Small_Hunter Posted January 23, 2006 Report Share Posted January 23, 2006 http://tinyurl.com/ex9g4 Przepraszam za głupie pytanie i offtopic, ale dla czego ten karabin jest czerwony? :? Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted January 23, 2006 Report Share Posted January 23, 2006 Sie nie znacie :P Oni w tych maskach ćwiczą strzelanie z RAM-ów i dlatego zakładają takie cuda na twarz :P Quote Link to post Share on other sites
Stolar Posted January 23, 2006 Report Share Posted January 23, 2006 Nigdy nie miałeś maski PB na twarzy, nie? W obu punktach nie masz racji. Przejrzałeś mnie :wink: , ale z tajniakami dobrze trafiłem :P Swoja drogą to z tym oddychaniem nie jestem przekonany, nawet jeśli z parowaniem się pomyliłem to na pewno łatwiej oddychać przez plastik z dziurkami niż „gęsty” materiał((zrobiłem test na płytce przy twarzy). Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted January 23, 2006 Report Share Posted January 23, 2006 Przepraszam za głupie pytanie i offtopic, ale dla czego ten karabin jest czerwony? No bo jak strzelają z kulek na farbę którymi włąśńe się bawia systemem RAM to się maluje na czerwono :P Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted January 23, 2006 Report Share Posted January 23, 2006 No tak ale na pierwszech fotach ministra obrony zapewne nie chronią z RAMami. Nie wiem o co wam chodzi i po co cała afera... źle to wygląda czy co?? Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted January 23, 2006 Report Share Posted January 23, 2006 Źle nie ale jak goście z gwardii przybocznej Vadera to na peeewno :P W sumie jak kto lubi niech se zakłada :P przecież to nie mój problem tylko tego "ktosia" Z drugiej strony zawsze jak się taki wychyli zza muru to można przynajmniej bez skrupułów wywalic mu jakiegoś burst fire-a w głowe :) Zawsze jeszcze można się tak "osłonić" to wygląda full profi :P LINK Quote Link to post Share on other sites
Rzez Posted January 23, 2006 Report Share Posted January 23, 2006 Thor_ - http://tinyurl.com/5u7zr - nie pomalowali, Simunition FX :) EDIT: http://ausspecialforces.com/phpBB2/viewtopic.php?t=461 - zdjecie w polowie strony, tam to dopiero maja Vaderowy wyglad :) pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Small_Hunter Posted January 24, 2006 Report Share Posted January 24, 2006 Zawsze jeszcze można się tak "osłonić" to wygląda full profi :P O mój Boże- czy to jeden z tych śmiesznych ludków które w pierwszej części SW strzelały do C3PO a potem zawlokły go do tego dużego czołgu? :D Oni naprawde istnieją 8O Jeśli ktoś chce mieć naprawde profesjonalny wygląd i koniecznie nosić pełną maskę, polecam to: http://www.specops.superhost.pl/images/SAS.../SASR_diver.JPG :D Quote Link to post Share on other sites
Pesus the Hunter Posted January 24, 2006 Report Share Posted January 24, 2006 Jeśli ktoś chce mieć naprawde profesjonalny wygląd i koniecznie nosić pełną maskę, polecam to: http://www.specops.superhost.pl/images/SAS.../SASR_diver.JPG:D Ganiać tak w oporządzeniu płetwonurka...? Eee, może i fajne tylko trzeba dobry teren znaleźć.... Ja ze swojej strony moge zaproponowac maski zimowe/maskujące SS. Jak komuś taka osłona nie bedzie wystarczać zawsze moze usztywnić jakimś plastikiem czy czymś. http://www.thuringenmilitaria.com/pictures/mask.jpg Quote Link to post Share on other sites
Guest Kret Posted January 24, 2006 Report Share Posted January 24, 2006 Tak OT może, wyczytałem wczoraj w Technice Wojskowej, że docelowy hełm armii amerykańskiej do programu LandWarrior (czy jak ten program się nazywa ogólnie lub dla hełmów) ma być zamknięty. Wydaje mi się, że trudno powiedzieć cokolwiek na temat masek - są różne środowiska, które się bawią w airsoft w różny sposób. Navy podaje przykład środowiska, które kładzie (w większości) większy nacisk na klimat niż na liczenie fragów i wyścig zbrojeń - jest jednak masa środowisk, nie tylko w małych miasteczkach, gdzie podkręcanie osiągów broni wydaje się graczom jedynym sposobem zlikwidowania rzekomych lub autentycznych "terminatorów" oraz zapewnienia sobie przewagi w dążeniu do "zwycięstwa" (znowu, typowe nie tylko dla młodych). W takich środowiskach ja też chyba założyłbym maskę. Pozdrawiam Kret Quote Link to post Share on other sites
Small_Hunter Posted January 24, 2006 Report Share Posted January 24, 2006 Tak OT może, wyczytałem wczoraj w Technice Wojskowej, że docelowy hełm armii amerykańskiej do programu LandWarrior (czy jak ten program się nazywa ogólnie lub dla hełmów) ma być zamknięty. Kret Ostatnie jego zdjęcie wyglądało jak hełm na motocykl... prznajmniej nie będzie problemu żeby znaleść substytut do rekonstrukcji ;) Ewentualnie można też mówić że się robi rekonstrukcje policjana z Equilibrium ;) Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted January 24, 2006 Report Share Posted January 24, 2006 Przepraszam za głupie pytanie i offtopic, ale dla czego ten karabin jest czerwony?Prawdopodobnie broń treningowa. Poszukaj w googlu hasła "red guns". Ogólnoświatowe oznaczenia to:czerwony - broń treningowa niedziałająca. Od gumowych do walki, po z działającąmechaniką ale pozbawionych możliwości wystrzelenia czegokolwiek. niebieski - FXy Swoja drogą to z tym oddychaniem nie jestem przekonany, nawet jeśli z parowaniem się pomyliłem to na pewno łatwiej oddychać przez plastik z dziurkami niż „gęsty” materiał((zrobiłem test na płytce przy twarzy).Taki test nie jest nic wart, bo maska otacza Ci prawie całą głowę. Na pewno oddycha się łatwiej niż przez mokrą kominiarkę :lol: Ale normalnie... Myślę, że mniej więcej tak samo. Po 2-3 meczach z części maski na przeciwko ust woda z oddechu po prostu ścieka strumieniami. A parowanie jest niestety stałym problemem paintballistów, to w końcu JT wymyśliło montowanie wentylatora nad goglami. źle to wygląda czy co??Co najmniej dziwnie. Jak ja mam wybór czy biegać w upale w masce PB czy w kominiarce zdecydowaniei wybiorę kominiarkę. Quote Link to post Share on other sites
Robson Posted January 24, 2006 Report Share Posted January 24, 2006 Jak ja mam wybór czy biegać w upale w masce PB czy w kominiarce zdecydowaniei wybiorę kominiarkę. zdecydowanie popieram....... mi się niedobrze robi jak widzę kogoś w masce... ale cóż, jeog wybór. Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted January 24, 2006 Report Share Posted January 24, 2006 To Robson wymiotuj na tych Australiczyków... jak ktoś będzie ich odzworowywał to też ci się niedobrze będzie robiło? Quote Link to post Share on other sites
Pesus the Hunter Posted January 24, 2006 Report Share Posted January 24, 2006 mi się niedobrze robi jak widzę kogoś w masce... No cóz, ja mając maske nie musze sie obawiac 500 fps, krzaków i wybitych zębów... Quote Link to post Share on other sites
CyberKozA Posted January 24, 2006 Report Share Posted January 24, 2006 Ten czerwony M4 to guma chyba. Nie ma otworów w okładzinach lufy i rączce transportowej. Co do masek: Maski mają jeszcze jedną zaletę. Pomalowane w camo, ułatwiają maskowanie. Do maski też łatwo można przyczepić cosik jak ghil. Edit: nadałem sens całości. Quote Link to post Share on other sites
DaVID AntiTerrorist Posted January 25, 2006 Report Share Posted January 25, 2006 To Robson wymiotuj na tych Australiczyków... jak ktoś będzie ich odzworowywał to też ci się niedobrze będzie robiło? Wukasz-te maski są używane tylko i wyłącznie do treningów, FXów używa też ZOA czy GROM. Umożliwia to trening force on force (czy jakuś tak :wink: ), natomiast to co GROM czy ZOA zakłada na akcje, dobrze znamy. :wink: Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted January 25, 2006 Report Share Posted January 25, 2006 Wukasz-te maski są używane tylko i wyłącznie do treningów,W przypadku Australijczyków nie tylko. Quote Link to post Share on other sites
Błażej Posted January 25, 2006 Author Report Share Posted January 25, 2006 Tak sobie teraz czytam i oczom nie wierzę, mianowicie : Masek paintballowych żadne siły zbrojne nie używają i wyraźnie odstają one od wizerunku airsoftowca. Po pewnym czasie : W przypadku Australijczyków nie tylko. Foka, jednak siły zbrojne używają masek, jednak aż tak wyraźnie nie odstają one od wizerunku airsoftowca :lol: . Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted January 25, 2006 Report Share Posted January 25, 2006 Wiesz, tylko krowa nie zmienia zdania. To, że wojsko używa masek do treningów było oczywiste zawsze, w tak chętnie cytowanej mojej wypowiedzi miałem na myśli, że nie jest stosowana w działaniach bojowych. Okazało się, że jednak jest (jedna) jednostka na świecie, która ich używa. Nie pozostaje mi nic innego jak uznać ten fakt, i nadal pozostac przy moim zdaniu, że mi sie to nie podoba i uważać, że psuje klimat. A IMHO w AS najważniejszy jest klimat... Jak ktoś zacznie tu odtwarzać TAGa to możemy pogadać o użyciu masek PB w AS, na razie zdania nie zmieniam. Quote Link to post Share on other sites
Guest british Posted January 26, 2006 Report Share Posted January 26, 2006 dla ciekawskich: ''light weight, easy on/off, great visibility, and I can still smoke and drink, ---and it looks fucking badass.'' Lcpl. Dial USMC, Ramadi, Iraq http://www.mtekweaponsystems.com/oif.html http://www.mtekweaponsystems.com/FAST%20G1.html http://www.mtekweaponsystems.com/FAST%20G2.html http://www.mtekweaponsystems.com/800/predator.jpg Quote Link to post Share on other sites
Small_Hunter Posted January 26, 2006 Report Share Posted January 26, 2006 Powinni zatrudnoć lepszego styliste... Wyjątkowo nie trafiony wynalazek- proponuje obejżeć filmik jak koleś w tej masce strzela z m16... hehe- dwudziestocentymetrowy montaż, żeby mógł złożyć się do strzału :roll: Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted January 27, 2006 Report Share Posted January 27, 2006 Powinni zatrudnoć lepszego styliste...To ma ratować zdrowie i życie, a nie wyglądać. Wyjątkowo nie trafiony wynalazekGdyby każde wyjście "do pracy" było ryzykiem utraty zdrowia i życia inaczej byś mówił. proponuje obejżeć filmik jak koleś w tej masce strzela z m16... Maska nie jest elementem wyposażenia zwykłego strzelca ale obsługi śmigłowców i broni pokładowej na pojazdach. Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted January 27, 2006 Report Share Posted January 27, 2006 Tylko obawiam się że "profli" maski może spowodowac dość częste rykoszety w kierunku oczu :( :( w zasadzie każdy strzał "na głowe" z godziny 10-11 i 1-2 moze się dostac z wielkim prawdopodobieństwem idealnie w oczodół :( Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted January 27, 2006 Report Share Posted January 27, 2006 Ale zobacz jaka mała jest ta powierzchnia przy oczach, a jak duża chroniąca niższe części twarzy. A gdyby nie było osłony w ogóle to trafienie w strefę gdzie rykoszet w strone oka może, choć nie musi wystąpić i tak byłoby śmiertelne. Więc ogólnie ochrona balistyczna głowy wzrasta bardzo mocno. Do tego rykoszety mają już zwykle mocno obniżoną energię i jak widać żołnierze noszą pod maskami okulary (pewnie Okley, Wiley-x i podobne) i jest spora szansa, że okulary ich uratują. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts