suharinho Posted December 1, 2009 Report Share Posted December 1, 2009 Witam Czy ktoś posiada TAKIE buty? To chyba jakiś stary model, ale jednak belleville. Jeżeli posiadacie/liście napiszcie proszę kilka słów o nich. Pozdrawiam 8-) Quote Link to post Share on other sites
Szreder Posted December 1, 2009 Report Share Posted December 1, 2009 To właśnie ICW. Quote Link to post Share on other sites
Tomaszka Posted December 5, 2009 Report Share Posted December 5, 2009 Moim zdaniem najlepsze buty na polskie warunki. Z wierzchu skóra w środku gore-tex. Lepszych nie potrzeba. Poza tym wyglądają jak buty a nie wojskowe adidasy :) Quote Link to post Share on other sites
pendzik77 Posted January 10, 2010 Report Share Posted January 10, 2010 Mam szybkie pytanie jak Belleville 790 sprawują się w warunkach, które mamy za oknem: dużo śniegu, zaspy załóżmy też mróz? Trochę obawiam się tego zamszu, i zastanawiam się czy nie będą przemakały po 3 godzinach w śniegu. Quote Link to post Share on other sites
aciepk Posted January 10, 2010 Report Share Posted January 10, 2010 Skóra naciągnie wilgoć, ale membrana jej do środka buta nie wpuści. Quote Link to post Share on other sites
evan Posted January 11, 2010 Report Share Posted January 11, 2010 Czy w 790 na śniegu/lodzie podeszwa też się tak ślizga jak w 550? Czy przy obecnej pogodzie zapewniają komfort termiczny? Quote Link to post Share on other sites
aciepk Posted January 11, 2010 Report Share Posted January 11, 2010 Oj ślizga ślizga... Jak się dobierze odpowiednie dla siebie skarpety i nie stoi nieruchomo godzinę w śniegu to tak. Quote Link to post Share on other sites
aadam Posted February 18, 2010 Report Share Posted February 18, 2010 Witam, może ktoś już to z forumowiczów przerabiał dlatego pisze w tym temacie. Uszkodziłem mechanicznie Bellki ICW na wewnętrznej stronie buta tuż nad podeszwą. Cios ostrym narzędziem był na tyle silny, że przebiło skórę i środkową warstwę (gore?), natomiast wewnętrzna warstwa została nienaruszona. Czy istnieje jakiś sposób w jaki można te obuwie "załatać"? Rozumiem, że przebite warstwy nie będą już miały takich właściwości jak przedtem , dla mnie liczy się jedynie to, aby but przez ewentualną naprawę nie był jeszcze bardziej zniszczony. Wszelkie rady typu, jak wytłumaczyć szewcowi co ma robić, czy jak to można naprawić w domu, będą dla mnie niezwykle ważne. Liczę na odpowiedź, pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
gryncek1 Posted August 25, 2010 Report Share Posted August 25, 2010 Odświeżę trochę, może mi ktoś napisać jakie jednostki używają belleville'ów 790 goretex desert? Tylko US air forces, czy jeszcze jakieś? Quote Link to post Share on other sites
aciepk Posted August 25, 2010 Report Share Posted August 25, 2010 Cała US Army ich używa jako tzw. temperate weather boots. USAF używa raczej modeli kolorze sage green (z tego co pamiętam odpowiednikiem modelu 790 w USAF jest model 690). Quote Link to post Share on other sites
maciekz93 Posted September 4, 2010 Report Share Posted September 4, 2010 W jakim sklepie dostane Belleville nie za zagranicy? I co z tym rozmiarem buta mam stopę 28,5. Z góry dzięki za pomoc ;) Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 4, 2010 Report Share Posted September 4, 2010 9,5 noszę, mając wkładkę 28cm. Jeśli Ci to coś pomoże. Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted September 4, 2010 Report Share Posted September 4, 2010 http://www.rozmiar.com/obuwia.php Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted September 4, 2010 Report Share Posted September 4, 2010 I co w związku z powyższym? Standardowa tabelka rozmiarów, nic więcej przecież. Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted September 4, 2010 Report Share Posted September 4, 2010 Widocznie nie dla każdego jest to takie oczywiste. Quote Link to post Share on other sites
Ohtar Posted September 5, 2010 Report Share Posted September 5, 2010 Widocznie nie dla każdego jest to takie oczywiste. Według tej tabelki powinienem nosić US11, a w belkach 10.5 stopa tak mi lata, że ze dwa rozmiary niżej powinienem brać, tak więc FAIL. Quote Link to post Share on other sites
javelin Posted September 5, 2010 Report Share Posted September 5, 2010 Moja stopa 28cm. Bellki z gore noszę 10,5W oraz 11R, obydwie są dobre. Bez gore trzeba brać nieco mniejsze. Quote Link to post Share on other sites
Jedenasty Posted October 27, 2010 Report Share Posted October 27, 2010 Ja z kolei mam pytanie, który model lepiej trzyma kostkę? 790 czy 390? Oba mają wysokość 8", ale różnią się wykończeniem góry. Czy 790 się nie "wrzynają" w piszczel przy dłuższym chodzeniu? I pytanko do bates'ów, czy ktoś ma/miał takie i jak ocenia: http://www.bates.pl/buty-taktyczne-wojskowe/kolekcja-meska/buty-taktyczne-bates-2450-m-9-pustynia.html Quote Link to post Share on other sites
maciekz93 Posted November 13, 2010 Report Share Posted November 13, 2010 790 nie wrzynają się w piszczel przy dłuższym chodzeniu. Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted November 14, 2010 Report Share Posted November 14, 2010 390 DES też się nie wrzynają ale trzymanie kostki jest fatalne. Żałuję tego zakupu. Quote Link to post Share on other sites
esco Posted November 19, 2010 Report Share Posted November 19, 2010 Potwierdzam. To chyba wynika z ich budowy i wstawek z cordury. Quote Link to post Share on other sites
maciekz93 Posted November 19, 2010 Report Share Posted November 19, 2010 Ja jak najbardziej polecam 790 ;) Quote Link to post Share on other sites
Looc Posted November 20, 2010 Report Share Posted November 20, 2010 W 390 bardzo fajnie się chodzi w mieście, dla mnie kostkę trzymają w miarę, przynajmniej na tyle by jej nie skręcić, ale przetestowałem je Latem w Bieszczadach i to wrzynanie nad piętą się ujawniło i niemiłosiernie obtarło mi obie stopy, przy krótkim użytkowaniu tak się tego nie odczuwa, może też górski teren im nie sprzyja. Quote Link to post Share on other sites
Shemag Posted November 21, 2010 Report Share Posted November 21, 2010 Wrzynanie nad piętą jest skutkiem źle dobranego rozmiaru. Szkoda, że u nas tak ciężko przymierzyć i dobrać dla siebie odpowiednie buty. Quote Link to post Share on other sites
pawelkotas0412 Posted January 14, 2011 Report Share Posted January 14, 2011 Mam pytanie do użytkowników 390siątek. Macie też na pięcie (od środka) taki gruby szew? W innych modelach też tak jest czy dostała mi się wadliwa partia? Boję się po prostu, że dłuższe użytkowanie spowoduje obtarcie pięty. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts