Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Rockets - Platinium Series.

Recommended Posts

• 1 month later...
  • Replies 105
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziś otworzyłem paczkę .40 i masakra. Nie wchodzą do luf 6.01 RaTecha i 6.03 Promyka. Z 6.00 nawet nie próbowałem.

Mam na zbyciu 980 szt. .40 i 2 x 1000 .43 - tych nie otwierałem.

Rockets Platinium HG.

• 5 weeks later...
Posted

Miałem bardzo pozytywne zdanie o tych kulkach, nie cięły się w midach, ani w preckach, a latały fajnie.

Zdanie zmieniłem po zakupieniu 3 worków 0,28g z aktualnej parti. Widać jakość 0,28g poleciała na pysk, tak jak i białych ciężkich 0,40 i 0,43g.

Zakupione 0,28g tną się w preckach 6,03mm, hulają jedynie w stockowych lufach. A i tak co kilkanaście strzałów 1 kulka leci sobie gdzie chce. Stara partia śmiga nawet w pdi, nowa to porażka...

Posted

Nowe Platinum dostałem od GunFire jako paczki testowe. Czyli tak:

- dla sklepu wielki plus, że dodali parę paczek testowych

Odnośnie kulek: TRAGEDIA!

0,36 i 0,40 tną się we wszystkim w co je włożę. Czytałem o tym nalocie i innych, co dziwne moje mają "okienko" czyste. Za to prawie wszystkie mają takie czarne rysy na sobie. Wkładałem do paru różnych luf i za każdym razem zacięcie. Już nie mówię o preclufie od PDI ani Promyku, bo tam w ogóle aż wystają jakby za średnicę, ale to się nawet w najtańszej lufie od stockowego Well MB-05 klinuje przy próbie włożenia na sucho.

Także sklep na plus, kulki jednak mają do wymiany u dilera.

Posted

A ja ostatnio zamawiałem paczkę 1 kg, 0,28 dokładnie. Zamówienie z 3 grudnia. I na strzelance poszło spokojnie 3/4 paczki. Na swoim promyku nie uświadczyłem zacinki. Poratowałem nimi też dwie osoby, ze stockowymi lufami, dokładniej emka specny i gieta bliżej nieokreślona. Pruli przy mnie i nie skarżyli się. I nie wiem czy to ma znaczenie, ale paczka otwarta tuż przed strzelanką. W środku żadnego pyłu nie było.

Posted

Witam chciałem przestrzelać dzisiaj swojego SR25URX lufa PDI 6.01 dł 5.09. Kulki 0.43 Rockets Platinum zakupione w Grudniu bez widocznego pyłu. Od samego początku żadnej precyzji wręcz co druga mocno odbijała w prawo zaraz po wyjściu z lufy. Doszło do zablokowania lufy. Po odblokowaniu precki postanowiłem sprawdzić grubość kulek i żadna z 20 z jednej paczki nie przeleciala luźno przez lufę a nawet było ciężko je wypchnąć. Aby wykluczyć wadę precki to samo zrobilem z kulkami G&G 0.28 gdzie każda bez problemu przeleciała. W poniedzialek bedę kontaktowal sie z Gunfire w celu zwrotu zakupionych pozostałych paczek z uwagi na wadliwą serie.

• 2 weeks later...
Posted

Z niedawnych zakupów to 0,36 są ok. Przyszły mi jeszcze 0,4 ale nie zdążyłem przetestować.

Jak można stracić tłok z powodu kulek??? Jakby się zacięła w lufie to ciśnienie generowane przez tłok będzie spadać dużo wolniej co spowoduje, że tłok znacznie słabiej dobije do głowicy.

Posted

Jak można stracić tłok z powodu kulek??? Jakby się zacięła w lufie to ciśnienie generowane przez tłok będzie spadać dużo wolniej co spowoduje, że tłok znacznie słabiej dobije do głowicy.

... i zanim tłok wróci na miejsce, zębatki będą chciały wykonać kolejny cykl i mamy niespodziankę. Już wiesz jak można stracić tłok przez kulki? :)

• 2 weeks later...
Posted

Witam strzelałem dzisiaj z 0.36 platinium z precką km-head i hi-capem. Powiem tak kuleczki nie przebrane z serii testowej ale leciały wręcz cudownie dużo lepiej, celniej i dalej niż 0.28 G&G. Musze przyznać, że bardzo mnie to pozytywnie zaskoczyło. Nie spodziewałem się, że rocketsy mogą być aż tak dobre :)