Dalej Posted August 20, 2006 Report Share Posted August 20, 2006 Miałem sporo frajdy przerabiając maskę, pomyślałem sobie że pokażę wam jak to zmontowałem. http://naprawia.net/airsoft/maska_mc-1/ Dzisiaj zobaczymy czy da się w tym grać. Może nie, ale za to jaki lans będzie! :) Zresztą, zawsze mogę ją zakładać tylko do budynków. Quote Link to post Share on other sites
Mr.045 Posted August 20, 2006 Report Share Posted August 20, 2006 Hmm..., zajebista sprawa. Chcialem miec maske na polu walki, a po twoim projekcie bedzie to mozliwe :D Ja chcialem poprostu wymenic szkla w buldogu ale to bedzie lepsze, ppomysl na 5. :ok: Quote Link to post Share on other sites
crossman Posted August 20, 2006 Report Share Posted August 20, 2006 Jak widać POLAK potrafi :D Wszystko da się zrobić, tylko trzeba myśleć głową, a nie ...... :lol: Fajna sprawa, liczymy na recenzje kolejnych patentów :F Ocena 5+ pozdro Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted August 20, 2006 Report Share Posted August 20, 2006 Jak widać POLAK potrafiBrytole do swoich S10-tek też dorabiają szkiełka "balistyczne" z poliwęglanu. Quote Link to post Share on other sites
maeglin Posted August 20, 2006 Report Share Posted August 20, 2006 Alles gites! Szkoda że ja nie mam serca przerobić tak swojej II wojennej maski, bo fajnie to wygląda :D Quote Link to post Share on other sites
Juby Posted August 20, 2006 Report Share Posted August 20, 2006 Bardzo dobry pomysł, tylko nie jest za dobrze dużo czasu biegać w takiej masce. Ale i tak pomysł o wykonanie to rewelacja. Quote Link to post Share on other sites
Stolar Posted August 20, 2006 Report Share Posted August 20, 2006 Bardzo fajny projekt :D Gratuluje zwłaszcza świetnego pomysłu z wiatraczkiem :mrgreen: – widziałem dla niego wiele zastosowań (np. w goglach czy kasku) ale na to nie wpadłem. Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Wielo Posted August 21, 2006 Report Share Posted August 21, 2006 Tylko pytanie, czy przy większym wiatraczku/mocy wiatraczka nie będzie trochę pierdziało (utrudniało nasłuchiwanie) :P Quote Link to post Share on other sites
Rudy102 Posted August 21, 2006 Report Share Posted August 21, 2006 Bardzo fajne! gratuluje! Tylko jedna rzecz żeby nie przeklnąć ,,irytuje mnie" i to bardzo : TO SIĘ NAZYWA MASKA PRZECIWGAZOWA, A NIE GAZOWA. Quote Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted August 21, 2006 Report Share Posted August 21, 2006 Po takiej przeróbce jest gazowa - powietrze to mieszanina gazów. Quote Link to post Share on other sites
Ungeziefer Posted August 22, 2006 Report Share Posted August 22, 2006 Pomysl przedni, ale mozna tez pomyslec o zrobieniu u gory jakis wywietrznikow, co by cyrkulacje powietrza ulatwic, to by przedluzylo czas w ktorym przyjemnie by sie ta maske nosilo, bo inaczej to tak czy siak bedzie mozna sie ugotowac predzej czy pozniej na polu bitwy. Brawo za inwencje tworcza. 8) Quote Link to post Share on other sites
Nanteris Posted August 22, 2006 Report Share Posted August 22, 2006 I teraz wszyscy co mówili że w masce p.gaz nie można sie strzelać niech zamilkną na wieki ;) Quote Link to post Share on other sites
Stary Sierzant Posted August 22, 2006 Report Share Posted August 22, 2006 Wszystkie gwinty od masek p-gaz sa kompatybilne.Obojętne czy jest to "słoń" czy tez maska typu cywilnego , to gwint i rura pasują idealnie.Trzeba tylko pamiętac,aby co ok 6 miesięcy przetrzec gwinty wazeliną techniczną. I co ważne , po użyciu maski należy ją od środka wytrzec , ponieważ sól zawarta w ludzkim pocie działa destrukcyjnie na gumę. Taka maska szybko traci elastycznośc , a guma parcieje.Wystarczy na czas kiedy dłuzej maski nie używamy zastosowac odrobinę talku kosmetycznego. Efekt murowany.Sam tak robię i maska której używam jest w bardzo dobrym stanie. Quote Link to post Share on other sites
AWR_sowiet Posted August 24, 2006 Report Share Posted August 24, 2006 Ja w sumie myslac o larpie Fallouta, myslalem zeby przerobic slonia tak, zeby pochlaniacz byl na plecach, i tam wlasnie zamocnowac wiekszy wiatrak, moze nawet dwa ;] Jak projekt powstanie kiedys, to chetnie pokaze. Quote Link to post Share on other sites
Dalej Posted August 25, 2006 Author Report Share Posted August 25, 2006 Zainstalowałem wielki fan od obudowy, powyjmowałem przepony, i wyciąłem z przodu gumę w środku by wiało na twarz nie na okulary.. ale nadal mimo iż mocno wieje jest za mały nadmuch jak na mój gust. Pewnie dlatego że taki duży wiatrak 12V ma małe obroty na jednej baterii 9V. Tak na marginesie, wiatrak pasował idealnie :) Quote Link to post Share on other sites
Edo Posted August 28, 2006 Report Share Posted August 28, 2006 Sprawdzałeś wariant z wywiewem zamiast nawiewu? Quote Link to post Share on other sites
Dalej Posted August 28, 2006 Author Report Share Posted August 28, 2006 Chm, trochę, ale nie latałem w nim. Wydaje mi się że jednak zdecydowanie wolę by świerze powietrze chłodziło mi twarz. Niestety na razie mimo wiatraka przyjemniej jest bez filtra w ogóle. Kumpel polecił mi kupić akumulator 12V do podkręconych karabinów, i tak zrobię - wtedy powinienem osiągnąć zadowalającą moc. Quote Link to post Share on other sites
7.62 Posted August 28, 2006 Report Share Posted August 28, 2006 świetna robota! Ale mam pytanie, czy w takiej masce uderzenie kulką w twarz z odległości 5m z apgrejdniętego np APS96 maruzena nie czuć, czy tylko troche chroni . Takie zielone pytanie :) , bo ochrona twarzy jest dla mnie bardzo ważna. Dostałem kiedyś z odpustowego pistoleciku (ingrama bodajrze) w twarz i nie było to zbyt przyjemne. A poza tym, Dalej, świetnie komentarze :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted August 28, 2006 Report Share Posted August 28, 2006 Jak trafi w gume to pewnie czuc :twisted: Quote Link to post Share on other sites
Edo Posted August 30, 2006 Report Share Posted August 30, 2006 Miałem na myśli to, że w komputerach chłodzenie wentylatorami realizowane jest przez wyprowadzanie ciepłego powietrza z obudowy. Wyjątkiem są wentylatory chłodzące punktowo procesory CPU i GPU, czasem jeszcze chipset. No i wiatraczki z przodu, które wprowadzają powietrze z zewnątrz kierując je zwykle przy okazji na dyski HDD. Ciągle jednak bez wyprowadzania ciepłego powietrza na zewnątrz te wiatraczki nad procesorami cudów by nie zdziałały. Może wtedy lepiej odprowadzane byłoby ciepło i ew. wilgoć. Quote Link to post Share on other sites
Dalej Posted November 4, 2007 Author Report Share Posted November 4, 2007 Na prośbę wrzuciłem znowu fotki w net, tym razem na adres z którego nie powinny nigdy zniknąć. http://www.dalej.biz/4eva/airsoft/maska/ Quote Link to post Share on other sites
Guest Kret Posted November 4, 2007 Report Share Posted November 4, 2007 Dalej, pomysł ze szkłami rewelacyjny, ale ten wiatraczek w pochłaniaczu to już ewidentny znak przerostu lansu nad treścią. W WP uczą podobno, że wystarczy codziennie pobiegać kilometr - dwa w masce, żeby się przyzwyczaić. Nie pomyślałeś o takim rozwiązaniu? Quote Link to post Share on other sites
Jade Posted November 4, 2007 Report Share Posted November 4, 2007 (edited) A po co ma sie męczyć skoro nie musi?? I czekam na przeróbkę buldoga, w nim można zamontować dwa wiatraki Edited November 4, 2007 by Jade Quote Link to post Share on other sites
lesiulodz Posted November 4, 2007 Report Share Posted November 4, 2007 fajny pomysł ciekawe czy mp-4 da siętak przerobić, ale wiatraczek jest zbedny, przy masce miałem fluar anty/przeciw zaroszeniowy a pozatym wystarczy też zwykły szampon Quote Link to post Share on other sites
Dalej Posted November 4, 2007 Author Report Share Posted November 4, 2007 A biegałeś? :) Ojciec biegał, po kilometrze ponoć idzie krew z nosa :) Na strzelance tak się w niej spociłem że szkła spłynęły wodą, żaden antifog na to by nie pomógł.. Hm. A gdyby tak włożyć siatkę z maski do airsoftu.. ale to już pomysł dla innych, ja przesiadłem się na maskę i jestem hapy. Dalej, pomysł ze szkłami rewelacyjny, ale ten wiatraczek w pochłaniaczu to już ewidentny znak przerostu lansu nad treścią. W WP uczą podobno, że wystarczy codziennie pobiegać kilometr - dwa w masce, żeby się przyzwyczaić. Nie pomyślałeś o takim rozwiązaniu? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts