kthulhu Posted November 1, 2006 Report Share Posted November 1, 2006 Fakt, zwracam honor, rzeczywiscie zupelnie zapomnialem wlasnie o tym montazu i o tym, ze czesto flipup'em go zastepuja... a rzeczywiscie dosc ciekawym ostatnimi czasy zjawiskiem jest reklamowanie swoich produktow w grach lub filmach (vide w serialach zblizenia np. na logo np B&T w mp5 czy tego typu rzeczy) Quote Link to post Share on other sites
Rumun Posted November 2, 2006 Report Share Posted November 2, 2006 Maxavelli podziwiam twoje oddanie grze, ale mam nadzieje, że jak jestes głodny to nie latasz po lesie w poszukiwaniu węży czy innych aligatorów :wink: Co do tego camo z IIWŚ to mam bluze bdu z milteca widoczna tutaj na zdjęciu Sam nie wiem czemu, ale strasznie mi się podobają takie "kanciaste ciapki" a to camo z MGS3 jest po prostu genialne :) Quote Link to post Share on other sites
Ohtar Posted April 10, 2007 Author Report Share Posted April 10, 2007 Panowie, odgrzewam kotleta, bo chciałbym zasięgnąć waszej wiedzy. Jaką kamizelkę nosi główny bohater trailera (pojawia się jako pierwszy ;))? TRAILER - Quote Link to post Share on other sites
Mr.045 Posted April 10, 2007 Report Share Posted April 10, 2007 (edited) Kamizelki za bardzo nie widać bo troszkę za ciemno w tym filmie ale w jednym ujęciu wyglądało jak jakaś kopia Omegi z kilkoma kieszonkami na plecach. Ogólnie filmik jest troszkę do wiadomo czego, a to bajka Snake i te jego ruchy w budynkach :wink:. Szczególnie sprawdzanie pomieszczenia ;-) Edited April 10, 2007 by Mr.045 Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted April 10, 2007 Report Share Posted April 10, 2007 (edited) Ogólnie filmik jest troszkę do wiadomo czego, a to bajka Snake i te jego ruchy w budynkach :wink:. Szczególnie sprawdzanie pomieszczenia ;-) Film to amatorska produkcja przeznaczona dla fanow Gry, a nie dla militarystow. Prosze wiec o wiecej wyrozumialosci dla tworcow - wiadomo ze najlatwiej jest krytykowac. Mnie sie podoba, fajnie rozwija fabulke MGS 2. Przy okazji, jesli ktos jara sie MGS'em tak jak ja, to polecam obejrzec : Dobre stroje, repliki TM (dokladnie te co byly w grze - jedynie straznicy maja kalachy zamiast FAMASow) i dzwiek z oryginalnego trailera. Wyszlo swietnie IMO :-). Produkcja - bodajze Chiny. Edited April 10, 2007 by maxavelli Quote Link to post Share on other sites
mwist Posted April 11, 2007 Report Share Posted April 11, 2007 A kamizelka to produkt mil-teca: http://www.allegro.pl/item183584356_profes...a_mil_tec_.html Popatrz na plecy kamizelki. Te pasy do regulacji obwodu są takie same. Quote Link to post Share on other sites
SSgt_Alibi Posted May 26, 2008 Report Share Posted May 26, 2008 (edited) W MGS3 Sneake ma na sobie pas US M1910 dwie ładownice US M56, jakąś niezidentyfikowanom kieszeń na krótkofalówkę, manierkę US LC2 (albo i dwie), Jakieś szelki prawdopodobnie US M36, kabure do Colta M1911A1 brezentową. Mundur wygląda mi z kroju na pierwsze Tiger Straip's z lat 60'ych (bluza) spodnie to chyba M65 albo M51. No i oile oamięć mnie nie myli to jeszce ma Jungle Boots. Zapomniałem o Butt Pack'u nie wiem co to jest ale na pewno nie jest to ButtPack US z lat 60'ych. Edited May 26, 2008 by SSgt_Alibi Quote Link to post Share on other sites
zombie_snake Posted May 29, 2008 Report Share Posted May 29, 2008 Z tego co ja widziałem na filmach z MGS4 to PMC uzywali najpierw M4 SOPMOD, a nie HK416 panowie eksperci ^^ Wystarczy sie przyjrzec :-F Na późniejszych trailerach są FN SCAR-H, oddziały FROGS mają FN P90, a Rat Patrol XM8. Milicja używa AK104, z gratnikami do AK (GP-25?). Wyposażenie PMC jest wzorowane na oddziałach SEALS z pierwszych okresów wojny w Iraku/Afganistanie Fotka Quote Link to post Share on other sites
Wolf.Tns Posted May 29, 2008 Report Share Posted May 29, 2008 O właśnie już nie chciałem mówić, że to Nie Hk bo uznałem, że za dawno i wynikało z nie wiedzy. Ale wystarczy przyjrzeć się sekundę dłużej, tam nie ma risów od rączki do przodu. Pomiędzy jest jedno z "łączeń" typowych dla M4. Ale reszta jest gites :P Quote Link to post Share on other sites
zombie_snake Posted May 30, 2008 Report Share Posted May 30, 2008 (edited) Produkcja - bodajze Chiny. To jest japońska twórczośc, nie chińska. Wystarczy się wsłuchac - nie występuje typowy chiński "ciank cionk". Oraz fakt, że Sniper Wolf przedstawia się " watashi-wa, czyli jestem . To tylko tak słowem dygresji bo kiedyś się tego troszkę uczyłem. Naturalnie niektóre wątki są pomieszane, np. pojawienie się "Graya Foxa" czy chociażby CQC w wykonaniu SOLID SNAKE'a. Natomiast japonka grająca Meryl jest całkiem całkiem :-F Co do replik to występują tam raptem 3 czyli: Mk23 SOCOM, Desert Eagle i oczywiście PSG-1. Kałachy pominę bo to środek "najtańszy" nawet wśród filmowców amatorów. :mrgreen: Koniec tego OT Co do MGS4 to warto nadmienic, ze Rat Patrol używa bodajże Maritime Ballistic Survivor System (MBSS - przynajmniej Meryl), bądź RRV (Rhodesian Recon Vest) z tyłem od Plate Carrier Harness. O dziwo nie noszą pod spodem PBA^^ Sam Wąż paraduje w RRV, z morale patchem "Ota-damashii" na klacie. Ładownice to: - Medical Pouch - pierwsza z prawej - M4 Triple Mag Pouch - i tu mam zgryz. Albo sa to 2x triple Grenade Pouch, albo 2x triple Pistol Mag pouch - admin pouch z morale patch - Leg Panel czyli panel udowy a na nim bodajże uniwersalna kabura. Oczywiście wszystko w kolorze CB, bądź Dark Earth. Na trailerach różnie widac. (Opracowane na podstawie trailera z TGS 2007) Edited May 30, 2008 by zombie_snake Quote Link to post Share on other sites
Kac Posted May 30, 2008 Report Share Posted May 30, 2008 Produkcja produkcją, ale głos jest chyba podłożony z MGSa*, więc logicznie gadka jest po japońsku :uśmiech: . *Głos Snake'a, Liquida brzmią niemal identycznie, ale dawno nie miałem styczności z japońską wersją gry więc nie jestem do końca pewien. Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted May 30, 2008 Report Share Posted May 30, 2008 Potwierdzam, glosy sa podlozone i pochodza z oryginalnej, japonskiej wersji MGS. Quote Link to post Share on other sites
Ohtar Posted May 30, 2008 Author Report Share Posted May 30, 2008 BTW - w multiplayerowej wersji MGS, grę rozpoczynamy od stworzenia postaci. Wybieramy dla swojego awatara m.in. szpej (hełmy, kamizelki). Można się pokusić o stworzenie swojego elektronicznego alter ego. Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted May 30, 2008 Report Share Posted May 30, 2008 A skad to wiesz ;-)? Potwierdzam. Serwery MGO Beta do czasu premiery pelne jwersji zostaly jak na razie zamkniete, jednak z tego co pamietam (co jest dostepne) : TC-2000, IBH, Protec, Balaclava, ESS ICE, Bowman, jakis Plate Carrier, IBA, CIRAS, UTG, mundury zarowno zwykle jak i w swego rodzaju wersji "cieplejszej" (APECS?), Jungle Boots, cos ala Belki 790. Wiekszosc tego stuffu wystepuje w kilku kolorach kamuflazu. Sa to : Black, OD, Tan, Coyote Brown i jakis jeszcze, ktorego nie pamietam ^_^'. Quote Link to post Share on other sites
Ohtar Posted May 30, 2008 Author Report Share Posted May 30, 2008 (edited) A skad to wiesz icon_wink3.gif? Z dobrego źrodła. Ale typowych kamuflaży nie ma? Coś rodzaju UCP, albo marpata? Zdaje mi się, że na trailerze widziałem Marines w marpatach. Edited May 30, 2008 by Ohtar Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted May 30, 2008 Report Share Posted May 30, 2008 Kamuflazy jako takich nie ma - musialeo Ci sie przewidziec. Ani w MGO ani na zadnym z trailerow nie widac Marines, ani jednego. Quote Link to post Share on other sites
Ohtar Posted May 30, 2008 Author Report Share Posted May 30, 2008 http://www.gametrailers.com/player/34384.html 1:12 ale może mi się zdawać, bo jakość nie za dobra. Jakoś sobie skojarzyłem IBA i jasne mundury z Marines. Quote Link to post Share on other sites
zombie_snake Posted May 31, 2008 Report Share Posted May 31, 2008 (edited) Z tego co ja na trailerach widziałem, to jest chyba Desert Tiger Stripe w MGO. Edited May 31, 2008 by zombie_snake Quote Link to post Share on other sites
sisi Posted May 31, 2008 Report Share Posted May 31, 2008 W tej minucie co podałeś to są jednostki ubrane w Multicam i posiadają XM8. Quote Link to post Share on other sites
SSgt_Alibi Posted June 24, 2008 Report Share Posted June 24, 2008 http://www.wolfarmouries.co.uk/airsoft/bb/...asp?page=retail Ciekawostka taka. Tylko cena kosmiczna. MGS4 Type Über-Volf Custom Tokyo Marui M4 2006 ver. - £199.99 G&P M4 RAS Front Set- £125.99 King Arms PRI flip up front sight - £39.99 Guarder low-profile flip up rear sight - £39.99 King Arms Battery & Laser unit - £104.99 EOTech 512 - £289.99 Guarder 6 Position Stock Pad - £15.99 Hurricane M16 Metal Body w/ Colt Markings - £125.99 King Arms Tactical Bungee Sling - £15.99 STAR battle grip - £21.99 Hurricane RAS Sling Clip - £19.99 Wolf Eyes 9AX-I Torch - £34.99 King Arms Flashlight Mount - £19.99 G&P ZM Flash-hider Clockwise Thread - £22.99 G&P QD M203 Short Barrel Grenade Launcher- £137.99 Krylon Camo Paint Job- £34.99 TOTAL: £1251.84 Quote Link to post Share on other sites
Mori Posted June 26, 2008 Report Share Posted June 26, 2008 Może troche nie na temat, ale... Filmik z YouTube podesłany przez Maxavelliego, nie jest robiony przez Jankesów ale przez Włochów - znaczy cała seria filmików Philantropy. Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted June 26, 2008 Report Share Posted June 26, 2008 Co do tego customa z Wolf Armouries: czy w końcu w grze jest dostępny Eotech czy nie? Bo z dyskusji na Arnies wynikało, że w finalnej wersji któryś z celowników wycięli, tylko nie pamiętam - Aimpointa czy Eotecha. Quote Link to post Share on other sites
Hargin Posted June 26, 2008 Report Share Posted June 26, 2008 jest Aimpoint i ACOG Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted March 18, 2009 Report Share Posted March 18, 2009 (edited) Pozwolę sobie odświeżyć bo znalazłem coś myślę ciekawego ;) Jak zwykle niezawodny LORD_SEX w akcji :mrgreen: Zauważyłem również, że Plate Carriery przypominają PC firmy BlackWater Edited March 18, 2009 by Arafat (KSK) Quote Link to post Share on other sites
Ohtar Posted March 18, 2009 Author Report Share Posted March 18, 2009 Wcale nie podobne - spójrz na zapięcie ramion. Akurat ekipa ze zdjęcia to oddział SF, a nie pmc. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts