Bren Posted October 25, 2009 Report Share Posted October 25, 2009 Wadą którą zauważyłem to główny zamek - jest bryzgoszczelny i dwu kierunkowy - ciężko chodzi /czy można go jak każdy zamek nawoskować?/ oraz wcina wykończenie pod szyją podczas odpinania. Ja swój w CDJ (też bryzgoszczelny) nawoskowałem i jest OK. Quote Link to post Share on other sites
Mike Pawel Posted October 30, 2009 Report Share Posted October 30, 2009 Akurat sprawiłem sobie komplet tej bielizny termicznej z Helikona. Moge powiedzieć, że materiał jest rzeczywiście bardzo miękki i przyjemny w dotyku. I potrafi utrzymać ciepło. Ogólnie jestem zadowolony. Zauważyłem, że nowe bluzy polowe helikona (te z zamkami błyskawicznymi zamiast guzików i stójką zamiast kołnierza) mają wewnętrzną stronę stójki obszytą tym samym materiałem z jakiego jest zrobiona bielizna. Ale zastrzegam, że nie miałem do czynienia z innymi kompletami bielizny tego typu i niewiem jak wypada Helikon w porównaniu do konkurencji. W moim odczuciu warto było wydać na ten komplecik. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted November 5, 2009 Report Share Posted November 5, 2009 Dotarła do mnie dzisiaj field parka w nyco ripstop. Pierwsze wrażenia znakomite. Faktycznie, o czym się mówiło, "ciepłe" kieszenie z siatką od wewnątrz to błąd. Będę chciał tam polar wstawić. Tak to się prezentuje (kiepskie światło): Quote Link to post Share on other sites
Ohtar Posted November 5, 2009 Report Share Posted November 5, 2009 Jak byś ocenił jej ochronę przed wiatrem? Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted November 5, 2009 Report Share Posted November 5, 2009 Materiał jest grubszy niż używany przeze mnie do tej pory cotton rip-stop helikonu, sądzę że puszczać za bardzo nie będzie. Pozwólcie jednak, że z ocenami użytkowania wstrzymam się chociaż do poniedziałku ;) Quote Link to post Share on other sites
Laos Posted November 5, 2009 Report Share Posted November 5, 2009 (edited) Potwierdze uszkodzenia od rzepów niestety jak każda sztuczna koszulka w kontakcie z nimi się mechaci. Ale w sumie najbardziej wytrzymałe są ochraniacze. reszta munduru w miare, chciaż już musiałem podszywac nogawke, a i oczywiście pojawia sie problem "cudownych" pasków wewnątrz służących do podtrzymania ochraniaczy na kolana niestety nie zawsze spełniają swe zadanie.. No cóż jak nie się nie wywrócisz to się nie nauczysz jak to mawiali strsi górale. Edited November 5, 2009 by Laos Quote Link to post Share on other sites
waski33 Posted November 24, 2009 Report Share Posted November 24, 2009 Pytanie czy ktos zetknal sie z Multicam Helikonu. Szukam czegosc ale w przyzwoitej cenie Quote Link to post Share on other sites
Guest british Posted November 24, 2009 Report Share Posted November 24, 2009 Ja się zetknął. Co dokładnie chciałbyś wiedzieć? Quote Link to post Share on other sites
Omomierz Posted November 24, 2009 Report Share Posted November 24, 2009 Multicam to to nie jest;) Quote Link to post Share on other sites
waski33 Posted November 24, 2009 Report Share Posted November 24, 2009 Ja się zetknął. Co dokładnie chciałbyś wiedzieć? Jakościowo jak wytrzymal sa ich produkty, jak szybko tracą kolor i czy wogóle oplaca się kupowac cokolwiek od nich. Multicam to to nie jest;) Wiem, wiem Camogorm czy jak tam zwał. Quote Link to post Share on other sites
Kosmo Posted November 24, 2009 Report Share Posted November 24, 2009 O wytrzymałości produktów Helikona możesz przeczytać w tym temacie, kolor materiału raczej na to nie wpływa ;) Quote Link to post Share on other sites
waski33 Posted November 24, 2009 Report Share Posted November 24, 2009 O wytrzymałości produktów Helikona możesz przeczytać w tym temacie, kolor materiału raczej na to nie wpływa ;) W sumie to przeczytałem ale mówimy tu o postach z przed 3 lat do teraz, co miałem na myśli czy ktoś w ostatnim czasie kupował coś od nich, jak to teraz wygląda z jakością ich produktów. Quote Link to post Share on other sites
maciejs Posted November 24, 2009 Report Share Posted November 24, 2009 Nie mogę powiedzieć jak to wygląda na przestrzeni jednego typu produktów np. munduru. Ale mam od nich SFU z 1szej serii oraz niedawno zakupiony polar Patriot. O ile z munduru nie jestem zadowolony (materiały, jakość, wykończenie). O tyle Patriot przynajmniej pod względem wykończenia mnie pozytywnie zaskoczył. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted November 24, 2009 Report Share Posted November 24, 2009 (edited) dzisiaj doszły do mnie spodnie (pantera pustynna) ,kolor różni się od oryginału (wiadomo :uśmiech:) ,ale wykończenie naprawdę super :) są trochę ciemniejsze od oryginału ,co akurat dla mnie jest plusem bo pasuje teraz do terenu lepiej :) edit : ort :x Edited November 24, 2009 by OFF Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted November 24, 2009 Report Share Posted November 24, 2009 Na gg dostałem tego linka od kolegi: http://www.ebairsoft.com/fleece-ranger-hoodie-p-1876.html i kazał się przyjrzeć pierwszemu zdjęciu ;) Quote Link to post Share on other sites
Omomierz Posted November 24, 2009 Report Share Posted November 24, 2009 A co jest dziwnego w tym, że koleś ma helikona na sklepie? ;) Ja mam ''camogrom'' Helikona i mam dziwne uczucia. NYCO ma chyba jakąś dziwną gramaturę, bo wydaje mi się cieńszy, a do tego rozmiarówka jest przerąbana. Kolor spiera się przez 2 pierwsze prania, a później pozostaje stały. Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted November 24, 2009 Report Share Posted November 24, 2009 A co jest dziwnego w tym, że koleś ma helikona na sklepie? ;) No tak czego to ja mogłem się spodziewać po koledze Omomierz jak nie standardowego w jego stylu przebłysku intel.. a nie sorry ;) Quote Link to post Share on other sites
Omomierz Posted November 24, 2009 Report Share Posted November 24, 2009 Cóż, w takim razie, jaki ty musisz mieć poziom skoro nie potrafisz nawet przecinka postawić... Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted November 24, 2009 Report Share Posted November 24, 2009 Na gg dostałem tego linka od kolegi: http://www.ebairsoft.com/fleece-ranger-hoodie-p-1876.html i kazał się przyjrzeć pierwszemu zdjęciu ;) Jak się porówna kurteczkę PCU na ebb z helikonowską to widać sporo podobieństw. Może je przebrandowują? :-F Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted November 24, 2009 Report Share Posted November 24, 2009 A co wy myślicie , że w Chinach setki fabryk robi takie rzeczy? Mniemam , że 2-3 i rynek obskoczony. Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted November 24, 2009 Report Share Posted November 24, 2009 Wukasz ja tylko potwierdzam to co od dawna mówiłem, a czemu niektórzy nie wierzyli ;) Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted November 24, 2009 Report Share Posted November 24, 2009 To że różne metki przypina się do jednego towaru to nic nowego, ciekawe tylko co w ebb robią ciuchy z metkami helikonu. Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted November 24, 2009 Report Share Posted November 24, 2009 Że to zdjęcie było robione na magazynie tej samej fabryki? ;) Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted November 25, 2009 Report Share Posted November 25, 2009 Eee, to jest raczej magazyn ebb. W sumie rozwiązań tej mrocznej zagadki może być wiele, jedno wiadomo na pewno - spisek jest ;) Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted November 25, 2009 Report Share Posted November 25, 2009 Z newsów - będzie helikonowy softshell (ten w stylu ECWCS III GEN L5) w Panterze, zarówno leśnej i pustynnej. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts