Guest (ID:6452) Posted November 25, 2007 Report Share Posted November 25, 2007 Producent: SRC Dł: 430mm kaliber: podobno 6,03 Replika: VSR 10 G-spec od TM z tunningiem drobnym Zacięcia: Brak Amunicja: Excel 0,23g i 0,25g Opinia: Gdy zatkałem jej wylot palcem i wsadziłem kulkę spadała szybciej niż w 303mm TM!!! skupienie nieznacznie lepsze ale tylko dlatego ze jest dłuższa. Generalnie pieniądze poszły w błoto, po preclufie spodziewałem się czegoś więcej i lufa SRC była wielkim błędem. Teraz czekam na moją systeme 534mm. Z opisów i opinii uzytkowników wynika ze systema jest najlepszym wyborem (stosunek cena-jakość). Pozdrawiam Jacek R. Quote Link to post Share on other sites
raeone Posted January 1, 2008 Report Share Posted January 1, 2008 Producent:CA Dł:510mm Kaliber: 6,04 Replika: M4A1 ~400FPS Zacięcia: Brak Amunicja: Excel 0,23, Excel 0,25, P&J 0,2, P&J 0,25 Opinia: Znaczny przyrost skupienia ale lufa montowana w replice przy użyciu maskującego tłumika. Nie odnotowałem żadnych problemów z zacinającymi się kulkami.Zasięg wzrósł o kilka metrów ale to pewnie po wymianie gumki+komory. Quote Link to post Share on other sites
mojopl Posted January 1, 2008 Report Share Posted January 1, 2008 Producent:Systema Dł: 285-300mm Kaliber: 6,04 Replika: M4 CQB-S ~400FPS Zacięcia: Brak Amunicja: 0.25 Xtremy, G&G, Gold Fire, Guardery. Opinia: W stosunku do stockowej lufy dużych różnic nie ma, zasięg się nie zmienił jednak skupienie troche lepsze. Dużej różnicy nie odczułem ale ta minimalna zawsze jest :) Quote Link to post Share on other sites
SebaSoltys Posted April 23, 2008 Report Share Posted April 23, 2008 (edited) Prod. : Tanio Koba Twisted Barrel Długość : 509 mm Kaliber: ? nie wiem, ale jest to chyba nieistotne w związku z zasadą działania lufy Replika: Steyr AUG TM Zacięcia : brak Używana amunicja: eXtrem Precision 0,2 i 0,25; - około 15tys szt. G&G 0,25 - około 5tys szt. Nie zauważyłem zmiany zasięgu w porównaniu z lufą TM, ale znacznie poprawiło się skupienie; lufa umożliwia przyzwoitą celność w zasięgu do 35m (stock, czarne kulki, celowanie jedynie przy użyciu wyregulowanych wcześniej przyrządów celowniczych). Edited April 23, 2008 by SebaSoltys Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted June 11, 2008 Report Share Posted June 11, 2008 Lufa JB Unicorn długość: 550 mm średnica: 6.03 Kulki: .25g G&G, .28g "Stado kulek", .28g P&J. Zacinki: w lufie 0 Replika: FN FAL z KA. Kulka puszczona z jednego końca i lufa przytkana palcem na drugim - w stokowej lufie spada dużo wolniej. Precka teflonowana, co IMHO może być powodem takiego zachowania. Po wymianie wzrost prędkości o 21 fps, zasięg się nie zmienił prawie (może ze 2-4m wzrósł), ale skupienie wzrosło diametralnie, przy dobrze ustawionym hopie, w miarę bezwietrznej pogodzie, zasięg = skuteczność, idzie trafić z tych 40-45m w puszkę od piwa, bez większego problemu ;-). Quote Link to post Share on other sites
Antol Posted June 26, 2008 Report Share Posted June 26, 2008 Jeśli chcecie sobie porozmawiać o tym jaka preclufa jest lepsza itd. To zapraszam do tego ( http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=35182&st=60 ) tematu, tutaj proszę trzymać się pewnego utartego standardu. Wszystkie posty z offtopiciem poleciały. Quote Link to post Share on other sites
Cyrek Posted August 17, 2008 Report Share Posted August 17, 2008 Producent: SRC Dł: 250mm kaliber: 6,03 Replika: AKSU m120 Zacięcia: tylko na pestkach Amunicja: Extreme precision, Blaster, Excel, GFC- wszystkie 0,25. Opinia: Skupienie dużo lepsze niż na zwykłej 270mm. Szczególnie widać to na auto, kuleczki lecą jedna za drugą. Mimo wielu nieprzychylnych komentarzy szczerze polecam, po prostu trzeba używać dobrych kulek:P Quote Link to post Share on other sites
biolon Posted August 21, 2008 Report Share Posted August 21, 2008 (edited) Producent: Systema Dł: 510mm Kaliber: 6,04 Replika: AK74 VFC [ok 500fps], CA36 [450fps], M15A4 CA [420fps] Zacięcia: kiedyś dla jaj wsadziłem kulki ryżowe z allegro.. zacięło się.. Amunicja: Extreme, Blaster, HFC, G&G [te chińskie też wystrzelałem], Pestki - wszystkie 0,25g. Opinia: Mam tę lufę od początku zabawy z asg - zwykła mosiężna 6,04 przemieliła wszystko. Czasem trzeba wyczyścić tak co pół roku i chyba tyle. Skupienie mogłem porównać z Prometeusem i KM`em i SRC - to samo.. W sumie polecam:) Edited August 21, 2008 by biolon Quote Link to post Share on other sites
Spinatz Posted November 22, 2008 Report Share Posted November 22, 2008 Producent: Deep Fire Dł: 550 mm kaliber: 6,02 mm Replika: M4 S-System Zacięcia: brak Amunicja: GF Extreme Uwagi: Sama lufa i wnętrze bardzo ładnie i precyzyjnie wykonane, aczkolwiek wycięcia na gumkę h-u posiada ostre krawędzie. Przed założeniem gumki, żeby jej nie uszkodzić, trzeba przeszlifować te miejsca. Quote Link to post Share on other sites
konrad324 Posted December 1, 2008 Report Share Posted December 1, 2008 Producent: SRC Dł: 310 mm kaliber: 6,03 mm Replika: M4 CQB Zacięcia: brak Amunicja: 0.25g [P&J] Lufa znacznie poprawia celność, zasięg oraz skupienie kulek przy strzelaniu serią rozrzut jest o wiele mniejszy niż na stockowej. Quote Link to post Share on other sites
$limak Posted January 8, 2009 Report Share Posted January 8, 2009 Producent: SRC Dł: 370 mm kaliber: 6,03 mm Replika: P&J SPR Short Zacięcia: brak Amunicja: 0.25g [eXtreme precision, Blastery, Tokyo Marui] Opinia: Zasięg bez zmian, celność poprawiona, ale nie na tyle bym mógł o tej lufie powiedzieć per "precyzyjna". Nieznacznie lepszy efekt został uzyskany na Blasterach. Quote Link to post Share on other sites
swirekster lol Posted January 11, 2009 Report Share Posted January 11, 2009 Producent; SRC Dł; 455 mm kaliber; 6,03 mm Replika; Rk 06w Zacięcia; brak Amunicja; 0.25 eXtreme precision gumka hopsiup; SYSTEMA Opinia; Zasięg- b.duże zmiany (na korzyść ) Celność - w porównaniu do stockowej; b.duża Skupienie- b. duże Lufę sprawdzałem w szczerym polu (zima, wiało) wystrzeliwując kulki równolegle do podłoża przy silnym wietrze. Skupienie i celność na celu znajdującego się ok 40 metrów wysoce zadowalające. W trybie auto wyniki takie same. Quote Link to post Share on other sites
Wolfi Posted January 11, 2009 Report Share Posted January 11, 2009 Producent; Prometheus Dł; 363mm i 500 mm kaliber; 6,03 mm Replika; M15A2 CA (363 mm) i M14 TM (500mm) Zacięcia; brak Amunicja; M15A2 CA - G&G 0,2g, blaster 0,2g, gfc 0,2 ; 0,23 g M14 TM - Bioval 0,3g, GFC 0,3g, Elite Force 0,33g gumka hop-up; M15A2 CA - Prometheus Fioletowy M14 T- Systema, Madbull Opinia; jest to w sumie pierwsza precka która dała satysfakcjonujące dla mnie rezultaty (a testowałem wiele JBU, G&G Silver , Systema, CA, Element) Celność najlepsza ze znanych mi luf - praktycznie w punkt na całym dystansie - bardzo niewielki rozrzut Pierwszy egzemplarz zamontowałem w M15A2 CA GB stock, komora KA gumka Prometheus fioletowa. Od tego czasu nie montuje innych precek w replikach... Dziś posiadam taką w M14 TM (530 fps) gdzie spisuje się znakomicie Quote Link to post Share on other sites
rodnath Posted March 11, 2009 Report Share Posted March 11, 2009 Producent; Prometheus i Deep Fire Dł; 407mm i 300mm Kaliber; 6,03 i 6,02 Replika; HK416 (JG) i MP5SD (ICS) Zacięcia; brak Amunicja; Crosman 0,25, extreme 0,25, G&G 0,25 Gumka hop siupa; czarny silikon Systema Opinie; Zasięg- w hk niewielkie zmiany na plus, w mp5 znacznie poprawiony Celność- zarówno hk jak i mp5 strzela bardzo celnie (w słupek od anteny trafiam z 20m bez żadnych problemów) Skupienie- powtarzalność strzałów bardzo przyjemna Pierwszą precke miałem promyka, ale jak pojawiły sie Deep Fire 6,02 chciałem sprawdzić czy będą zacinki no i jestem pozytywnie zaskoczony :uśmiech: . DF zrobiło naprawdę dobrą lufe za nieduże pieniążki. jakość wykonania porównywana do promyka. Zadnych uszkodzeń czy odpadającego chromu (wywalone tylko 3k). Lufa dosyć ciężka- dobra alternatywa dla drogich precek- POLECAM Quote Link to post Share on other sites
lipek12 Posted June 26, 2010 Report Share Posted June 26, 2010 Producent; SRC Dł; 370mm kaliber; 6,03 mm Replika; m4 P&J Zacięcia; brak Amunicja; 0.28 GUARDER gumka hop-up; GUARDER opinia;lufa poprawiła w mojem m4 dość dużo celność na singlu i na auto.Lufe polecam jednak trzeba używać dobrej jakości kulek ,gdyż na kulkach P&J 0,28 celnośc spada drastycznie. Quote Link to post Share on other sites
Haksik Posted August 27, 2010 Report Share Posted August 27, 2010 Producent-JBU Replika-RK05 Kulki- guarder 0,23 oraz G&G 0,25 Długość-440mm Kaliber 6,03 Gumka- Madbull Zacięcia Brak nawet gdy strzelałem z pestek starej wersji opinia- wzrost zasięgu o 8-13 metrów dalej niż na systemie 6,04, skupienie dobre choć mogłoby być lepsze. Kulki w końcowej fazie latają w promieniu 1 metra. Czasami malutkie odchyły po wylocie z lufy raz lekko w prawo lub w lewo. Ogółem co do ceny jakość dobra Quote Link to post Share on other sites
Karol_K Posted August 28, 2010 Report Share Posted August 28, 2010 Ktoś ma u siebie możę lufę firmy ultimate ? Quote Link to post Share on other sites
forzamilan Posted August 30, 2010 Report Share Posted August 30, 2010 Miałem 3 lufy systemy i byłem bardzo zadowolony... G3 JG (lekki tuning, 385fps) Gumka Systemy Lufa 469 Systemy Ammo Xtreme Precision 0.25g(innych nie miałem) Cel "Tabliczka Las Płonie Szybko, Rośnie Wolno" xD Wymiary 25x40cm Odległość 45m Pozycja Strzelecka Leżąca z użyciem Dwójnogu Optyka 3-9x40EG Tasco Ilość Strzałów 20 Wszystkie weszły w tablicę, z całkiem fajnym skupieniem Polecam ;) Quote Link to post Share on other sites
sylipp Posted February 10, 2011 Report Share Posted February 10, 2011 Producent-DeepFire Replika-JG G36K Kulki- guarder 0,23 Długość-363mm Kaliber 6,04 Gumka- Guarder silikonowa przeźroczysta Zacięcia Brak Opinia- wzrost zasięgu o 3-5 metrów dalej niż lufie i gumce seryjnej, skupienie bardzo dobre. Bardzo dobry stosunek jakości do ceny. Producent-DeepFire Replika-CA M14 Kulki- guarder 0,25 Długość-550mm Kaliber 6,04 Gumka- Systema energy Zacięcia bardzo częste. Kulki swobodnie nie przelatywały przez lufę, zacinały się w odległości 10cm od komory HU. Lufa została rozwiercona i spolerowana na nowo. Opinia- wzrost zasięgu o ok 5 metrów dalej niż lufie i gumce seryjnej, skupienie trochę lepsze niż na lufie seryjnej (po przeróbce). Ogólnie szkoda nerwów i czasu. W sumie te lufy to loteria. Można trafić na naprawdę udany egzemplarz, a można i trafić na totalne g..o. :dry: Quote Link to post Share on other sites
Witcher55555 Posted May 1, 2011 Report Share Posted May 1, 2011 Producent-JBU Replika- M4A1 Combat Machine, ale teraz to Ultimate w gearboxie G&P Kulki- MADBULL Długość-363mm Kaliber 6,01 Gumka- Prometheus fioletowa Zacięcia: parę razy, ale to kwestia czystej lufy (zacinały się tuż po sporym nasmarowaniu bebechów) Opinia- Przy zasięgu skutecznym skupienie idealne, kulka lata z różnicą 2-3cm od celu (max). Quote Link to post Share on other sites
CerberBP Posted May 11, 2011 Report Share Posted May 11, 2011 Producent - Vanaras Replika - M4 Custom (~500fps) Kulki - MADBULL 0,25g Match Grade - Sniper BBs Długość - 509mm Kaliber - 6,03 Gumka - Systema Energy Zacięcia: Brak po przebiegu ponad 1k Opinia - Pierwsza moja precka więc nie mam jak się wypowiedzieć porównawczo z innymi choć pewnie nie dorównuje najlepszym. Na dystansie 40m (+-1m) 10/10 trafień w skrzynkę sąsiada (wielkość A4 nie więcej) z pozycji stojącej. Powtarzalność zadowalająca zależnie od wiatru ale to już kwestia wagi kulki (przydały by się cięższe). Ogólnie za tak niską cenę precki jestem bardzo zadowolony. Quote Link to post Share on other sites
Marines22 Posted May 17, 2011 Report Share Posted May 17, 2011 A ja bym wogule prosił o wasze opinie na temat luf precyzyjnych: Systema ------- 6,04 ~ 120 - 150 zł (Mosiądz) Classic Army -- 6,04 ~ 120 - 150 zł (Metal) KM Head 1950 - 6,04 ~ 200 - 270 zł (Metal+Tytan+Teflon) Prometheus ---- 6,03 ~ 220 - 270 zł (Metal+Chrom) SRC ------------- 6,03 ~ 100 - 180 zł (Metal+Chrom) A najlepiej gdyby ktos doświadczony porównał je ze sobą. SYSTEMA --- 6,04 370mm mosiądz powiem tak jechałem na stokowej boyi wymieniłem na systemę IIIIIIII różnica była niewielka dopóki nie wstawiłem zestawu sylindra o powiększonej średnicy i sprężyny M120 potom była BOMBA w porównaniu do stocka Pozdro Quote Link to post Share on other sites
songoku Posted May 21, 2011 Report Share Posted May 21, 2011 (edited) Producent - Gunner Replika - cm.048 Kuleki - G&G, Madbulle, Gunfire Rockets - all 0.25 kaliber 6.03 długosc 469 Gumka - sylikon guardera przezroczysty Zaciecia - brak Opinia - Cena 115 zl wiec nie ma co sie spodziewac cudow, systema 6.04 jest znacznie lepsza, ogolnie polecam systeme :) Edited May 21, 2011 by songoku Quote Link to post Share on other sites
lordkun Posted June 2, 2011 Report Share Posted June 2, 2011 Producent - Tanio Koba Replika - M4 Custom (to kiedyś było TM) Sprężyna - 120% PDI 325-330 FPS Kulki - G&G 0.20 Długość - 363mm Kaliber - lufa gwintowana Gumka - Zielony KM Head Komora - King Arms Zacięcia: Brak Referencja: Systema 363x6.04 Sprężyna M110 Guarder 353-364 FPS Kulki 0.23 ICS Skupienie znacznie wzrosło (porównanie na ~ 30m, oraz 40m), zasięg wzrósł na oko ~ 10-15m. Polecam. Quote Link to post Share on other sites
glan_ik Posted September 9, 2015 Report Share Posted September 9, 2015 (edited) Prod. : SRC Długośc : 510mm Kaliber: 6,03 Używana amunicja: Guarder 0,25, MadBull 0,28 Zacinki : 0, nawet na śmieciowych kulkach Ogólne spostrzeżenia: w stosunku do stockowej (AUG JG) to różnica jest spora w skupieniu. Zasięg się powiększył, jednak nie mierzyłem. Na 20m trafia w wystający zza drzewa półdupek :icon_wink: Zastanawia mnie tylko fakt, że pestki się nie cięły... P.S. Robiąc test spadającej kulki, miałem wrażenie, że w środku lufa jest szersza (zaklejona na końcu izolką, którą podświetliłem latarką). Tłumaczyło by to również czemu podczas czyszczenia, w środku jest lżej, niż na końcach. Cyba, że sobie wkręcam. Edited September 9, 2015 by glan_ik Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts