Yahalom Posted December 20, 2016 Report Share Posted December 20, 2016 Pierwsze pytanie - jaka sprężyna jest montowana standardowo? Słabsza czy mocniejsza? Bo ta druga, która jest w pudełku nie jest opisana... Quote Link to post Share on other sites
ReBuzz Posted December 20, 2016 Report Share Posted December 20, 2016 Powinna być mocniejsza, przynajmniej u mnie tak było. Dołączona to m90. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted December 20, 2016 Author Report Share Posted December 20, 2016 Dzięki :) Wizualnie można je jakoś odróżnić? Wam też nie wchodzą PMAGi? Ten posiadany przeze mnie jest zbyt wąski... Quote Link to post Share on other sites
WAlex Posted December 20, 2016 Report Share Posted December 20, 2016 (edited) Witam witam :icon_biggrin: zero informacji na stronie producenta, zero recenzji, zero materiału na jutubie. Czymże są te repliki i czy ceny swej są warte? Przymierzam się zakupu wersji C. Ktoś może już posiada? Może coś powiedzieć na temat jakości wykonania kolby i jej ewentualnych luzów? Edt: Możecie w miarę możliwości pochwalić się swoimi zdjęciami specnowych hakasi :icon_lol: Edited December 20, 2016 by WAlex Quote Link to post Share on other sites
Dustok Posted December 21, 2016 Report Share Posted December 21, 2016 No właśnie, Jak tam specnowe HK wypada na tle innych CHIŃSKICH modeli? Planowałem właśnie kupić jakiegoś taniego gruza do cqb, który przy okazji będzie przyzwoicie wyglądać. Na VFC/G&G/TM mnie nie stać, więc proszę odpuśćcie sobie od razu porównania do wyższych półek :P Quote Link to post Share on other sites
ReBuzz Posted December 21, 2016 Report Share Posted December 21, 2016 (edited) Wam też nie wchodzą PMAGi? Ten posiadany przeze mnie jest zbyt wąski... PMAGi nie będą wchodzić tak samo jak do palnej HK Edited December 21, 2016 by ReBuzz Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted December 21, 2016 Author Report Share Posted December 21, 2016 Mam wersję "C". Kolba nie ma luzów, wszystko jest pięknie spasowane. Miałem kilka eMek (chińskich - AEG i GBBR), miałem BOYIowe HK416 i uczciwie muszę powiedzieć, że Specna wypada najładniej. Jeżeli chodzi o wykonanie zewnętrzne, to jest to naprawdę klasa :) Do palnej wchodzą EMAGi, nie? Quote Link to post Share on other sites
ReBuzz Posted December 21, 2016 Report Share Posted December 21, 2016 Do palnej wchodzą EMAGi, nie? Zgadza się Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted December 21, 2016 Author Report Share Posted December 21, 2016 Wobec tego, jakie magazynki pasują do SA 416? Próbował ktoś wcisnąć np. Lancery L5 SOCOM Gear? Poszukuję także alternatywy dla akumulatora LiPo - musi być NiMh i musi się dać wcisnąć do puszki PEQ - jakieś pomysły? :teeth: HaKaśkę kupiłem z myślą o replice do CQB - posiadana przeze mnie CM041, niestety ale jest... zbyt mocna (ponad 400 fps). Zdziwiłem się trochę porównując ich rozmiary - po złożeniu kolb, to MP5 jest większe. Generalnie jestem zadowolony z zakupu, 416'stka jest poręczniejsza i bardzie zwarta niż ww. Cymiacz. Quote Link to post Share on other sites
ReBuzz Posted December 21, 2016 Report Share Posted December 21, 2016 (edited) Wobec tego, jakie magazynki pasują do SA 416? Próbował ktoś wcisnąć np. Lancery L5 SOCOM Gear? Powinny pasować wszystkie metalowe m4 z większym bądź mniejszym luzem, u mnie specnowe trochę latały, ale podawały cud miód i orzeszki. A zdjęcia pierwsza klasa, piękna HaKaśka Edited December 21, 2016 by ReBuzz Quote Link to post Share on other sites
WAlex Posted December 21, 2016 Report Share Posted December 21, 2016 Dzięki wielkie za odpowiedź i zdjęcia. Z tego co wiedzę, replika prezentuje się ładnie, przynajmniej zewnętrznie. W GB specny raczej nic się nie pozmieniło w porównaniu do innych? Zastanawiam się, czy by wersji C nie kupić w sumie i na cqb i na zieloną. Podoba mi się ta kolba. Ciekawe czy da się z niej zrobić replikę lekko uniwersalną, tzn na tyle krótką, żeby była wygodna w CQB ale równocześnie jako tako banglała w lesie. Eh, problemy pierwszego świata :icon_razz2: Quote Link to post Share on other sites
hamilkar Posted December 21, 2016 Report Share Posted December 21, 2016 Specna pozdrawia każdego kogo nie stać na VFC. Zresztą czego się po tym wynalazku spodziewać, może GFC zmnieniło fabrykę Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted December 21, 2016 Author Report Share Posted December 21, 2016 Jak ktoś dojdzie do tego jak bezinwazyjnie wymienić sprężynę, to proszę o cynk :teeth: Zrobiłem pierwsze przymiarki, ale sprzęt mnie pokonał :teeth: Quote Link to post Share on other sites
ReBuzz Posted December 21, 2016 Report Share Posted December 21, 2016 Jak ktoś dojdzie do tego jak bezinwazyjnie wymienić sprężynę, to proszę o cynk :teeth: Zrobiłem pierwsze przymiarki, ale sprzęt mnie pokonał :teeth: Na pewno po wyjęciu gearboxa powinno pójść bezproblemowo. Jeśli to jest ten nowszy SAEC™ to można bez rozkładania repliki, pytanie jak... próbowałeś zdemontować tą kolbę? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted December 21, 2016 Author Report Share Posted December 21, 2016 Nie jest to SAEC niestety - udało mi się ściągnąć upper receiver, ale do tylnej części GB nie dałem rady się dostać... No właśnie cholera nie wiem za bardzo jak się zabrać z ściągnięcie buffer tube :/ Quote Link to post Share on other sites
ReBuzz Posted December 21, 2016 Report Share Posted December 21, 2016 Więcej pomysłów na ten moment nie mam :/ Quote Link to post Share on other sites
Dustok Posted December 21, 2016 Report Share Posted December 21, 2016 (edited) Fajne to to, jeśli któremuś z pierwszych nabywców się nie spodobała, to chętnie odkupię w wersji D :icon_lol: Edited December 21, 2016 by Dustok Quote Link to post Share on other sites
foxik58 Posted December 21, 2016 Report Share Posted December 21, 2016 Jeśli komuś się nie spodoba wersja C to wymienię się za m4 sopmod lct do dopieszczenia :icon_mrgreen: GF podaje,że wafle od AS wchodzą Quote Link to post Share on other sites
Niedźwiedź Posted December 22, 2016 Report Share Posted December 22, 2016 Co do magazynków, Mam wersje SA-H02 bez problemu podaje z klasycznych BOYI ale P-Magów Beta Project nie dało się wpiąć wiec jak to już było poruszane żadne tego typu nie podejdą. Ogólnie potwierdzam wykonanie zewnętrzne jest bardzo przyjemne mogę sobie porównać z wykonaniem G&P Mk18 i na tle 1szej klasy repliki Specnowe HK wychodzi zacnie. Kolba prawie nie ma luzów ale znalazłem jeden mankament - w poprzednich Specnach też to miałem - mianowicie śruba trzymająca prowadnicę kolby ma luz po wyjęciu z pudełka i luzuje się od strzelania. Można to załatwić dokręcając śrubę i pierścień trzymający od zewnątrz + ewentualnie kapka lakieru do włosów, więc wielkiego problemu nie ma ale zawsze warto zwrócić uwagę. Bardzo fajnym dodatkiem jest bateria dołączona do zestawu: 1200 mAh ; 7,4V ; 25C - Electro River. Quote Link to post Share on other sites
WAlex Posted December 24, 2016 Report Share Posted December 24, 2016 No i stało się... Zanim uzbierałem pieniądze, Hakasie zniknęły. Ktoś coś wie kiedy, gdzie i jak można dostać? Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted December 24, 2016 Report Share Posted December 24, 2016 Poza GF raczej nikt, a i z tego co pamiętam to i GF nie chce udzielać info o planowanych dostawach :( Quote Link to post Share on other sites
ReBuzz Posted December 24, 2016 Report Share Posted December 24, 2016 (edited) Poza GF raczej nikt, a i z tego co pamiętam to i GF nie chce udzielać info o planowanych dostawach :( Narazie HK pojawia się i znika bez żadnej zapowiedzi, trzeba czekać... Edited December 24, 2016 by ReBuzz Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted December 24, 2016 Report Share Posted December 24, 2016 Jakby co to są jeszcze w azteko :icon_mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
WAlex Posted December 24, 2016 Report Share Posted December 24, 2016 Ahh kurde, w sumie to mogłeś nie pisać - muszę czekać jeszcze kilka dni na pieniądze, a pewnie ktoś mi je wykupi :icon_neutral: Może, Ci co kupili, podzielą się zdjęciami? Rozwiązaliście już problem z rozłożeniem repliki, aby dostać się do wymiany springa? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted December 25, 2016 Author Report Share Posted December 25, 2016 Jeśli to faktycznie "kilka dni", to możesz zamówić i po prostu opłacić zamówienie za parę dni - przejrzyj regulamin, ale generalnie na płatność zwykle jest 7-14 dni. Napisz jakie chcesz dokładnie zdjęcia to coś tam może uda się pstryknąć ;) Buffer otworzyłem i dostałem się do śruby - jednak nadal nie udało się go zdemontować :teeth: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts