Stalker Posted February 23, 2006 Report Share Posted February 23, 2006 Czy robi się coś, by porawić uchwyt broni, by nie był śliski, np. czy okleja się go jakąś taśmą? Szukałem takiego wątku na forum, ale nie znalazłem :) Link to post Share on other sites
_Misza_ Posted February 23, 2006 Report Share Posted February 23, 2006 Jak okleisz taśmą to zacznie ci sie ręka pocić i nie będzie różnicy a po zdjęciu taśmy klej zostanie na uchwycie i będzie sie kleił. Link to post Share on other sites
Foka Posted February 23, 2006 Report Share Posted February 23, 2006 Do czego ten uchwyt? :ściana: Często stosuje się różne gumowe i piankow nakładki na chwyty. Link to post Share on other sites
Stalker Posted February 24, 2006 Author Report Share Posted February 24, 2006 W sumie w moim MP5A3 TM spring nie ma problemu, ale wiem, że w innych karabinach może być śliski uchwyt. Chciałem zobaczyć czy ktos ma jakiś opatent, ale widzę, że chyba wszyscy mają standardowe :) Link to post Share on other sites
brok Posted February 24, 2006 Report Share Posted February 24, 2006 Ja kiedys w swojej starej M16 mialem owinieta rekojesc jakas tasma z jednej strony byl oczywisice klej a z drugiej taka chropowata powierzchnia podobna w dotyku do cienkoziarnistego papieu sciernego, ale oczywisice na tej tasmie material byl delikatniejszy. NIe wiem co to bylo dokladnie, lezalo w domu to obkleilem. Moze w jakims sklepie typu obi czy tym podobne bedzie cos takiego Link to post Share on other sites
Catch22 Posted February 24, 2006 Report Share Posted February 24, 2006 Panowie, bez bredni. Kupujecie dętkę rowerową, tniecie odpowiednio - siłujecie się trochę, naciągacie i gotowe. Link to post Share on other sites
javelin Posted February 24, 2006 Report Share Posted February 24, 2006 Dokładnie, pierścienie z dętki dobre do wszystkiego! Link to post Share on other sites
Dalej Posted March 25, 2006 Report Share Posted March 25, 2006 Catch22 - fajny pomysł. Ale nie wszędzie wejdzie, na AUGa np. nie. Ja to zrobiłem tak: W aptece kupiłem zwykły plaster na materiale (ten "jedyny słuszny" za komuny) i okleiłem nim chwyt. Trzyma naprawdę bardzo dobrze, zero poślizgu, i dość łatwo zmyć resztki kleju gdy już nam się znudzi. Niestety, jest jasny, szybko widać na nim brud i nie jest to zbyt estetyczne. Za to bardzo wygodne. Tak to wygląda: http://static.flickr.com/35/73939001_7aa33b5d85_o.jpg http://static.flickr.com/38/75334706_75c7ff3139_o.jpg Teoretycznie można pomalować sprayem, ale nie wiem czy nie barwiło by ręki... Link to post Share on other sites
Scalak Posted March 26, 2006 Report Share Posted March 26, 2006 Jeśli chodzi o dętki to nie trzeba ich kroić w pierścienie... nakładając na rękojeść swojej mp5sd2 z CA wstrzyknołem troszke oliwy. Nie zrozumcie mnie źle, nie nalałem tego tyle żeby teraz mi się uchwyt ślizgał... po prostu kapke... jest wypas. Link to post Share on other sites
Xie Posted March 27, 2006 Report Share Posted March 27, 2006 Kilka słów ode mnie 1) W MP5 mam specjalna wyprofilowaną nakładkę, wykonaną z jakiejś gumo-pianki. Zwiększa przyczepność, jednak ma tę wadę, że pasuje wyłącznie do prawej ręki :| . koszt takiej nakładki wg. moich rozeznań ok. 100 zł 2) W zasadzie lepszą przyczepność zapewniają dobre rękawiczki - również w kwestii pocenia się rąk... 3) Może mnie zbesztacie, ale na nadmierne pocenie się rąk są również kremy (z talkiem) - przyznam że mi raczej ręce marzną, ale jeśli komuś na poocenie rękawiczki nie pomagają, to może takie wyjście? Link to post Share on other sites
thor_ Posted March 27, 2006 Report Share Posted March 27, 2006 Jeżeli naprawdę komuś chce się "profesjonalnie" podłubać i mieć zamierzony efekt to polecam w sklepach sportowych taśmy do owijania uchwytów rakiet tenisowych albo badmintonowych. Kilkanaście firm robi takie taśmy w różnych kolorach, o różnych fakturach nic tylko oklejać :) :) :) Pozdrawiam Link to post Share on other sites
Pietracha Posted March 28, 2006 Report Share Posted March 28, 2006 Dobrze thor_ gada! Chciałem właśnie wspomnieć o tych owijkach. Ewentualnie są jeszcze owijki na kierownice np.: do kolarzówek ale nie wiem czy to nie jest to samo, co do rakiet. Efekt podobny jeśli nie identyczny. A znajdzie się to nawet w supermarkecie pokroju Auchan. Link to post Share on other sites
Mariusz_Piwowar Posted March 30, 2006 Report Share Posted March 30, 2006 Ew. mozna owniąc gripa para-cordem. Gdzies na militaryphotos.net sa zdjecia tego rozwiazania. Link to post Share on other sites
Recommended Posts