Fear Factor Posted June 11, 2007 Report Share Posted June 11, 2007 Posiadam Glocka 23 Heavy Weight i szczerze powiedziawszy mam mieszane uczucia, bo zastanawiam się czy pakwoac w niego w ogóle kasę czy lepiej nie kupic sobie np. Rugera mk.1, którym równiez byłem zainteresowany. Po pól roku magazynek był w rozsypce (spuszcza po prostu gaz z zaworka), nie wiem dlaczego dali go z elementami metalu i to jeszcze w najwrażliwszym miejcu (szczęki trzymajace kulki). Jutro pewnie z Taiwanguna przyjdzie mi nowiuteńki magazynek i pewnie od razu biegiem po Green Gas i przetestuję go na kulkach 0,25 Pistolet jestw akcji bardzo porządny i solidny, choc zdarza mu się zaciąc. Motyw z gazem buchajacym z zamka jest naprawdę świetnym elektem, odrzut o dziwo odczuwalny (w zależnosci od siły rąk), w kaburze prezentuje się bardzo elegancko, nawet ciekawy wabik na kobiety 8) Moze to była tylko wada mojej wersji, trudno mi powiedziec, bo z tego co widzę to wszyscy z mojego towarzystwa posiadają albo Beretty, albo wszelkie P-14 itd. Za takie pieniadze to jak najbardziej brac go szczególnie że ma Blow Back. I powiem , że zdecydowanie cieszę się bardziej ze kupiłem gaziaka ASG niż śrutowego Walthera PPK/S (mimo blow'a) Quote Link to post Share on other sites
radzu Posted February 21, 2008 Report Share Posted February 21, 2008 Niedawno po kilkumiesięcznym męczeniu się z doszczelnianiem maga taśmą teflonową, stwierdziłem że trzeba coś z tym zrobić. Element który puszcza to o-ring, normalny okrągły kształt zmienił się w trójkąt i trzeba było to uzupełniać taśmą teflonową która po czasie puszczała. Według instrukcji ten o-ring to 18 X 2, kupiłem w sklepie 17,xx X 2,6x (x - nie pamiętam dokładnie), gdyż nie było takich o średnicy 2. Po zamontowaniu - rewelacja, bez żadnych teflonowych taśm mag trzyma ! Tak więc jeśli ma ktoś jeszcze problemy z nieszczelnościami to lepiej nie kombinować z taśmą teflonową tylko wymienić o-ring i jest pewne ! Quote Link to post Share on other sites
TROOPER JA Posted March 10, 2008 Report Share Posted March 10, 2008 Jakby kogoś interesowało, to nowe glocki 23 Kjw mają oznaczenia i blokadę w spuście. Quote Link to post Share on other sites
tasior102 Posted April 29, 2008 Report Share Posted April 29, 2008 a co z tuningiem tej broni? widziałem na specshopie precki do tego, iii moze jeszcze gumke HU by diokupił do tego? jesli w ogole takowa istnieje? jakie jeszcze macie pomysły na tuning tej repliki? głownie chodzi mi o celnosc i wytrzymałosc a nie o moc, choc moc too tak minimalnie? Quote Link to post Share on other sites
tasior102 Posted May 15, 2008 Report Share Posted May 15, 2008 sory ze post pod postem ale nie dalem rady edytowac..;/ dostałem glocka i pierwsze co sie posypało w pierwszych dnaich uzytkowania to zawor magazynka... odesąlem i czekam narazie... gdzie sie reguluje hop siupa? i czy w ogole mozna, i czy mozna dokupic gumke do niego cos tak jak sylikonowa czy jakos tak... hmm ? Quote Link to post Share on other sites
TROOPER JA Posted May 22, 2008 Report Share Posted May 22, 2008 gdzie sie reguluje hop siupa? ściągasz zamek i dokładnie na środku jest takie pokrętło (pkt. 7 w instrukcji) Quote Link to post Share on other sites
yaro Posted June 15, 2008 Report Share Posted June 15, 2008 Ja osobiście z magami do g23 żadnych problemów nie mam. Jest to chyba jedna z najprostszych konstrukcji do serwisu i naprawy. Zazwyczaj wystarcza rozłożyć i złożyć, poczyścić i popsikać silikonem. Musze powiedzieć, że to bardzo fajna replika. Choć maleńka, to i dobrze bije, celnie jak na takie wymiary a to, że odległością nie powala, nie przeszkadza, bo nie ma byc bronią główną. Co ciekawe, mój model, kupiony już jako uszkodzony, mimo połamanych różnych części, ząbków wewnątrz, dalej działa bez problemu...:) Może po prostu dobrze polosowałem i mam taki egzemplarz, ale jestem zadowolony. Quote Link to post Share on other sites
TROOPER JA Posted November 18, 2008 Report Share Posted November 18, 2008 Mieliście może jakieś problemy z częścią 45? Przeładowując, zamek zatrzymuje się w tylnym położeniu, nie blokuje go both calth. Po ściągnięciu zamka okazuje się, że część 45 blokuje mechanizm. Quote Link to post Share on other sites
happy Posted November 18, 2008 Report Share Posted November 18, 2008 Mam tego Glocka 23 KJW z metalowym zamkiem i lufą, tyle, że lufa odpadła przy strzale. Teraz lufa jest z ABS, a zamek z metalu - strzela równie dobrze. Wg mnie pistolet jest OK - blow back bardzo mocny. Tyle, że ja mam szczęście do KJW - polecam Siga 226 full metal (też KJW). Z trzech bezawaryjnych - jak dotąd- KJW (w tym też Beretta) Sig wg mnie jest najlepszy (waga, blow back i klimat). Ciekawe - zgodne z oryginałem - rozwiązanie zrzucania kurka - jedyna replika (poza rewolwerami), z której można wystrzelić wyłącznie po odciągnięciu kurka i bez napinania zamka. Jeżeli się mylę - proszę o podpowiedź - szukam czegoś nowego i ciekawego, jak np. ten Sig 210 http://www.military.pl/cyber-gun_161m/sig-...ted-_5376t.html. Jego wadą jest jednak to, że cały z ABS - łącznie ze spustem. Gdyby był z metalu i do niego okładziny drewniane, to byłaby to konkurencja dla Colta 1911 A1, który jak narazie - z dostępnych na naszym rynku - jest No. 1. Quote Link to post Share on other sites
Yaramo Posted January 13, 2009 Report Share Posted January 13, 2009 Czy ten pistolet jest awaryjny? Prosty w użytkowaniu , rozbieraniu, czyszczeniu.? A jakie jest porównanie tego do glocka 18c Cyma. Chodzi mi o zasięg i celność. Quote Link to post Share on other sites
Ruski Posted January 15, 2009 Report Share Posted January 15, 2009 Dobra, a jak 23 to jest .40 wersja glocka 19 to czy, chałupniczymi metodami nawet, założyłbym zamek od 19 na 23 ?? :mrgreen: :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted July 19, 2009 Report Share Posted July 19, 2009 Jak tam wasze Glocki? Warto go kupić? Jakie zawory do niego pasują? Pozdrawiam serdecznie, grzechotnik Quote Link to post Share on other sites
noah Posted July 19, 2009 Report Share Posted July 19, 2009 Pasuje wszystko od TMa, to kopia. Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted July 19, 2009 Report Share Posted July 19, 2009 A bardziej się opłaca dołożyć do Glocka KWA i go potem przemalować na OD? Czyli zawory od TM? Pozdrawiam serdecznie, grzechotnik Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted July 19, 2009 Report Share Posted July 19, 2009 Pasuje wszystko od TMa, to kopia. A TM robi glocka 23? Myślałem że tylko 17 i 26... Serio pytam bo w żadnym katalogu TMa (a mam dwa...) niema 23. Quote Link to post Share on other sites
noah Posted July 19, 2009 Report Share Posted July 19, 2009 Masz racje, TM produkuje tylko Glocka 17/26, aczkolwiek mechanizm w Glocku 23 KJW jest całkowicie skopiowany z TMa i wszystko z TMa pasuje, za wyjątkiem szkieletu czy zamka, ponieważ odpowiednim 23 na 9mm to Glock 19. Magazynki, zaworki czy inne małe duperelki są wymienne. Quote Link to post Share on other sites
Jey85 Posted February 13, 2010 Report Share Posted February 13, 2010 Dobrze, jako ze mineło troche czasu od ostatnich postów, a na krakmanie szukajac klamki znalazlem takiego glocka: http://www.taiwangun.com/pistolety_gazowe/...tol_kjw-22.html http://www.taiwangun.com/pistolety_gazowe/...d_kjw-1320.html To co mi możecie powiedzieć o ich skuteczności awaryjności itp. Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted February 13, 2010 Report Share Posted February 13, 2010 Mam Heavy Veighta. Magazynki bardzo szczelne, zamek dość mocno lata w prowadnicach, strzela bardzo fajnie, wygodna regulacja hopka, strzela głośno, dźwięk zamka przy strzale i przeładowaniu ładny, blowback bardzo przyzwoicie kopie. Mam do niego 3 magazynki, w pełni trzymają szczelność. Ogólnie polecam. Quote Link to post Share on other sites
garfik Posted February 14, 2010 Report Share Posted February 14, 2010 Też polecam. Mam takiego klocka, jest pancerny. Jedyny minus to brak oznaczeń oraz bezpiecznika w spuście, więc jeżeli komuś zależy na realizmie - warto wziąć pod uwagę. Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted February 14, 2010 Report Share Posted February 14, 2010 Mojego G23 też sobie chwalę- fajnie wykonany, strzela nieźle, pochłanialność gazu jest w sam raz jak na boczną replikę. Tylko ten bezpiecznik jest okropny :???: Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted February 17, 2010 Report Share Posted February 17, 2010 Jeśli chodzi Ci o to srebrne dziadostwo pod szyną montażową - u mnie się jakoś zablokował i nie działa. I tak się tego nie używa bo chodzi tak że bez śrubokręta to się go prawie ruszyć nie da. Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted February 20, 2010 Report Share Posted February 20, 2010 Tak, właśnie to. Quote Link to post Share on other sites
WojaKwz Posted March 4, 2010 Report Share Posted March 4, 2010 Cześć Koledzy. Zamierzam niedługo kupić sobie jakąś klameczkę. A zatem kieruję do Was moje pytanko czy polecicie tego Glocka ? http://www.taiwangun.com/pistolety_gazowe/...3_kjw-1319.html Ogólnie jak możecie to opiszcie jakoś go. Bo nie chciałbym się zdziwić jak kupię. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted March 4, 2010 Report Share Posted March 4, 2010 Właśnie tez się do niego przymierzam. Aczkolwiek męczy mnie ten glock i Mk23 STTi. Mógłby ktoś porównać te dwie klamki pod względem awaryjności i gazożerności? Quote Link to post Share on other sites
WojaKwz Posted March 6, 2010 Report Share Posted March 6, 2010 Już edytować nie mogę. Ja siedzi ta klamka w tej kaburze ? http://www.taiwangun.com/pistolety_gazowe/...3_kjw-1319.html http://img523.imageshack.us/i/pict0546s.jpg/ Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts