Ziemniok Posted June 7, 2009 Report Share Posted June 7, 2009 Przewiercony przód od tej "górnej rury", nie wiem jak to się nazywa i jaką pełni funkcję i wkręcona czarna śruba. Jak wcześniej latało na prawo i lewo, a jak by się postarać można było zdjąć tą górną okładzinę bez odkręcania żadnej śruby, tak teraz siedzi wszystko bardzo sztywno, nawet nie drgnie. Tak więc żadnych taśm, klejów tylko śruba i po robocie. Z mankamentów to pozostał jeszcze pływający chwyt pistoletowy, ale to zaobserwowałem tylko w jednym egzemplarzu. Tak więc pomimo tych drobnych mankamentów replika naprawdę godna polecenia :) Quote Link to post Share on other sites
pixxel Posted September 13, 2009 Report Share Posted September 13, 2009 Czy ta replika tez była sprzedawana generacjami jak 028, czy od razu miała 380 fps? Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted September 13, 2009 Report Share Posted September 13, 2009 Też. Pierwsza miała plastiki, chińską komorę i +/- 300 fps Quote Link to post Share on other sites
pixxel Posted September 14, 2009 Report Share Posted September 14, 2009 Czyli były dwie wersje? Kiedy na rynek weszła wersja obecna? Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted September 14, 2009 Report Share Posted September 14, 2009 Tego nie wiem, ale dodam że była też trzecia wersja, przejściowa, jeszcze z 300-330 fps, ale ze standardową już komorą i lufą oraz bocznym montażem. Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted September 21, 2009 Report Share Posted September 21, 2009 Oj. To czyżby w bojach można było montować dłuższą lufę? Bo mi się wydaje ze można taka samą... Mi po zamontowaniu 510mm nic nie wystawało ZA tłumik płomienia. :roll: Ale posłuchaj się kolegi, kup 455 zamiast 469mm (po zaokragleniu 470mm). Nie ma jak to prawie 2cm lufy mniej :wink: P.S. Już idę mierzyć ile ma stockowa od CM031. Właśnie mam na "serwisie". Powiem też ile wejdzie max, tak aby nie wystawało. Bo już sam ku...wa nie wiem. :!: Więc fabrycznie, fakt jest 461mm. Ja mam w swoim ak-74 boja lufę 520mm (tłumik od beryla), aczkolwiek, jak założyłem tłumik od 74ki to nic nie wystawało ZA niego. (W tej "szczelinie" w gwizdku było widać). Stockowo w bojach jest 500mm i nic nie wystaje. Tak więc śmiało możesz kupić lufę do 500mm i nic wystawać nie będzie. Temat o cymie, ale repliki takie same, więc nie ma o co się bać. Quote Link to post Share on other sites
skejtowy Posted September 21, 2009 Report Share Posted September 21, 2009 To 510mm czy 500mm bo to jest troszkę różnicy :) ? Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted September 21, 2009 Report Share Posted September 21, 2009 Weź 500, jak dostaniesz w ogóle... Do 500mm możesz brać, nie będzie jej widać. 510mm będzie już widoczna przez ten otwór w tłumiku płomienia, ale nie będzie za niego wystawać...!!! Także jak wolisz. Quote Link to post Share on other sites
skejtowy Posted September 21, 2009 Report Share Posted September 21, 2009 Aha :) Dzięki za odpowiedzi :) Quote Link to post Share on other sites
Cyku Posted September 21, 2009 Report Share Posted September 21, 2009 lufy 500mm raczej nie kupi. Lepiej kup 510 i maźnij koniec czarną farbą, nie bedzie sie tak w oczy rzucać Quote Link to post Share on other sites
skejtowy Posted September 21, 2009 Report Share Posted September 21, 2009 No tu nie ma 500mm... http://www.asgshop.pl/sklep/catalog.php?cat=24&mid=24 Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted September 22, 2009 Report Share Posted September 22, 2009 No ale np. tutaj jest... http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=3941 Jest jeszcze lufa KM-head-a (polecam) i Prometheus (również polecam). Aczkolwiek musisz trochę odżałować. Quote Link to post Share on other sites
skejtowy Posted September 22, 2009 Report Share Posted September 22, 2009 (edited) Systema jest gorsza? Która będzie najlepsza, bo ja się tam za bardzo na tym nie znam :) I proszę o uzasadnienie jeśli można :) Z góry dzięki Edited September 22, 2009 by skejtowy Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted September 22, 2009 Report Share Posted September 22, 2009 Oczywiście, że tak, ale to zupełnie inna półka cenowa. Jak masz kasę to się nie wahaj tylko kupuj Promyka. Jak masz kupić preckę to kup raz a porządnie. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
skejtowy Posted September 22, 2009 Report Share Posted September 22, 2009 Chyba jedna kupię Systema, bo raczej 210zł to dla mnie dużo bądź co bądź ;P Dzięki :) Quote Link to post Share on other sites
Kracho_ Posted October 15, 2009 Report Share Posted October 15, 2009 Przymierzam się do zakupu tej repliki i nurtuje mnie takie pytanie czy trzeba coś na początek wymienić np. Jak z gumką HU stokowa daje rade czy trzeba ją wymienić ? Jak już było to pytanie to przepraszam . Quote Link to post Share on other sites
P3t3r Posted October 15, 2009 Report Share Posted October 15, 2009 Było, ale mam dobry humor :). Gumkę warto wymienić, bo to tylko 30 zł, a daje dużo. Do tego polecam lepsze kulki (np. G&G). Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted October 17, 2009 Report Share Posted October 17, 2009 A ja polecam kulki P&J jeśli będziesz miał stockową lufę. Mi latają o dziwo wiele lepiej niż G&G. (Chodzi o wagę 0.25g) Quote Link to post Share on other sites
skejtowy Posted October 18, 2009 Report Share Posted October 18, 2009 Ta konwersja pasuje do AK 74? http://www.taiwangun.com/shop,show,632 Quote Link to post Share on other sites
Cancel Posted October 18, 2009 Report Share Posted October 18, 2009 CM 0.31 to AK 74 Czyli różni się trochę wyglądem od AK 47 więc głupio będzie wyglądać AK 74 z kolbą od 47 Bo wydaję mi się że tamta to bardziej jest na 47 ! Quote Link to post Share on other sites
skejtowy Posted October 18, 2009 Report Share Posted October 18, 2009 Ja się pytam czy wejdzie bez problemowo :D A nie jak to będzie wyglądać :P Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted October 18, 2009 Report Share Posted October 18, 2009 Kolba i łoże powinny wejść, jedynie chwyt pistoletowy na 100% nie pasuje, gdyż AK47 ma krótszy niż '74 Quote Link to post Share on other sites
callidionis Posted October 21, 2009 Report Share Posted October 21, 2009 Jeśli chcesz zamontować tą konwersję to przygotuj sporo papieru ściernego/pilniki i tyleż cierpliwości - to odnośnie frontgripu z szynami. Kolba i chwyt pistoletowy nie pasują - sprawdzałem. Quote Link to post Share on other sites
orsh12 Posted December 5, 2009 Report Share Posted December 5, 2009 Witam! Mam jedno malutkie pytanie... Gdzie mozna kupic Low-capy do tej Cymki? Nie mowie tu o tych tylko o takich jak stockowy mag... Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Skejter Posted December 12, 2009 Report Share Posted December 12, 2009 Apropo szyn tak prezentuje sie ak-74 z kolimatorem zamknietym. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts