shamoth Posted March 27, 2012 Report Share Posted March 27, 2012 Chyba już ktoś pisał... odcinasz adapter od zasilacza i zarabiasz na standard posiadanej ładowarki. Długo mi taki mix służył, do czasu aż aku popadały totalnie i zacząłem używać Li-Po, które kosztują mniej więcej tyle samo co dedykowany pakiet do tej repliki a są dużo wydajniejsze ;] Quote Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted May 3, 2012 Report Share Posted May 3, 2012 Siema. Próbował ktoś w glocku zamontować tłumik dźwięku? Nie mam pojęcia kto byłby w stanie zrobić przejsciówkę. SF nie podjęła się tego... Quote Link to post Share on other sites
Rudy1002 Posted May 4, 2012 Report Share Posted May 4, 2012 Mi się ostatnio dziwnie zaciął tak, że nie reagował na spust. Naładowałem batkę i poruszałem kabelkami i zaczął strzelać. :) Ogólnie jestem z niego zadowolony. Brakuje jedynie ruchomego zamka. Czasami odruchowo chcę przeładować. :) Quote Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted May 27, 2012 Report Share Posted May 27, 2012 Przeglądałem trochę zagraniczne portale i wpadła mi w oko konwersja do Glocka. Wiem że jest już dawno itp ale jakoś mnie nie interesowała. Co innego teraz. Myślicie że http://www.ebairsoft.com/aabb-style-glock-carbine-conversion-p-3434.html podpasuje do Glocka CM? W końcu to klon TM... Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted May 27, 2012 Report Share Posted May 27, 2012 To jest konwersja do gazowego klocka, więc mogą być problemy żeby zasadzić w niej elektryka Quote Link to post Share on other sites
hubercik12311 Posted May 27, 2012 Report Share Posted May 27, 2012 Może być problem bo markowe kabury do niego trzeba piłować bo zamek jest za szeroki. Quote Link to post Share on other sites
brabus Posted June 30, 2012 Report Share Posted June 30, 2012 Dziś własnie zgubiłem magazynek, nie wiem czy czołgając się czy po prostu w biegu... Ma ktoś jakiś sprawdzony i działający sposób na te wyskakujące magazynki ? Prosił bym o opis i ewentualnie fotki :happy: Quote Link to post Share on other sites
McFly Posted July 26, 2012 Report Share Posted July 26, 2012 Dużo trzeba te kabury piłować? Czy ktoś z okolic Łodzi, bądz Płocka jest chętny zeby przerobić tego glocka na zasilanie lipo ? bo ja wole sie za to nie zabierać -drewniane ręce. :) Quote Link to post Share on other sites
Tomek P-ń Posted August 18, 2012 Report Share Posted August 18, 2012 Dziś własnie zgubiłem magazynek, nie wiem czy czołgając się czy po prostu w biegu... Ma ktoś jakiś sprawdzony i działający sposób na te wyskakujące magazynki ? Prosił bym o opis i ewentualnie fotki Podklej izolką, i będzie się trzymać. Maga i tak raczej w boju nie bedziesz zmieniał, chyba że w CQB. Siema. Próbował ktoś w glocku zamontować tłumik dźwięku? Nie mam pojęcia kto byłby w stanie zrobić przejsciówkę. SF nie podjęła się tego... Tłumika na preclufie do g18c: http://forum.wmasg.pl/topic/114693-preclufa-do-cm030/ Trudno tylko taką preckę dostać - była kiedyś w specu. Konwersja ris: http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_133_228&products_id=2176&name=Marui_-_Szyna_RIS_do_G18C Quote Link to post Share on other sites
arend Posted September 16, 2012 Report Share Posted September 16, 2012 Po śmierci pakietów zasilających mój elektroGlock poszedł na długo w odstawkę. Nosiłem się z zamiarem sprzedaży, ale zastrzelanej repliki bez baterii ciężko było znależć nowego właściciela. Ale dzięki Kermitowi serwisantowi z Warszawskiej Cytadeli (i kumplowi z byłego teamu) moja Cyma zyskała nowe życie. Nowa lufa, nowa sprężyna główna i pakiet zasilający LiPo ( Dualsky es520 7,4V 20c) z mosfetem uczyniły małego CQBowego rzeżnika. Moc nie wzrosła ale szybkostrzelność wzrosła o połowę. Mam wrażenie że kulki też latają dalej (ocena subiektywna bo nie strzelałem z tej repliczki dwa lata). Moim zdaniem powinna być to jedyna i podstawowa modyfikacja elektroGlocka. Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted September 17, 2012 Report Share Posted September 17, 2012 Czyżby dobrze podsłuchali jak mówiłem o wszadzaniu mosfeta do glocka ;] SIedzi w tylnej, dolnej części chwytu pistoletowego ? Jak wszystko upchenli w środku to masz teraz zacnego kosiaża do pomieszczeń... druga sztuka i pożadne długie magi, raczej już nie do dostania bo TM musiały by być bo CYMowskie marnie podają, i jazda akimbo ;] Quote Link to post Share on other sites
Mck9420 Posted October 24, 2012 Report Share Posted October 24, 2012 Trochę odświeżę temat i zaktualizuję :) . Jeśli chodzi o magazynki - nie miałem styczności z tymi sprzed kilku(nastu?) lat jednak te , które teraz robi CYMA nie są takie złe . O ile jak załaduje się do niego 3-4 kulki to potrafi je wszystkie wypluć to już jak jest więcej to ani się nie wysypują , magazynek się nie rozlatuje a podaje bardzo dobrze ( nie miałem jeszcze na nim pustego strzału czy też 2 kulek jednocześnie ) . Ogólnie replika super na poboczną jak ktoś jest np snajperem lub biega z krową a chce czyścić z czegoś budynki . Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted October 24, 2012 Report Share Posted October 24, 2012 Ktoś kombinował z konwersją karabinową do tego klocka? Albo z FPG Magpula? Quote Link to post Share on other sites
torus13 Posted November 8, 2012 Report Share Posted November 8, 2012 Mam pytanie jaka największa batka wchodzi do tego glocka mam wtyczke mini tamyia? Quote Link to post Share on other sites
zuczek Posted November 8, 2012 Report Share Posted November 8, 2012 Lipek od śmigłowca Lama wersja small. Quote Link to post Share on other sites
Szycha201 Posted November 10, 2012 Report Share Posted November 10, 2012 (edited) Przerabiając mojego CM030 pod lipo 7,4 wpadłem na głupi z początku pomysł :icon_smile: Została mi kiedyś skrócona gumka hop up guardera, wygrzebałem z szafy jakąś wygiętą lufę (dokładnie Deep Fire 6.02) Po 2-3h pracy, dopasowanu gumki, przycięciu lufy i wpasowaniu do gb, dodania odrobiny teflonu, mam oto glocka z ww częściami:) Testy wykazały sporo większy zasięg (40-45m) oraz ok 200 fps na chrono (wcześniej miałem ok 180). Także da się, nie widziałem aby ktoś jeszcze tego próbował :icon_smile: Edited November 10, 2012 by Szycha201 Quote Link to post Share on other sites
mckomp Posted November 22, 2012 Report Share Posted November 22, 2012 Panowie jest gdzieś instrukcja przeróbki na LiPola??? Moja cymka ma 3 miechy, batkę ładowałem dwa razy i po tem już wystrzeliwuje 50 kulek max i na drugi dzień zero działania. Zamiast kupować znowu NiMh za 38zł wolę już lipo / mam imaxa b6/. No chyba że jest gwarancja na batkę ale wątpię. Chcę wykorzystać styki od oryginalnej batki i przejściówkę dołączaną do ładowarki, tylko czy są takie małe lipolki? Mam co prawda heli lamę ale lipolki są za szerokie. Wiem, że mam szukać small ale czy da sie przerobić i wykorzystywać wtyk bez lutowania kabelków gdzieś tam wewnątrz repliki /chyba że źle zrozumiałem wcześniejsze posty/. Quote Link to post Share on other sites
JarekM Posted November 22, 2012 Report Share Posted November 22, 2012 (edited) ta: http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=22906 będzie pasować Edited November 22, 2012 by JarekM Quote Link to post Share on other sites
mckomp Posted November 22, 2012 Report Share Posted November 22, 2012 (edited) Ale gdzie.. co... jak???...ja mieszkam w Polsce, To dobry link??? Edited November 5, 2014 by Marrtinez Quote Link to post Share on other sites
Puchacz79 Posted November 22, 2012 Report Share Posted November 22, 2012 Pytałeś się jaka batka pasuje, a nie gdzie można ją kupić. Zagadaj do użytkownika ARC, sprowadza różne baterie, do Glocka Cymy wybrał Mi Zippy 180 mHz. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 22, 2012 Report Share Posted November 22, 2012 Tę batkę z linku mogę Ciściągnąć, bo jutro sam robię zamówienie na batkę dla siebie. Quote Link to post Share on other sites
eMBeKa93 Posted November 22, 2012 Report Share Posted November 22, 2012 wybrał Mi Zippy 180 mHz. Lipo mają jakieś ograniczenia częstotliwościowe :o ? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 22, 2012 Report Share Posted November 22, 2012 Lipo mają jakieś ograniczenia częstotliwościowe :o ? z większością ciężko jest pogadać przez PMR. sprawdzone. Quote Link to post Share on other sites
Puchacz79 Posted November 22, 2012 Report Share Posted November 22, 2012 Lipo mają jakieś ograniczenia częstotliwościowe :o ? Dobra dobra moje przejęzyczenie :icon_mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
mckomp Posted November 22, 2012 Report Share Posted November 22, 2012 Tę batkę z linku mogę Ciściągnąć, bo jutro sam robię zamówienie na batkę dla siebie. To super odezwę się na priva. Dzięki Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts