shamoth Posted February 21, 2017 Report Share Posted February 21, 2017 Jajowaty kołnierz niestety jest efektem konstrukcji komory i często przekłada się na problemy z podawaniem kulek bo potrafi zrobić się języczek. Ja to rozwiązałem kawałkiem dociętego blistra, pasek od dołu i od góry i gumka już nie wchodzi w szczelinę połówek komory. No i nieco lepiej uszczelnia się dysza na okrągłym kołnierzu. Quote Link to post Share on other sites
Gasior56 Posted February 22, 2017 Report Share Posted February 22, 2017 (edited) Mozesz mi kolego wytlumaczyc ten manewr z blistrem bo nie moge sobie tego troche wyobrazic. Czy chodzi o to, że owinąłeś zew gume (krawedz od strony dyszy) na lufie czymś sztywnym i cienkim? Tak by zamknac komore? Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Edited February 22, 2017 by Gasior56 Quote Link to post Share on other sites
Gasior56 Posted February 22, 2017 Report Share Posted February 22, 2017 Ta "jajowatość" HU wygląda u mnie tak: Brak oringu na dyszy: Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Gasior56 Posted February 22, 2017 Report Share Posted February 22, 2017 Dla potomnych wymiar oringu dyszy to 5x1 mm. Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Under B Posted March 15, 2017 Report Share Posted March 15, 2017 Cześć. Macie jakiś pomysł (patent) na przymocowanie smyczy pistoletowej do cymoglocka? W zeszłą niedzielę już go w lesie zgubiłem. Wolałbym na przyszłość uniknąć podobnej sytuacji. Quote Link to post Share on other sites
kero Posted March 15, 2017 Report Share Posted March 15, 2017 (edited) Wybijasz pin z chwytu, zdejmujesz stopkę, robisz w niej mały otwór, przez który przekładasz coś cienkiego i mocnego. Montujesz stopkę, a ten sznureczek przekładasz przez pin. Jest gdzies w necie instrukcja obrazkowa. Wybijasz ten pin http://wmasg.pl/publ...MA-0.30-029.jpg Odkręcasz śrubki, http://wmasg.pl/publ...MA-0.30-031.jpg W stopce robisz dziurę, przekłądasz przez nią linkę tak, aby zaczepiła o pin. Edited March 15, 2017 by kero Quote Link to post Share on other sites
Under B Posted March 15, 2017 Report Share Posted March 15, 2017 Tak właśnie zrobię, dziękuję! Quote Link to post Share on other sites
kero Posted March 15, 2017 Report Share Posted March 15, 2017 Aha, otwór w stopce musisz tak wycelować, żeby był nad pinem. A potem to już zabawa - jak złożyć stopkę z pętelką i wcelować pinem w pętelkę :). Quote Link to post Share on other sites
władek Posted March 23, 2017 Report Share Posted March 23, 2017 Czy jest możliwość zdjęcia tej stopki tak by mag pasował do klocka. Ogólnie wygląda jakby było to przykręcone od dołu na dwóch śrubach. Ktoś próbował? http://www.taiwangun.com/magazynki-inne-2/magazynek-do-cm-121-cm?from=listing&campaign-id=19 Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted March 23, 2017 Report Share Posted March 23, 2017 Nie wiem czy warto się bawić, jak stopa stanowi blokadę sprężyny to kicha. http://www.asg.warszawa.pl/airsoft/magazynki/pozostale-magazynki/p,magazynek-do-pistoletu-cm-127-cm-030-cm,55713.html Quote Link to post Share on other sites
władek Posted March 23, 2017 Report Share Posted March 23, 2017 (edited) O dzięki za link to nie ma co kombinować jeśli są dostępne. Edited March 23, 2017 by władek Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted March 23, 2017 Report Share Posted March 23, 2017 Nie ma sprawy, tu wiem że mają dobre i tanie i nie zdzierają za syf jak gdzieniegdzie... Quote Link to post Share on other sites
władek Posted March 25, 2017 Report Share Posted March 25, 2017 shamoth pisałeś kiedyś że można podnieść fps wkładając przyciętą sprężynę z VSR. Jaka średnica wewnętrzna? Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted March 25, 2017 Report Share Posted March 25, 2017 O to teraz mnie zabiłeś, średnica sprężyn do VSR-10 jest stała bodajże 7~8-10mm. Problemem jest znaleźć odpowiednio miękką, w sklepach praktycznie same twarde do tuningu mocowego. Musiałbyś popytać o stockową z TM albo innego japończyka objętego fabrycznie limitem FPS... Quote Link to post Share on other sites
władek Posted March 25, 2017 Report Share Posted March 25, 2017 Mam stocka z TM i z Bar10 w JG rzekomo miało dawać 420fps. Ściskając w palcach czuć wyraźnie że jest sporo twardsza od TM. Quote Link to post Share on other sites
Krzychu9978 Posted March 25, 2017 Report Share Posted March 25, 2017 Panowie co do ładownic to szyje ładownice na 3 magi krótkie i 2 długie. Jak będziecie zainteresowani to wrzucę zdjęcia bo wystawiałem je na komisie ale zbytnio popytu nie było. Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted March 25, 2017 Report Share Posted March 25, 2017 @władek, To wyjmij stock z glocka, weź szczypce igłowe i sprawdź na 3-4 zwojach siłę sprężyny z CM i TM, JG może być za twarda. jeśli TM jest twardsza to może się nadać ale ciąć musisz na wyczucie. Na pewno dłużej bo ostatni zwój będziesz musiał podgiąć ku drugiemu kocu i zeszlifować trochę lico sprężyny żeby ją ładnie wykończyć jak by była fabrycznie robiona na długość. Powinno wyjść z 2-3 zwoje więcej ale to już na oko lub na czuja trzeba dobierać. Musisz sprawdzić jaki jest skok cylindra, jak się kompresuje stokowa a jak będzie się kompresować TM uwzględniając grubość drutu i ilość zwojów żeby nie przedobrzyć i nie uszkodzić zębatek przy pierwszym strzale. Jak to mówią zawsze można uciąć, przykleić trudniej ;) Świry wyciągały na tym nawet 280fps z tego co pamiętam co w porównaniu z przeciętnym przechodzonym glockiem dającym 190fps to sporo... Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted March 26, 2017 Report Share Posted March 26, 2017 Na taiwangunie chyba jest sprezyna stockowa ktora daje 330 w snajperkach wiec nadawalaby sie do klocka. Ja na springu z mp7 wyciagnelem 240 fps z przedluzona lufa. Sprezyny snajperskie maja srednice wewnętrzną/zewnętrzną 9mm/13mm Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted March 26, 2017 Report Share Posted March 26, 2017 Albo właśnie sprężyna z MP7, swoją drogą sporo cześci z MP7 TM podchodzi do 18C TM więc i CM. Quote Link to post Share on other sites
Mark97 Posted March 26, 2017 Report Share Posted March 26, 2017 Próbował ktoś włożyć baterię wiekszą niż 300mAh? Wiem o 520, że mieści się po zdemontowaniu komory z wewnętrzną lufy, ale wtedy lufy zewnętrznej nie da się zamontować. Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted March 26, 2017 Report Share Posted March 26, 2017 Ja wsadziłem bodajże 750 albo 850mah 7.4v w formie nunchuck'a. Wymaga to usunięcia wypychacza oryginalnej baterii z całym mechanizmem i spiłowania od spodu i z boków imitacji lufy zewnętrznej, prościej było by ją usunąć ale chciałem ją zachować. Quote Link to post Share on other sites
Under B Posted March 27, 2017 Report Share Posted March 27, 2017 Panowie co do ładownic to szyje ładownice na 3 magi krótkie i 2 długie. Jak będziecie zainteresowani to wrzucę zdjęcia bo wystawiałem je na komisie ale zbytnio popytu nie było. Ja chciałbym zobaczyć owe ładownice. Quote Link to post Share on other sites
Krzychu9978 Posted March 27, 2017 Report Share Posted March 27, 2017 Na pierwszym zdjeciu jest dluga na 2 maga a na drugik krótka na 2-3 magi Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Under B Posted March 28, 2017 Report Share Posted March 28, 2017 Zewnętrznie wygląda obiecująco. A jak wygląda wnętrze? Upycha się na siłę 3 magi, że przy wyjmowaniu 1, pozostałe 2 wypadają, czy są poszczególne przegródki na każdą z nich? Quote Link to post Share on other sites
Krzychu9978 Posted March 28, 2017 Report Share Posted March 28, 2017 Magi wchodza lekko ale nie wypadaja o ile sie zamknie górę nie ma przegród bo uważam ze nie sa konieczne a inna sprawa jest taka ze ta ladownica jest bardzo mala i ciezko wy tam bylo takowe wszyć. Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts