historian1970 Posted January 6, 2017 Report Share Posted January 6, 2017 Jo jest gornik z kopalni Bytom o mieso i cukier sie pytom ...... Jo jest gornik z kopalni Brzeszcze o mieso i cukier nie wrzeszcze ino sie grzecznie pytom kaj jest ten gornik z kopalni Bytom? Quote Link to post Share on other sites
Fiedja Posted January 7, 2017 Report Share Posted January 7, 2017 Witam szanowne grono. Poprosiłbym o dopisanie do strony obrońców. Piszę z tel i nie mogę kopiować. Z góry dziękuję. Quote Link to post Share on other sites
Teo Posted January 7, 2017 Report Share Posted January 7, 2017 Myślę że na upartego będę w stanie w stanie wystawić po stronie niemieckiej jeszcze jednego spadochroniarza, jeżeli poszuka sobie jakiegoś zacnego nakrycia głowy. A Wloszki beda? Jesli nie, to wiekszego sensu zapraszanie Marokanczykow nie ma. Ale to było średnie... :maniak_zle: Quote Link to post Share on other sites
Ahmed Posted January 7, 2017 Report Share Posted January 7, 2017 Myślę że na upartego będę w stanie w stanie wystawić po stronie niemieckiej jeszcze jednego spadochroniarza, jeżeli poszuka sobie jakiegoś zacnego nakrycia głowy. Teo w razie W żółwika mogę ci pożyczyć (był szczepiony). Quote Link to post Share on other sites
Teo Posted January 7, 2017 Report Share Posted January 7, 2017 (edited) Teo w razie W żółwika mogę ci pożyczyć (był szczepiony). Super ! To nie mnie, to ewentualnemu chętnemu. Jeżeli zaopatrzy się jeszcze w spodnie i obuwie to damy radę i mamy +1. Edited January 7, 2017 by Teo Quote Link to post Share on other sites
Ahmed Posted January 7, 2017 Report Share Posted January 7, 2017 Z własnych zasobów mogę użyczyć jak co żółwia und jakowyś worek na kości :) Quote Link to post Share on other sites
janik44 Posted January 7, 2017 Report Share Posted January 7, 2017 Rzadko ostatnio wchodzę na forum, ale jeżeli nic mi nie wypadnie to będę, oczywiście jako Polak :) Alianci: 1. Wish 101AB 2. Cortes 2 Korpus Polski 3. Domino - brytyjska 78 Dywizja Piechoty. 4. Kuba - 2nd US ID 5. Matt Baker - 101AB 6. Penelopa - 101AB 7. Monika - 101AB 8. Michał - 82 ze "zdobycznym" Mg-34 - chyba nikt nie będzie miał nic przeciwko ;D 9. Kolba 101 AB 10. Renifer 101 AB 11. Harry - 82 AB raczej 12. Pit - 2KP 13. Mareq 14. Opal - Piechota US - termin super mega odległy dlatego bliżej terminu potwierdzę. 15. Janik - 2 Korpus Polski Oś: 1. Bladek Wehrmacht 2. Christian Hartmann Wehrmacht (+moze i ze dwie osoby jeszcze z Koszalina) 3.Ahmed 1st Parachute Division 4. Sepp. Jak mawiał Witold Śruta "Tu raczej niespodzianki nie będzie" - przybędę jak Spadak z 1. FJD 5. Teo 6. 14100715 WH 7. Ashigara Quote Link to post Share on other sites
Ahmed Posted January 7, 2017 Report Share Posted January 7, 2017 (edited) Odnośnie ciapatych pod Monte Cassino, http://krajwspanialy...-monte-cassino/ Trafnie i dobitnie pisał swego czasu o nich pan Wańkowicz w jednej ze swych książek, temat odległy a jednocześnie ostatnimi czasy jakoś dziwnie na czasie....... Na marginesie ktoś musi walczyć O honor Włoch! tak więc niechaj będę pierwszy z nadzieją że nie ostatni :) Alianci: 1. Wish 101AB 2. Cortes 2 Korpus Polski 3. Domino - brytyjska 78 Dywizja Piechoty. 4. Kuba - 2nd US ID 5. Matt Baker - 101AB 6. Penelopa - 101AB 7. Monika - 101AB 8. Michał - 82 ze "zdobycznym" Mg-34 - chyba nikt nie będzie miał nic przeciwko ;D 9. Kolba 101 AB 10. Renifer 101 AB 11. Harry - 82 AB raczej 12. Pit - 2KP 13. Mareq 14. Opal - Piechota US - termin super mega odległy dlatego bliżej terminu potwierdzę. 15. Janik - 2 Korpus Polski Oś: 1. Bladek Wehrmacht 2. Christian Hartmann Wehrmacht (+moze i ze dwie osoby jeszcze z Koszalina) 3. Ahmed - RSI 4. Sepp. Jak mawiał Witold Śruta "Tu raczej niespodzianki nie będzie" - przybędę jak Spadak z 1. FJD 5. Teo 6. 14100715 WH 7. Ashigara Edited January 7, 2017 by Ahmed Quote Link to post Share on other sites
BBombello3 Posted January 7, 2017 Report Share Posted January 7, 2017 Alianci: 1. Wish 101AB 2. Cortes 2 Korpus Polski 3. Domino - brytyjska 78 Dywizja Piechoty. 4. Kuba - 2nd US ID 5. Matt Baker - 101AB 6. Penelopa - 101AB 7. Monika - 101AB 8. Michał - 82 ze "zdobycznym" Mg-34 - chyba nikt nie będzie miał nic przeciwko ;D 9. Kolba 101 AB 10. Renifer 101 AB 11. Harry - 82 AB raczej 12. Pit - 2KP 13. Mareq 14. Opal - Piechota US - termin super mega odległy dlatego bliżej terminu potwierdzę. 15. Janik - 2 Korpus Polski 16. Bombel- komandos SAS, termin odległy dlatego potwierdzę w kwietniu Oś: 1. Bladek Wehrmacht 2. Christian Hartmann Wehrmacht (+moze i ze dwie osoby jeszcze z Koszalina) 3. Ahmed - RSI 4. Sepp. Jak mawiał Witold Śruta "Tu raczej niespodzianki nie będzie" - przybędę jak Spadak z 1. FJD 5. Teo 6. 14100715 WH 7. Ashigara Quote Link to post Share on other sites
historian1970 Posted January 8, 2017 Report Share Posted January 8, 2017 Odnośnie ciapatych pod Monte Cassino, http://krajwspanialy...-monte-cassino/ Trafnie i dobitnie pisał swego czasu o nich pan Wańkowicz w jednej ze swych książek, temat odległy a jednocześnie ostatnimi czasy jakoś dziwnie na czasie....... Wlasnie chcialem wrzucic tego linka w odpowiedzi Teo, ale mnie uprzedziles :) Quote Link to post Share on other sites
Teo Posted January 12, 2017 Report Share Posted January 12, 2017 (edited) No właśnie dlatego uważam że Twój tekst o Włoszkach był średni. :maniak_zle:. Edited January 12, 2017 by Teo Quote Link to post Share on other sites
Dziećka Posted January 12, 2017 Report Share Posted January 12, 2017 Poproszę do Niemiaszków :D Quote Link to post Share on other sites
Ahmed Posted January 12, 2017 Report Share Posted January 12, 2017 (edited) Oj będzie się działo :) Alianci: 1. Wish 101AB 2. Cortes 2 Korpus Polski 3. Domino - brytyjska 78 Dywizja Piechoty. 4. Kuba - 2nd US ID 5. Matt Baker - 101AB 6. Penelopa - 101AB 7. Monika - 101AB 8. Michał - 82 ze "zdobycznym" Mg-34 - chyba nikt nie będzie miał nic przeciwko ;D 9. Kolba 101 AB 10. Renifer 101 AB 11. Harry - 82 AB raczej 12. Pit - 2KP 13. Mareq 14. Opal - Piechota US - termin super mega odległy dlatego bliżej terminu potwierdzę. 15. Janik - 2 Korpus Polski 16. Bombel- komandos SAS, termin odległy dlatego potwierdzę w kwietniu Oś: 1. Bladek Wehrmacht 2. Christian Hartmann Wehrmacht (+moze i ze dwie osoby jeszcze z Koszalina) 3. Ahmed - RSI 4. Sepp. Jak mawiał Witold Śruta "Tu raczej niespodzianki nie będzie" - przybędę jak Spadak z 1. FJD 5. Teo 6. 14100715 WH 7. Ashigara 8. Dziećka Edited January 12, 2017 by Ahmed Quote Link to post Share on other sites
historian1970 Posted January 13, 2017 Report Share Posted January 13, 2017 No właśnie dlatego uważam że Twój tekst o Włoszkach był średni. :maniak_zle:. To nie zrozumiales intencji, akurat nie o biedne Wloszki mi chodzilo. Quote Link to post Share on other sites
14100715 Posted January 13, 2017 Report Share Posted January 13, 2017 Zostawmy kwestie poczucia humoru na boku. Quote Link to post Share on other sites
Teo Posted January 15, 2017 Report Share Posted January 15, 2017 Zostawmy kwestie poczucia humoru na boku. Dobrze, ale jednocześnie trzymajmy pewien poziom. Tak jak pisałem wcześniej, potwierdzam obecność po stronie niemieckiej. Jeżeli ktoś chce dołączyć to jestem w stanie wyposażyć go w część umundurowania (knochensack, szelki itp). Quote Link to post Share on other sites
FschPzAbw Posted January 15, 2017 Report Share Posted January 15, 2017 (edited) Dobrze, ale jednocześnie trzymajmy pewien poziom. Tak jak pisałem wcześniej, potwierdzam obecność po stronie niemieckiej. Jeżeli ktoś chce dołączyć to jestem w stanie wyposażyć go w część umundurowania (knochensack, szelki itp). Kto jeszcze z 3Sity się wybiera? Masz Knochensack XXL? Ja mam, ale współczesny. Sprawdzę jak z wolnym czasem. Zielonym Diabłem jeszcze nie byłem. ....kurde nie doczytałem...zero współczesności! Niestety mam współczesny szpej od Fallschirmjager i nie raczej nie będę latać po górkach w ubraniu z koca. Będę niedaleko w chatce na Gibasach, to może i tak się przespaceruję w cywilkach na watrę i wurszta. Gluck Ab! Edited January 15, 2017 by FschPzAbw Quote Link to post Share on other sites
Domin007 Posted January 16, 2017 Report Share Posted January 16, 2017 (...) Na marginesie ktoś musi walczyć O honor Włoch! tak więc niechaj będę pierwszy z nadzieją że nie ostatni :icon_smile: (...) Oś: (...) 3. Ahmed - RSI (...) No Boguś, trzymam Cię za słowo i jeżeli przyjedziesz jako Włoch, to masz u mnie zacne piwo z zacnego Browaru Staropolskiego w Zduńskiej Woli. :D Quote Link to post Share on other sites
Ahmed Posted January 16, 2017 Report Share Posted January 16, 2017 No Boguś, trzymam Cię za słowo i jeżeli przyjedziesz jako Włoch, to masz u mnie zacne piwo z zacnego Browaru Staropolskiego w Zduńskiej Woli. :icon_biggrin: Dobrze że nic z POLMOSU Sieradz gdzie pod koniec wojny nie jeden pływał :) Quote Link to post Share on other sites
KubaJozefek Posted January 16, 2017 Report Share Posted January 16, 2017 Czy mamy jakieś wieści od naszych południowych sąsiadów? :) Czy dołączą do drużyny pierścienia? :D Quote Link to post Share on other sites
HunterKiller Posted January 16, 2017 Report Share Posted January 16, 2017 Ja niestety nie dam rady...zresztą chyba w ogóle w tym roku będę zmuszony odpuścić. Nabawiłem się przepukliny i czeka mnie wszycie "siateczki"....taki to los. :icon_confused3: Quote Link to post Share on other sites
Ahmed Posted January 16, 2017 Report Share Posted January 16, 2017 Zdrowia ! Quote Link to post Share on other sites
acid0908 Posted January 17, 2017 Report Share Posted January 17, 2017 Kto jeszcze z 3Sity się wybiera? Z NAMS może wpadną dwie osoby (lub więcej) ale na 100% określimy się bliżej terminu. Quote Link to post Share on other sites
wish Posted January 17, 2017 Report Share Posted January 17, 2017 Od chłopaków z południa cisza. Śledzę temat na FB i jakoś nie widać odzewu z ich strony. Jak byliśmy u nich w listopadzie mocno zachęcaliśmy do przyjazdu. Może trzeba ponownie się odezwać. Cortes ma tam paru znajomych może ich pociągnie za język. Dasz radę Robert? Quote Link to post Share on other sites
Cortes Posted January 17, 2017 Report Share Posted January 17, 2017 (edited) Na FB jest zapisanych czterech. Kilku jest niezdecydowanych. Do wszystkich swoich znajomych wysłałem zaproszenia. Na razie trochę daleko do terminu, żeby naciskać. Edited January 17, 2017 by Cortes Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts