HeXs Posted August 2, 2013 Report Share Posted August 2, 2013 Po ponad roku intensywnej pracy przedstawiamy nowe kulki Rockets™ Platinum Series™! Ideą przyświecającą przy stworzeniu kulek Rockets™ Platinum Series™ było oddanie w ręce graczy airsoftowych amunicji spełniającej najbardziej rygorystyczne normy jakości. Warto podkreślić, że "platynowa seria" jest produkowana na Tajwanie. Charakteryzuje się idealnym wymiarem 5,56 mm z tolerancją błędu wynoszącą zaledwie +/-0,01 mm. Kulki te zostały poddane dwukrotnemu procesowi polerowania, co gwarantuje bardzo dobrą współpracę z komorami HU oraz lufami precyzyjnymi. Niedługo pojawią się pierwsze testy kulek Rockets™ Platinum Series™ jednak zachęcamy do przetestowania ich samodzielnie jeszcze w trakcie promocji taniej wysyłki za 5 zł. Kulki z "platynowej serii" dostępne są w wagach 0,28 i 0,30 g. http://gunfire.pl/ser-pol-278-01-08-2013_Rockets.html Wiadomość z facebooka gunfire.pl. Co o nich myślicie? Quote Link to post Share on other sites
Lafayette Posted August 2, 2013 Report Share Posted August 2, 2013 Nie są trochę zbyt drogawe? Quote Link to post Share on other sites
Scharf Posted August 2, 2013 Report Share Posted August 2, 2013 Poczekajmy do oficjalnych testów, wtedy będzie można stwierdzić czy są drogie czy tanie. Quote Link to post Share on other sites
Said Posted August 2, 2013 Report Share Posted August 2, 2013 5,56 ? :D:D:D chochlik ;) kulki Rockets™ Platinum Series™ wytwarzane są na Tajwanie w ramach wysoce zaawansowanego procesu technologicznego gwarantującego idealny wymiar kulki na poziomie 5.96 mm z tolerancja wynoszącą zaledwie +/- 0.01 mm. Quote Link to post Share on other sites
HeXs Posted August 2, 2013 Author Report Share Posted August 2, 2013 Tak - chochlik. Nawet na FB im to napisali :P Swoją drogą... niedługo będę składał jakieś zamówienie na gunfire.pl to kupię te 0.28 i zobaczę czy są takie wspaniałe :) Quote Link to post Share on other sites
Mikuła Posted August 2, 2013 Report Share Posted August 2, 2013 No i się zacznie droższe będą zawsze dostępne a tych zwykłych to na święta rzuca :icon_lol: Ale w sumie to u nich zawsze wszystko jest niedostępne. Jak do nich pisałem w sprawie lipo redoxa to napisali ,że będzie za 3 dni i do tej pory (a minął miesiąc ) nic. Quote Link to post Share on other sites
Said Posted August 2, 2013 Report Share Posted August 2, 2013 Niestety dostawy na gunfire pozostawiaja wiele do życzenia ;) Z kulkami bedzie zapewne tak jak pisze kolega wyżej - będzie ich w ciul, a dostawy markowych będą rzadsze ;) Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted August 2, 2013 Report Share Posted August 2, 2013 (edited) "Posmotrim, uwidim", jak mawiali nasi niegdysiejsi "bracia". Jak na razie G&G są i chyba będą. Edited August 2, 2013 by Powała Quote Link to post Share on other sites
HeeL Posted August 2, 2013 Report Share Posted August 2, 2013 Na szczęście Gunfire nie jest jedynym sklepem w którym można zaopatrywać się w G&G, więc nie widzę powodów do obaw. Quote Link to post Share on other sites
Fishbonee Posted August 2, 2013 Report Share Posted August 2, 2013 Zrzucając rozmowy o dostępie do g&g - wiadomo czy te platinum będą dostępne też o wadze 0,25g? Wiem, że aktualnie napisali tylko o 0,28 i 0,3, ale może są jakieś plotki :D. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted August 2, 2013 Report Share Posted August 2, 2013 Nie wiem ,czy ktoś jeszcze pamięta, ale zwykłe 'rocketsy' też był zapowiadane jako rewolucja. a wyszło.. sami wiecie. Quote Link to post Share on other sites
Fishbonee Posted August 2, 2013 Report Share Posted August 2, 2013 Nie wiem ,czy ktoś jeszcze pamięta, ale zwykłe 'rocketsy' też był zapowiadane jako rewolucja. a wyszło.. sami wiecie. Nawet pierwsze ich testy były dziwnie pozytywne - do luf precyzyjnych, w midcapach się nie tną! Kilka partii później skończyła się jakość :F. Quote Link to post Share on other sites
you-dash Posted August 2, 2013 Report Share Posted August 2, 2013 Nie wiem ,czy ktoś jeszcze pamięta, ale zwykłe 'rocketsy' też był zapowiadane jako rewolucja. a wyszło.. sami wiecie. O tym samym pomyślałem :icon_razz: Jako ciekawostkę wrzucę opis zwykłych rocketsów skopiowany ze strony gunfire: Długo oczekiwane, wysokiej jakości, precyzyjne kulki Gunfire Rockets. Dzięki specjalnemu procesowi wytwarzania Rocketsy charakteryzują się bardzo dobrym skupieniem strzałów. Każda z kulek Rockets po końcowej obróbce jest dokładnie polerowana na wysoki połysk, a dodatkowo w celu zapewnienia bezawaryjnej współpracy z lufami precyzyjnymi kulki powleczone są specjalną warstwą zmniejszającą tarcie. Przekłada się to również na lepszą współpracę z gumką Hop-Up. W pełni kontrolowany proces produkcji gwarantuje idealną sferyczność kulki bez widocznych szwów czy zagłębień. Brak komór powietrznych wewnątrz kulki oraz dobrze rozłożony środek ciężkości wpływają na bardzo dobrą powtarzalność strzałów. Średnica kulek wynosi 5,95mm (+/- 0,01mm), a różnice w wadze poszczególnych kulek nie przekraczają 0,01g. To czyni kulki Gunfire Rockets kulkami idealnie nadającymi się do luf precyzyjnych. Poniżej zamieszczamy linki do dwóch niezależnych recenzji napisanych przez użytkowników kulek Gunfire Rockets oraz do przygotowanej w języku angielskim recenzji znajdującej się na portalu AirsoftComunity.it: [...] W zasadzie ten sam opis, jak dla mnie lipa. Quote Link to post Share on other sites
Guest dante44 Posted August 2, 2013 Report Share Posted August 2, 2013 Rockets platinum czy 5,95 pomimo wielu chwalących testów na wmasg oraz płatny reklam i banerów nigdy nie zdobędą mojego zaufania jako konsumenta, Quote Link to post Share on other sites
kuba23k Posted August 3, 2013 Report Share Posted August 3, 2013 Parę lat temu Rockets'y były innowacją na poziomie wiadomym, wszystko idzie do przodu więc trzeba odświeżyć wizerunek. Jak dla mnie to tylko chwyt marketingowy, co by nie wyszło na jaw, że pierwsze ich kulki wcale nie były takie precyzyjne. Quote Link to post Share on other sites
Fishbonee Posted August 3, 2013 Report Share Posted August 3, 2013 Taką inną moją teorią spiskową jest to, że zmienili skośnookich dostawców na tych samych co tworzą te: http://taktyczny.com/amunicja-kulki-6mm/0.25/kulki-0-25g-1kg-5.95.html Też made in Taiwan, uber duper precyzyjne i super polerowane :D. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted August 15, 2013 Report Share Posted August 15, 2013 dziś strzelalem z 0.28, kulki od kumpla, świeże. celność między pj a guarderem. czyli całkowicie mierna jak na cenę. jednak g&g to wciąż MINIMUM. Quote Link to post Share on other sites
sirdagor Posted January 10, 2014 Report Share Posted January 10, 2014 Testowałem ostatnio na FN2000 (410 FPS) 0,25 i lata to tragicznie, nie ma nawet co porównywać z G&G ... Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted January 13, 2014 Report Share Posted January 13, 2014 Zakupiłem butelkę 0,28 i powiem na razie, że mam mocno wybredne magi, a platinium nie tną się. Teraz trzeba wykonac testy polowe i oczywiście dam cynk. Quote Link to post Share on other sites
Lupuss Posted July 9, 2014 Report Share Posted July 9, 2014 Taką inną moją teorią spiskową jest to, że zmienili skośnookich dostawców na tych samych co tworzą te: http://taktyczny.com...g-1kg-5.95.html Też made in Taiwan, uber duper precyzyjne i super polerowane :icon_biggrin:. Które są produkowane w tej samej fabryce co G&G, jak mówią sprzedawcy. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted July 9, 2014 Report Share Posted July 9, 2014 Które są produkowane w tej samej fabryce co G&G, jak mówią sprzedawcy. niektorzy sprzedawcy mówią też, że E&L ma części z broni palnej, więc wiesz. :P Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted October 8, 2014 Report Share Posted October 8, 2014 Przetestowali Panowie te kulki? Kupiłem butlę 3000kulek i nie wiem, czy dobrze zrobiłem :P Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted October 9, 2014 Report Share Posted October 9, 2014 0,28g Platinum. Na promyku 6,03 śmigają. Na pdi 6,01 śmigają. Nie tną się w midach. Wywalone ok. 7tys. Dobre skupienie. Mi pasują. Quote Link to post Share on other sites
Bociano Posted October 10, 2014 Report Share Posted October 10, 2014 Wstepnie podpisuję się pod opinią Mendiego. Porównywałem na chrono kilka replik na 0,2 G&G oraz na Rocketsach Platinum. Wyniki takie same, odchyłki takie same. Dziś przestrzelałem porównanwczo 0,28 w/w marek i na 40, 50, 60 i 70 metrach nie widziałem różnicy. Strzelane z P90 470fps z lufą Systemy. Przez Km-heada 6,03 też przelatują bez problemu. W hi-capie TM do P90 chodzą ładnie, a ten magazynek jest wybitnie czuły na złej jakości kulki. W weekend na pewno też trochę postrzelam, może będę miał jakieś nowe spostrzeżenia. Na ten moment polecam, bo cenowo (szczególnie biorąc pod uwagę częstotliwość promocji na GF) wychodzą jednak sporo taniej niż G&G, a jakościowo imho nie odbiegają. Oby tylko ten poziom jakości został utrzymany. Quote Link to post Share on other sites
mike88 Posted October 10, 2014 Report Share Posted October 10, 2014 testowałem 0,2 i różnice między nimi a innymi (jbu, pj, gg, mb, dd) nie wyczuwalne. Prece 6,02 , stocki - brak zacinek Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts