Kotylion Posted October 13, 2006 Report Share Posted October 13, 2006 (edited) Nowość u Krakmana: http://www.taiwangun.com/index.php?str=pro...&product_id=508 Pytanie brzmi: co zacz i czy nadaje sie do czegoś? Pisze że 300fps ale za to brak regulowanego hop-upa jak w DE. Czekam na jakieś informaje :D Edycja tytułu: 12.11.2011 /LgN Edited November 12, 2011 by LogaN Quote Link to post Share on other sites
HH_fan Posted October 13, 2006 Report Share Posted October 13, 2006 Dodam kilka widomości- -Magi od DE -Przyrządy celownicze są -Brak szynek. Sam czekam na dalsze info. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Schmmitt Posted October 13, 2006 Report Share Posted October 13, 2006 Tak sobie oglądam zdjęcie i myśle przecierz ja to już widzałem . Jako że uczęszczam do koła strzeleckiego LOKu w ostatni śerode koleś wyjaśnił nam że będzie nowe koło (asg) i poazał nam tego shotguna . Nie dał postrzelać ani potrzymać ale powiedział że w kturyś czwartek odbędą się pokazy i powiedzał że będzie można sobie postrzelać (z ak , m4 itp) być może z tego shotguna też , pujdę na te pokazy i przedstawie jak się z tego strzela . Quote Link to post Share on other sites
Bociano Posted October 13, 2006 Report Share Posted October 13, 2006 Z tego co widzę jest to kopia repliki Benelli M3(dobrze widać to na wersji short).Gdybym zobaczył ten produkt na jakiejś innej stronie, to pewnie nie zwróciłbym nawet na to uwagi, ale skoro krakman to sprowadził to znaczy, że zabawka może być ciekawa.Brak regulowanego HU to w gruncie rzeczy nie taka duża wada, w końcu rzadko zdarza się aby tanie repliki miały regulowany HU, a wystarczy oddać kilka strzałów i dobrac do niego odpowiednie kulki. [ Dodano: Fri 13 Oct, 2006 ] Generalnie wydaje się, że ten produkt będzie w stanie rywalizować z shotgunami DE. Quote Link to post Share on other sites
Kotylion Posted October 13, 2006 Author Report Share Posted October 13, 2006 Schmmitt jakbyś zwrócił uwage jak toto jest zrobione i na ile części byłyby kompatybilne z shotgunem od DE byłbym wdzięczny :wink: Quote Link to post Share on other sites
comando44 Posted October 13, 2006 Report Share Posted October 13, 2006 Brak regulowanmego Hu to jak dla mnie zbawienie. W DE ciagle mi sie rozregulowuje, i ciężko ustawić na kulki 0.2. Do szału doprowadza. Już po długiej widać, zę top benellka, ciekawe jakie okaże sie wykonanie. I kiedy wreszcie ktoś wynajdzie krótki mag do tego... :( Quote Link to post Share on other sites
Schmmitt Posted October 13, 2006 Report Share Posted October 13, 2006 Schmmitt jakbyś zwrócił uwage jak toto jest zrobione i na ile części byłyby kompatybilne z shotgunem od DE byłbym wdzięczny :wink: To już będzie problem bo nie mam shotguna DE ale wezme aparat i to obfotografuje . O ile będzie . Quote Link to post Share on other sites
grzegorz89 Posted October 13, 2006 Report Share Posted October 13, 2006 mam nadzieje że ten shotgun bedzie miec BAX przynajmniej taki jak w FAMASIE (spring) Quote Link to post Share on other sites
Brayli Posted October 14, 2006 Report Share Posted October 14, 2006 "Long" jest trochę krótszy niż M3 Benelli http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...products_id=670 No i mag DE, zamiast shella. Lufę ma raczej pojedyńczą. Gdyby była potrójna to biorę od kopa :roll: (naiwny jestem :wink: ) Quote Link to post Share on other sites
Kotylion Posted October 14, 2006 Author Report Share Posted October 14, 2006 Raczej sporo krótszy :wink: Lufa wygląda na 10 cali tak jak w DE. Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted October 14, 2006 Report Share Posted October 14, 2006 ....a taki mag by pasował?? www.machinegun.pl/sklep/product_info.php?cPath=127_75&products_id=1230 Quote Link to post Share on other sites
Medi Posted October 14, 2006 Report Share Posted October 14, 2006 Po co wydawać na maga 50zł skoro na taiwangunie możesz kupić 2 magi za 15zł :?: Quote Link to post Share on other sites
Equil Posted October 14, 2006 Report Share Posted October 14, 2006 Też mnie to interesuje. Jest 2x mniejszy od tego z CG, nie wystaje i mieści więcej kulek :lol: Quote Link to post Share on other sites
Medi Posted October 14, 2006 Report Share Posted October 14, 2006 Ale "dziubek" podajnika ma inszy... Quote Link to post Share on other sites
Equil Posted October 14, 2006 Report Share Posted October 14, 2006 Może dałoby radę wycięcie części "dziubka" z stockowego i doklejenie go? Quote Link to post Share on other sites
mig Posted October 15, 2006 Report Share Posted October 15, 2006 Otrzymałem odpowiedź na mojego maila od Krakmana. Z tych ważniejszych rzeczy: Magazynki nie są kompatybilne z DE/CG. Wykonanie i jakość materiałów jest takie same jak w DE, części metalowe te same. Quote Link to post Share on other sites
HIREDGUN Posted October 15, 2006 Report Share Posted October 15, 2006 Ostrzegam przed tymi magazynkami... nie nosić w niestabilnym miejscu... gdy się o coś obijają (np. w kieszeni) sprężyna wypycha kulki :/ . Quote Link to post Share on other sites
barbie Posted October 15, 2006 Report Share Posted October 15, 2006 HIREDGUN - ZRÓB CO Z TYM PODOPSIEM! Quote Link to post Share on other sites
HateMe Posted October 15, 2006 Report Share Posted October 15, 2006 A najlepiej przeczytaj regulamin... Dwa razy. Quote Link to post Share on other sites
Blakkheim m/ Posted October 15, 2006 Report Share Posted October 15, 2006 Schmmit wiesz problem jest natury takiej że jestem posiadaczem i tej strzelby i tym człowiekiem który Ci to mowił w LOK-u i była to benelka m3 super 90 TM :) a nie DE które od razu wdac ze jest sporo krotsze... Poza tym na 1001% nie bedzie tam tego shotguna bo pokaz robi airsoft guns.pl wiec nie ma co sie jarać skoro i tak nie bedzie fotek ( poczułem sie jak Zły Świety Mikołaj.... cholera ale i tak zapraszam na pokazik Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Schmmitt Posted October 16, 2006 Report Share Posted October 16, 2006 No proszę nie wiedziałem że ktoś taki tu zagląda . A tak wogulnie to jak to organizuje airsoftsguns.pl to raczej nie przyjde . Quote Link to post Share on other sites
Brayli Posted October 17, 2006 Report Share Posted October 17, 2006 Owszem, to będzie profanacja ASG.. A ja tymczasem jade w okolice taiwangun (Krakmana), może uda mi się chwycić w rączki tego shotguna ^_^ [ Dodano: Sro Paź 18, 2006 12:19 am ] OK, miałem w łapach Shotguna Short JT. Wykonanie mnie nie powaliło (standardowe jak na takie repliki, dokładność duża, ale plastik przeciętnej jakości, od razu widać że zabawka, do tego przebrzydkie okno wylotu łusek, w stylu "chiński lustrzany srebrny ", plastik ofkoz). Natomiast zapinki na pasek zrobione z metalu, porządne i grube. Strzelba zadziwiająco lekko się przeładowuje, tak jakby nie miała w środku springa :lol: , odgłos strzału cichy, wytłumiony, ja to tłumaczę na 2 sposoby: albo bardzo gruby plastik, albo porządny metalowy cylinder. Mało waży w rękach, leciutki, oprócz mechaniki, nie ma tam chyba nic metalowego, ale to ma swoje plusy. Z 5m mocno siecze w karton, nie sprawdzałem w terenie, bo nie było jak. W porównaniu do tanioszek Cymy, podobna waga, ciut lepsze wykonanie, ale mam wrażenie że dużo lepszy mechanizm. Lufa aluminowa, dosyć krótka. Oprócz tego pancerna komora podawania kulek do hop-a (gniazdo magazynka) z beżowego grubego plastiku. wygląda na nie do zdarcia. Tyle zauważyłem. :) Quote Link to post Share on other sites
macgyver Posted October 18, 2006 Report Share Posted October 18, 2006 To toto ma metalowy cylinder 8O. DE ma chyba plastikowe mechanizmy... Quote Link to post Share on other sites
makkak Posted October 18, 2006 Report Share Posted October 18, 2006 Z wagą to żaden problem, zawsze można dociążyć. Ważne byle miał jako taką wytrzymałość i osiągi bo napaliłem sie na tą zabawke :lol: To toto ma metalowy cylinder To na razie tylko przypuszczenia Macgyver :wink: Quote Link to post Share on other sites
Brayli Posted October 18, 2006 Report Share Posted October 18, 2006 To toto ma metalowy cylinder. Nie sprawdzałem ,trzymałem go tylko, ale spust jest metalowy, chodzi bardzo płynnie, śmiem stwierdzić że reszta ruchomych części też jest z metalu, w końcu tak robi np. STTI .Moja beretka ma wszystkie ruchome cz. i sworznie zrobione z metalu. Ale cylinder plastik :| Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts