armirion Posted February 6, 2014 Report Share Posted February 6, 2014 witam też zaryzykowałem kupiłem jedną paczke za 32zł osobiście w Rzeszowie w Niedziele udam się na strzelanke więc opiszę więcej wrażen , ale póki co wystrzelalem 1 mid capa z mojej CM AKM z lufą guardera 6.02 0 zacinki full auto na mid capach wrażenia póki co dobre o niebo lepsze niż shit kulki PJ,rocketsy :P ale czy lepsze od guarderów i G&G tego jeszcze nie powiem :) Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted February 6, 2014 Report Share Posted February 6, 2014 Kolega wybaczy, ale jeden mid-cap jest całkowicie niemiarodajny. Po pierwsze za mało wystrzelałeś (jeden mid-cap czyli pewnie około 100-150 kulek), a po drugie Murphy czuwa - na spokojnie w ogródku to i kamieniami będziesz strzelał, ale w trakcie walki tylko porządna amunicja da radę. Nie to żebym się czepiał, ale nie widzę sensu oceniania kulek po jednym magazynku. Quote Link to post Share on other sites
armirion Posted February 7, 2014 Report Share Posted February 7, 2014 (edited) No napisałem ,że wiele powiedzieć nie mogę i dopiero w niedziele wywale zapewne około 1k tych kulek i być 100% ppewnych czy sprawdzają się w boju Edited February 7, 2014 by armirion Quote Link to post Share on other sites
armirion Posted February 10, 2014 Report Share Posted February 10, 2014 Dobrze moja opinia o kulkach do mojej stockowej komory AK CM i lufy guarder na ponad grubo 1k kulek wywalonych nic się nie zacieło i gwarantuje wam ,że jakbyście mieli w 3 magach Dum dum kulki guardery i G&G nie odróżniliście które lepiej lecą :P Polecam póki co te kulki Quote Link to post Share on other sites
hellmans Posted February 10, 2014 Report Share Posted February 10, 2014 Polecam póki co te kulki Nie zanosi się na nową partię więc jakość będzie na stałym wysokim poziomie przez dłuuuugi czas :) Quote Link to post Share on other sites
armirion Posted February 11, 2014 Report Share Posted February 11, 2014 No póki co ludzie którzy zakochali się w sprawdzonych kulkach typu guarder,G&G więc nie dziwie się ,że mieszają z gównem kulki bez sprawdzenia przez co twórcy kulek pewnie będzie smutno to czytać.... (cóż , chce zaistnieć na trudnym rynku asg) ja póki co kolesiowi z Nowego Żmigrodu trzymam za niego kciuki i jak skończe swoją paczke jego kulek zamówie kolejną pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
hellmans Posted February 27, 2014 Report Share Posted February 27, 2014 Witam. Nawiązaliśmy kontakt ze sklepem www.milcord.pl , który znajduje się w Rudzie Śląskiej. Kulki są w dobrych cenach i do odbioru osobistego! Polecamy www.milcord.pl Quote Link to post Share on other sites
MACKU Posted March 10, 2014 Report Share Posted March 10, 2014 Jak do tej pory przestrzelałem prawie 8k (2 paczki) tych kulek o wadze 0.28. Nie było ani jednego negatywnego przypadku, magazynek podawał gładko, żadnych dziwnych akcji w komorze czy lufie. Tor lotu bez jakichkolwiek niespodziewanych odchyleń. Zwykle korzystam z Guarderów lub GG,ale zaryzykowałem i sprawdziłem, nie żałuje Chętnie zobaczę jeszcze recenzję od WMASG jeśli takowa się pojawi, jak na razie zacytuje Hellmansa: Nie powiem że te kulki są lepsze od guarderów ale mogę zapewnić, że żadnej repliki nie zepsują. Quote Link to post Share on other sites
nocone Posted March 10, 2014 Report Share Posted March 10, 2014 ja bym z chęcią przemielił test przez PTW i zobaczył czy są ścinane czy na prawdę pierwszorzędne Quote Link to post Share on other sites
mike88 Posted March 10, 2014 Report Share Posted March 10, 2014 polecam, kuleczki dobre Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted March 11, 2014 Report Share Posted March 11, 2014 PTW się nie ścinają na żadnej gramaturze i zastosowanym tłoku ;) pełna recenzja na WMASG jak tylko producent odpali nową stronę. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted March 11, 2014 Report Share Posted March 11, 2014 A nie macie chłopaki jakiegoś niecnego i szpetnego planu na ciężkie kulasy 0,40g i 0,43g? Quote Link to post Share on other sites
hellmans Posted March 11, 2014 Report Share Posted March 11, 2014 Mendi Plan jest i to szeroko zakrojony. Musimy zgromadzić fundusze na nowe zamówienie, co w przypadku nowych firm nie jest łatwe. Z tego co wiem to ma być nawet 0,46. Pozdrawiam ! Quote Link to post Share on other sites
relativy Posted March 16, 2014 Report Share Posted March 16, 2014 Ja również postanowiłem dać szansę tej amunicji i nie czuję abym na tym stracił. Kulki latają podobnie do G&G (używam 0,28g) w magach się nie zacinają, wszystko jest ok. W ekipie koledzy również są zadowoleni. Już zapowiedzieli, że guardery idą w odstawkę. Ja pewnie też zostanę na dum-dumkach. Mam nadzieję, że pojawi się też amunicja w kolorach maskujących. Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted March 19, 2014 Report Share Posted March 19, 2014 Zamówiłem na próbę paczkę 0,28g. Niestety, wbrew moich oczekiwań i nadziei kulki nie zagoszczą na stałe w moim arsenale. Moje midy do kałacha są bardzo wybredne na kulki, testowałem na tych magach kulki: - P&J Premium - Gunfire Rockets - Bioval (zwykłe, nie szklane) - Guardery (ale wagi ciężkie - 0.36, 0.4, 0.43) - G&G - Dum-Dum Niestety, jedynymi kulkami które magi podawały były G&G. Po recenzji + wypowiedziach na forum miałem nadzieję że Dum-Dumy będą banglały, niestety, magi ich nie podają totalnie. W tym momencie kulki dla mnie są zdyskwalifikowane. Zaznaczam że nie wiem jak latają, ale nie ma to dla mnie znaczenia - czy gorzej, czy tak samo czy lepiej niż G&G. Kulki których nie mogę wystrzelić z magów są dla mnie marnej jakości i są mi niepotrzebne. Quote Link to post Share on other sites
hellmans Posted March 20, 2014 Report Share Posted March 20, 2014 Jest nam niezmiernie przykro w związku z zaistniałą sytuacją. Jednak zalecamy sprawdzenie stanu czystości magów, drożności kanału podającego oraz sprężyny pod kątem zagięć. Jak do tej pory nie spotkaliśmy w testach midcapa, który odmówiłby posłuszeństwa. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted March 20, 2014 Report Share Posted March 20, 2014 Nie, żebym urągał waszym kulkom czy jakimkolwiek innym, jednak moje midy (Beta-Project Magpul AK) też nie tolerują innych, jak G&G, Bioval BBB, 5.95 i Madbull. Wszystkie inne po prostu się blokują, magazynki są czyściutkie w środku. Quote Link to post Share on other sites
hellmans Posted March 20, 2014 Report Share Posted March 20, 2014 Mid midowi nie równy, w recenzji, która się ukaże niedługo dla przykładu Guardery nie były podawane w testowych midach. Pozdrówki. Quote Link to post Share on other sites
Cyku Posted April 5, 2014 Report Share Posted April 5, 2014 (edited) To może odrobina moich doświadczeń z różnymi magazynkami (midy i lowy) i kulkami DD 0.25. Repliki to M16 G&P (ROF 25bb/s) i AKM Cyma (ROF 20bb/s). Lufy odpowiednio 6.02mm i 6.08mm M16 King Arms- bez problemu PJ- bez problemu BOYI- bez problemu AKM Cyma- bez problemu SRC- bez problemu Łącznie przetestowałem 12 różnych midów. Nie zanotowałem żadnych zacięć w w/w midach na kulkach z testowej paczki. Jednocześnie kulki były mierzone mikrometrem elektronicznym i wykazały podziwu godną stałość wymiarów, z różnicami w setnych częściach milimetra. W testowej paczce nie znalazłem kulek wadliwych- "aniołków". W mojej subiektywnej ocenie kuleczki trzymają poziom wykonania G&G lub nawet lepszy, ponieważ są lepiej polerowane. Chętnie wezmę jeszcze do testów paczkę cięższych, 0.28. Przy okazji- słyszałem gdzieś piąte przez dziesiąte, że małe paczki po 1k mają być pakowane w opakowania przypominające pudełka od ostrej amunicji, prawda li to? :icon_smile: Pozdrawiam Cyku Edited April 5, 2014 by Cyku Quote Link to post Share on other sites
DumDum AimerPL Posted April 5, 2014 Report Share Posted April 5, 2014 Przy okazji- słyszałem gdzieś piąte przez dziesiąte, że małe paczki po 1k mają być pakowane w opakowania przypominające pudełka od ostrej amunicji, prawda li to? Najprawdziwsza prawda, już niedługo będą dostępne! :) Quote Link to post Share on other sites
sanex Posted April 5, 2014 Report Share Posted April 5, 2014 (edited) A kiedy kulasy 0.43+++ :icon_smile: ? Z miłą chęcią zapłacę nawet więcej, aby wesprzeć polską gospodarkę ;) Edited April 5, 2014 by sanex Quote Link to post Share on other sites
DumDum AimerPL Posted April 5, 2014 Report Share Posted April 5, 2014 Będą będą, dajcie nam trochę czasu :) Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted April 5, 2014 Report Share Posted April 5, 2014 Jaką polską gospodarkę, przecie kulki nie są klepane w polsce? Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted April 6, 2014 Report Share Posted April 6, 2014 (edited) A kupując od polskiego przedsiębiorcy nie wspierasz polskiej gospodarki (jeżeli w tym kraju istnieje jeszcze takie pojęcie) ? Przecie on płaci podatki, zatrudnia ludzi, itd. P.S: Wezmę na próbę paczkę 0.28 zobaczymy jak spiszą się a AEGu, choć w klamce latały gorzej niż G&G 0.28. Edited April 6, 2014 by rumak Quote Link to post Share on other sites
Fedajkin Posted April 6, 2014 Report Share Posted April 6, 2014 A pudełeczka z 1k kulek będą tekturowe? Właściwie pewnie tak no bo jak inaczej. Blaszane byłyby trochę zbyt drogie. Tylko jeszcze jakiś nadruk w stylu 5,56 FPJ (full plastic jacket) i będzie świetnie. Pomysł na to by je pakować do czegoś przypominającego opakowania od ostrej amunicji jest jednak super :maniak_OK: tak trzymać. A co do midów to one z natury miewają problemy. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts