-MARIO- Posted January 31, 2018 Report Share Posted January 31, 2018 Młody kupił mb08 i zamowiliśmy komorę jj airsoft do niej,jak dojdzie za jakiś miesiąc to spróbuje czy się zmieści Quote Link to post Share on other sites
kamimacje Posted January 31, 2018 Report Share Posted January 31, 2018 Dostałem info na grupie na fb że jeden typek wrzucił do niej jakieś PDI napisałem do niego ale na razie zero odzewu Quote Link to post Share on other sites
dzik79 Posted January 31, 2018 Report Share Posted January 31, 2018 Hey, ja wrzuciłem PDI typ l96, efekt pełna strzykawka i zasieg na 98 m z celnoscia w sylwetke 8/10 Dodam ze po zalozeniu komory pdi fpsy skoczyly mi do 713 na guarderze m160. Obcialem 5 zwoi i spadla na na 620 Quote Link to post Share on other sites
-MARIO- Posted February 1, 2018 Report Share Posted February 1, 2018 To jeszcze wrzuć fotę jak to siedzi albo jakiś film na YT i podrzuć link Quote Link to post Share on other sites
rudysb1910 Posted February 1, 2018 Report Share Posted February 1, 2018 W 100% by się przydał skoro ma inne mocowanie i lufe trzeba wiercić ;) Quote Link to post Share on other sites
-MARIO- Posted February 1, 2018 Report Share Posted February 1, 2018 Czyli bez druciarni się nie obejdzie ;) Quote Link to post Share on other sites
miro1211 Posted February 3, 2018 Report Share Posted February 3, 2018 Ta od ASPro do cm702 też raczej podejdzie i bez wiercenia w lufie zewnętrznej- ma mocowanie w tym miejscu co stockowa komora m40. Quote Link to post Share on other sites
-MARIO- Posted February 3, 2018 Report Share Posted February 3, 2018 (edited) Jutro testuje home made flat hopa na stockowej komorze.Jeżeli będzie dobrze kręcić to zleje sprawę.Pisałem do AS pro czy będą produkować do cm700 komory-na razie nie mają w planach. Miro pytanie czy średnice i długość dysz z głowicy cylindra w cm702 i cm700 są takie same itp Edited February 3, 2018 by -MARIO- Quote Link to post Share on other sites
Karol88 Posted February 3, 2018 Report Share Posted February 3, 2018 Mario flat się sprawdza. Ja jednak się minąłem o 1,5mm w lewo z otworem na lufie i wszystko szło w lewo. Aktualnie czekam, aż klej dobrze złapie (24h) i robię nowy otwór. Niebo a ziemia między regulacją z góry a normanie od dołu. Ramiona zakleiłem, zrobiłem sobie nuba i jak by było idealnie w osi to zostawił bym stockową komorę w spokoju. Quote Link to post Share on other sites
Barekson Posted February 11, 2018 Report Share Posted February 11, 2018 Siema i jak tam snajpa? Opłaca się kupować czy nie? I wogóle co to są te "seary"? Bo nigdzie nie mogę znaleźć. Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
-MARIO- Posted February 12, 2018 Report Share Posted February 12, 2018 Słabo szukasz jak nie umiesz znaleźć , a czy się opłaca to poczytaj w tym temacie i wyciągnij wnioski Quote Link to post Share on other sites
Barekson Posted February 12, 2018 Report Share Posted February 12, 2018 Słabo szukasz jak nie umiesz znaleźć , a czy się opłaca to poczytaj w tym temacie i wyciągnij wnioskiCzytałem ten temat 3 razy, ale dzięki za pomoc... Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Wertyn44 Posted February 14, 2018 Report Share Posted February 14, 2018 To zacznij czytać ze zrozumieniem Quote Link to post Share on other sites
Barekson Posted February 14, 2018 Report Share Posted February 14, 2018 To zacznij czytać ze zrozumieniemAkurat to umiem. Hmm czyli wygląda na to że wszystko jest cacy, poza komorą hop Up, która nie ma wersji tunningowanej. Chodziło mi bardziej o to że jedni mówią "komora nie ma zamiennika tunningowanego ale jest ok", a inni "Komora jest do dupy. Słabo podkręca, a podwójna regulacja doprowadza do szału", więc zdania są podzielone. Stąd moje nie zdecydowanie :D Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Karol88 Posted February 14, 2018 Report Share Posted February 14, 2018 Można sobie z komorą poradzić. Jak lubisz majsterkować to dasz radę. Dobra gumę tam wsadisz i leci to zacnie. Drobna modyfikacja komory i jest git. Quote Link to post Share on other sites
-MARIO- Posted February 15, 2018 Report Share Posted February 15, 2018 Jedyne co ją ratuje to tdc mod i sklejenie ramion razem Quote Link to post Share on other sites
czerwo Posted February 15, 2018 Report Share Posted February 15, 2018 (edited) W ogóle na kulkach 0,36g moja CM.700 ma zasięg taki ( a może trochę słabszy nawet) jak moja CM.003 (GIETA) z wymienioną gumką na zieloną G&G na kulkach 0,28. Właśnie dałem M40A3 do ASG REVOLUTION w ŁODZI na serwis żeby serwisant wymienił gumę na zieloną G&G i dystanser sporawy na tyle, żeby na hopupie skręconym na maxa kulki 0,36 g szybkowały do góry. Chodzi o to żeby hopsiup był zawsze tak do połowy i żeby starczało. W niedzielę 25 lutego w Karolewie się strzelam to zobaczę jak moja Lucille gada. Ogólnie to jeśli o tą podwójną regulację chodzi to jest to zaleta oraz atut i trzeba się nauczyć z niego korzystać. A jak kulka lekko skręca to można przecież lekko replikę przechylać (przekręcić nieco lunetę). Edited February 15, 2018 by czerwo Quote Link to post Share on other sites
-MARIO- Posted February 16, 2018 Report Share Posted February 16, 2018 (edited) Jaka zaleta i jaki atut..Hop up ci nie kręci kulek dlatego ,że nie ma docisku solidnego od góry .Założenie małej sprężynki na ramiona, nie wiele daje bo kulka która wchodzi w gumkę wypycha i tak ramiona do góry i hop kręci jak chce - stąd twój mały zasięg w replice bo strzelasz praktycznie bez hop up. Mam te replikę w małym palcu i niestety ale w tej komorze przy tej regulacji to jest patologia- ot nieudolna kopia pdi ,która też nie jest imo super. Musi być docisk od góry lub przeróbka na wzór komór vsr od action army,inaczej powtarzalności i zasięgu nie będzie. Mam nadzieje że twoje przechylanie repliki przy strzale to był żart... Edited February 16, 2018 by -MARIO- Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted February 16, 2018 Author Report Share Posted February 16, 2018 Dlatego najlepszym rozwiązaniem przy podwójnej regulacji jest zrobienie TDC, gdzie śrubą będzie kozacko trzymać ramiona. Ja miałem komorę PDI i dla mnie rozwiązanie z umieszczaniem sprężynki na ramionach komory to totalnie bezsensu rozwiązanie Quote Link to post Share on other sites
-MARIO- Posted February 16, 2018 Report Share Posted February 16, 2018 Tylko i wyłącznie tdc tak jak pisałem.Ta sprężynka to jest pic na wode na tych ramionach.Musiałbyś ją dać dość mocną a miejsca tam jak na lekarstwo . Przykleiłem wcześniej dla testu kawałek gumy na ramiona żeby na ciasno komora wchodziła w lufe zewn.Tak zaczęła kręcić że po 30m kulki leciały w niebo i było to nieustawialne.Teraz zrobilem tdc i pare patentów.Zobaczymy w niedzielę ;) Quote Link to post Share on other sites
lobomisiek Posted February 18, 2018 Report Share Posted February 18, 2018 Zastanawiam się nad zakupem tej cymy. Znalazłem no yotubie filmik jak zrobić tdc, przy czym jest po rosyjsku, a w szkole niestety nie uczyli. Na filmie, ramiona regulacji nie są sklejone tylko jest jedno duże ramie. Zastanawia mnie skąd on go wytrzasnął? http://tiny.pl/gn119 Idą dalej może ktoś wrzucić zdjęcia swojej modyfikacji? Quote Link to post Share on other sites
Kaczan Posted February 18, 2018 Report Share Posted February 18, 2018 Jak miałem L96 to TDC robiłem na PDI i ramion nie kleiłem, a tutaj już zamierzam skleić a od spodu dać jakąś lepsza sprężynę dystansującą. Czym polecacie skleić te ramiona komory? Zwykły klej cyjanoakrylowy czy może jakimś dwu składnikowym? Quote Link to post Share on other sites
-MARIO- Posted February 18, 2018 Report Share Posted February 18, 2018 (edited) A więc tak.Moja cyma ma wkońcu hop up i tdc dzisiaj testowane. Ramiona skleiłem po odtłuszczeniu cyjanoakrylem a ich górną powierzchnie zalałem dodatkowo epoksydowym aby mieć pewność że bedzie to trzymać.2 małe imbusiki do regulacji wykręciłem całkowicie.Pod ramiona dałem malutką sprężynke -ślimak z zabawki na batarie,lekko skrócony-by odpychał ramiona i trzymał ustawienie. Tdc mod zrobiłem 47cm od początku lufy zewn.Przewierciłem lufę zewn., przykleiłem nakrętke i oblałem ją dookoła klejem epoksydowym- trzyma jak zła.Wkreciłem śrubę (5mm średnicy) i dorzuciłem na tę śrubę(między łepek a nakrętkę,na gwint)sprężynke tak ,aby odpychało ją do góry o hop nie rozregulowywał się. Zrobiłem flat hopa na gumie fioletowej prometheusa ,z własnym dystanserem.Zasięg skuteczny okolice 80m na 540 fpsach i kulkach 0.45g specny. Myślę jeszcze nad gumką maple leaf ale póki co potestuje dalej ten setup Największy bubel w tej replice to gwinty .Od wejścia magazynka gdzie jest gniazdo przykręcane na 2 krzyżaki do lufy zewn. Już jeden gwint się wyrobił a praktycznie dokręcane było bez użycia żadnej siły. Edited February 18, 2018 by -MARIO- Quote Link to post Share on other sites
lobomisiek Posted February 18, 2018 Report Share Posted February 18, 2018 Mario a mógłbyś wrzucić zdjęcia swojej modyfikacji? Planuję jej zakup i zanim mamona popłynie do kolejnego właściciela chciałbym poznać ją od każdej strony. Idąc dalej, z linku, który wrzuciłem powyżej, ramię w tamtej modyfikacji zostało wydrukowane na drukarce 3d. Quote Link to post Share on other sites
-MARIO- Posted February 18, 2018 Report Share Posted February 18, 2018 (edited) Można i na 3d druknąć :) Foty wrzucę przy następnym czyszczeniu bo dopiero ją poskładałem do kupy Oprócz komory hopa a raczej jej docisku i tych nieszczesnych gwintów replika jest naprawdę dobra choć ciężka jak cholera.Z lunetą i bipodem(moj zestaw) waży około 5.5kg co jest odczuwalne po całym dniu walki ale nie da się jej nie kochać ;) Edited February 18, 2018 by -MARIO- Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts