Domin007 Posted yesterday at 11:57 AM Report Share Posted yesterday at 11:57 AM 18 godzin temu, Anatol44 napisał: Zapomniałem dodać nasz oddział ma odrębny status w dowiedzeniu (...) Chyba w dowodzeniu. Anatol - to ostatnie ostrzeżenie. Przez niechlujstwo językowe nie można zrozumieć co piszesz. Składnia, gramatyka i ortografia mogą nie obowiązywać na discordach czy jakichkolwiek innych komunikatorach, ale tu jest inaczej. Zwłaszcza w dobie autokorekty obecnej na każdym kroku. Quote Link to post Share on other sites
Grzyb_676 Posted yesterday at 08:05 PM Report Share Posted yesterday at 08:05 PM W dniu 3.02.2025 o 15:55, Domin007 napisał: Baldini chodź z nami. ;) będzie śmiesznie i będzie herbata. Bardzo chętnie ale nie mam totalnie żadnego szpeju na aliantów :-P Quote Link to post Share on other sites
Basil Posted 23 hours ago Report Share Posted 23 hours ago 1 hour ago, Grzyb_676 said: Bardzo chętnie ale nie mam totalnie żadnego szpeju na aliantów :-P Zdezerteruj ;) Quote Link to post Share on other sites
Anatol44 Posted 22 hours ago Report Share Posted 22 hours ago 9 godzin temu, Domin007 napisał: Chyba w dowodzeniu. Anatol - to ostatnie ostrzeżenie. Przez niechlujstwo językowe nie można zrozumieć co piszesz. Składnia, gramatyka i ortografia mogą nie obowiązywać na discordach czy jakichkolwiek innych komunikatorach, ale tu jest inaczej. Zwłaszcza w sobie autokorekty obecnej na każdym kroku. Autokorekta to jest moja zguba z nowym telefonem się składnia pogorszyła. Po za tym nie ma co marudzić. Do orgów Do mojego oddziału dołącza Michał strzelec. I Thomas chce zostać radio telegrafista Quote Link to post Share on other sites
Domin007 Posted 14 hours ago Report Share Posted 14 hours ago 8 godzin temu, Anatol44 napisał: Autokorekta to jest moja zguba z nowym telefonem się składnia pogorszyła. Po za tym nie ma co marudzić. Posłuchaj mnie uważnie, bardzo uważnie: radzę Ci potraktować poważnie to co napisałem. Inaczej każdy Twój kolejny post będzie bez pardonu cięty. Nie będę korygował Twoich błędów, po prostu wykasuję całe słowa. Każdy post w formie bloku tekstu poleci w eter. Mam dość tego niechlujstwa i lekceważenia użytkowników oraz panujących tu zasad, bo to nic innego niż brak szacunku. Gdyby to był raz - ale to już jest constans. Myślę, że wiadomość obrazkowa będzie jasnym resume: 10 godzin temu, Grzyb_676 napisał: Bardzo chętnie ale nie mam totalnie żadnego szpeju na aliantów :-P Znajdzie się i battledress i webbing i może nawet hełm Mk II dla kolejnego wiernego sługi JKM Jerzego VI. Quote Link to post Share on other sites
Anatol44 Posted 13 hours ago Report Share Posted 13 hours ago Rozumiem to że ładnie trzeba pisać więc będę tutaj na to zwracał uwagę ,ale te teksty. To twoje ostatnie ostrzeżenie, albo się rozstaniemy bez z żalu z mojej strony, jak to młodzież mówi cringe obrazek to idealnie przedstawia Quote Link to post Share on other sites
Basil Posted 9 hours ago Report Share Posted 9 hours ago Aktualizując żeby się nie zgubiło orgom; Alianci: 1. Domino, oficer, GB 2. Cortes, GB 3. Dzida, GB 4. Filip, US 5. Jogurt, US 6. Mikas, US 7. Bazyli, GB - możliwe radio PMR, tak jak Baldini możliwa pomoc z łącznością kablową 8. MiśQ, saper, US 9. Octan, sanitariusz, GB 10. Dogee, snajper, GB Oś: 1. Hydra, saper, SS 2. Ryba, WH 3. Meister, amunicyjny, WH 4. Baldini, Volkssturm - za pozwoleniem mogę zapewnić telefoniczną łączność kablową. 5. Bradley, sanitariusz, WH 6. Anatol, oficer/dowódca, WH (6-11 oddział Anatola) 7. Jurgen, podoficer, WH 8. Mikołaj, kaemista, WH 9. Thomas, strzelec (radio), WH 10. Bartoromeo, strzelec, WH 11. Michał, strzelec, WH Quote Link to post Share on other sites
Domin007 Posted 8 hours ago Report Share Posted 8 hours ago 4 godziny temu, Anatol44 napisał: Rozumiem to że ładnie trzeba pisać więc będę tutaj na to zwracał uwagę (...) Dziękuję. O to chodziło. Quote Link to post Share on other sites
Poznaniak Posted 3 hours ago Report Share Posted 3 hours ago Alianci: 1. Domino, oficer, GB 2. Cortes, GB 3. Dzida, GB 4. Filip, US 5. Jogurt, US 6. Mikas, US 7. Bazyli, GB - możliwe radio PMR, tak jak Baldini możliwa pomoc z łącznością kablową 8. MiśQ, saper, US 9. Octan, sanitariusz, GB 10. Dogee, snajper, GB 11. Poznaniak, US Oś: 1. Hydra, saper, SS 2. Ryba, WH 3. Meister, amunicyjny, WH 4. Baldini, Volkssturm - za pozwoleniem mogę zapewnić telefoniczną łączność kablową. 5. Bradley, sanitariusz, WH 6. Anatol, oficer/dowódca, WH (6-11 oddział Anatola) 7. Jurgen, podoficer, WH 8. Mikołaj, kaemista, WH 9. Thomas, strzelec (radio), WH 10. Bartoromeo, strzelec, WH 11. Michał, strzelec, WH Quote Link to post Share on other sites
Guzol1 Posted 1 hour ago Author Report Share Posted 1 hour ago 8 godzin temu, Basil napisał: Aktualizując żeby się nie zgubiło orgom; Wielkie dzięki @Basil ! @Basil i @Grzyb_676 - doceniamy propozycję odnośnie połączenia kablowego, ale niestety na obecny scenariusz nie przewidujemy zastosowania, ale na pewno będziemy brali wasze zaplecze pod uwagę w przyszłości! ;) W dniu 3.02.2025 o 08:19, Domin007 napisał: Pytanie - jakie oddziały przewidujecie po stronie niemieckiej? Dwa oddziały (tak jak u Aliantów): WH (Heer razem z LW oraz VS) i SS. W przypadku dominacji danej stylizacji dopuszczamy uzupełnienie braków w oddziale drugim. Na liście pojawiły się funkcje niewymienione w pierwszym poście (jak np. Podoficer) - wg zasad są traktowani jako strzelcy. Wyjątkiem jest radiooperator (po jednym na oddział) - bez bicia przyznajemy się do pominięcia. W dniu 4.02.2025 o 09:32, Rybowsky napisał: Strona niemiecka zgłasza sprzeciw do zasad. Tego punktu nie zmienimy bezdyskusyjnie. W dniu 4.02.2025 o 12:11, Anatol44 napisał: Zapomniałem dodać nasz oddział ma odrębny status w dowiedzeniu i taktyce i chcielibyśmy być oddzielni można paru ludzi pod nas podpisać. Ale nie chciałbym rozdzielenia oddziału. Jeżeli zgłosiłeś się na dowódcę całej strony to decydujesz się na dowodzenie całą stroną. Wewnętrzną organizację całej strony oraz oddziałów zostawiamy dowódcom. Quote Link to post Share on other sites
Basil Posted 1 hour ago Report Share Posted 1 hour ago 6 minutes ago, Guzol1 said: Wielkie dzięki @Basil ! @Basil i @Grzyb_676 - doceniamy propozycję odnośnie połączenia kablowego, ale niestety na obecny scenariusz nie przewidujemy zastosowania, ale na pewno będziemy brali wasze zaplecze pod uwagę w przyszłości! ;) (...) Na liście pojawiły się funkcje niewymienione w pierwszym poście (jak np. Podoficer) - wg zasad są traktowani jako strzelcy. Wyjątkiem jest radiooperator (po jednym na oddział) - bez bicia przyznajemy się do pominięcia. Do usług :) Co do radiooperatorów, ja się nie wpisywałem jako ta funkcja bo jeszcze nie jestem pewny czy uda mi się w 100% skleić projekt - jakie radia więc dopuszczacie pod względem stylizacji itd.? Wyłącznie klimatyczne, czy też awaryjnie wejdzie radio PMR schowane w ładownicy z wbudowanym zestawem audio? Czy też ew. prawdziwe radio w ładownicy i atrapa radia na graczu, jako pudło bądź plecak, żeby było widać że to radiooperator? Quote Link to post Share on other sites
PolishPartizan Posted 58 minutes ago Report Share Posted 58 minutes ago 2 minuty temu, Basil napisał: jakie radia więc dopuszczacie pod względem stylizacji itd.? Wyłącznie klimatyczne, czy też awaryjnie wejdzie radio PMR schowane w ładownicy z wbudowanym zestawem audio? Czy też ew. prawdziwe radio w ładownicy i atrapa radia na graczu, jako pudło bądź plecak, żeby było widać że to radiooperator? Klimatyczne, stylizowane, repliki z PMRkami w środku lub nawet radio schowane w ładownicy lub torbie. Radiooperator nie wymaga być dodatkowo oznaczonym, przy pomocy repliki radia, bądź dodatkowego plecaka. Także jeśli nie zdążysz z projektem to nadal możesz zostać z tą rolą :) Quote Link to post Share on other sites
Anatol44 Posted 44 minutes ago Report Share Posted 44 minutes ago Ok ,jako jeden z oddziałów zaliczę moją grupę. Podoficer - chodziło o dowodzącego drużyną(oddziałem) Quote Link to post Share on other sites
Anatol44 Posted 42 minutes ago Report Share Posted 42 minutes ago Mój radiooperator ma projekt radiostacji koszernej jest szansa że już go ukończył i może uda mu się ją zabrać ,ale muszę wybadać temat. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts