McFly Posted March 14, 2017 Report Share Posted March 14, 2017 Poszukuję najlepszych kulek o gramaturze 0.30g. Do tej pory używałem 5.56 i były to moje pierwsze 0.30, zastanawiam się czy zostać przy nich czy może inne kulki zapewnią lepsze rezultaty? Przejrzałem wszystkie sklepy w PL i aktualnie dostępne są: G&G Szare Specna Arms Rockets Platinium Madbull Blaster Devil 5,95 Elite Force Które z nich wybrać? Odrzuciłem Umarexy, czy armatechy itp. bo wiadomo to syf. Przekopałem forum i posty o kulkach najczęściej są z przed kilku lat. :( Quote Link to post Share on other sites
Mark97 Posted March 14, 2017 Report Share Posted March 14, 2017 G&G i Specna, zobacz które lepiej u Ciebie latają. Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted March 14, 2017 Report Share Posted March 14, 2017 Blaster- ale nie devil. Blaster są w butelce z zieloną nakrętka. Quote Link to post Share on other sites
gratek Posted March 14, 2017 Report Share Posted March 14, 2017 Nie robiłem testów porównawczych, ale korzystam z 5,95 z lufą promyka i jestem zadowolony. W magach też bez zacinek. Miałem problem z plastikowym magiem G&G (na kulkach 0,28), ale to wina raczej twardej sprężyny (nowego) magazynka. Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted March 15, 2017 Report Share Posted March 15, 2017 Z najlepszych to chyba tylko Madbulle. G&G śmierdzą niską jakością przez co nie da się z nich strzelać a Szpetne latają jak chcą w PDI. Quote Link to post Share on other sites
matrigs Posted March 15, 2017 Report Share Posted March 15, 2017 Uważałem zawsze najlepsze 0,3 gr G&G białe, ale tak jak wspominałem w temacie o kulkach G&G nigdzie ich na dzień dzisiejszy nie ma. Natomiast szare 0,3 gr G&G lecą moim zdaniem zdecydowanie gorzej o czym też pisałem w osobnym temacie. Blastery zielone są ok, ale podają się wolniej w magazynkach niż 5.95 oraz G&G. Z kolei mi Madbulle tną się tragicznie. W tej chwili faworytem są 5.95 Quote Link to post Share on other sites
McFly Posted March 15, 2017 Author Report Share Posted March 15, 2017 (edited) Widzę ze ilu użytkowników tyle opini o najlepszych kulkach. U mnie maja strzelać w VFC z lufa promyka i prowinem - jeżeli to ma znaczenie. Blasterów z zielona nakrętką nigdzie nie ma - Devile to syf? Z kolei mi Madbulle tną się tragicznie. W tej chwili faworytem są 5.95 W jakiej replice/magazynkach cięły się madbulle? Ostatecznie zastanawiam się miedzy Madbulami, 5.95, a SPECNA - ktoś może je porównywał? Edited March 15, 2017 by McFly Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted March 15, 2017 Report Share Posted March 15, 2017 Blastery idzie dostać w praktycznie każdym stacjonarnym militaria.pl . Quote Link to post Share on other sites
Krzywica Posted March 15, 2017 Report Share Posted March 15, 2017 0,29g Maruzen Grand Master. Causa finita. Quote Link to post Share on other sites
Dziamdzia Posted March 23, 2017 Report Share Posted March 23, 2017 Z wszystkich dotychczas 0,3 z jakich strzelałem (PDI 6,01) najlepiej wypadają Madbulle, G&G wypadają całkiem spoko, jednak na granicy zasięgu czuć różnice, specna w swojej cenie dość spoko, bardzo blisko g&g, innych nie miałem w rączkach albo się bałem (roketsy ;D ) Quote Link to post Share on other sites
Lejtienant Posted March 23, 2017 Report Share Posted March 23, 2017 U mnie specny na promyku latały miodnie, mogę szczerze polecić, madbulle to była tragedia. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
trex33 Posted March 28, 2017 Report Share Posted March 28, 2017 Mi tez madbulli cięły się niemiłosiernie w midach AK. Na promyku latały mi najlepiej 5,95, blastery nieźle a że specna było różnie, strasznie nierowno Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted March 28, 2017 Report Share Posted March 28, 2017 M4 ICS Magazynki CA, GP, KA - metalowe, Madbulle ładnie latają zero zacieć, Specna Arms jw, G&G ssą zacinki w HU lub w Magach, Arma jw. Quote Link to post Share on other sites
matrigs Posted March 28, 2017 Report Share Posted March 28, 2017 W jakiej replice/magazynkach cięły się madbulle? Dytac 120 kulek. Wyplułem w ten weekend worek 5.95 i są to aktualnie moje ulubione kulki w tym wagomiarze i wyeliminowały Blastery zielone. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted April 27, 2017 Report Share Posted April 27, 2017 HPA (nowość) i G&G 0.30g najlepsze według mnie. Kulki HPA ogólnie to same białe kulki do 0.45g włącznie. Wysoce polerowane i twarde. Quote Link to post Share on other sites
Bruce_ Posted April 27, 2017 Report Share Posted April 27, 2017 (edited) Komora i gumka prometheus, lufa km-head: blastery lecą bardzo dobrze, madbulle i H&K trochę gorzej, ale tragedii nie ma. Rocketsy platinum- do zapomnienia. Edited April 27, 2017 by bruce_v_legion Quote Link to post Share on other sites
cramlorth Posted April 6, 2018 Report Share Posted April 6, 2018 Jak na dzień dzisiejszy wygląda opinia o białych G&G 0.30? Chcę zakupić paczkę. Warto czy macie lepsze propozycje ? Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted April 6, 2018 Report Share Posted April 6, 2018 Jak na dzień dzisiejszy wygląda opinia o białych G&G 0.30? Chcę zakupić paczkę. Warto czy macie lepsze propozycje ? białych G&G już nie uświadczysz, jedynie szare :) Quote Link to post Share on other sites
wallop Posted April 6, 2018 Report Share Posted April 6, 2018 HPA 0,3g najlepsze, niżej G&G i Guarder. U mnie Madbulle także się zacinały. Specny takie sobie, raczej bym ich nie polecił. 5.95 też nie są złe, jednak wolę G&G/Guarder. Tak czy siak najlepsze HPA, przyrost celności jest zauważalny. Lecą cały czas prosto, zasięg skuteczny też się zwiększył. Quote Link to post Share on other sites
cramlorth Posted April 6, 2018 Report Share Posted April 6, 2018 A jeśli chodzi o kulki snajperskie waga od 0.43 w górę? Informacja dla kolegi, który nie koniecznie chce płacić za kulki novritscha, a jednak chciałby cięższe. Quote Link to post Share on other sites
korek79 Posted June 30, 2018 Report Share Posted June 30, 2018 Coś wiecie na temat kulek Nuprol RZR-032g.Miał ktoś z nimi styczność. Quote Link to post Share on other sites
wallop Posted June 30, 2018 Report Share Posted June 30, 2018 Takie sobie, rewelacji nie ma. Kup 0,32g BLS i masz problem z głowy. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts