Aquerr Posted December 15, 2014 Report Share Posted December 15, 2014 Nie wiem właśnie czy wziąć montaż w sklepie tej gumki http://gunfire.pl/product-pol-1152192217-Gumka-hop-up-czarna.html , czy dokupić osobno tą przeźroczystą. Powiem wam szczerze, że przerażony jestem, gdy zobaczyłem ile malutkich bolców, śrubek, części trzeba rozkręcić, żeby wyciągnąć gearboxa. Boje się że coś spie*dole. Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted December 15, 2014 Report Share Posted December 15, 2014 Bez problemów wymienisz to sam, w necie jest pełno tutoriali. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted December 15, 2014 Report Share Posted December 15, 2014 Żeby zmienić gumkę nawet nie ruszasz gearboxa. Cała filozofia ogranicza się do odkręcenia przedniego kołka i rozsunięcia body. Tyle. Komorę z lufą masz już wtedy na wierzchu. Quote Link to post Share on other sites
Aquerr Posted December 15, 2014 Report Share Posted December 15, 2014 Ok :) Czyli gumki nie zamawiam w gunfire. Znalazłem w specshopie gumke, również od guardera, o 20 stopni twardsza (kolor czarny). Spróbuję się jutro z nimi skontaktować i spytać, kiedy dostaną przeźroczyste. Jakbym musiał czekać, Bóg wie ile na dostawę, myślicie że od biedy ta czarna guardera ujdzie? Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted December 15, 2014 Report Share Posted December 15, 2014 Łap http://azteko.pl/guarder-gumka-silikonowa-przezroczysta-p-321.html Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted December 15, 2014 Report Share Posted December 15, 2014 Gumka świetny wybór. Lufy polecane (w takiej kolejnośći): Prometheus, KM-Head, Guarder, Systema, ... długo nic... Madbull, JBU. Jest jeszcze PDI, ale ja nie widzę sensu pakowania tego do szturmiaka. Quote Link to post Share on other sites
Aquerr Posted December 15, 2014 Report Share Posted December 15, 2014 Dziękuje jeszcze raz! Pozdrawiam :) Quote Link to post Share on other sites
sarmon Posted December 16, 2014 Report Share Posted December 16, 2014 Montował już ktoś inną komorę? np. King Arms? Ktoś mi kiedyś powiedział że komora specny nie jest standardowa, dlatego dysza 21.4 shs do emki blokuje kulki w kanale. i w sumie faktycznie, bez tokarki się nie obyło. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted December 16, 2014 Report Share Posted December 16, 2014 Montowałem czerownego Elementa. Padlina, ale to jakaś wadliwa seria z zaniżonymi wymiarami. Nie da się tam po ludzku wcisnąć lufy z gumką. Teraz jedzie do mnie KA. Quote Link to post Share on other sites
ANTEK21 Posted December 16, 2014 Report Share Posted December 16, 2014 Ja mam czerwoną SHS tą aluminiową CNC gumkę zieloną G&G, śmiga jak ta lala. Quote Link to post Share on other sites
Viator Posted December 16, 2014 Report Share Posted December 16, 2014 Element accurate. Kulki zacinały się w komorze. Quote Link to post Share on other sites
Garnek Posted December 16, 2014 Report Share Posted December 16, 2014 ProWin CNC ,strzela jak marzenie:-) . Quote Link to post Share on other sites
Mregal Posted December 20, 2014 Report Share Posted December 20, 2014 Cześć Pół roku temu rozpocząłem swoją zabawe z ASG i repliką Specny. Chciałbym na sezon wiosenny trochę zainwestować w swoją replikę (około 300-400zł) Prosiłbym o podpowiedź któregoś z doświadczonych kolegów w co zainwestować? Mam wymienioną gumkę, replike oddam do serwisu, jednak nie chciałbym żeby serwis zarobił na mojej słabej wiedzy jeśli chodzi tuning repliki. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted December 20, 2014 Report Share Posted December 20, 2014 Nikt nie będzie ciągnąć tego tematu od nowa. Nie zgodne z regulaminem, a i się pewnie nikomu nie chce. Chcesz wiedzieć co wymienić, to rusz dupencję i przewertuj tę lekturę. Quote Link to post Share on other sites
Garnek Posted December 21, 2014 Report Share Posted December 21, 2014 A co ten tuning ma na celu? Quote Link to post Share on other sites
Baxian Posted January 7, 2015 Report Share Posted January 7, 2015 Witam. Mam pytanie, czy mógłby mi któryś ze "starych wyjadaczy" podesłać na PW kontakt do dobrego serwisanta we Wrocławiu ? Chodzi mi o tuning emki od Specny, replika nówka, wystrzelała może ze 100 kulek aby sprawdzić czy działa, i teraz trzeba by było coś w niej ulepszyć/ Jako że na co dzień mieszkam za granicą, nie mam możliwości zrobienia tego samemu. Chodzi mi o osobę która mogła by odebrać ode mnie replikę, zrobić "co trzeba" i ewentualnie zajmować się stałym serwisowaniem tej repliki. Odbierał bym ją w momencie przyjazdu do ojczyzny i oddawał w dobre ręce przed wyjazdem. (może jakaś umowa czy cos w ten deseń ?) Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam ! Quote Link to post Share on other sites
filip0107 Posted January 12, 2015 Report Share Posted January 12, 2015 1)Sorbo + sp130 guardera będzie bezpieczne dla szkieletu? 2)Jaki polecacie silnik na neodymach? Szukam niedrogiego silnika na Sprężyne 120-140, bez kosmicznego rofa. 3)gdzie znajdę lozyskowana prowadnice springa do tego szkieletu? Może samemu da się zrobić lozyskowanie? Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted January 12, 2015 Report Share Posted January 12, 2015 1. Si Amigo 2. Cyma niebiesko dupna. Tania jak barszcz, a się sprawdzi. 3. Nie znajdziesz. Żółtki zapomniały naprodukować i trzeba czekać, lub szukać szrotu. Quote Link to post Share on other sites
filip0107 Posted January 12, 2015 Report Share Posted January 12, 2015 O tym silniczku właśnie myślałem. Hmm taki luźny pomysł miałem żeby na prowadnice springa dać jakieś łożysko lub lozyskowanie z głowicy, ale mam sobie to odpuścić nie? :D i nie wpadać więcej na tak głupie pomysły? :D Quote Link to post Share on other sites
Brzuski Posted January 25, 2015 Report Share Posted January 25, 2015 Panowie ktoś wymieniał przerywacz w specnie już ? Z jakiej firmy podchodzi bez dłubaniny bo u mnie już duplety idą po 14 tysiącach. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted January 25, 2015 Report Share Posted January 25, 2015 Hmmm, kolegi specna ma ponad 55 tys. kulek wyplute i nie ma problemów z tym a wali głównie na semi. Quote Link to post Share on other sites
Brzuski Posted January 26, 2015 Report Share Posted January 26, 2015 No cóż u mnie siadło ... Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted January 26, 2015 Report Share Posted January 26, 2015 Tosz to chińczyk je. Widocznie jakiś samuraj miał gorszy dzień, kiedy składał Twój egzemplarz :) Quote Link to post Share on other sites
seger Posted January 26, 2015 Report Share Posted January 26, 2015 Za to sprężynki w gb specny są podłe. Przy ok 30 tys kulek - pękła sprężynka od łącznika styków, po 50 tys kulek - pękła sprężynka od języka spustowego. Quote Link to post Share on other sites
argawen Posted January 26, 2015 Report Share Posted January 26, 2015 Te sprężynki to jakiś majątek kosztują, są nieosiągalne czy jak ? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts