martian1 Posted March 6, 2007 Report Share Posted March 6, 2007 (edited) Witam, witam (hoho dawno tu nie zagladalem) Kurcze ostatnio wyciagnalem z szafeczki moja M6 (po dluuugim czasie) i nie przebija mi nawet puszki po piwie :(. Bedzie trzeba nasmarowac chyba. Macie moze jakas rada na strasznie brzeczaca sprezyne??? A nie da sie tego sluchac , a fee. PS.[CIACH - do komisu] PS2. Ozesz... wykasowali mi mojego userbara!!! :( arghh.... Nie wykasowali tylko nie umiesz bbcodami sie posługiwać :P A tak na serio, to wejdź do edycji podpisu, pozostaw bez zmian i zapisz - samo się naprawi. / Medi. Edited March 11, 2007 by Paramedic Quote Link to post Share on other sites
slepy Posted March 11, 2007 Report Share Posted March 11, 2007 Po ostatniej strzelance zauważyłem że mój APS wyraźnie słabiej strzela, kulka już nie pędzi, a jedynie szybuje do celu :( Postanowiłem przysmarować oraz wymienić gumke HU na Guardera. Po paru przeróbkach APS ma już nową gumeczk, jest nasmarowany, ale mimo to dalej słabo strzela. Odszukałem gazetke CMK na której testowałem w tamtym roku APSa zaraz po wymienieniu lufy na dłuższą i wtedy po strzeleniu z kilku cm kulka przebijała prawie 100 stron, teraz zatrzymuje się na ~70. Czy to wina springa czy może czegoś innego, macie jakieś pomysły? PS: na "wyciszenie" sprężyny bodaj smar jest b. dobry ;] tylko taki gęsty nie płynny. Quote Link to post Share on other sites
martian1 Posted March 12, 2007 Report Share Posted March 12, 2007 Ufff przesmarowalem, jeszcze raz (dokladniej) uszczelnilem hop up iii... nie chce sie rozstawac z moja spluwka... :D Musze przyznac ze jeszcze nigdy tak dobrze nie strzelala, jestem w szoku...... PS. Sorry za ten wczesniejszy spam. Quote Link to post Share on other sites
condorado Posted April 9, 2007 Report Share Posted April 9, 2007 Witam mam problem z moja aps... na strzelance strzelała i nagle przestała. przy naciąganiu słychać bardzo głosny dzwiek sprezyny tak jak by coś przeciskało sie wewnątrz springa... Nie da sie na ciagnac i strzelić. co to moze byc? machinegun napisał mi ze teraz nie moze przyjac gnata. co to moze byc ? czy dam rade to sam naprawic i jakie bedą ewentualne koszta ? Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted April 14, 2007 Report Share Posted April 14, 2007 Ma ktos moze to cudo w drewnie?? Jesli tak to prosze o foto! Quote Link to post Share on other sites
militarius5 Posted April 17, 2007 Report Share Posted April 17, 2007 Czy próbował kiedyś ktoś wyciszyć M6? Tak myślałem żeby zrobić tłumik nakładany na lufę żeby w środku miał otlinę do rur o średnicy wew. 7mm. i o grubości 20-30mm. Wyciszyłoby to dźwięk wystrzału? link do otuliny: http://allegro.pl/item184258888_icmarket_o...urociagow_.html Może znacie jeszcze inne metody wiciszania, byłbym bardzo wdzięczny gdybyście opisali. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Medi Posted April 17, 2007 Report Share Posted April 17, 2007 Sio do tuningu z tym pytaniem. Quote Link to post Share on other sites
oski Posted April 24, 2007 Report Share Posted April 24, 2007 W sumie to po wyciszać guna na kulki , przecież nie ma tu prawdziwych naboi , które przy wystrzale powodują huk , z resztą ktoś kto bedzie stał od ciebie o 10-20m i tak nie bedzie słyszał strzału , ale to juz kwestia gustu , nie moja sprawa , ale musze przyznać ze M6 z tłumikiem wygląda niczego sobie.... :) Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted April 24, 2007 Report Share Posted April 24, 2007 (edited) przecież nie ma tu prawdziwych naboi , które przy wystrzale powodują huk , z resztą ktoś kto bedzie stał od ciebie o 10-20m i tak nie bedzie słyszał strzału , ale to juz kwestia gustu , nie moja sprawa , Hmm znaczy nie miałeś okazji zostać ostrzelany z repliki z tłumikiem i bez... Zapewniam, że tłumiki potrafią znacznie wyciszyć replikę. Kiedyś też myślałem, że to bez sensu. Co do M6 mija się to o tyle z celem, że jest ona wyjątkowo cicha sama z siebie. Pisz porządnie, stosuj przecinki. Następne niechlujne posty będą kasowane :-F. Edited April 24, 2007 by Paramedic Quote Link to post Share on other sites
dzudzu Posted May 4, 2007 Report Share Posted May 4, 2007 Witam! A ja mam takie pytanie: nie wiem dlaczego, ale u mnie ten "rewelacyjny" BAX system podkręca mi kulkę, ale w bok! Przy dobrze ustawionym hopie kulka leci jakieś 30m równo i nagle skręca mocno w lewo. Jak mocniej podkręce hopa to to samo ale kulka zasuwa w lewo i do góry! Czy zna ktoś powód takiej sytuacji? Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Ariel_ Posted May 8, 2007 Report Share Posted May 8, 2007 Możliwości: 1. Wiatr 2. Ciało obce w lufie 3. Przekrzywiona gumka HU Quote Link to post Share on other sites
militarius5 Posted May 8, 2007 Report Share Posted May 8, 2007 za lekkie kulki? Quote Link to post Share on other sites
Medi Posted May 8, 2007 Report Share Posted May 8, 2007 Za lekkie kulki słało by tylko do góry. Ale to też, jak przy dobrze podkręconym lecą w kosmos. Za lekkie kulki + krzywy HU. Quote Link to post Share on other sites
SaNcEz Posted May 19, 2007 Report Share Posted May 19, 2007 No dobrze Panowie, a więc jak gumka od hop'a powinna być dobrze ustawiona? Z tego co zdążyłem zauważyć ma ona wewn. pewne "wypustki". Jak prawidłowo powinna być ustawiona? Bo mam własnie podobny problem tyle że mi akurat kulka skreca w prawo :/ Quote Link to post Share on other sites
Blast Posted May 21, 2007 Report Share Posted May 21, 2007 Jeżeli skręca w prawo to przekręć gumke odrobine w lewo to chyba logiczne, a jeśli to nie pomoże to sprawdź czy masz równe te dwie wypustki bo może sie okazać, że jedna jest dłuższa od drugiej ... Jeżeli masz teflonfixa to możesz też spróbować go odwinąć i sprawdzić czy coś to zmieni. Quote Link to post Share on other sites
SaNcEz Posted May 21, 2007 Report Share Posted May 21, 2007 Dzięki Blast, spróbuję, liczę że się uda. Pytanie jeszcze, bo "MATI_hopek" o to pytał ale nie było odpowiedzi: Jakich kulek najlepiej uzywać żeby kulka nie opadała za szybko ale tez nie leciała w kosmos przy średnim ustawieniu hop'a?? Quote Link to post Share on other sites
militarius5 Posted May 21, 2007 Report Share Posted May 21, 2007 zdecydowanie 0,28 (PESTKI :) ) Ja posiadam 0,25 i powyżej 1/3 hopka lecą pod koniec w górę. Quote Link to post Share on other sites
SaNcEz Posted May 21, 2007 Report Share Posted May 21, 2007 No własnie mój hop po wszelkich zabiegach związanych ze sprawdzaniem czy cos jest nie tak z gumką od BAX'a, uszczelnianiem taśmą teflonową, spr. wypustek BAX'a itp itd, kulki nadal skręcają momentami znacznie w prawo, stąd myśle nad zastosowaniem cięższych kulek co ZDAJE mi się, powinno lekko ograniczyć te ubytki na torze lotu :/ A militarius5 czemu akurat "pestki" a nie zwykłe 0,28? Quote Link to post Share on other sites
SaNcEz Posted May 21, 2007 Report Share Posted May 21, 2007 Jeszcze jedno pytanko (bo nie mogę już zedytować postu wcześniejszego), czy odchylenie lufy wewnętrznej o jakies 0,5-0,7 mm może wpłynąć na odchylenie kulki od toru lotu na prawo, czy ma to może jednak znikome znaczenie ? Quote Link to post Share on other sites
militarius5 Posted May 21, 2007 Report Share Posted May 21, 2007 (edited) Bo są najtańsze :P Edited May 21, 2007 by militarius5 Quote Link to post Share on other sites
SaNcEz Posted May 21, 2007 Report Share Posted May 21, 2007 heh już nie chodzi mi tak o cene tylko o celność ;) Quote Link to post Share on other sites
oski Posted May 27, 2007 Report Share Posted May 27, 2007 heh już nie chodzi mi tak o cene tylko o celność ;) w airsofcie takie minimalne odchylenia lufy chyba nie mają większego znaczenia , co innego w prawdziwej broni , to juz by byla katastrofa , ale w karabinie na kulki , nie wydaje mi się , to chyba musi byc cos z tym hopem .... Quote Link to post Share on other sites
SaNcEz Posted May 27, 2007 Report Share Posted May 27, 2007 W tym hop'ie to już tyle razy grzebałem żeby ustawić lot w miarę prosto, i w końcu jako tako się to udało, jednak: - jaką byście polecali zamienną gumkę hop'a do tego gun'a ?? (link mile widziany) Quote Link to post Share on other sites
Blast Posted May 29, 2007 Report Share Posted May 29, 2007 (edited) Witam wszystkich :) mam pewien problem z moim APS`em DE :/ otóż od jakiegoś czasu zacina mi się spust, a dokładnie jest tak, że naciągam zamek chce szczelić i spust idzie do połowy i sie zacina . Nie da sie go ruszyć ani do przodu ani do tyłu, pomaga jedynie poruszanie energicznie zamkiem (w góre i w dół). Prosze o pomoc :D Edited May 29, 2007 by Blast Quote Link to post Share on other sites
Dzidzia35869 Posted May 29, 2007 Report Share Posted May 29, 2007 Blast jak nie silą to...młotkiem :D a u siebie miałem tak samo :D i rozkręciłem przetarłem i wszystko do normy u mnie wróciło Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts