Rych33 Posted February 2, 2018 Report Share Posted February 2, 2018 No i niechcący zamiast M16 kupiłem następną M4 :icon_lol: http://redberet.pl/p/37/1152249355/e-amp-l-replika-elar-ma1-platinum-version--seria-m-repliki-elektryczne-repliki-asg.html Z kodem rabatowym za zapisanie się do newsletter wyniosło 799 zł. Jak by ktoś chciał wiedzieć. Quote Link to post Share on other sites
wallop Posted February 2, 2018 Report Share Posted February 2, 2018 Więc specna odchodzi w zapomnienie :D E&L jest o wiele lepszą repliką, a aktualnie specny kosztują w okolicach 700-1200zł Quote Link to post Share on other sites
adikss Posted February 4, 2018 Report Share Posted February 4, 2018 No i niechcący zamiast M16 kupiłem następną M4 :icon_lol: http://redberet.pl/p...epliki-asg.html Z kodem rabatowym za zapisanie się do newsletter wyniosło 799 zł. Jak by ktoś chciał wiedzieć. Dzięki za informację, cenna informacja. Również z tego skorzystałem :) Dostałeś już swoją M4? Quote Link to post Share on other sites
Rych33 Posted February 4, 2018 Report Share Posted February 4, 2018 W sobotę wieczorem zrobiłem przelew. Więc pewnie w poniedziałek się zabiorą za realizację zamówienia. Quote Link to post Share on other sites
KnightMoritz Posted February 4, 2018 Report Share Posted February 4, 2018 czekam na recenzję w związku ze spasowaniem komponentów zewnętrznych. Planuję też zakup :) Quote Link to post Share on other sites
Rych33 Posted February 4, 2018 Report Share Posted February 4, 2018 Na 10-tej stronie tego wątku kolega ROCKY BRACO już ją trochę opisywał. Quote Link to post Share on other sites
KnightMoritz Posted February 7, 2018 Report Share Posted February 7, 2018 Tak, ale porównanie będziesz miał Ty do MUR'a lepsze :) Quote Link to post Share on other sites
hauabaua Posted February 15, 2018 Report Share Posted February 15, 2018 Cześć, co sądzicie o tej ofercie ? https://gunfire.pl/product-pol-1152209801-Replika-karabinka-ELAR-MARK-18-MOD1-Elite-Version.html ma ktoś tą replikę ? czy te opinie które ostatnio się pojawiają - o złym spasowaniu i ogólnej zawodności nowego rzutu replik są uzasadnione ? Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted February 15, 2018 Report Share Posted February 15, 2018 Są uzasadnione i to jeszcze jak. Jeżeli dostaniesz sztukę, gdzie korpus ma jakikolwiek luz lub jest krzywy to reklamuj. Podobno w jednym sklepie odesłano całą partię do hurtowni z tego powodu. Quote Link to post Share on other sites
Mareckis Posted February 17, 2018 Report Share Posted February 17, 2018 (edited) Witam wszystkich. Też planowałem zakup z tej stronki, ale doczytałem do końca opis oferty: http://redberet.pl/p/37/1152249355/e-amp-l-replika-elar-ma1-platinum-version--seria-m-repliki-elektryczne-repliki-asg.html E&L - Replika ELAR MA1 (Platinum Version) Cena outletowa. Informujemy że repliki są otletowe gdyż w aktualnej serii są z wadami fabrycznymi w postaci źle spasowanych korpusów repliki. Edited February 17, 2018 by Mareckis Quote Link to post Share on other sites
Voytas Posted February 20, 2018 Report Share Posted February 20, 2018 Swojego M4A1 kupowałem na GF i wsio ok. Huczy, gra i buczy. Warto zawsze napisać w komentarzu, żeby sprawdzili replikę przed wysyłką. W przeciwnym razie nie popatrzą co jest w pace i możesz dostać bubla. Lepiej poczekać te jeszcze 1-2 dni i dostać egzemplarz w pełni sprawny niż potem się bawić w odsyłanie. Quote Link to post Share on other sites
Rych33 Posted February 28, 2018 Report Share Posted February 28, 2018 Pisałem dwie, trzy strony temu jak od uderzenia poluzował mi się gwint między korpusem i przednim uchwytem i jak go naprawiłem. Niestety nie na długo. Przy następnym uderzeniu cała ta moja naprawa puściła, a gwint stracił na wyglądzie i kompletnie już nie trzyma. A tak chwaliłem wykonanie, spasowanie i w ogóle. Bo faktycznie tak jest. Ale tutaj to się nie popisali. Tak że uwaga. Teraz mam zagwozdkę bo trzeba coś wymyślić żeby to znowu poskładać do kupy prosto i nie wydać wiadra cipciosów na to :icon_lol: Macie jakieś pomysły ? Quote Link to post Share on other sites
Rych33 Posted March 2, 2018 Report Share Posted March 2, 2018 Nie macie... A ja mam. I właśnie pracuję nad tym. Jak się uda to będzie fotorelacja. Quote Link to post Share on other sites
Filipt15 Posted March 3, 2018 Report Share Posted March 3, 2018 Teflon + klej do gwintów? Quote Link to post Share on other sites
Rych33 Posted March 3, 2018 Report Share Posted March 3, 2018 Nie, nie. To już było. Coś solidniejszego. Właściwie mam już gotowe i czekam tylko na odpowiednie śruby, Będę miał trochę czasu, to opiszę w innym temacie. Quote Link to post Share on other sites
KnightMoritz Posted March 9, 2018 Report Share Posted March 9, 2018 Damn, to moja naprawa z puszki po piwie trzyma. Podejrzewam że domyślam się co wymyśliłeś. Nawiercone otwory i śruba, tak jak się blokuje czasami w replikach np. lufę w danej pozycji? Quote Link to post Share on other sites
Rych33 Posted March 9, 2018 Report Share Posted March 9, 2018 Damn, to moja naprawa z puszki po piwie trzyma. Podejrzewam że domyślam się co wymyśliłeś. Nawiercone otwory i śruba, tak jak się blokuje czasami w replikach np. lufę w danej pozycji? Opisałem tą naprawę tutaj : http://forum.wmasg.p...rontem-w-m4-el/ Sprawdź u siebie czy po wykręceniu tłumika możesz palcem wyczuć jakiś luz na końcu lufy. Bo to są pierwsze objawy uszkodzonego lub niedokręconego gwintu front-korpus. U mnie po tej naprawie teraz ani drgnie. Dodam że już wcześniej przy pierwszej naprawie wymieniłem lufę wewnętrzną na aluminiową : http://www.asg.warsz...r-15,52373.html Bo uważam że ta cała "stalowa lufa" w tej replice to jest potrzebna jak kula u nogi. Po pierwsze niepotrzebnie obciąża ten gwint właśnie. A po drugie fatalnie wpływa na wyważenie całego karabinka. Bo ryje dziobem jak Titanic. Quote Link to post Share on other sites
Maciek219843 Posted March 9, 2018 Report Share Posted March 9, 2018 Ktoś wie która z tych replik jest najlepiej spasowana? Wersja MA1, SOPMOD II czy MUR? Tak się zastanawiam między MA1 a SOPMOD II i nie wiem którą wybrać. Quote Link to post Share on other sites
wallop Posted March 9, 2018 Report Share Posted March 9, 2018 Żadnej, E&L to kiepskie repliki. Quote Link to post Share on other sites
Rych33 Posted March 9, 2018 Report Share Posted March 9, 2018 Ktoś wie która z tych replik jest najlepiej spasowana? Wersja MA1, SOPMOD II czy MUR? Tak się zastanawiam między MA1 a SOPMOD II i nie wiem którą wybrać. Jak przeczytałeś cały ten temat, to tu wypowiadali się użytkownicy SOPMOD II i MUR. Niektórzy twierdzą że mur jest lepszy. Mam mura, to nie wiem jak teraz spasowane są sopmody. Ale zapewne czytałeś że ostatnie wypusty mura były spasowane niestarannie i trzeba rozmawiać ze sprzedawcą żeby Ci wybrał dobrą sztukę. Ja ze swojego mura jestem zadowolony. Pomimo tego że mi się rozleciał. Spasowanie na najwyższym poziomie. Tylko że niestarannie zmontowany opuściła fabrykę. Generalnie świetny i mocny gearbox z mocnym silnikiem i częściami. Oprócz tłoka. ale po wymianie tłoka, to na reszcie stokowych części gearbox śmieje się ze sprężyny SP170. Czemu taka słaba sprężyna :icon_lol: W każdym razie jak byś się decydował na mura. To gadaj z Redberet. To są ludzie którzy nie wciskają ciemnoty. Przyznają że mają w dostawach gorsze sztuki. I jak poprosisz żeby wybrali Ci dobrze spasowaną. To wybiorą. Quote Link to post Share on other sites
Maciek219843 Posted March 9, 2018 Report Share Posted March 9, 2018 Skoro e&l to taka loteria to znowu będę musiał przeszukać pół internetu aby wybrać coś odpowiedniego :icon_lol:. Może wezmę coś od g&g, Nuprol lub LCT. Quote Link to post Share on other sites
Rych33 Posted March 9, 2018 Report Share Posted March 9, 2018 Skoro e&l to taka loteria to znowu będę musiał przeszukać pół internetu aby wybrać coś odpowiedniego :icon_lol:. Może wezmę coś od g&g, Nuprol lub LCT. No to cały kosmos przed Tobą. A może po prostu spróbuj na początek coś od Specna. Masz największy wybór. Kwestia co lubisz. A te wszystkie psy wieszane na Specna od lat można włożyć dzisiaj między bajki. Kupiłem z ciekawości SA-B06. Replika super spasowana i wykonana. Z pudełka strzela powtarzalnie. Dziwię się że Specna ma ciągle tą przypiętą łatkę repliki drugiej klasy. Moim zdaniem dzisiejsza Specna jest jak najbardziej repliką pierwszej klasy i to pod każdym wzglądem. Quote Link to post Share on other sites
gratek Posted March 9, 2018 Report Share Posted March 9, 2018 (edited) Treść wcześniejszej dysputy została usunięta. Widzę, że kolega dalej ma problemy ze zrozumieniem regulaminu. Kolejne wycieczki osobiste i posty nie na temat będą nagradzane urlopem od forum. Edited March 11, 2018 by Buniek92 Quote Link to post Share on other sites
Cinek_AK-47 Posted March 10, 2018 Report Share Posted March 10, 2018 Może trochę z innej beczki Jakie polecacie front ras do e&l m4a1 Quote Link to post Share on other sites
KnightMoritz Posted March 12, 2018 Report Share Posted March 12, 2018 Opisałem tą naprawę tutaj : http://forum.wmasg.p...rontem-w-m4-el/ Sprawdź u siebie czy po wykręceniu tłumika możesz palcem wyczuć jakiś luz na końcu lufy. Bo to są pierwsze objawy uszkodzonego lub niedokręconego gwintu front-korpus. U mnie po tej naprawie teraz ani drgnie. Dodam że już wcześniej przy pierwszej naprawie wymieniłem lufę wewnętrzną na aluminiową : http://www.asg.warsz...r-15,52373.html Bo uważam że ta cała "stalowa lufa" w tej replice to jest potrzebna jak kula u nogi. Po pierwsze niepotrzebnie obciąża ten gwint właśnie. A po drugie fatalnie wpływa na wyważenie całego karabinka. Bo ryje dziobem jak Titanic. Przeczytałem, właśnie o to mi chodziło :D Dobrze ogarnąłeś naprawę, jeśli to samo stanie się u mnie, to zrobię to samo i po problemie. U mnie nic nie jest luźne. I osobiście opcja stalowej lufy mi się podoba - właśnie przez to ciążenie naprzód. I nie dam złego słowa na E&L'a powiedzieć. Ja polecam MUR'a, ale najlepiej rzeczywiście się przejechać i kupić osobiście. I pozwolę sobie nadmienić, że kiepskie to są repliki drugiej klasy, cymy, boyie i inne dziewoje. E&L jest w klasie dobrych/bardzo dobrych. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts