas miwo pt-3. Noszę sam pas bez szelek , nie jest źle. Mam na nim z jednej strony ladownice z miwo 2x1 na magazynki do m4 i z drugiej strony kwadrat również z miwo 2x1 z tym że nie obok siebie a jeden na drugim. Obok kwadratu wchodzi polimerowa kabura do colta od IMI. A teraz do meritum: Możliwe że w niedalekiej przyszłości będę jechał na milsim, czytałem ,że pas może być nie wygodny na bardzo długich wymarszach. Dodatkowo kabura na takim pasie jest lekko niewygodna ponieważ jak wyciągam pistolet to niestety podnosi mi pas i tracę czas na dłuższe wyjmowanie pistoletu z kabury. Pytanie jest takie - czy dokupić szelki z plecami do pasa i oporządzić go czy sprzedać pas i myśleć o jakiejś kamizelce? Pozdrawiam :) Quote Link to post Share on other sites
wojtekk8 Posted April 4, 2016 Report Share Posted April 4, 2016 Ściśnij mocniej pas. Noszę pas typu PT-2 + szybkie ładownice RR na prawej stronie x 3 + 3 magi do krótkiej na tym, od prawej strony amunicja do strzelby + kabura IMI do CZ - nic się zbytnio nie podnosi, a jak już to bez przesady nie jest to 30 cm, a kilka milimetrów. Quote Link to post Share on other sites
Wasylo Posted April 4, 2016 Report Share Posted April 4, 2016 mam dosyć mocno, zdarzy się ze po biegu ścisnięty pas podniesie się i wtedy już gorzej. Myslałem żeby sprzedać ta kabure i kupić kaburę udową (polimerową) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts