groszekoki Posted January 5, 2016 Author Report Share Posted January 5, 2016 (edited) Widziałem tą RK-08, ale właśnie nie byłem pewien czy to S czy nie. Poprzednia cena wskazywałaby na to, że jest to RK-08S, szkoda tylko, że opis jest taki biedny. Nie wiecie może jak długo trwają takie promocje? Edited January 5, 2016 by groszekoki Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted January 5, 2016 Report Share Posted January 5, 2016 Jutro jest wolne, w czwartek zadzwoń do nich z rana i się zapytaj. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted January 5, 2016 Report Share Posted January 5, 2016 Powiedzą pewnie, że promocja trwa do wyczerpania zapasów lub do odwołania :F Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted January 5, 2016 Report Share Posted January 5, 2016 Nie żeby wszystko było opisane w regulaminie :icon_wink: Promocja jest wprowadzona do sklepu internetowego www.Gunfire.pl począwszy od dnia 24.12.2015 od godziny 10:00 do 11.01.2016 do godziny 15:00. Quote Link to post Share on other sites
groszekoki Posted January 5, 2016 Author Report Share Posted January 5, 2016 (edited) Zadzwonię do nich w czwartek. Co proponowalibyście wymienić w niej od samego początku? W większości zaleca się wymianę gumki HU - w tym wypadku też tak postąpić? Niestety z tego co widzę zielona od G&G jest niedostępna, za to jest czarna od Systemy w cenie 39 zł. Za wymianę liczą sobie 29 zł, więc replika wyszłaby mnie ok 600 zł - powiedzmy, że się mieszczę w budżecie. Dziękuję Wiciok :) Nie zauważyłem odnośnika do regulaminu, a zwyczajowo je czytam. Edited January 5, 2016 by groszekoki Quote Link to post Share on other sites
Hudy01 Posted January 5, 2016 Report Share Posted January 5, 2016 Czarna systemy jest dobra. W obu swoich replikach mam taką gumę, w tym w RK08. Działa bardzo ładnie. Za wymianę liczą sobie chyba wtedy, jak wysyłasz im "swoją" replikę - przy kupnie repliki raczej na starcie wymienią za darmo. Quote Link to post Share on other sites
groszekoki Posted January 5, 2016 Author Report Share Posted January 5, 2016 Napisałem maila, może odpiszą po świętach ;) Ok skoro już jestem zdecydowany na replikę to przejdę teraz do kwestii kulek. Razem z repliką zamówiłbym kulki, oczywiście sugerując się forumowymi wskazówkami brałbym G&G, pytanie które - 0,2g czy 0,25g? Czy w ogóle zrobi mi to jakąkolwiek różnicę jako początkującemu? W moim regionie przede wszystkim strzela się po lasach, więc czy cięższe będą lepszym wyborem? Ile w ogóle takich kulek przydałoby się na początek? 1 kg wystarczy? Powoli można przechodzić do kwestii okularów, bo jeszcze jej tu nie poruszyłem. Ze względu na wybór droższej repliki niż przewidywałem, będę musiał początkowo zaoszczędzić na pozostałych rzeczach. Czy te Bolle będą ok http://gunfire.pl/product-pol-1152200570-Okulary-ochronne-Bolle-SLAM-Clear.html Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted January 5, 2016 Report Share Posted January 5, 2016 Zapewne jako świerzy będziesz ganiał ze stockowym hicapem na 500 kulek. Tego wszystkiego raczej nie wystrzelasz :P Quote Link to post Share on other sites
groszekoki Posted January 5, 2016 Author Report Share Posted January 5, 2016 Oczywiście, że tak :D Im więcej oddanych strzałów tym większa radocha :) Tak na marginesie, to czy stosowanie hicapów jest złe? Czy po prostu dla bardziej doświadczonych stosowanie mid lub low, wiąże się po prostu z większym realizmem? Quote Link to post Share on other sites
HarrisonJones Posted January 5, 2016 Report Share Posted January 5, 2016 Czy stosowanie hi capów jest złe? Raczej nie. Rodzaj magów to kwestia gustu, ale też czasami wymagań organizatorów strzelanek. Ja na początku jak chyba większość poganiałem trochę z hi-capem ale teraz już przechodzę na midy. Powody są dwa: nie grzechoczą kulki w środku i nie trzeba podkręcać co kilka serii. Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted January 5, 2016 Report Share Posted January 5, 2016 Są różne środowiska i różne oblicza airsoftu. Są tacy którzy lubią biegać od drzewa do drzewa z hajkapem na zasadzie "mytuwytam", ale są też tacy którzy jarają się innymi rzeczami jak np. realizm. Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted January 5, 2016 Report Share Posted January 5, 2016 Możesz dokupić mida, lowa, czy reala, ale musisz dokupić sobie szybkoładowarkę. Od siebie mogę polecić te od GFC, są serio dobrej jakości. Quote Link to post Share on other sites
groszekoki Posted January 5, 2016 Author Report Share Posted January 5, 2016 Na początku podaruję sobie zwiększony realizm :) Więc szybkoładowarka nie będzie potrzebna. Wypowiedzcie się proszę na temat okularów które wkleiłem. Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted January 5, 2016 Report Share Posted January 5, 2016 To już wolałbym dołożyć i kupić to: http://gunfire.pl/product-pol-1152199918-Okulary-BOLLE-COBRA-przezroczyste.html I bezpieczniej i lepiej bani się trzymają, chyba, że nie lubisz okularo-gogli, to nie wiem jakie Ci polecić z tych "tańszych". Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted January 6, 2016 Report Share Posted January 6, 2016 (edited) Midy to też nie jest realizm, widziałeś magazynek wielkości tego z 74 ze 125 nabojami? :icon_razz: Edited January 6, 2016 by EndeBeats Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted January 6, 2016 Report Share Posted January 6, 2016 Ale mida można załadować do mniejszej pojemności. Do tego kulki idą dwurzędowo, jak w prafcifych! Akurat zawyżona pojemność w airsofcie rekompensuje brak możliwości wytworzenia wysokiej jakości amunicji oraz fakt, że nasze zabawki to "broń" gładkolufowa i co byśmy nie robili bliżej im będzie celnością do muszkietów niż współczesnej palnej. Jednak hicapy to już gejoza :D Akceptowalny jest tylko jeden startowy, u początkującego. W innym przypadku wiadomo że człowieka powinno się unikać :P Quote Link to post Share on other sites
kacper1197 Posted January 6, 2016 Report Share Posted January 6, 2016 (edited) Hi-capy posiadają w środku dużo części ruchomych więc są bardzo podatne na uszkodzenia. Wystarczy że ci sprężynka zeskoczy i koniec strzelania. Oczywiście to kwestia indywidualna magazynka. Najlepsze są mid-capy, zależnie od sytuacji możesz załadować je różną ilością kulek. Co do okularów, wyroby Bolle ogólnie są polecane i niby mają atesty potwierdzające skuteczność. Ja używam takich, http://www.asg.warsz...bpsj,25431.html Nie kupuj czarnych, mocno ograniczają widoczność. Do okularów na ogół dodają gumkę która je utrzymuje w odpowiedniej pozycji. Edited January 6, 2016 by kacper1197 Quote Link to post Share on other sites
Alanos Posted January 6, 2016 Report Share Posted January 6, 2016 Co do gumki, to ja polecę niebieskiego madbulla, ale chyba musiałbyś zamawiać w innym sklepie. Wymiana jest prosta na tyle, że nawet laik z filmikiem na yt sobie z tym poradzi. A jak nie to dobry kolega zrobi to za piwko. A jeśli zamówisz gumkę w gf z replikę i poprosisz o montaż, zrobią to za darmo, masz w opisie działu "serwis" :) Quote Link to post Share on other sites
groszekoki Posted January 6, 2016 Author Report Share Posted January 6, 2016 No i lipa :) Ktoś wykupił RK-08 zanim zdążyłem się skontaktować ze sklepem :) Może ktoś przeczytał temat i wpadł na świetny pomysł aby go nabyć. Wszystko co raz bardziej wskazuje, że wybiorę RK-01W. Chyba, że ktoś ma lepsze zdanie o RK-05? Z tego co widziałem wnętrze to samo, materiały do wykonania te same tzn.: Korpus wraz zamontowaną szyną boczną, pokrywa zamka została wykonana ze stali (gięta blacha), pozostałe elementy takie jak lufa zewnętrzna, tłumik płomienia oraz przyrządy celownicze zostały wykonane również z metalu(ZnAl). Chwyt przedni, chwyt pistoletowy, kolba i magazynek wykonany jest z tworzywa. Jedyną różnicą jest długość lufy wewnętrznej. W RK-01 jest to 290mm, a w RK-05 jest 490mm. Czy zrobi to aż taką dużą różnicę? Jak już wspominałem, w moim regionie przeważnie gra się w lesie. Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted January 6, 2016 Report Share Posted January 6, 2016 Liczy się jakość lufy wewnętrznej. W obu replikach jest ona identyczna. Quote Link to post Share on other sites
groszekoki Posted January 6, 2016 Author Report Share Posted January 6, 2016 No cóż pozostaje kupić RK-01W. Czy czarna gumka od Guardera będzie ok? Na stronie sklepu jest napisane, że jest polecana do replik ze sprężyną od 130 m/s. Jest jeszcze przezroczysta Guardera, którą polecają do replik ze sprężynami do 120 m/s. I bądź tu człowieku mądry :zastanawia: Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted January 6, 2016 Report Share Posted January 6, 2016 Poproś o montarz tej przezroczystej. Dodatkowo poproś o wymianę smarów i wypodkładkowanie gearboxa. Quote Link to post Share on other sites
groszekoki Posted January 6, 2016 Author Report Share Posted January 6, 2016 A mógłbyś bardziej precyzyjnie określić jaki smar? W sklepie dostępny jest smar MoS2 z jakimś siarczkiem molibdenu oraz smar teflonowy. Przez wypodkładkowanie mam rozumieć wymianę podkładek czy w ogóle ich założenie? Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted January 6, 2016 Report Share Posted January 6, 2016 Żadnych smarów nie kupuj, to już sprawa serwisu czego użyją. Quote Link to post Share on other sites
groszekoki Posted January 6, 2016 Author Report Share Posted January 6, 2016 Ok czyli po prostu poprosić o wymianę smarów. A co z tymi podkładkami? Proszę o wytłumaczenie tylko dlatego, bo jak mnie zapytają o co chodzi to nie będę potrafił wyjaśnić :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts