Karmazyt Posted January 9, 2015 Report Share Posted January 9, 2015 http://www.shootercb...tu1k0phsiki7eq4 Senkju ziom ;) Quote Link to post Share on other sites
HeeL Posted January 10, 2015 Report Share Posted January 10, 2015 Na allegro też są. Ze dwa dni temu widziałem. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted January 10, 2015 Report Share Posted January 10, 2015 (edited) Dobrą przebitkę gościu ma, zwłaszcza że sprzedaje de facto usługę pośrednictwa, bo na kamzę i tak trzeba poczekać :icon_biggrin:. Edited January 10, 2015 by Nath Quote Link to post Share on other sites
Mrozoso Posted January 22, 2015 Report Share Posted January 22, 2015 Podaj swoje wymiary. Pamiętaj, że kamizelka bez płyt to zwykła szmata i nie ma sensu kupować kamizelki jeśli nie dasz do środka chociaż atrap. Jakie wymiary mam podać? Myślę że jak na 175cm, szczupła sylwetka, ... to rozmiar najmniejszy czyli M (tak samo jak atrapy płyt) będzie OK? Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted January 24, 2015 Report Share Posted January 24, 2015 Siadasz na krześle prosto, mierzysz od górnej krawędzi mostka (tego "dołka" pomiędzy obojczykami, da się ten spadek wyczuć palcami) do pępka, odejmujesz od tego 2,54 centymetra, szukasz na wiki wymiarów płyty, która ma najbardziej zbliżoną długość do Twojego wyniku. Gratulacje, zdiagnozowałeś sobie rozmiar SAPI. Z innej beczki, ktoś łądował do kangura w JPC magsy do G36? Wchodzą? Nie plączą się te gówniane zaczepy o gumki? Quote Link to post Share on other sites
FlorChuck Posted January 24, 2015 Report Share Posted January 24, 2015 Z innej beczki, ktoś łądował do kangura w JPC magsy do G36? Wchodzą? Nie plączą się te gówniane zaczepy o gumki? dołączam się do pytania. Pmagi od g36 podobno dobrze leżą. Ale jak z zwykłymi magami?? Quote Link to post Share on other sites
MartiN_BB Posted January 24, 2015 Report Share Posted January 24, 2015 Nie wejdą. Quote Link to post Share on other sites
DariuszT Posted March 2, 2015 Report Share Posted March 2, 2015 Niestety na chwilą obecną nie mogę sobie pozwolić na kamizelkę za ponad 300zł (oczywiście ubolewam nad tym bardzo), więc trzeba sobie radzić Chinami… Czy ktoś to widział na oczy? Macał? Tak wiem szkoda kasy na ten syf bo rozwali się na 1 strzelance, ale jakoś miałem ichniejszy chest i sezon mi wytrzymał… http://www.taiwangun.com/lekki-jump-plate-carrier-z-ladownicami-multicamo-8fields?from=listing&campaign-id=19 Quote Link to post Share on other sites
shardac Posted March 3, 2015 Report Share Posted March 3, 2015 Dozbierał 130 złotych i będziesz miał Shephard's Tactical. Może nie najwyższa klasa szwalnictwa, ale na pewno tysiąc razy wytrzymalsze. Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted March 3, 2015 Report Share Posted March 3, 2015 shardac po co mu radzisz przecież on już wie, ze chińczyk jest ok. On nie chce naszej porady on chce jedynie abyśmy przytaknęli, że to dobry wybór, nawet jak napiszemy inaczej to i tak kupi. Quote Link to post Share on other sites
DariuszT Posted March 3, 2015 Report Share Posted March 3, 2015 Wiem tylko tyle, że jesteś jakiś niedowartościowany, samael16, i zabawki kupujesz za hajs rodziców. Latając w chińskim gównie i tak będę czerpał wicej radochy z asg niż ty w pro kontrakcie us navy seals delta szpeju za hajs rodziców. A nie czekaj, dzieciaków nie wpuszczają nie strzelanki - zapomniałem. Shardac - dzięki za info - musiałem przegapić Shephard's Tactical. Poczytam zorientuje się, pomyślę :) Quote Link to post Share on other sites
polskiniko Posted March 3, 2015 Report Share Posted March 3, 2015 @Dariusz Nie ma co się spinać, samael mówi prawdę i wynika to z jego niemałego doświadczenia. Chiński szpej często rozpada się od samego patrzenia. Już dużo osób żałowało tego wyboru, więc próbuje on uświadomić ci, że nie ma co oszczędzać, a dozbierać i kupić coś na dobrym poziomie - to samo mówi stare polskie powiedzenie - skąpy (chytry) dwa razy traci. PS. Docinki na poziomie wyzywania od dzieci i korzystaniu z pieniędzy rodziców wystosowywane są często przez osoby, które są właśnie takimi dziećmi, więc oszczędź nam takich zagrywek, to forum nie służy do kłótni ;) Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted March 4, 2015 Report Share Posted March 4, 2015 Echh dziękuję już się popisałeś brakiem kultury, chociaż z jednym masz rację nie strzelam się od roku z powodu politechniki. No bo chiński sprzęt jest do niczego nawala materiał, krój itp. Chyba tylko chesty jako tako coś wytrzymują pod warunkiem ich używania przez osoby, które się nie czołgają albo dynamiczne natarcie to opieranie się o drzewa bo szkoda się położyć. Swoją drogą skoro chcesz kamizelkę to masz płyty do niej bo bez tego to zwykła szmata. Quote Link to post Share on other sites
Wargator Posted March 4, 2015 Report Share Posted March 4, 2015 Witajcie, do czego w JPC służą klamerki plastikowe po bokach(od wewnątrz) przy cummerbandzie? Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted March 5, 2015 Report Share Posted March 5, 2015 W oryginalnym jpc od crye masz albo cumerbanda lub taśmę jak w mbss. Quote Link to post Share on other sites
Wargator Posted March 5, 2015 Report Share Posted March 5, 2015 W cryye są takie 3 taśmy z boku. I od wewnętrznej strony są dwie klamerki przy przednim panelu z boku oraz 1 przy plecach(z drugiego boku to samo). Do tego przyczepia się side plate'y? Side soft amor'y? Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted March 5, 2015 Report Share Posted March 5, 2015 Wejdź na stronę crye i obejrzyj zdjęcia jpc masz tam wszystko. Quote Link to post Share on other sites
Wargator Posted March 5, 2015 Report Share Posted March 5, 2015 Byłem na niej parokrotnie i nic o klamerkach nie wyczytałem. Ze zdjęć też niewiele wynika. Jeśli wiesz jak mi odpowiedzieć poprawnie na pytanie to śmiało, jak nie to proszę nie pisz mi oczywistości :) Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted March 5, 2015 Report Share Posted March 5, 2015 Wrzuciłbyś fotkę? Bo nie kojarzę o, których mowa. Quote Link to post Share on other sites
Wargator Posted March 5, 2015 Report Share Posted March 5, 2015 http://store.specwarfare.com/content/images/thumbs/0014820_emerson-jpc-vest-easy-style-bk.jpeg u góry widać 4 klamerki, na dole 2 po bokach też. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted March 5, 2015 Report Share Posted March 5, 2015 Służą do montażu bocznych płyt: There are two 1" common loops sewn at each side of the plate bag, in line with the top and bottom of the flap. These are used for attaching the side plate pockets to. Login/hasło: mm Quote Link to post Share on other sites
Wargator Posted March 5, 2015 Report Share Posted March 5, 2015 Mega, dzięki wielkie za odpowiedź. Po zapięciu kamizelki trzeba jeszcze jakoś przy plecach tę płytę podczepić by nie wisiała w dół...masz pomysł? Szukam poucha do płyt(pewnie cryye), płyty już znalazłem. I właśnie zachodziłem w głowę jak te płyty się przyczepia ;) Quote Link to post Share on other sites
Wintar Posted March 14, 2015 Report Share Posted March 14, 2015 Witam Miałem kupić jpc od CH, Ale jednak pewne zdarzenia spowodowały że na jpc mogę wydać 300 zł. Jaką kamizelkę polecacie? Wymagabie to kolor rg (ewentualnie pc gz Ale w to jakoś nie wierzę w tej cenie Quote Link to post Share on other sites
Ace Posted March 14, 2015 Report Share Posted March 14, 2015 FLYYE ma swoją wersje pod nazwą SPC albo coś takiego Quote Link to post Share on other sites
HeeL Posted March 14, 2015 Report Share Posted March 14, 2015 Przecież były ci już polecane kamizelki Modi. W tej cenie raczej nie znajdziesz nic sensowniejszego. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts