Emcet Posted July 2, 2014 Report Share Posted July 2, 2014 Dokładnie tyle chcę osiągnąć :D Quote Link to post Share on other sites
zim_b Posted July 2, 2014 Report Share Posted July 2, 2014 Nie mój nie strzelił, błąd przy przerabianiu pod ASCU. Rozwaliłem gniazdo pod spust :( Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted July 2, 2014 Report Share Posted July 2, 2014 A szkielet? Bo tam mblocka chyba nie wciśniesz... A to niby dlaczego? Nie mój nie strzelił, błąd przy przerabianiu pod ASCU. Rozwaliłem gniazdo pod spust :( Żaden poxipol, itp nie pomoże? Szkielet jest dobry i raczej szkoda go zmieniać. Quote Link to post Share on other sites
Duki Posted July 2, 2014 Report Share Posted July 2, 2014 Moja specna(SA-B03) z preclufą od gurdera czarną gumką również od guardera i z M130 też od guardera( taki secik mały). Ten zestaw osiąga 486 fps więc ten zestaw powinien chulać ładnie można wymienić jeszcze teflon fixa zrobić oraz wstawić lepszy tłok i dysze uszczelnioną wyjdzie około 500 fps. Wysyłane z mojego LG-E400 za pomocą Tapatalk 2 Quote Link to post Share on other sites
zim_b Posted July 2, 2014 Report Share Posted July 2, 2014 Jutro będę się z tym bawić. Szkoda że nigdzie nie można dostać tego szkieletu... Quote Link to post Share on other sites
Garnek Posted July 2, 2014 Report Share Posted July 2, 2014 W HK masz nawet wersje CNC :-). Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted July 2, 2014 Report Share Posted July 2, 2014 @wiciok- a bolt catch to tam nie zawadza przypadkiem? Jeśli nie, to bez problemu ładować M150-M160, tylko wtedy obawiam się o przód uppera, bo lubią pękać podobno... Quote Link to post Share on other sites
dybek Posted July 2, 2014 Report Share Posted July 2, 2014 Ja u siebie mam boreup guardera, m130 guardera, komorę ProWin, rurka KM Head, lipo 7,4, mosfet, teflon-fixy i inne bajery. Daje mi to ok 500+fps (co trochę mnie przerosło i chyba będę musiał trochę zejść) ale zasięg i celność jest bardzo fajna. Na razie kultura pracy na wysokim poziomie. Nic nie jęczy i nie stęka ale nie korzystam z auto (sporadycznie 3rd burst) więc nie powinno. Quote Link to post Share on other sites
zim_b Posted July 3, 2014 Report Share Posted July 3, 2014 W HK masz nawet wersje CNC :-). Możesz podesłać link szukam i coś nie mogę znaleźć... Quote Link to post Share on other sites
Garnek Posted July 3, 2014 Report Share Posted July 3, 2014 http://rsov.com/product.php?langId=1¤cyId=1&manufacturerId=10&prodId=17762&cateId=0 Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted July 3, 2014 Report Share Posted July 3, 2014 @wiciok- a bolt catch to tam nie zawadza przypadkiem? Jeśli nie, to bez problemu ładować M150-M160, tylko wtedy obawiam się o przód uppera, bo lubią pękać podobno... No właśnie raczej nie powinien zawadzać, chociaż muszę przyznać, że nie sprawdzałem. http://rsov.com/product.php?langId=1¤cyId=1&manufacturerId=10&prodId=17762&cateId=0 Na uncompany są trochę taniej i jest większy wybór. Quote Link to post Share on other sites
CerberBP Posted July 3, 2014 Report Share Posted July 3, 2014 Niemalowane ("srebrne") szkielety CNC od SHS mają domyślnie miejsce na dźwignię Bolt Catch'a. Jakoś na początku zabawy sadzałem do Specny swój szkielet z innej repliki i nie było problemów z pomieszczeniem wszystkiego i prawidłowo pluło. Jednak 500 FPS przy krótkiej eMce to był zabieg tylko z ciekawości. Quote Link to post Share on other sites
MrCiastko Posted July 4, 2014 Report Share Posted July 4, 2014 To może troszku z innej beczki. Jaki cylinder polecacie do SA-B02 Jaką głowice, tłok, głowica cylindra. Jaką komorę Hop-up (producent) Jaka lufka precka. oraz czy wymieniać silnik. Oraz czy wymienić łożyska na ślizgowe 8mm, oraz czy lepiej kupić również wzmocniony szkielet GB od specny. I jakie zębatki będą odpowiednie i wytrzymałe. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted July 5, 2014 Report Share Posted July 5, 2014 Jaką sprężynę planujesz? Quote Link to post Share on other sites
MrCiastko Posted July 5, 2014 Report Share Posted July 5, 2014 Sprężynę narazie ta co jest w zestawie(ta mocniejsza) ew. coś lepszego kupie Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted July 5, 2014 Report Share Posted July 5, 2014 To nic zmieniać tam nie trzeba. Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted July 6, 2014 Report Share Posted July 6, 2014 Panowie, ja mam w swojej specnie dziwny problem... Na singlu prawie zawsze wali mi po 2 strzały. Nie mówie tutaj o dubletach z podawaniem kulek, tylko to, że tłok robi 2 cykle przy jednym naciśnięciu spustu. Dzieje się tak na baterii 2s a także 3s. Dodam, że jest tak samo na stockowym silniku jak i na Ultra Torque od JG Quote Link to post Share on other sites
MrCiastko Posted July 6, 2014 Report Share Posted July 6, 2014 AnR. Czyli na razie podkładkowanie i nasmarowanie oraz wymiana gumki na zieloną G&G powinno na razie wystarczyć. A tak już za w czasu to jakiego producenta brać poszczególne części. Quote Link to post Share on other sites
splinter Posted July 6, 2014 Report Share Posted July 6, 2014 Panowie, ja mam w swojej specnie dziwny problem...Na singlu prawie zawsze wali mi po 2 strzały. Nie mówie tutaj o dubletach z podawaniem kulek, tylko to, że tłok robi 2 cykle przy jednym naciśnięciu spustu. Dzieje się tak na baterii 2s a także 3s. Dodam, że jest tak samo na stockowym silniku jak i na Ultra Torque od JG Może "zawiesza" się kostka stykowa. Sprężynka słabo odbija, albo gdzieś obciera po złożeniu gb. Quote Link to post Share on other sites
Brzuski Posted July 6, 2014 Report Share Posted July 6, 2014 Ari kolega ma specne i dziś też mu się zacięła kostka. Otwierać nie otwierałem bo gwarancja ale problem jest i to nie pojedynczy. W moim GB siedzi stockowy zestaw styków z przwerywaczem i sprężynką i po około 10k kulek nic się nie tnie :). Quote Link to post Share on other sites
Awgahn Posted July 8, 2014 Report Share Posted July 8, 2014 witam wię ktos moze cży wzmocniony szkielet od kwa wciśnie się w specna arms b02? Quote Link to post Share on other sites
DariuszT Posted July 8, 2014 Report Share Posted July 8, 2014 Siema. Mam problem z swoją SA-B02. W stocku wymieniłem tylko gumkę na czarną systemę i na chińskich, metalowych midach podawała praktycznie za każdym razem (oprócz 1go strzału po włożeniu każdorazowo magazynka - ale to luz). Teraz w serwisie wymieniłem preckę Guarera 6.02, sprężynę na Guardera 120, dysza elementa, podkładkowanie, smarowanie itp (dla ciekawych z stockowych 400fps wskoczyło po tym na 420fps) i teraz problem polega na tym, że na tych samych magazynkach (5 sztuk) podaję losowo 1 góra dwie kulki na 10 strzałów. Silnik chodzi, słychać jak odbywa się cały "proces strzału" na sucho, no ale nie podaje w ogóle kulki. Jak już wypluje kulkę to leci elegancko. Jakieś porady/czego to wina? (oczywiście oprócz faktu, że pewnie będzie musiała wrócić na serwis) Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted July 8, 2014 Report Share Posted July 8, 2014 (edited) Jak było coś przy dyszy majstrowane to pewnie tu jest problem. Może za długa? Edited July 8, 2014 by Nath Quote Link to post Share on other sites
DariuszT Posted July 8, 2014 Report Share Posted July 8, 2014 Istnieje takie ryzyko. Niestety ja nie zaglądałem, nie grzebałem tylko serwis. Bo się średnio na bebechach znam. Z tego co kojarzę, to właśnie miała byc nieco dłuższa dysza założona, bo stockowa za krótka dla Guardera M120? Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted July 8, 2014 Report Share Posted July 8, 2014 (edited) Co ma piernik do wiatraka? Raczej dysza do sprężyny? Jak znam życie to w serwisie, pewnie komercyjnym z dużym przemiałem, lub mocno amatorskim ktoś na luzaku zamontował dyszę i nie raczył jej dopasować pod replikę. Przydługa dysza może blokować kulkom dostęp do komory. Edited July 8, 2014 by MrMCET Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts