Wukasz Posted September 5, 2006 Report Share Posted September 5, 2006 SRC AK47 RPK Description: - Metal Frame - Plastic Handguard, Grip, and Stock - CNC Lathe Flash Hider - Realistic Receiver Pin - Realistic Stell Plate Punched Bipod - Easy Open Stock Cover and Extra Large Battery Space - Steel Plated 600 Rounds Hi-Cap Magazine - Aluminium CNC Lathe and Hardcoat Anodizing Outer Barrel Length: 1075mm Magazine Capacity: 600rds Battery: 8.4V Large Type (Not Included) Velocity: 300-320fps (0.2g BBs) Material: Metal, Wood Item Code: GE-0605-TM Weight: 4950 grams with packing Price: US$275.00 http://www.airsoft-war4.com/details.php?pid=3652 Quote Link to post Share on other sites
Cyku Posted September 5, 2006 Report Share Posted September 5, 2006 No cóż...nie wygląda zbyt zachęcająco...zwłaszcza te okładziny i tłumik. Za to cena całkiem przyzwoita, może jeszcze poprawią przed wydaniem. Quote Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted September 5, 2006 Report Share Posted September 5, 2006 Znowu jakaś radosna twórczość :? Ciekawe, aż trzy miejsca do zamocowania pasa. Może warto kupić dla części - lufy i dwójnogu. Nad drewnem trzeba by popracować. Quote Link to post Share on other sites
Kamil Posted September 5, 2006 Report Share Posted September 5, 2006 Tak to nie jest zły, ale te okładziny... aż zęby bolą. Przynajmniej jest alternatywa dla konwersji za chore 2 tys. złotych. Quote Link to post Share on other sites
mig Posted September 5, 2006 Report Share Posted September 5, 2006 Korpus też jest do bani. Powinien być taki jak w AKM a nie AK. Quote Link to post Share on other sites
Kiwi Posted September 5, 2006 Report Share Posted September 5, 2006 Nom, ponoć mocowanie kolby też jest inne-w RPK jest szersze jakieś... Ale i tak jeśli to będzie kosztowało do 1500zł to dobrze... takie cośstylizowane na RPK ;) Quote Link to post Share on other sites
SHOGUN_YAMATO Posted September 5, 2006 Report Share Posted September 5, 2006 No tak... zawsze sami niezadowoleni. Ja i tak to pewnie kupię, zrobię upgrade i będę sobie siał z daleka. A co do fotek - www.stti.com.tw DO POSTU PONIŻEJ: Ktoś zdrowo rozsądkowy nareszcie :P Quote Link to post Share on other sites
PieTrzaK Posted September 5, 2006 Report Share Posted September 5, 2006 Na stronie jest napisane METAL RPK STYLE :wink: czyli ja to rozumuje jako troche luźną interpretacje RPK już w założeniu producenta. Quote Link to post Share on other sites
Kubaforge Posted September 5, 2006 Report Share Posted September 5, 2006 Pewnie, że nie jest to replika dla detaloonanistów :) Ja chętnie przygarnę tą zabawkę. Quote Link to post Share on other sites
Zachar Posted September 6, 2006 Report Share Posted September 6, 2006 Plastic Handguard, Grip, and Stock Material: Metal, Wood W takim razie gdzie ten 'wood' ? :) i tak jeśli to będzie kosztowało do 1500zł to dobrzeZ pewnością będzie mniej kosztowało. 1500 zł to za dużo jak na 270$. Może warto kupić dla części - lufy i dwójnogu. Nad drewnem trzeba by popracować.Ja bym napisał bez 'może'. Taki dwójnóg to cześć deficytowa na naszym rynku. Jeśli 'drewienka' są naprawdę drewniane, to opłaca się to kupić dla choćby dla kolby (Ci co tuningują swoje AK wiedzą czemu). Ogólnie mi się podoba, szczególnie biorąc pod uwagę to, że mam gotowy gearbox@450fps i podniesienie osiągów tego sprzętu to kwestia ośmiu śróbek 8) Quote Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted September 6, 2006 Report Share Posted September 6, 2006 W takim razie gdzie ten 'wood' ? Może w gearboxie? :wink: Quote Link to post Share on other sites
Pesus the Hunter Posted September 6, 2006 Report Share Posted September 6, 2006 Producent zapewne chce się posłużyć chwytem marketingowym i pisząć "wood" ma namyśli- "okładziny drewnopodobne". Chociaż ja mam nadzieję, że będzie jakaś kolekcjonerska edycja z prawdziwym drewnem. :wink: Quote Link to post Share on other sites
Kiwi Posted September 6, 2006 Report Share Posted September 6, 2006 @Shogun: Ekhm ekhm... Ja pisałem "coś stylizowanego na RPK" ;) Tak swoją drogą to na stronce STTI wygląda on o niebo lepiej, kto wie, może to jest drewno?? Quote Link to post Share on other sites
lup Posted September 6, 2006 Report Share Posted September 6, 2006 Tak jak na to patrze to te słoje jakieś troche nie teges w tym drewnie. Albo to jednak plastik Panowie albo jakaś egzotyka. Wartało by pomyśleć jeszcze o magazynku typu "drum"... :) Quote Link to post Share on other sites
Kiwi Posted September 7, 2006 Report Share Posted September 7, 2006 Miłe też by były magazynki długie, takie jak na 40 nabojów do wersji ostrej. Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted September 7, 2006 Report Share Posted September 7, 2006 Gdyby zastosowali patent z CYMY (mieszanie wior drewnianych z tworzywem sztucznym ktore daje piekne "drewno" - patent wyniesiony z materialoznastwa) to drewno byloby ladne. A tak mamy "jakies cos"... Quote Link to post Share on other sites
SHOGUN_YAMATO Posted September 10, 2006 Report Share Posted September 10, 2006 Trzeba poczekać aż Czoper dorwie go w swoje ręce i nam przedstawi co i jak. Jak będzie obiecująca to sprzedaję Betę i kupiję PRK :) Quote Link to post Share on other sites
lup Posted September 10, 2006 Report Share Posted September 10, 2006 Shogun (całkowicie bez złośliwości czy czegoś...) czy nie będzie to dla Ciebie za długie? Jesteś niższy odemnie, a ja się sam zastanawiam czy dla mnie ta długość będzie jeszcze przy całym naszym lataniu po lesie do zaakceptowania. Quote Link to post Share on other sites
Kiwi Posted September 10, 2006 Report Share Posted September 10, 2006 Osobiście nie uważam, żeby długość RPK stanowiła różnicę. Shogun biega przecież z betką, a odległość od ramienia do spustu i łoża jest taka sama, dłuższa jest jedynie lufa, więc to nie robi... W sumie przy bieganie z RKMem większe znaczenia ma masa niż wzrost. Przynajmniej tak mi się wydaje ;) Najwyżej szybciej się zmęczy od ciężaru z racji swojej postury... Bez obrazy Shogun, jak wiesz ja też nie jestem szeroki ;) Quote Link to post Share on other sites
Kamil Posted September 10, 2006 Report Share Posted September 10, 2006 Jest takie przeświadczenie że jak duży to silny ;) Gorzej że z czymś takim "CQB niet". Quote Link to post Share on other sites
SHOGUN_YAMATO Posted September 10, 2006 Report Share Posted September 10, 2006 hehehe... no w sumie to i racja. Mini Mi jest dla mnie za ciężkie to fakt. Ale RPK waży ok 4,5 kg czyli będzie ok 1,5 kg cięże niż moja Beta. A i owszem, szeroki nie jestem (178cm, 62 kg - ostatnio schudłem :P) ale nie będę miał raczej okazji wypróbowania RPK przed kupnem ;) Mnie się RPK widzi jako coś co odrazu pójdzie pod M120 i będę robił za wsparcie ogniowe :) A do CQB mam inne zabawki, np. SPASa 12 Dong San z M150 w środku :D Zastanawia mnie jedno, jaka tam wchodzi bateria. Do konwersji jest 8 ogniwowa ale o śmiesznym ukłądzie. W opisie tego modelu podają, że wchodzi Large. Moja Large w Becie ma 7 ogniw. A czy do RPK wejdzie mi 8 ogniwowa 9,6v ? :) Quote Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted September 10, 2006 Report Share Posted September 10, 2006 Gorzej że z czymś takim "CQB niet". Nawet w lesie jest problem. Chcesz się położyć za drzewem, siłą rzeczy karabin masz po jednej z jego stron. Jeśli przeciwnik się przemieszcza i przejdzie ci na drugą stronę drzewa to już jest kiepsko. Zmiana pozycji wiąże się z b. niezgrabnymi ruchami i trwa. dlatego dokupiłem sobie AK74SU - jako "boczną" :) Quote Link to post Share on other sites
Kamil Posted September 10, 2006 Report Share Posted September 10, 2006 Dlatego za kaemistą powinien łazić ktoś kto osłaniał by mu zad :) Ale AirSoft to nie tylko "strzelanie-zabijanie". Poczuć klimat RPK - bezcenne :D Quote Link to post Share on other sites
SHOGUN_YAMATO Posted September 10, 2006 Report Share Posted September 10, 2006 No właśnie się okazało, że moje studia będę o prarę stow tańsze niż myślałem. Nie będę musiał sprzedawać Bety więc zasze kogoś znajdę do osłaniania mi tyłka, może moja nowe kochanie się da naciągnąć ;) Quote Link to post Share on other sites
noah Posted September 29, 2006 Report Share Posted September 29, 2006 dostępne już u krakmana - RPK STYLE FULL METAL [sRC] RPK STYLE FULL METAL [sRC] Kategoria: Karabinki szturmowe - AEG Zmierzona prędkość wylotowa: 345 Waga: 3650 g Długość: 1075 mm Materiał: metal + tworzywo Materiał korpusu: metal Hop up: regulowany Tryb ognia: pojedynczy i ciągły Typ pasującego akumulatora: Large Magazynek: hi-cap 600 kulek Gearbox: v.3 Opis produktu: Metalowa replika AK47 wzorowana na RPK. Replika w całości wykonana z metalu, tylko okładziny przednie oraz kolba jest z tworzywa. Replika przy przeglądzie zerowym w naszym serwisie ma montowane wzmocnione stalowe zębatki oraz metalowe łożyska ślizgowe i spreżynę 100 m/s co daje siłę wystrzału 345 Fps-ów! Cena: 1245,00 zł Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts