marmal004 Posted June 8, 2016 Report Share Posted June 8, 2016 Dysze mam shs, gumkę czarną systemy podkładowanie i smarowanie też zrobione, do tego teflon fix Czyli silnik i zębatki poradzą sobie? Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
archerr0 Posted June 8, 2016 Report Share Posted June 8, 2016 Dysze mam shs, gumkę czarną systemy podkładowanie i smarowanie też zrobione, do tego teflon fix Czyli silnik i zębatki poradzą sobie? Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka Jeżeli masz dobrze podkładkowane to zębatki dadzą radę. Silnik będzie działał wolno, ale powiniem sie ogarniać. Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted June 8, 2016 Report Share Posted June 8, 2016 Widzę, że nikt nie wspominało baterii. Przy tym silniku i przełożeniu zębatek, 11,1V to jedyna opcja do zasilania tego na SP140 z akceptowalną reakcją na spust. Polecam wymianę silnika na jakikolwiek High Torque z magnesami neodymowymi. Stock będzie się grzał, więc radzę dozować ilość "spay and pray". Quote Link to post Share on other sites
John Petrucci Posted June 26, 2016 Report Share Posted June 26, 2016 Hej, przed chwilka zainstalowałem w swojej specnie m130 shs i niestety na chrono wyszło aż 460 fps. Ze względu na ograniczenia grupy chciałbym zrobić mały downgrade do 450max. Czy wystarczy mi wyjecie łożyskowanej prowadnicy sprężyny i zainstalowanie zwykłej stockowej oraz podklejenie na głowicę cylindra sorbo 3.5mm? Czy te zmiany nie usuną aż 10 fps? Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted June 26, 2016 Report Share Posted June 26, 2016 Zetnij 1-2 zwoje sprężyny :) Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted June 26, 2016 Report Share Posted June 26, 2016 Eeee tam, po co kombinować. To sprężyna SHSa, po tygodniu się zbije :teeth: Quote Link to post Share on other sites
John Petrucci Posted June 26, 2016 Report Share Posted June 26, 2016 Właściwie najłatwiej by było zamienić prowadnice na stokową (leży w pudelku, chwila moment i gotowe) :) Macie może doświadczenia jakie to przynosi efekty na chrono? Na jakimś forum znalazłem ino ze nawet 20 fps, jednak odosobniony przypadek i nigdzie więcej ani słowa o konkretnych wartościach. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted June 26, 2016 Report Share Posted June 26, 2016 Ale ja mówię serio. Zostaw replikę na parę dni z cofniętym tłokiem. Te 10fps to się na pewno ubije. Quote Link to post Share on other sites
John Petrucci Posted June 26, 2016 Report Share Posted June 26, 2016 (edited) Tak zrobię, do weekendu kolejnego mam trochę czasu :icon_smile:. Szkielet specny powinien to wytrzymać? (przy tym downgrade planowałem dorzucić sorbo) W sumie jakby nie patrzyć to wyszło m140 a nie 130 :icon_razz: Edited June 26, 2016 by John Petrucci Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted June 26, 2016 Report Share Posted June 26, 2016 Mi na SHS 120, wcale nie ściśniętym, po tygodniu zeszło z 415 do 380fps, także pozdrawiam Chiny :/ Dodano przez Tapatalk. Post zatwierdzony przez Europejską Komisję do Zatwierdzania Postów - podwydział Wojskowości i Ogrodnictwa Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted June 27, 2016 Report Share Posted June 27, 2016 Double post. Co do ostatniego posta, którego nie zauważyłem. Szkielet Specny z sorbo nosi SP130 z palcem między pośladami, także nie masz się czego obawiać. Ja nie polecam zabawy z chińskimi sprężynami. Weź sobie raz i porządnie Guardera, bo te dają powtarzalne wyniki i trzymają siłę latami. Ewentualnie Madbull, lub od biedy Tornado, te ostatnie po czasie nieco tracą, ale potem się zatrzymują i trzymają poziom. Jest też test na forum. Dodano przez Tapatalk. Post zatwierdzony przez Europejską Komisję do Zatwierdzania Postów - podwydział Wojskowości i Ogrodnictwa Quote Link to post Share on other sites
John Petrucci Posted June 27, 2016 Report Share Posted June 27, 2016 No własnie jeszcze tego sorbo w nim nie ma :) ale jak uda się zbić o te 20-30 fps to na spokojnie sobie poradzi a sorbo zainstaluje przy okazji jakiegoś przeglądu z wymiana springa na lepszy :) Quote Link to post Share on other sites
S1mon Posted July 4, 2016 Report Share Posted July 4, 2016 Witam, Jestem nowy w swiecie Asg,zakupilem Specne Arms sa b03.Obecnie mam w niej lufe precyzyjna,zielona gumke hop up oraz zrobione podkladkowanie.Docelowo chcilabym zwiekszyc moc do okolo 470 fps oraz zammontowa lufe precyzyjna w okolo 450mm.Prosze o porade co bym musial wymienic zeby to fajnie smigalo? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted July 4, 2016 Report Share Posted July 4, 2016 Co to za lufa? Głowica cylindra i tłoka uszczelniona? Dysza zmieniona na uszczelnioną? Quote Link to post Share on other sites
S1mon Posted July 5, 2016 Report Share Posted July 5, 2016 lufa jak narazie mad bull 363mm ale bedzie promyk 450.co do reszty to nic nie bylo uszczelniane.Mozna to zrobic samemu czy jest to bardziej skomplikowane? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
kasztan1983 Posted July 5, 2016 Report Share Posted July 5, 2016 Witam. Jaka grubość sorbo wkładaliście do stockowej specny żeby było najbliżej AOE? Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted July 5, 2016 Report Share Posted July 5, 2016 A nie możesz sprawdzić, ile tam brakuje? W stocku zwykle jest wystarczająco. Quote Link to post Share on other sites
kasztan1983 Posted July 6, 2016 Report Share Posted July 6, 2016 No niestety, jakbym mógł zmierzyć to bym zmierzył, ale akurat robię zakupy będąc na urlopie. Jeżeli tłok stockowo jest w dobrej pozycji do zębatki to jak włożyłeś sorbo? Wyrzuciłeś oryginalną gumę z głowicy cylindra? Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted July 6, 2016 Report Share Posted July 6, 2016 Nie wkładałem sorbo. Jeżeli chodzi o stock, to specna wytrzyma i M130 z palcem w tyłku, gdzie kładzie się evolution airsoft (XD). Quote Link to post Share on other sites
S1mon Posted July 9, 2016 Report Share Posted July 9, 2016 (edited) Hej, Panowie jaki polecacie zestaw cylinder typ 0, glowica tloka,glowica cylindra dysza i komora hop up, wszystko powinno grac z precka 500mm promyka,duzo tego na forum ale wszystko chaotyczne i nie sprecyzowane. Pozdrawiam Edited July 9, 2016 by S1mon Quote Link to post Share on other sites
Majkhel Posted July 10, 2016 Report Share Posted July 10, 2016 Pierwszy zestaw ma zły typ cylindra. Komora HU, głowica tłoka, głowica cylindra i dysza nie współgrają z lufą - mają tylko tworzyć szczelny układ, który pchnie powietrze przez lufę. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted July 10, 2016 Report Share Posted July 10, 2016 (edited) Typ1 do 500mm pasuje idealnie. Edited July 10, 2016 by Emcet Quote Link to post Share on other sites
S1mon Posted July 11, 2016 Report Share Posted July 11, 2016 mozna to samemu wymienic czy konieczny serwis?;> Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted July 11, 2016 Report Share Posted July 11, 2016 Jak się potrafi zmienić dętkę w tylnym kole roweru, to z gearboxem też się da radę, bo to podobny poziom trudności. Tylko wygląda groźnie. Właściwie w przypadku wymiany pneumatyki wystarczy się zaopatrzyć w smarowidło do cylindra oraz pamiętać, żeby złożyć pozostałe części tak jak były na początku. Ewentualnie troszkę taśmy teflonowej po uszczelkę głow. cylindra, gdyby wiało. Quote Link to post Share on other sites
S1mon Posted July 11, 2016 Report Share Posted July 11, 2016 no dobra to zaczynam dzialac na wlasna reke,dzieki wielkie za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts