c4mper Posted April 26, 2018 Report Share Posted April 26, 2018 Plus 1 Allied i to nadal niewiele zmienia w rozkładzie sił, ale ..... do boju !!!! Alianci: 1. Mareq (GB) 2. Cortes (GB) 3. Wish (US) 4. Hunter (GB) 5. Camper (US) 6. Mati (AU) 7. Ozi (GB) 8. Vlad GB 9. Bullet (GB) 10. Kuba (US) 11. Foorman (GB) 12. BOMBEL (GB) 13. Opal (US) 14. Daffi (GB) 15. Kolba (jeszcze nie zdecydowałem: US czy GB) 16. Renifer (US) 17. Kuken (US) 18. 3kor +1 lub +2 (GB i/lub US) 19. Dario1051 (US) 20. Paweł (US) 21. Yurand (GB) 22. Pavel (GB) Oś: 1. Marek (WH) 2. Ashigara (FJ) 3. Dziećka (FJ) 4. Ahmed 5. Michael 6. Dr Klauss (WH) 7. Gregorius (DAK) 8. Bladek 9. Christian Hartmann 10. Erokesha 11. Schwarzman 12. Wochu (FJ) 13. Hajdi 14. Lee 15. Michaił 16. Ziemniacek 17. Cremic 18. Czarne Buty 19. Beniamin 20. Sepp (FJ) 21. Potępieniec (FJ) 22. Lokas 23. Ostry 24. Konrad 25. Matthew (WH) 26. Oksi (WH) 27. Puchacz (WH) 28. Ferdinand Quote Link to post Share on other sites
daffi Posted April 26, 2018 Report Share Posted April 26, 2018 Domin Mam człowieka do GB ale nowy i szpej nie kompletny. Nie będzie przeszkadzać jak wystąpi na zielono w kombinowanym szpeju bryt-usa (składak taki z beretem RM) ? Quote Link to post Share on other sites
Borec Posted April 26, 2018 Report Share Posted April 26, 2018 (edited) Melduję się do boju o pragermańskie ziemie Nieder-Tunisien! :icon_wink: Niech duch starożytnych Wandali poprowadzi nas do zwycięstwa!!! Alianci: 1. Mareq (GB) 2. Cortes (GB) 3. Wish (US) 4. Hunter (GB) 5. Camper 6. Mati 7. Ozi (GB) 8. Vlad GB 9. Bullet (GB) 10. Kuba (US) 11. Foorman (GB) 12. BOMBEL (GB) 13. Opal (US) 14. Daffi (GB) 15. Kolba (jeszcze nie zdecydowałem: US czy GB) 16. Renifer (US) 17. Kuken (US) 18. 3kor +1 lub +2 (GB i/lub US) 19. Dario1051 (US) 20. Paweł (US) 21. Yurand (GB) 22. Pavel (GB) Oś: 1. Marek (WH) 2. Ashigara (FJ) 3. Dziećka (FJ) 4. Ahmed 5. Michael 6. Dr Klauss (WH) 7. Gregorius (DAK) 8. Bladek 9. Christian Hartmann 10. Erokesha 11. Schwarzman 12. Wochu (FJ) 13. Hajdi 14. Lee 15. Michaił 16. Ziemniacek 17. Cremic 18. Czarne Buty 19. Beniamin 20. Sepp (FJ) 21. Potępieniec (FJ) 22. Lokas 23. Ostry 24. Konrad 25. Matthew (WH) 26. Oksi (WH) 27. Puchacz (WH) 28. Ferdinand 29. Borec Edited April 26, 2018 by Borec Quote Link to post Share on other sites
Ahmed Posted April 27, 2018 Report Share Posted April 27, 2018 Alianci: 1. Mareq (GB) 2. Cortes (GB) 3. Wish (US) 4. Hunter (GB) 5. Camper 6. Mati 7. Ozi (GB) 8. Vlad GB 9. Bullet (GB) 10. Kuba (US) 11. Foorman (GB) 12. BOMBEL (GB) 13. Opal (US) 14. Daffi (GB) 15. Kolba (jeszcze nie zdecydowałem: US czy GB) 16. Renifer (US) 17. Kuken (US) 18. 3kor +1 lub +2 (GB i/lub US) 19. Dario1051 (US) 20. Paweł (US) 21. Yurand (GB) 22. Pavel (GB) Oś: 1. Marek (WH) 2. Ashigara (FJ) 3. Dziećka (FJ) 4. Ahmed (Paracadutisti Folgore) 5. Michael 6. Dr Klauss (WH) 7. Gregorius (DAK) 8. Bladek 9. Christian Hartmann 10. Erokesha 11. Schwarzman 12. Wochu (FJ) 13. Hajdi 14. Lee 15. Michaił 16. Ziemniacek 17. Cremic 18. Czarne Buty 19. Beniamin 20. Sepp (FJ) 21. Potępieniec (FJ) 22. Lokas 23. Ostry 24. Konrad 25. Matthew (WH) 26. Oksi (WH) 27. Puchacz (WH) 28. Ferdinand 29. Borec Quote Link to post Share on other sites
Domin007 Posted April 27, 2018 Author Report Share Posted April 27, 2018 Domin Mam człowieka do GB ale nowy i szpej nie kompletny. Nie będzie przeszkadzać jak wystąpi na zielono w kombinowanym szpeju bryt-usa (składak taki z beretem RM) ? Daffy, nie będzie. Śmiało niech wpada. Zabieram zapasowy szpej dla kolegi 3 Kor (pas, szelki i ładownice plus sweter i czapka komandoska). Koledze Ziemniackowi pożyczam 3 magazynki do MP 40. Dziś od 15:30 kontakt via forum będzie ze mną właściwie niemożliwy, więc jak ktoś o coś chce zapytać teraz jest pora. Quote Link to post Share on other sites
Wochu Posted April 27, 2018 Report Share Posted April 27, 2018 No i dupa, że tak powiem. Mimo szczerych chęci PMC odpada z wydarzenia. Połowa z nas ma alarm w pracy i musi być dyspozycyjna w weekend, u mnie mama trafiła do szpitala i muszę być na miejscu. Zostały dwie osoby bez zawirowań, które jednak mogłyby przyjechać tylko na sobotę co, biorąc pod uwagę czas potrzebny do pokonania trasy z Poznania do Zielonki jak i sama trasa naszpikowana ViaTollami - uznały że niezbyt im się to opłaca. Szkoda - sprzęt już miałem w zasadzie przygotowany, ale niestety są sprawy ważne i ważniejsze. Liczę za to, że uda mi się moją sytuację ustabilizować do czasu "Orzeł Wylądował" i tam już zobaczymy się w dobrym składzie. Póki co mogę życzyć udanej zabawy (a tak na pewno będzie)! Odpadają: Dziubi, Zee, Yurand, Paweł, Kuken, Wochu Quote Link to post Share on other sites
Domin007 Posted April 27, 2018 Author Report Share Posted April 27, 2018 Uuuuuu... poważna sprawa Wochu i jak najbardziej zrozumiała. Oczywiście nie ma żadnego problemu. Szkoda, że Was nie będzie, ale cóż - vis maior. Dużo zdrowia dla Mamy. Aktualizuję listę: Alianci: 1. Mareq (GB) 2. Cortes (GB) 3. Wish (US) 4. Hunter (GB) 5. Camper 6. Mati 7. Ozi (GB) 8. Vlad GB 9. Bullet (GB) 10. Kuba (US) 11. Foorman (GB) 12. BOMBEL (GB) 13. Opal (US) 14. Daffi (GB) 15. Kolba (jeszcze nie zdecydowałem: US czy GB) 16. Renifer (US) 17. 3kor (US) 18. Dario1051 (US) 19. Pavel (GB) 20. Kolega Daffy'ego (GB) 21. Kolega 3kora (GB) Oś: 1. Marek (WH) 2. Ashigara (FJ) 3. Dziećka (FJ) 4. Ahmed (Paracadutisti Folgore) 5. Michael 6. Dr Klauss (WH) 7. Gregorius (DAK) 8. Bladek 9. Christian Hartmann 10. Erokesha 11. Schwarzman 12. Hajdi 13. Lee 14. Michaił 15. Ziemniacek 16. Cremic 17. Czarne Buty 18. Beniamin 19. Sepp (FJ) 20. Potępieniec (FJ) 21. Lokas 22. Ostry 23. Konrad 24. Matthew (WH) 25. Oksi (WH) 26. Puchacz (WH) 27. Ferdinand 28. Borec Quote Link to post Share on other sites
XrayPl Posted April 27, 2018 Report Share Posted April 27, 2018 Panowie, maleńki przerywnik - wspominałem przy okazji ostatniej gry, iż w okolicach Budapesztu utraciłem kilka magazynków MP40; coś tam się znalazło, więc prośba (przypomnienie) o podrzucenie tego na Tunis :maniak_luzik: Mam go i oddam jutro ;) Mam także kamizelkę odblaskową do oddania. I jeszcze jedna prośba: Na "Wiosennym Przebudzeniu" nie wszyscy medycy oddali mi bandaże. Jeśli jeszcze je macie to prosiłbym o wzięcie ich na jutrzejszą strzelankę. Przydadzą mi się przy okazji organizacji innych imprez ;) Quote Link to post Share on other sites
SikorPL Posted April 27, 2018 Report Share Posted April 27, 2018 Gdyby ktoś potrzebował transportu z WaWy, zapraszam 2 osoby na Wilanów. Będziemy stąd z kolegą ruszać ok 8:20-8:30. Niestety ze względów logistycznych nie jestem w stanie po nikogo podjechać. Kontakt przez PW Quote Link to post Share on other sites
Cortes Posted April 27, 2018 Report Share Posted April 27, 2018 Każdy niemiecki żołnierz niech weźmie ze sobą kawałek grubego sznurka, ok. 40 cm. w ramach wyrównania szans, będzie służyć do przywiązania lewej ręki za plecami, do pasa. Dotyczyć to będzie połowy składu oddziału niemieckiego. Po każdym etapie gry będą zmiany skrępowanych. :-) Quote Link to post Share on other sites
wish Posted April 27, 2018 Report Share Posted April 27, 2018 Dakota z Poznania za chwile rusza. Konin już w drodze. Szykujcie sie niemce na kolejny Wasz pogrom ;). Quote Link to post Share on other sites
Dziećka Posted April 27, 2018 Report Share Posted April 27, 2018 Czemu kolejny? :P Quote Link to post Share on other sites
Czarne Buty Posted April 27, 2018 Report Share Posted April 27, 2018 Dakota z Poznania za chwile rusza. Konin już w drodze. Szykujcie sie niemce na kolejny Wasz pogrom :icon_wink:. Nie ma szans tym razem niemiecki kontratak przyciśnie was do ziemi ;) Quote Link to post Share on other sites
wish Posted April 27, 2018 Report Share Posted April 27, 2018 My już na miejscu. Okupujemy pochylnie czołgów. Czekamy na niemców gotowi do ataku. Quote Link to post Share on other sites
Kolba_DK Posted April 28, 2018 Report Share Posted April 28, 2018 Panowie, jest jakieś lokalne oznaczenie, gdzie mamy parking? Quote Link to post Share on other sites
Cortes Posted April 28, 2018 Report Share Posted April 28, 2018 Jest po prostu parking. Ogrodzony i oznakowany. Quote Link to post Share on other sites
Ahmed Posted April 28, 2018 Report Share Posted April 28, 2018 Niestety nadgodziny zniweczyły mój wyjazd...... Następnym razem będzie trzeba przypierdzielić 95. Pozdrawiam i życzę udanych łowów! Quote Link to post Share on other sites
Pawelo Posted April 28, 2018 Report Share Posted April 28, 2018 Hej, byłem po raz pierwszy na imprezie historycznej. Pożyczyłem od dobrej duszy mundur US. Czy leżał obok auta? Quote Link to post Share on other sites
SikorPL Posted April 28, 2018 Report Share Posted April 28, 2018 Ja już w domu a jeszcze pod wrażeniem, Dominik dzięki, foty pls fotyyyyyyy... :-) Quote Link to post Share on other sites
Vender Posted April 28, 2018 Report Share Posted April 28, 2018 Super impreza i przede wszystkim MEGA klimacik :D Dzięki za spotkanie! Quote Link to post Share on other sites
KubaJozefek Posted April 28, 2018 Report Share Posted April 28, 2018 Hej, byłem po raz pierwszy na imprezie historycznej. Pożyczyłem od dobrej duszy mundur US. Czy leżał obok auta? Leżał leżał :) Polecam się :) Co do imprezy to bawiłem się przednio :) Piasek jak w Tunezji, pogoda też. Tylko kondycja nie taka jak powinna być. Quote Link to post Share on other sites
c4mper Posted April 28, 2018 Report Share Posted April 28, 2018 Mimo pewnego wykruszania się części zgłoszonych skład jak zwykle na medal. Dobrze wiedzieć nowych w gronie, oby wytrwali. Pawelo wytrwa bo my już tego dopilnujemy . Super energiczna rozgrywka, w obronie brakło minut do utraty drugiej flagi ale daliśmy radę. Pustynie suchej Afryki, nomen omen Mokrego Ługu, bardzo grywalne. Takie rozpoczęcie sezonu to ja rozumiem. Do następnego odcinka na frontach II WW i nie tylko. Quote Link to post Share on other sites
Czarne Buty Posted April 29, 2018 Report Share Posted April 29, 2018 Dziękuje wam za kolejną grę w świetnym klimacie i z niecierpliwością czekam na fotki :) Quote Link to post Share on other sites
Ostry jak brzytew Posted April 29, 2018 Report Share Posted April 29, 2018 Dziękuję za kolejną udaną imprezę, było intensywnie. Do zobaczenia za miesiąc :) Quote Link to post Share on other sites
wish Posted April 29, 2018 Report Share Posted April 29, 2018 Na samym początku chciałbym podziękować Dominikowi, za to że mu się chciało zorganizować kolejną grę. Brawo. Oby więcej takich ludzi w ASH. Teraz kilka uwag krtytycznych, część z nich już wspomniane na grze. Przede wszystkim było za ciepło, piasek na pustyni jakoś tak mocno grząski. Niemcy zbyt celnie strzelali, a respy były za daleko (to chyba jedyna sensowna uwaga). A tak na serio, jak zwykle było dobrze. Prosty scenariusz, zasady jasne, do scenariusza nie można się było doczepić. I mimo przed bitewnych strat, oraz sporych już w czasie walki, udało się zrobić dobrą grę. Alianci grali wyjątkow zgranie i to nawet w obronie, chyba pierwszy raz udało nam się obronić, przed niemcami. Kolejne fazy pokazały, że jak chcemy potrafimy się zgrać. Oby na następnych grach też tak ładnie to wychodziło. Niemcy zaciekle atakowali a później bronili, byli świetnymi przeciwnikami. I co bardzo ważne, gra bez spin i kwasów, osobiście widziałem tylko jedną sytuację gdzie doszło do wymiany zdań. Dobrze, że na miejscu a nie w gównoburzy na forum. Tak dużo lepiej. Dziękuję wszystkim graczom. I cieszę się, że pozanłem tylu nowych pozytywnie nakręconych ludzi. Mam nadzieję, że będziemy się częściej spotykać. To do zobaczenia wszystkim w Woli Wodyńskiej na Orzeł Wylądował. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts