Zee Posted May 17, 2017 Report Share Posted May 17, 2017 Alianci: 1. Wish 101AB 2. Cortes 2 Korpus Polski 3. Domino - brytyjska 78 Dywizja Piechoty. 4. Kuba - 2nd US ID 5. Matt Baker - 101AB 6. Penelopa - 101AB 7. Monika - 101AB 8. Michał - 82 ze "zdobycznym" Mg-34 - chyba nikt nie będzie miał nic przeciwko ;D 9. Kolba 101 AB 10. Renifer 101 AB 11. Harry - 82 AB raczej 12. Pit - 2KP 13. Mareq 14. Opal - Piechota US - termin super mega odległy dlatego bliżej terminu potwierdzę. 15. Janik - 2 Korpus Polski 16. Bombel- komandos SAS, termin odległy dlatego potwierdzę w kwietniu 17. Vlad SAS lub lub podobnie ale bryt. 18. Mati - Brytol 19. cAmper - j.w. obaj na 2 dni, od rana Sob/Niedz, śpimy w koszarach :icon_smile: 20. Świeżak 21. Mattson 22. Bullet 23. Apek 24. Bartek 25. Kuba Oś: 1. Bladek Wehrmacht 2. Christian Hartmann Wehrmacht 3. Ahmed - RSI 4. Sepp. Jak mawiał Witold Śruta "Tu raczej niespodzianki nie będzie" - przybędę jak Spadak z 1. FJD 5. Teo 6. Ashigara 7. Dziećk 8. Feldfebel 9. Kriger 10. Erokesha - Wehrmacht 11. Gregorius 12. Borec 13. Czarny 14. Sokół 15. Zee Obrońcy będą mieli zabawę ;) Wiedzieliście że do niedawna w Siemiatyczach była ulica "Obrońców Monte Cassino" ? Quote Link to post Share on other sites
Ahmed Posted May 17, 2017 Report Share Posted May 17, 2017 Wiedzieliście że do niedawna w Siemiatyczach była ulica "Obrońców Monte Cassino" ? W Zabrzu też była :P Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted May 17, 2017 Report Share Posted May 17, 2017 W Bielsku-Białej jest "Bohaterów Monte Cassino" i też nie wiadomo o których bohaterach mowa, bo w zasadzie byli pewnie po obu stronach :). Quote Link to post Share on other sites
Zee Posted May 17, 2017 Report Share Posted May 17, 2017 Alianci: 1. Wish 101AB 2. Cortes 2 Korpus Polski 3. Domino - brytyjska 78 Dywizja Piechoty. 4. Kuba - 2nd US ID 5. Matt Baker - 101AB 6. Penelopa - 101AB 7. Monika - 101AB 8. Michał - 82 ze "zdobycznym" Mg-34 - chyba nikt nie będzie miał nic przeciwko ;D 9. Kolba 101 AB 10. Renifer 101 AB 11. Harry - 82 AB raczej 12. Pit - 2KP 13. Mareq 14. Opal - Piechota US - termin super mega odległy dlatego bliżej terminu potwierdzę. 15. Janik - 2 Korpus Polski 16. Bombel- komandos SAS, termin odległy dlatego potwierdzę w kwietniu 17. Vlad SAS lub lub podobnie ale bryt. 18. Mati - Brytol 19. cAmper - j.w. obaj na 2 dni, od rana Sob/Niedz, śpimy w koszarach :icon_smile: 20. Świeżak 21. Mattson 22. Bullet 23. Apek 24. Bartek 25. Kuba Oś: 1. Bladek Wehrmacht 2. Christian Hartmann Wehrmacht 3. Ahmed - RSI 4. Sepp. Jak mawiał Witold Śruta "Tu raczej niespodzianki nie będzie" - przybędę jak Spadak z 1. FJD 5. Teo 6. Ashigara 7. Dziećk 8. Feldfebel 9. Kriger 10. Erokesha - Wehrmacht 11. Gregorius 12. Borec 13. Czarny 14. Sokół 15. Zee 16. Wochu Quote Link to post Share on other sites
HunterKiller Posted May 22, 2017 Report Share Posted May 22, 2017 Alianci: 1. Wish 101AB 2. Cortes 2 Korpus Polski 3. Domino - brytyjska 78 Dywizja Piechoty. 4. Kuba - 2nd US ID 5. Matt Baker - 101AB 6. Penelopa - 101AB 7. Monika - 101AB 8. Michał - 82 ze "zdobycznym" Mg-34 - chyba nikt nie będzie miał nic przeciwko ;D 9. Kolba 101 AB 10. Renifer 101 AB 11. Harry - 82 AB raczej 12. Pit - 2KP 13. Mareq 14. Opal - Piechota US - termin super mega odległy dlatego bliżej terminu potwierdzę. 15. Janik - 2 Korpus Polski 16. Bombel- komandos SAS, termin odległy dlatego potwierdzę w kwietniu 17. Vlad SAS lub lub podobnie ale bryt. 18. Mati - Brytol 19. cAmper - j.w. obaj na 2 dni, od rana Sob/Niedz, śpimy w koszarach :icon_smile: 20. Świeżak 21. Mattson 22. Bullet 23. Apek 24. Bartek 25. Kuba 26. Hunter Oś: 1. Bladek Wehrmacht 2. Christian Hartmann Wehrmacht 3. Ahmed - RSI 4. Sepp. Jak mawiał Witold Śruta "Tu raczej niespodzianki nie będzie" - przybędę jak Spadak z 1. FJD 5. Teo 6. Ashigara 7. Dziećk 8. Feldfebel 9. Kriger 10. Erokesha - Wehrmacht 11. Gregorius 12. Borec 13. Czarny 14. Sokół 15. Zee 16. Wochu A teraz pytanie, miałby ktoś pożyczyć kaburę do Webley'a, bo jak na złość nigdzie nie ma w tej chwili dostępnej. Chciałem nabyć skórzaną, ale najszybciej lipiec-sierpień się pojawi, a z ebaja wątpię czy przyjedzie przed imprezą. Dlatego nawet zwykła płócienna może być, najwyżej się będę tłumaczył brakiem uzupełnień frontowych i "brałem co było" :P Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted May 22, 2017 Report Share Posted May 22, 2017 (edited) Na aledrogo widziałem dzisiaj parciane kabury ale za 190zł! Też szukam bez skutku i pewnie wezmę sobie 1911, bo mam do niego kaburę Bianchi M12 i fajnie pasuje na pas a do tego nie wygląda super współcześnie. Wiem, że piechociaże raczej nie mieli pistoletów ale w przypadku ASG lubię mieć przy sobie. Zamówił ktoś przyzwoitą pogodę? Ile osób będzie od piątku? Edited May 22, 2017 by mareq Quote Link to post Share on other sites
c4mper Posted May 22, 2017 Report Share Posted May 22, 2017 Pogoda nas ocali, będzie miłe, nie mniej ale też nie więcej niż 20 stopni w cieniu :)...przyjedziemy między 10 a 11 w Sobotę na miejsce. Quote Link to post Share on other sites
wish Posted May 22, 2017 Report Share Posted May 22, 2017 Dakota z Poznania z 5 spadakami planuje lądować w piątek ok 19-20. Quote Link to post Share on other sites
pete_asg Posted May 22, 2017 Report Share Posted May 22, 2017 (edited) Panowie - pytanie: czy ktoś wybiera się z Krakowa samochodem na miejsce akcji w piątek po 18.00 ? Edited May 22, 2017 by pete_asg Quote Link to post Share on other sites
Matt Baker Posted May 22, 2017 Report Share Posted May 22, 2017 Przez cały czas przewija się lista graczy z naszego podwórka. Czy Org mógłby zdradzić czy nasi południowi przyjaciele zza gór są chętni na pogranie w tak dynamicznej rozgrywce jaka nam się kroi? Quote Link to post Share on other sites
Domin007 Posted May 22, 2017 Report Share Posted May 22, 2017 Dakota z Warszawy będzie lądować circa 18, ale KRK omijamy szerokim łukiem od zachodu. Z Krakowa będę Janika odbierał ale dopiero w sobotę rano. Pogoda ma być dobra, 18-20 st. C, wiatr umiarkowany. Quote Link to post Share on other sites
krkmf Posted May 22, 2017 Author Report Share Posted May 22, 2017 (edited) Przez cały czas przewija się lista graczy z naszego podwórka. Czy Org mógłby zdradzić czy nasi południowi przyjaciele zza gór są chętni na pogranie w tak dynamicznej rozgrywce jaka nam się kroi? Oficjalnie zapisanych dwóch z południa ale piszą że jeszcze ich będzie zobaczymy. Limit graczy osiągnięty a ma być jeszcze parę osób więcej. Będzie dobrze. WAŻNA INFORMACJA!!!!!!! Jak będziecie dojeżdżać na miejsce to dzwonić najlepiej do mnie na telefon. Dzwonić trzeba niezwłocznie po skręcie z drogi głownej do wsi Jaszczurowa ponieważ jak się skończy asfalt to kończy się zasięg telefonu i pojawia się dopiero w bazie na górze. Z parkingu w lesie nigdzie nie zadzwonicie. Proszę o info bo wtedy będę mógł zjechać na parking i zabrać chociaż szpej. Numer do mnie; Thompson 506-029-968. Edited May 22, 2017 by krkmf Quote Link to post Share on other sites
Vlad Posted May 22, 2017 Report Share Posted May 22, 2017 Rozumiem iż o10:00 jest odprawa a impreza ruszy nieco później. Ze względu na robotę będę jechał rano i starał się trafić w 10 am Quote Link to post Share on other sites
HunterKiller Posted May 22, 2017 Report Share Posted May 22, 2017 Na aledrogo widziałem dzisiaj parciane kabury ale za 190zł! Też szukam bez skutku Tak wiem, że są dwie nawet wg opisu z '43 bądź '44, tylko że pod podoficera bardziej pasuje skóra. No nic jak nikt się nie trafi będzie trzeba zakupić parcianą, byle tylko dotarła na czwartek. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted May 22, 2017 Report Share Posted May 22, 2017 krkmf: Rozumiem zatem, że nie da się dojechać na górę. Daleko jest od parkingu na górę? Jest jakaś opcja zagotowania sobie wody? Głupie pytanie ale ja potrzebuję kawy do życia :) Taki ze mnie twardziel, że Kopiko nie załatwią sprawy na długo :). Quote Link to post Share on other sites
krkmf Posted May 22, 2017 Author Report Share Posted May 22, 2017 krkmf: Rozumiem zatem, że nie da się dojechać na górę. Daleko jest od parkingu na górę? Jest jakaś opcja zagotowania sobie wody? Głupie pytanie ale ja potrzebuję kawy do życia :icon_smile: Taki ze mnie twardziel, że Kopiko nie załatwią sprawy na długo :icon_smile:. Na bazie prąd, woda, noclegu powinno wszystkim starczyć pod namiotem (brać śpiwory i karimaty). Skromny bufet prowadzony przez właściciela z kiełbasą i piwem.(inne wyroby we własnym zakresie) Info już na fb na stronie wydarzenia. Jeśli chodzi o parking to będzie oznaczony. Od miejsca parkowania jest jeszcze kilkaset metrów i to ostro pod górę. Dlatego proszę dzwonić bo mam terenówkę i jest możliwość żeby chociaż wam ulżyć i sprzęt podrzucić. Ci którzy posiadają terenówki lub suwy mogą parkować pod domem właściciela tuż pod bazą. To nawet wskazane bo to więcej miejsca dla reszty na i tak ograniczonym parkingu. Quote Link to post Share on other sites
micju34 Posted May 22, 2017 Report Share Posted May 22, 2017 Niestety, my też będziemy w ok. 9.30-10.00. Mój współpasażer ma nockę i ciężko z urlopem. Quote Link to post Share on other sites
hubert94 Posted May 23, 2017 Report Share Posted May 23, 2017 Czy ktoś w sobotę rano leci przez krk? Poszukuje wolnego miejsca lub 2 bo mi się transport posypał :/ Quote Link to post Share on other sites
c4mper Posted May 23, 2017 Report Share Posted May 23, 2017 Pytanie z serii organizacyjnych - czy można korzystać z łączności radiowej po stronie aliantów ?! A napędzając klimaty zapraszam do małej galerii rekonstrukcyjnej, co prawda teatr działań nie ten ale kilka inspiracji pewnie znajdziecie. Reportaż jest częścią naszego wiosennego wypadu w Ardeny oraz bezpośrednie ich okolice: https://goo.gl/photos/4HxxfmcxdEM2ZRLH7 Quote Link to post Share on other sites
Matt Baker Posted May 23, 2017 Report Share Posted May 23, 2017 Pytanie z serii organizacyjnych - czy można korzystać z łączności radiowej po stronie aliantów ?! A napędzając klimaty zapraszam do małej galerii rekonstrukcyjnej, co prawda teatr działań nie ten ale kilka inspiracji pewnie znajdziecie. Reportaż jest częścią naszego wiosennego wypadu w Ardeny oraz bezpośrednie ich okolice: https://goo.gl/photo...xxfmcxdEM2ZRLH7 Gońca Panie - puszczasz gońca i czekasz. Klimat jest, a i goniec ma niezłą dawkę adrenaliny :maniak_OK: Quote Link to post Share on other sites
Cortes Posted May 23, 2017 Report Share Posted May 23, 2017 Jak masz radiostacje z epoki, albo ładnie stylizowane, to czemu nie? Organizator nie miałby chyba nic przeciwko temu. Jak to współczesne walkie-talkie, to ja mam dużo przeciwko. Nie wiem jak inni. Najfajniejsze byłyby telefony polowe. Mamy konkurencję :-). http://forum.wmasg.pl/topic/163647-2805-monte-cassino-1944-pyskowice-chomiczowka/#entry2131579 Quote Link to post Share on other sites
wish Posted May 23, 2017 Report Share Posted May 23, 2017 (edited) Eeee to ja rezygnuję, jadę na tamtą, na pewno będzie lepsza. Proszę mnie wykreślić. A tak serio, to ktoś ma świetny pomysł i jeszcze ten termin. Ehhh. Odnośnie radia, stanowcze nie dla współczesnych pmr, jeśli już to stylizowane i o odpowiedniej wadze. Edited May 23, 2017 by wish Quote Link to post Share on other sites
Matt Baker Posted May 23, 2017 Report Share Posted May 23, 2017 [...] Mamy konkurencję :-). http://forum.wmasg.p...a/#entry2131579 No i za 4 zeta. Wiedziałem, że Thompson z nas zdziera... :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
c4mper Posted May 23, 2017 Report Share Posted May 23, 2017 Jak masz radiostacje z epoki, albo ładnie stylizowane, to czemu nie? https://goo.gl/photos/sGoqhYuvKV8uEXUw7 Ten sprzęt miałem na myśli ale potrzebne jeszcze 2 - 3 sztuki plus min 500 m kabla na kołowrocie aby miało sens :) .... Quote Link to post Share on other sites
Ahmed Posted May 24, 2017 Report Share Posted May 24, 2017 Odnośnie owej konkurencyjnej imprezy to z historyczną ma tylko wspólną nazwę, reszta to już typowy współczesny Muppet show Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts