Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Mniej śliski uchwyt

Recommended Posts

Ja kiedys w swojej starej M16 mialem owinieta rekojesc jakas tasma z jednej strony byl oczywisice klej a z drugiej taka chropowata powierzchnia podobna w dotyku do cienkoziarnistego papieu sciernego, ale oczywisice na tej tasmie material byl delikatniejszy. NIe wiem co to bylo dokladnie, lezalo w domu to obkleilem. Moze w jakims sklepie typu obi czy tym podobne bedzie cos takiego

• 1 month later...

Catch22 - fajny pomysł. Ale nie wszędzie wejdzie, na AUGa np. nie.

Ja to zrobiłem tak: W aptece kupiłem zwykły plaster na materiale

(ten "jedyny słuszny" za komuny) i okleiłem nim chwyt.

Trzyma naprawdę bardzo dobrze, zero poślizgu, i dość łatwo zmyć resztki kleju gdy już nam się znudzi. Niestety, jest jasny, szybko widać na nim brud i nie jest to zbyt estetyczne. Za to bardzo wygodne.

Tak to wygląda:

http://static.flickr.com/35/73939001_7aa33b5d85_o.jpg

http://static.flickr.com/38/75334706_75c7ff3139_o.jpg

Teoretycznie można pomalować sprayem, ale nie wiem czy nie barwiło by ręki...

Jeśli chodzi o dętki to nie trzeba ich kroić w pierścienie... nakładając na rękojeść swojej mp5sd2 z CA wstrzyknołem troszke oliwy. Nie zrozumcie mnie źle, nie nalałem tego tyle żeby teraz mi się uchwyt ślizgał... po prostu kapke...

jest wypas.

Kilka słów ode mnie

1) W MP5 mam specjalna wyprofilowaną nakładkę, wykonaną z jakiejś gumo-pianki. Zwiększa przyczepność, jednak ma tę wadę, że pasuje wyłącznie do prawej ręki :| . koszt takiej nakładki wg. moich rozeznań ok. 100 zł

2) W zasadzie lepszą przyczepność zapewniają dobre rękawiczki - również w kwestii pocenia się rąk...

3) Może mnie zbesztacie, ale na nadmierne pocenie się rąk są również kremy (z talkiem) - przyznam że mi raczej ręce marzną, ale jeśli komuś na poocenie rękawiczki nie pomagają, to może takie wyjście?

Jeżeli naprawdę komuś chce się "profesjonalnie" podłubać i mieć zamierzony efekt to polecam w sklepach sportowych taśmy do owijania uchwytów rakiet tenisowych albo badmintonowych. Kilkanaście firm robi takie taśmy w różnych kolorach, o różnych fakturach nic tylko oklejać :) :) :)

Pozdrawiam

Dobrze thor_ gada! Chciałem właśnie wspomnieć o tych owijkach. Ewentualnie są jeszcze owijki na kierownice np.: do kolarzówek ale nie wiem czy to nie jest to samo, co do rakiet. Efekt podobny jeśli nie identyczny. A znajdzie się to nawet w supermarkecie pokroju Auchan.

• Create New...