XrayPl Posted January 15, 2019 Author Report Share Posted January 15, 2019 Utworzyłem wydarzenie na fb by lepiej tę imprezę rozreklamować. Jeśli możecie to zaznaczcie obecność i pozapraszajcie znajomych ;) https://www.facebook.com/events/593555631072596/?active_tab=discussion Quote Link to post Share on other sites
Cortes Posted January 18, 2019 Report Share Posted January 18, 2019 Zgłosiłem się poprzez przelew. Quote Link to post Share on other sites
XrayPl Posted January 21, 2019 Author Report Share Posted January 21, 2019 Aktualizacja listy: Rosjanie: PIERWSZY!!! - Kolba 2. Bullet 3. Foorman 4. Daffi 5. Szósty 6. Cortes 7. Tow. Dominow 8. Daro Niemcy: 1. Sikor 2 Klauss 3. Dziećka 4. Ashigara 5. Cress 6. Meister 7. Adam S. 8. Gregorius 9. Borec 10. Hanz Zachęcam także od zgłaszania się na postacie funkcyjne. Jak na razie mamy tylko Zast. Dowódcy i RTO u Rosjan Quote Link to post Share on other sites
SikorPL Posted January 21, 2019 Report Share Posted January 21, 2019 Marek, ja mogę jako zastępca pomóc dowódcy w implementacji najlepszych wzorców taktycznych 101ej zdobytych jako podwójny agent ;-) Quote Link to post Share on other sites
XrayPl Posted January 22, 2019 Author Report Share Posted January 22, 2019 (edited) 11 godzin temu, SikorPL napisał: Marek, ja mogę jako zastępca pomóc dowódcy w implementacji najlepszych wzorców taktycznych 101ej zdobytych jako podwójny agent ;-) Jako, że jesteśmy w trakcie bitwy Stalingradzkiej, rozumiem, że chodzi ci o 101 Dywizję Lekką zdobywającą aktualnie Kaukaz? Ale jak takie doświadczenie może pomów w walce miejskiej? Chyba, że chodzi ci o zinfiltrowanie rosyjskiej 101 Dywizji Strzeleckiej. Ale oni to raczej nie mają najlepszych wzorców taktycznych... Jak na razie o innych ciekawych dywizjach z numerem 101 mi nic nie wiadomo ;) Zgłoszenie na funkcję przyjąłem :) Edited January 22, 2019 by XrayPl Quote Link to post Share on other sites
XrayPl Posted January 22, 2019 Author Report Share Posted January 22, 2019 W dniu 21.01.2019 o 14:10, XrayPl napisał: Aktualizacja listy: Rosjanie: PIERWSZY!!! - Kolba 2. Bullet 3. Foorman 4. Daffi 5. Szósty 6. Cortes 7. Tow. Dominow 8. Daro Niemcy: 1. Sikor 2 Klauss 3. Dziećka 4. Ashigara 5. Cress 6. Meister 7. Adam S. 8. Gregorius 9. Borec 10. Hanz 11. Lee 12. Pazur 13. Hajdi 14. Wade Quote Link to post Share on other sites
c4mper Posted January 25, 2019 Report Share Posted January 25, 2019 Co front wschodni, to jednak zwykle przewaga AXIS od samego początku :P ... chwilowo aura iście pod "Stalingrad"... Quote Link to post Share on other sites
Domin007 Posted January 25, 2019 Report Share Posted January 25, 2019 A Wy się towarzyszu Kamperowski nie wybieracie pod Stalingrad? Ojczyzna, matka wzywa! Quote Link to post Share on other sites
c4mper Posted January 25, 2019 Report Share Posted January 25, 2019 Да, мой командир. Я рассматриваю эту идею, но не могу подтвердить дату. Посмотрим ... Quote Link to post Share on other sites
Domin007 Posted January 28, 2019 Report Share Posted January 28, 2019 Diełaj szto dołżen i bud szto budiet. ;) Quote Link to post Share on other sites
Zee Posted January 29, 2019 Report Share Posted January 29, 2019 Zgłaszam obecność. Strzelający medyk. Będą ze mną dodatkowe osoby w ilość 1-3. Jeszcze się klaruje. Quote Link to post Share on other sites
BBombello3 Posted January 31, 2019 Report Share Posted January 31, 2019 Zgłaszam się jako rosyjski snajper :D może jedna osoba ze mną dobije. Quote Link to post Share on other sites
hubert94 Posted February 4, 2019 Report Share Posted February 4, 2019 Marku poszło ci na PW zgłoszenie z południowo-wschodniego krańca kraju :) Może rozwiąże ono problemy braku funkcyjnych po stronie rosyjskiej :) Quote Link to post Share on other sites
Loperenco Posted February 6, 2019 Report Share Posted February 6, 2019 Hej, zgłaszam się na niemiecką stronę. Będę na 99% :) Można prosić o aktualizację listy? Pozdrówka! Quote Link to post Share on other sites
XrayPl Posted February 7, 2019 Author Report Share Posted February 7, 2019 W dniu 6.02.2019 o 21:34, Loperenco napisał: Hej, zgłaszam się na niemiecką stronę. Będę na 99% :) Można prosić o aktualizację listy? Pozdrówka! Hej, ze zgłoszeniem zapraszam na pw lub e-mail ;) Quote Link to post Share on other sites
SturmFJ Posted February 7, 2019 Report Share Posted February 7, 2019 Hejo, szybkie pytanko odnośnie zasad - czy km-ista (MG42) oprócz 300 sztuk załadowanych do repliki może tachać ze sobą skrzynię amunicyjną? Czy też cała rezerwa patronów przypada na towarzyszących amunicyjnych (plus ile skrzynek może tachać jedna osoba-amunicyjny)? Quote Link to post Share on other sites
Zee Posted February 7, 2019 Report Share Posted February 7, 2019 (edited) Podpinam się pod pytanie. Myślę że opcja tachania skrzynek z amunicją jest ciekawa. Edited February 7, 2019 by Zee Quote Link to post Share on other sites
darsit Posted February 8, 2019 Report Share Posted February 8, 2019 Witojcie :) Pytanko odnośnie pirotechniki; naprawdę nie będzie można używać "granatów grochowych" :/ ... na ostatnim Klużu moim zdaniem dawały fajny klimat ... Quote Link to post Share on other sites
XrayPl Posted February 8, 2019 Author Report Share Posted February 8, 2019 (edited) 12 godzin temu, SturmFJ napisał: Hejo, szybkie pytanko odnośnie zasad - czy km-ista (MG42) oprócz 300 sztuk załadowanych do repliki może tachać ze sobą skrzynię amunicyjną? Czy też cała rezerwa patronów przypada na towarzyszących amunicyjnych (plus ile skrzynek może tachać jedna osoba-amunicyjny)? 12 godzin temu, Zee napisał: Podpinam się pod pytanie. Myślę że opcja tachania skrzynek z amunicją jest ciekawa. Hej, W sumie słuszne pytania bo kwestia tej amunicji jest bardzo pobieżnie opisana. Operator KM może przy sobie nosić tę skrzynkę z amunicją, ale lepiej jakby miał od tego amunicyjnych. Skrzynek można tachać ile się chce i przez dowolną liczbę osób. Ale we wszystkich łącznie nie może być więcej jak te 900 kulek. Ogólnie fajnie by było, jakby drużyny km składały się z kilku osób i tę amunicję miały na kilka skrzynek podzielone (np. 3 skrzynki po 300 kulek (czyli pełny mag km) w każdym) . Na pewno ułatwi to wsparcie operatorowi jak i przyśpieszy działanie całej sekcji. Edited February 8, 2019 by XrayPl Quote Link to post Share on other sites
XrayPl Posted February 8, 2019 Author Report Share Posted February 8, 2019 13 minut temu, darsit napisał: Witojcie :) Pytanko odnośnie pirotechniki; naprawdę nie będzie można używać "granatów grochowych" :/ ... na ostatnim Klużu moim zdaniem dawały fajny klimat ... Hej, tutaj bardziej chodzi o to, żeby nie używać żadnych środków pirotechnicznych powodujących hałas i huk. W nie zbyt sporej odległości mieszkają ludzie i po prostu ma to im nie przeszkadzać. Bodajże wszystkie odbywające się tam strzelanki nie używają takiego piro. Jak trochę pokrzyczymy czy coś będzie powiedziane przez megafon to nie taki problem, jakby co chwilę latały granaty z częstotliwością jak na Klużu. Ale jeśli ktoś ma pomysł na "ciche" i bezpieczne granaty to można się nad tym zastanowić ;) Quote Link to post Share on other sites
SikorPL Posted February 8, 2019 Report Share Posted February 8, 2019 Marek, czyli dym np. może być ? Bez "grochówek" i petard. Quote Link to post Share on other sites
XrayPl Posted February 8, 2019 Author Report Share Posted February 8, 2019 2 godziny temu, SikorPL napisał: Marek, czyli dym np. może być ? Bez "grochówek" i petard. Tak, dymne mogą być :) Quote Link to post Share on other sites
SHOGUN_YAMATO Posted February 12, 2019 Report Share Posted February 12, 2019 Hm... się zastanawiam. Pytanie, po stronie ZSRR osoba uzbrojona w M3A1 to byłby jakiś poważny problem? Ta relika nie ma tylko full-auto, żeby nie było. Pytam, bo możliwe, że będę razem z żoną. Ja biegam z PPSh-41, zatem tu problemu nie będzie. Quote Link to post Share on other sites
XrayPl Posted February 12, 2019 Author Report Share Posted February 12, 2019 Godzinę temu, SHOGUN_YAMATO napisał: Hm... się zastanawiam. Pytanie, po stronie ZSRR osoba uzbrojona w M3A1 to byłby jakiś poważny problem? Ta relika nie ma tylko full-auto, żeby nie było. Pytam, bo możliwe, że będę razem z żoną. Ja biegam z PPSh-41, zatem tu problemu nie będzie. Nad udziałem w imprezie się nie ma chyba co zastanawiać ;) M3A1 to żaden problem :) Quote Link to post Share on other sites
XrayPl Posted February 12, 2019 Author Report Share Posted February 12, 2019 (edited) Aktualizacja listy: Rosjanie: PIERWSZY!!! - Kolba 2. Bullet 3. Foorman 4. Daffi - RTO 5. Szósty 6. Cortes 7. Tow. Dominow - Zast. dowódcy 8. Daro 9. Pit Niemcy: 1. Sikor 2 Klauss 3. Dziećka 4. Ashigara 5. Cress 6. Meister 7. Adam S. 8. Gregorius 9. Borec 10. Hanz 11. Lee 12. Pazur 13. Hajdi 14. Wade 15. Loperenco 16. Zee - Sanitariusz 17. Michał Poza tym jest jeszcze dużo nie opłaconych zgłoszeń. Prosiłbym by w miarę możliwości je uzupełnić. Funkcje do zajęcia: U Rosjan - sanitariusz i dowódca, u Niemców - 2x Rto, dowódca i zastępca Edited February 12, 2019 by XrayPl Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts