EndeBeats Posted October 10, 2014 Report Share Posted October 10, 2014 Teraz też mogę o nich napisać. Wystrzelone midy: Vietnam -110 kulek - bez zacinek. 2x PDW - 100 kulek - bez zacinek. Haj kapy -G36 Stock - 450 kulek - bez zacinek. Quote Link to post Share on other sites
roos Posted November 23, 2014 Report Share Posted November 23, 2014 Dziś otworzyłem paczkę .40 i masakra. Nie wchodzą do luf 6.01 RaTecha i 6.03 Promyka. Z 6.00 nawet nie próbowałem. Mam na zbyciu 980 szt. .40 i 2 x 1000 .43 - tych nie otwierałem. Rockets Platinium HG. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted November 23, 2014 Report Share Posted November 23, 2014 Biorę 0,43 :D. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted November 24, 2014 Report Share Posted November 24, 2014 @roos a 0.43g masz z pyłkiem w środku czy bez? W sensie czy okienko beźroczyste w woreczku jest? Quote Link to post Share on other sites
roos Posted November 24, 2014 Report Share Posted November 24, 2014 (edited) W okienku widać delikatny nalot, .40 nie pylą. Edited November 24, 2014 by roos Quote Link to post Share on other sites
Szymuun Posted November 24, 2014 Report Share Posted November 24, 2014 Strzelał ktoś może z 0,25g owej firmy? Jak się spisują na tle PJ, zwykłych Rocektsów? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 24, 2014 Report Share Posted November 24, 2014 Tak samo, jak one, czyli jak kupa. Kup G&G. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted December 24, 2014 Report Share Posted December 24, 2014 Miałem bardzo pozytywne zdanie o tych kulkach, nie cięły się w midach, ani w preckach, a latały fajnie. Zdanie zmieniłem po zakupieniu 3 worków 0,28g z aktualnej parti. Widać jakość 0,28g poleciała na pysk, tak jak i białych ciężkich 0,40 i 0,43g. Zakupione 0,28g tną się w preckach 6,03mm, hulają jedynie w stockowych lufach. A i tak co kilkanaście strzałów 1 kulka leci sobie gdzie chce. Stara partia śmiga nawet w pdi, nowa to porażka... Quote Link to post Share on other sites
Johnnie Walker Posted December 24, 2014 Report Share Posted December 24, 2014 Podpisuję się pod Mendim, z tym że na 0.25 jeszcze nie miałem zacinek nawet na PDI. Ale nie mam jak skupienia porównać do G&G póki co. Quote Link to post Share on other sites
Vaco Posted December 24, 2014 Report Share Posted December 24, 2014 Nowe Platinum dostałem od GunFire jako paczki testowe. Czyli tak: - dla sklepu wielki plus, że dodali parę paczek testowych Odnośnie kulek: TRAGEDIA! 0,36 i 0,40 tną się we wszystkim w co je włożę. Czytałem o tym nalocie i innych, co dziwne moje mają "okienko" czyste. Za to prawie wszystkie mają takie czarne rysy na sobie. Wkładałem do paru różnych luf i za każdym razem zacięcie. Już nie mówię o preclufie od PDI ani Promyku, bo tam w ogóle aż wystają jakby za średnicę, ale to się nawet w najtańszej lufie od stockowego Well MB-05 klinuje przy próbie włożenia na sucho. Także sklep na plus, kulki jednak mają do wymiany u dilera. Quote Link to post Share on other sites
The-Naturat Posted December 24, 2014 Report Share Posted December 24, 2014 A ja ostatnio zamawiałem paczkę 1 kg, 0,28 dokładnie. Zamówienie z 3 grudnia. I na strzelance poszło spokojnie 3/4 paczki. Na swoim promyku nie uświadczyłem zacinki. Poratowałem nimi też dwie osoby, ze stockowymi lufami, dokładniej emka specny i gieta bliżej nieokreślona. Pruli przy mnie i nie skarżyli się. I nie wiem czy to ma znaczenie, ale paczka otwarta tuż przed strzelanką. W środku żadnego pyłu nie było. Quote Link to post Share on other sites
Thaiboxer1988 Posted December 26, 2014 Report Share Posted December 26, 2014 U mnie po otwarciu paczki też śmigały elegancko na pdi żadnej zacinki , skupienie super. Wczoraj niestety już notorycznie się zacinały, umyłem je i zobaczymy jak będzie jutro. Kulki to 0,43 Quote Link to post Share on other sites
suharex Posted December 26, 2014 Report Share Posted December 26, 2014 0.25 kupione kilka miesięcy temu nie tną w midach AK od CYMY. SKupienie jak na stockowej lufie nawet nawet. W porównaniu do PJ i zwykłych rocketsów miodzio, a i cena nie wysoka. Quote Link to post Share on other sites
adison Posted December 27, 2014 Report Share Posted December 27, 2014 Witam chciałem przestrzelać dzisiaj swojego SR25URX lufa PDI 6.01 dł 5.09. Kulki 0.43 Rockets Platinum zakupione w Grudniu bez widocznego pyłu. Od samego początku żadnej precyzji wręcz co druga mocno odbijała w prawo zaraz po wyjściu z lufy. Doszło do zablokowania lufy. Po odblokowaniu precki postanowiłem sprawdzić grubość kulek i żadna z 20 z jednej paczki nie przeleciala luźno przez lufę a nawet było ciężko je wypchnąć. Aby wykluczyć wadę precki to samo zrobilem z kulkami G&G 0.28 gdzie każda bez problemu przeleciała. W poniedzialek bedę kontaktowal sie z Gunfire w celu zwrotu zakupionych pozostałych paczek z uwagi na wadliwą serie. Quote Link to post Share on other sites
Black93 Posted December 27, 2014 Report Share Posted December 27, 2014 Mógłbyś wysłać mi kilka tych kulek 0,43 co ci się tną do sprawdzenia u mnie? Quote Link to post Share on other sites
adison Posted December 30, 2014 Report Share Posted December 30, 2014 Kulki wysyłam do Gunfire. W temacie - kulki snajperskie jest pokazana taka sama przyczyna na zdjęciach jaką ja miałem, Quote Link to post Share on other sites
Dantes Posted December 31, 2014 Report Share Posted December 31, 2014 Niestety to samo u mnie, żadna kulka nawet nie chce wejść do lufy. (Rockets platinium 0,43) Quote Link to post Share on other sites
Lupuss Posted January 12, 2015 Report Share Posted January 12, 2015 Ja mam 0.25 i 0.3 kupione w listopadzie. Wszystkie dobrze latają. Quote Link to post Share on other sites
suharex Posted January 14, 2015 Report Share Posted January 14, 2015 Kupił ktoś może teraz te kulki? Dalej są ok czy świrują jak 0.43? Quote Link to post Share on other sites
Miszak Posted January 14, 2015 Report Share Posted January 14, 2015 Są gorsze. W zeszły weekend straciłem na nich tłok. O dziwo podały do komory, jednakże guarder 6.02 okazał się zbyt wąski... Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted January 14, 2015 Report Share Posted January 14, 2015 Z niedawnych zakupów to 0,36 są ok. Przyszły mi jeszcze 0,4 ale nie zdążyłem przetestować. Jak można stracić tłok z powodu kulek??? Jakby się zacięła w lufie to ciśnienie generowane przez tłok będzie spadać dużo wolniej co spowoduje, że tłok znacznie słabiej dobije do głowicy. Quote Link to post Share on other sites
slepy Posted January 14, 2015 Report Share Posted January 14, 2015 Jak można stracić tłok z powodu kulek??? Jakby się zacięła w lufie to ciśnienie generowane przez tłok będzie spadać dużo wolniej co spowoduje, że tłok znacznie słabiej dobije do głowicy. ... i zanim tłok wróci na miejsce, zębatki będą chciały wykonać kolejny cykl i mamy niespodziankę. Już wiesz jak można stracić tłok przez kulki? :) Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted January 24, 2015 Report Share Posted January 24, 2015 Heh, bo to jeden tłok rozerwałem przy zacince.... Nieszczelny stock może wybaczyć zacinkę, ale szczelna układ z mocną sprężyną nie wybacza. Quote Link to post Share on other sites
asasinmen Posted January 24, 2015 Report Share Posted January 24, 2015 Witam strzelałem dzisiaj z 0.36 platinium z precką km-head i hi-capem. Powiem tak kuleczki nie przebrane z serii testowej ale leciały wręcz cudownie dużo lepiej, celniej i dalej niż 0.28 G&G. Musze przyznać, że bardzo mnie to pozytywnie zaskoczyło. Nie spodziewałem się, że rocketsy mogą być aż tak dobre :) Quote Link to post Share on other sites
Karol88 Posted January 26, 2015 Report Share Posted January 26, 2015 A jak sprawują się te kulki (0,36) po np. 2 tygodniach po otwarciu paczki ? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts